Ne pahasına olursa olsun, evlenin. Karınız iyi çıkarsa mutlu olursunuz, yok fena çıkarsa o zaman da filozof olursunuz.
- Sokrates
- Sokrates
Demek ki Sokrates bile hanesinde huzuru bulamamış :/ Zaten sokrates kılıbık bir bilge :/
Şöyle bir hikaye anlatılır;
Sokrates bir gün eve geç gelmiştir. Karısı da sürekli bu gecikmenin nedenini sormaktadır. Konuşmuş, bağırmış, çağırmış; Sokrates karısına karşı hiçbir tepki vermeyip önüne bakmaya devam etmiştir. Bunun üzerine karısı bir kova suyu Sokrates'in kafasına boşaltmıştır. Sokrates ise gayet sakin bir şekilde karısına şu cevabı vermiştir: "Bu kadar gök gürültüsünden sonra, bu yağmuru bekliyordum..."
iyi çıkarsa iyidir zaten kotu cıkarsada cevrendekılere iyi bir evliliğin yollarını öğütlersin
ben bunu düzelteyim
ne pahasına olursa olsun aşık olun. aşkınız sürerse mutlu olursunuz yok ayrılırsanız filozof olursunuz.
şu aşk acısı aforizmalarını hepimiz biliriz. aşk acısı insana ne farkındalık yaşatıyor neler neler :D
Ben 2. şıktanım canım. Aynen öyle oluyosun bak nickime
Cevap
29Cevap
Sokrates mokrates beni çokta etkilemez hani.
“Evlenen kimse imanının yarısını tamamlamış olur; kalan yarısı için Allah’tan korksun”
Kişiye imandan sonra verilen şeylerin en hayırlısı saliha kadındır. Hz. Ömer r. a.
doğru söze ne denir
https://i.hizliresim.com/mlOQ5V.jpg
Ciddi yol ayrımlarında yapılacak seçimleri şansa bırakan birinin özünde kumarbazlık vardır, filozofluk değil.
daha filozof olanını görmedim (en azından Türkiye'de), yoksa etrafımız filozof dolardı, bu kadar çok şiddetin olduğu ülkede.
Bu güzel sözün üstüne söz mü olur cümle baştan aşagıya bütün evlilikleri anlatıyor anlayana..
panpa ben şimdiden filozof olduysam evlenirsem deliririm o yüzden sağol kalsın, katılmıyom yani soktuğumuntesine
Evlenmeden önce karşı tarafın beynini iyice tanırsa bir insan, böyle sürprizler yaşamaz. İlginç bir söz doğrusu.
sokrates kim ya , o ne biçim isim la. neye sokmuş abi bu adam :D
sen bana bugün yaşayan zengin olan bir filozof göster bende iki ihtimaldede mutlu olcaıma inanıp evleneyim
bu duruma göre benim şimdi filozofların babası olmam gerekiyordu :D
Sokrates değilde bunu davinci gibi adamlar söylese veya nostardamus olabilir daha çok etkili olurdu diye düşündüm :D
sokratesin böyle bir şey dediği inandırıcı gelmiyor. yalan sözlerde çok. bu söz gerçek olsaydı türkiye filozoftan geçilmezdi
iyi çıkmazsa b. k oluyor herşey bıraksın sokrates :D
Sokratesin karisi bir haltlar yemis demek ki haha
Dırdırcıymış
Her şeye rağmen arkasında bir tek karısı kalmış ama
başka kimsemi yok sokratesmidir nedir bunu paylaşıyorsun
Kadın çirkin çıkarsa güzel olarak anlatmak için felsefe yapması şart
fena çıkarsa yıkılır diye düşünmekden sokrates gibi oluruz :S
Çok müthiş tespit, yaşanmışlığın göstergesi :)
Bu adam bir harika dostum :)
sokratese sokmuş karısı belli :D
Ben aslinda birtek sokrates degil ya Einsteyn gibi insanlarinda arkasinda böyle karilar oldugunu dusunuyorum. Aslinda her basarili erkegin arkasinda bir kadin vardir diyorlar ama bunlarin ki tersi. Bence Einsteyn gibi basarili insanlarin karilar iyi olmadigi icin kendilerini uzun zaman ise vermisler. Baksana yoksa hic bir sey icaat edemezdiler. Kari cocuk oluncada zor oluyor demek aileleri o kadar iyi degilmis akillarini calismaya yönetmisler :D
Aynen :D Her Basarili erkegin arkasinda bir kadin vardir, nasil bir kadin onu demiyor ama? Iyi mi kötu mu mutlu eden mi mutsuz eden mi?:D Ne kadar dogru tespit :D Yani her ne tur kariysada artik is erkege kalmis, tembel degilse eger durumu firsat bilip calisirsa basarili olur :D
Adamın ismi bile sakıncalı bee)::):)
Zar işi yani vezirde edebilir rezilde edebilir
Ben Sokrates değilim bana felsefe yapmadan gel :)
Sokam onun tezine :)))
--Ata Demirer--
Çok mantıklı ve zeka ürünü bir söz ;))
vay anasını ne güzel demiş be
Fena cikinca katil oluyor bizimkiler
Bu sözden anladigim şeytan topuklu giyer :D
Fena çıkarsa filozof değil boks torbası oluyosn.
Doğru
Güzel Söz..
Saçma
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar