Akrabamızin oğlu tıp okuyo ve çok zeki olduğunu söylüyolar ama yüzüne baktığımda sanki dengesiz psikolojik sorunları olan birine benziyo sizce çok zeki olan insanlar sonradan deliriyor mu?
Cevabın nedir?
+1 yıl:D o sence tıp okurken akıl sağlığı yerinde kalmış mıdır? tıp çok ağır bir bölüm ve sürekli çalışma gerekiyor artı bir de kaçıncı sınıf bilemem ama bir de vaka incelemesinde bulunuyorlardır onlar, kadavraları inceliyorlar. yani gerçekten zorlu bir epğitimi var insan hayattan bıkar. zeki olup olmadığı hakkında yorum yapamam belki de sadece fazla çalışkandır? ama o yüzünde senin gördüğün ifade bölümün ağır oluşundandır diye düşünüyorum :)
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
O bilgiden o bilgiye kosuyorlar dogal olarak bilgi tasmasi oluyor ve tasiyamiyorlardir bence yaptiklari is ve okuduklari bolum cok agir ve hassas
00 Yorumla
+1 yılZeki insan herşeyde mantık aradığı için daha kolay üzülür. Mutlu insanlar genelde basit bir işte olur. Aslında bu iyi bak akıllı adam genelde zengin olur oarayla tatmin eder kendini fakir ise genelde saftır mutludur haha der geçer. Dünyanın düzeni için önemli
00 Yorumla
+1 yılPsikolojik sorunları olması çok normal çünkü tıp okuyor :)... Zeka döngüsünü diye birşey var ama emin ol delirmeyecek... ;)
112 Yorumla
Soran+1 yılHaklisin belki biraz farkli diye onu deli durumuna düşürmemen gerek ama insan herşeyde kuşku duymaya başlıyor ama elimizde değil ne zaman farklı biri görsek yargılamaya başlıyoruz o yuzden belki bizde hataliyiz.
- +1 yıl
Bu bakış açısı bahsi geçen insanlar üzerinde de bir baskı oluşturuyor ve sonuçları da pek iyi olmuyor açıkçası... Farklı olmak insanı korkutur çünkü anlam veremez...
Soran+1 yılFarklılık güzel şeyde biz yaşayamiyoruz yaşatamiyoruz oysa ayni olsa herkes güzel olurmuydu dünya
- +1 yıl
Farklıyız zaten sadece aynı gibi davranıyoruz Göze batmamak için :)
Soran+1 yılGüzel taktik
- +1 yıl
Çoğumuz uyguluyoruz :)
Soran+1 yılBaşarı oranı yüksek olmasada olsun idare etmesini biliyoruz.
- +1 yıl
En kolay olan kendin olmak yerine zor olan başkası olabilmek bak işte sanat budur :)
Soran+1 yılVay be sanatseverler ölmemiş :)
- +1 yıl
Sanat bizim ruhumuzda var... Sadece keşfedilmeyi bekliyor Ölür mü hiç :)
Soran+1 yılO zaman yaşasın sanat diyelim mi?
- +1 yıl
Diyelim :)
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
40
Cevap
70Cevap
+1 yılCanım sizin gözünüzden bir adet psikolojik sorunlu resmi alabilir miyim? O nasıl bir yüz oluyor acaba? Zeki olmanın tıp ile ilgisi yok. Çalışırsın kapasiten yetiyorsa anlamaya bu yeterli olacaktır. Ayrı akraba çocuğunun kendisi böyle bir şeyden söz etmiyorsa o çocuk aklı başında biridir.
10 Yorumla
+1 yılEğer ruh ve sinir hastalıkları hastanelerin de yaşayan insanlara bakarsan çoğu eskiden zeki olan insanlardır. Dediğin şey bir bakıma doğru ama tıp okuması onu çok zeki veya sorunlu birisi yapmaz, belki de fazla asosyale bağladı insanlarla iletişimi kötü bu da size deliriyor hissi veriyor.
20 Yorumla
+1 yılBiz normal insanlar beynimizin sdece %5 ini kullanırız. En baba proflar %13 ünü kullanıyor. Bundan sonrası evet çok akıllılığa bağlı geri zekalılık ortaya çıkıyor.
Zaten çoğu bilim adamlarındada böyle sorunlar vardı.
