Aranızda zekiler bizi aydınlatırsa mutlu olurum çünkü düşününce, zeka sadece eğitim hayatında işe yarıyor gibi ya da iş ortamında denebilir. Sosyal hayat ise tam bir kabusa dönebilir çünkü dünyanın düzenini kavramak çok acı.zeki olmak ister miydiniz?Gothe'nin bir lafı var, ''hassas kalpler için dünya cehennemdir'' der. Bu kalbe sahip olmak da zekayla ilgili bence, gerçekleri görüp iyiye yormaya çalışırken sana atlan tekmeler bütünü.
Zeki olmak ile çalışkan olmafarkli seyler zeki olupta bir yere gelemeyen bir suru insan var bu iki kelime karstirmamali ben aşırı zeki olmak istemezdim aşırı zekilik çoğu seyi insanlardan farklı görüp algılama ile olur çoğu insandan farkli algılama ve degisik huylarinin olmasina neden olur buda cevrende insan olmamasina yalniz kalmaya neden olur bu benim görüşüm kişiden kisiye değişir
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Hayatımda çektiğim tüm acılar zekadan kaynaklıydı. Ergenlikte başlayıp hayatımın büyük bir bölümü acı çektim varoluş sancısı yaşadım. Ve bir dönemde salak bir insan olmayı çok istedim. Övünmek gibi bir gayem yoktur. Bunun içinde profilimi gizliyorum. Dünyayı kavradığında yaşamı evreni anladığında düzeni farkettiğinde çıldırma noktasına geliyorsun.
Zeki olmak ne olursa olsun güzeldir. Her ne kadar "senin arkandan oyun çeviren ama seni sevdiğini söyleyen" bir zalimin bu yaptığını tespit edebilme yeteneğine sahip olup seni üzse de. Yani aptala yatan kimse sizi kandıramıyor. Ama tabi insan adaleti çok fazla sorguluyor ve üzülüyor da :)
Hayır her insan aslında zekidir çünkü beynini kullanabilen vardır kullanmak istemeyen yormak istemeyen vardır kullananlar en ufak bir krizi çözecek potansiyele ulaşırken diğerleri rahatlığından ödün vermez o yüzden ben şahsen imrenmem onlar imrenebilir ama
Bu dünyada aptallar mutlu zekiler karamsar ve mutsuz. Zeki olmak sorumluluk almayı gerektirir. Aptallar ise bencildir ve kendisinden başkasını düşünmez. Bu nedenle mutlu olmak ve zeki olmak ters orantılıdır. Yani zeka arttıkça mutluluk azalıyor. Nerden mi biliyorum. Kendimden.
ben zekadan ziyade aklın gücüne inanıyorum.. Çünkü zeka doğuştan gelen bir şey ve herkeste eşit dağılım gösterdiğini düşünmüyorum sen zekanı akıl ile beslersen daha sağlıklı olur çünkü akıl bambaşka bir şey o senin elinde ne kadar okursan öğrenirsen sana faydası çok olacaktır
valla brom zor olay.. beynın 240 km hızla ıslıyor bılgılerı dusuncelerı davranıs bıcımlerını bazen saclamıyorun fılan sıstem error verıyorS:DS:D ıkı bıra acarsın buzlu yavaslatırsın sıstemı oturur tasla yerıne tane tane cızgı cızgı belırgınlesmeye baslar aklındakı tablo sonra susar ve sadece ızlersın olan bıtenı.. zekı olmak sanıldıgı kadar keyıflı degıl aksıne zor ve sıkıcı bır olay cunku gercek mutlu olan kısıler cahıllerdır
şimdi zeki diyorsun hangi standarda göre zeki. insanlar art niyetle açık arayıp onu sana yaftalamayı zeka ürünü de sanabiliyor. ya da bir buluş çıkarıp halka tanıtan kişi de zekidir. ama zeki insanların genel özelliği espri kabiliyetidir. ve karşındakinin şahsiyetine bakmadan verilen etkiye en üsluplu tepkiyi verebilen kişilerdir. zordur zeki olmak. insanlar zeki olduğunu anladı mı senin açığını arar ve sürekli dener.
