İkili ilişkilerde herkes bilgili ; sağlıklı iletişimi bilen, iyi bir koca, hayırlı bir kadın, iyi birer ebeveyn olmanın tüm elzem özelliklerini taşıdıklarını düşünen insanlar evlenince bunları nedense unutuyorlar. Evlilik bana göre kavimler göçü gibidir. Bir çağı kapatıp başka bir çağı açıyor insanın hayatında. Evlenene kadar edindiğim tüm bilgi ve varsayımların teoride iyi ama evlilikten sonra ise bunları kullanma zamanı geldiğinde performans ödevi gibi bir durum oluyor. Evliliğin kuşkusuz insana kattığı çok şey var; bir rönesans -reform aydınlığı elbise gibi gelip oturuyor bireylere. Her insanın bence denemesi gereken kişisel gelişim basamaklarından birisidir sadece. Neyse daha uzatmayayim:))
Keşke devam etseydiniz. Ama en azından mutsuz hissettiren eşe karşı nasıl yaklaşım sergilenmeli; hemen bitirmeli mi, mümkün olduğunca sabır yolu mu tercih edilmeli hususuna değinebilir misiniz? Değerli görüşünüz için çok çok teşekkürler.
Mutsuz hissettiren eş demissiniz; bu durum yaşanılan duruma göre yorumlanmalidir. Bazı durumlar vardır ki bitmesi en sağlıklı olandır. Bazilar ise bakış açısını değiştirerek düzeltilebilir. Bunda tarafsız bir yorum yapabilmek için elimde donelerin olması gerekir. İlişkilerde sorunların temelinde belli başlı bazı bilişsel ve pisikanaliz temelli duygular vardır. Bunlar saptanır ise öne göre bir rota çizmek en doğrusudur.
Evet iyi bir eşle hayat arkadaşlığı çok güzel bir şey, kötü eşlede her gün mum gibi erimek gibi birşey.. Sabıra gelince onu herkes kolay başaramaz hele yeni nesil hiç.
Filozof kendisi evlenmiş mi ki?, ya da filozof adını almış ama kendi derdine çare bulabilmiş mi ki? Mutluluk verebilmiş mi insanlara? cevap ; hayır
Ama benim peygamberim (sav);asırlar öncesinden ;insanların hem dertlerine merhem olmuş, hem de ilerlemelerini, şehirleşmelerini , devlet olmalarını sağlamış insanların (hem de 23 senede) , getirdiği din olan İslamiyetle.😊
Bakınız; o buyuruyor ki; “ evlenin , çoğalın, zira ben, kıyamet gününde , sizin çokluğunuzla iftihar edeceğim“ Bence bu söz daha gerçekçi. bugün onun hadislerine, sünnetlerine harfiyyen uymayı başarabilsek, bizler mutluluğun zirvesinde olurduk.
Söylediklerinize katılıyorum. Ancak nerede bir hakikat danesi varsa onu almayı da bilmeliyiz diye düşünüyorum. Bu söze kısmen katılıyorum ve buraya irdelenmesi için getirdim. Doğrusu nedir, yanlışı nedir; ölçüyoruz, biçiyoruz. Görüşünüz için teşekkürler.
Yani evet. Ancak sabır kattığı gibi de kötü bir evlilik insana güven duygusunu yitirmesini de sağlayabilir. Yalnızca güven duygusu da değil bununla birlikte bir çok duyguyu. Bu söze katılmıyorum açıkçası. Kötü bir birliktelik yaşamaktansa her daim yalnız olmak en doğrusudur.
Zaten mutsuzluk ve huzursuzluk kabul edilebilir seviyenin üzerine çıktığında bitirmek kaçınılmazdır diye düşünüyorum. İdare edilebilecek seviyedeki bir hoşnutsuzluk durumu, belki dirençliliğini artırabilir insanın. Görüşünüz için teşekkürler.
Ama bir de Aristoteles gibi kaçmakta vardır Atinadan, Gerçi felsefeye çevrilen okları engellemek için yapmıştır bunu ama🤣 Bizi de Ateşe atmasınlar yani🤣
Pardon. Kırıcı olmamaya özellikle dikkat ederim. Bunu ds yazarken normal bir cümle olarak yazmıştım. Ama tekrar okuyunca sert algılanabileceğini fark ettim. "İrdeliyoruz"dan sonra bir gülen yüz emojisi varmış gibi düşünün. Tekrar kusura bakmayın.
Site yöneticileri sokratı idama mahkum edince; eşi ve öğrencisi platon sen masumsum söylediklerini geri al, yalanla boşu boşuna ölme dediği vakit. Sokrates suçlu olarak idam edilseydim daha mı iyi olurdu demiş. Bizde de Nasrettin hoca felsefesi yayılmış ya. ya tutarsa.
İnsan 3 kere doğar. 1 annesinden dünyaya geldiğinde 2 mesleğini eline aldığında 3 evlendiğinde. Telafisi olmayan tek şey zamandır kime harcadığınıza dikkat edin. 🌹
Sokratesin eşi birgün adamın başında çok dırdır etmiş ne demişse adamdan ses çıkmamis kadında dayanamayıp bir kova suyu başında aşağı boşalmış Sokrates' te buna karşı cevap vermiş: bunakdar Gök gürültüsünden sonra yağmur bekliyordum.
Ama insanın direncini de artırabilir. Tabi ki doğru bakış açısı ve doğru yaklaşım ile... En azından böyle bir ihtimal var bence. Görüşünüz için teşekkürler.
Evliliğin getireceği filozofluğun altında neler var neler...
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Boşuna filozof olmamış. Boş konuşacak değil ama harama bulamamak için evlenmeliyiz aslında. Fakat yine de her durumda yalnızlık harbiden yalnızlık diyenlerdenim ben 😉😂
Açıkçası ben her sözünü bilmiyorum. Ama bu söz her ne kadar espri barındırıyor gibi görünse de bir derece gerçeklik de içeriyor diye düşünüyorum. Görüşünüz için teşekkürler.
En İyi Cevaplar