Zekanın çok farklı normları olduğu için aptal insan yoktur. (Özel durumu olanlar hariç. Onlara destek olmak insanlık vazifemizdir.) Sadece biz hangi konuya zekamızın çalıştığını keşfedemediğimiz için zeki olmadığımızı sanıyoruz. Hem zeki olmak öyle imrenilecek bir şey değil. Akıllı olmak daha önemli. Örneğin; hayvanların aklı yok ama zekası var. Mesela bir karga cevizi kırmak için yüksekten bırakması gerektiğini zekası sayesinde biliyor vs.
Zekanın çok farklı normları olduğu için aptal insan yoktur. (Özel durumu olanlar hariç. Onlara destek olmak insanlık vazifemizdir.) Sadece biz hangi konuya zekamızın çalıştığını keşfedemediğimiz için zeki olmadığımızı sanıyoruz. Hem zeki olmak öyle imrenilecek bir şey değil. Akıllı olmak daha önemli. Örneğin; hayvanların aklı yok ama zekası var. Mesela bir karga cevizi kırmak için yüksekten bırakması gerektiğini zekası sayesinde biliyor vs...
zeki olmak hiç güzel değil. bir kaç sonraki adım aklına gelmeye başlıyor insanları tanıdıkça. vve insanlardan kaçmaya başlıyorsun. işin kötüsü öngörülerin doğru çıkıyor. insanlara güvenin kalmıyor. bazen aptal olmak daha iyi. zamanla ilgini farklı alanlara kaydırıyorsun. çünkü ruhunu tatmin etmiyor yaşadığın ilişkiler. ve yalnızlaşıyorsun.
Doğru bir tespit yapmışsın evet, hak verdim sana. Soruna gelirsek evet zeki olmak çok güzel bir şey. Zekanı kullanır ve kişisel gelişimini tamamlarsan, gerçek mutluluğu yakalıyorsun. Duygularını kontrol altına almayı, duygularını yön vermeyi de öğreniyorsun.
Sanırım senın bahsettıgın zekilik, şu odtu bogazıcınde okuyan evden okula okuldan eve gıden aşırı zekilerr 😂 heh işte onlar buraya gırmez burdakılerde kendılerını zekı sanıp sana bos cvpler verır😂 soruna cvp bulman azcıcık zor😂
Tam olarak karilmiyorum bu soze bence gercek zeka once kendi ic huzur ve mutlulugunu saglamaktan gecer. Herhangi bir konuda uzmanlik genel zeka kavramina girmiyor. Ne demis mevlana ( uzaği goren göz kendi önündeki tuzagi goremiyorsa neyleyeyim )
Sosyal çevrende zeki olduğun imajın varsa arkadaşların kendi beyni yerine senin beynini kullanmaya çalışıyor herkes çıkar ilişkisi kuruyor soru sormak için. bunun hakkında ne düşünüyorsun, sence nasıl olmalı falan filan
Bazen lanet oluyor ya ben şahsen bir iş konusunda kimseye güvenmem kafası basmaz bunun derim :d bide yalan söylemeye çalışanlsr oluyor kandıramıyor ama sen kırılmasın diye hehe diyorsun felan
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Aranızdaki zekiler demişsin de kime göre neye göre zeki? Dayımın geri zekâlı eşi de kendince dahi. Açıklamaya göre yorum yapacak olursam kendimi süper zekâ olarak görüyorum ve zeki olmak çokta mükemmel bir şey değil teşekkürler.
Zeki olmak hayatı kolaylaştırır güzelleştirir düşünce zeka eğitimle hiç alakası yok o başka bişey okulla alakası olmayıp zeki becerikli bilgili çok insan var okul zekayı kullanmayı öğreten bişey sadece bana göre
En İyi Cevaplar