Örneğin Einstan :D artık nasıl yazılıyorsa :D :D
Okuma yazmayı çok geç yaşta öğrendi.02 Yorumla- +1 yıl
Einstan yazmandan senin o kategoriye girmediğini öğrenmiş olduk :D
- +1 yıl
Ben zaten o kategoriye giriyorum demedim ki :) @BananeDiyenAdam
Cok zeki insanlar zaten normalin üstunde olduklari icin normal diyemeyiz onlarin beyinleri farkli calisiyor ince detay düşünüyorlar ve en cokta sizofreni alzhemier hastaligina yakalananlar zekidir. Sizofreni hastalari cok zekidir mesela.
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılIQ'su yüksek olanların genelde EQ'su düşük olur ayrıca Tıp okumak için zeki olmaya gerek yok sadece Üniversite sınavına daha fazla çalışmalısın. Önemli olan hekim olduktan sonra ne başardı mesela Haberal zeki bir hekimdir, Öz zeki bir hekimdir ama ben sana sağlık bakanlığında çalışan bir sürü m. l hekim bulabilirim hatta haberleri açarsan sen bile bulabilirsin ;)
20 Yorumlazeki olmak bir sorun bence aynı sorunu bende yaşıyorum her insanın yaptıklarından birşey çıkartmak düşüncesi oluyor ve birisi yalan söyleyince hep anlamak iyi bişey olmuyo herkesin 2. yüzünü görmüş oluyoruz :)
00 Yorumlalisedeki felsefecimizde öyleydi. adam aşırı zekiydi. dışarıdan aynı senin dediğin gibi gözüküyor ama adam bir ders anlatmaya başlıyor inanamazsın. sonradan deliriyor bu tipler.
13 Yorumla
+1 yılSen akrabalarının dediğine bakma bizim millete göre tıp fakültesindeki herkes zekidir eğer gerçekten zeki biri olsa mesela ama tıpta değilde başka bir yerde okusa ona öyle demezler
10 Yorumla
+1 yılBöyle saçma ve komik bir anlayış,
sadece bizim ülkemize has bir anlayış herhalde...
Delilik ve zeka arasında, herhangi bir bağlantı olduğunu sanmıyorum.00 Yorumla@doktor bir el at şu konuya
yooo bence delirmezler sadece kafasında çok fazla olasılık ve sorular var onları yanıtlıyorlar kafada bence10 Yorumla
+1 yılÇok zeki olan kişi çok zeki olduğunu farketmez. Çünkü beyninin 2 lobuda eşit çalıştığı için tüm insanları ya beyinsiz ya zeki olarak görür.
10 Yorumlaiki ihtimal
*ya o çok zeki olan sensin (maksat ego)
*yada o çocugun bu halleri , sana çok zeki olma ihtimalini düşündürüyor.
1. ihtimal daha yüksek.(mantık sistemim, bu yorumum tartışmaya neden olabileceğini söyliyor, gerçek olduğu için :D )00 YorumlaZeka, akıl rahatsızlıklarına sebep olmaz. Çok çalışmaktan beyni etkilenmiş ve belkide rahatsızlanmış olabilir.
00 Yorumla
+1 yılOnunki sadece ders çalışmak zekilik değil zekayı yükseltme kapasitesi olabilir boş adam doktorluk okuyamaz zaten ama zeka pratikse zekadır hızlı cevaplılık zekadır az düşünüp öz söylemek zekadır
20 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 652 cevap paylaştı.
+1 yılHerhalde çok aşırı iyi kişiler erkenden gidiveriyor 30 40yaşında dökülüveriyorlar sapır sapır üzücü onların bulunduğu durum" hızlı yaşa çabuk öl "gibi
00 Yorumla Sanmıyorum, sen onu yakından tanımayı denemelisin bence.
Ailesinde bir sıkıntı varsa ondan olabilir, zekilikle alakası olduğunu sanmıyorum.00 YorumlaBazıları hiç konuşmaz bazıları ise hiperaktif olur. Her şeyi biliyoruz düşüncesi oluşunca bir anormal davranabiliyolar
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 13b cevap paylaştı.
+1 yılEvet deliriyor benim kodlayıcı abilerim var KAFAYI yediler yani şöyleki abuk subuk hareketler bağırmalar değişik oluyor bilirim..
10 Yorumla delilikle dahilik arasında ince bir çizgi vardır o çizgide yürümekte ip üzerinde yürümekten zordur
30 Yorumla
+1 yılBence öyle.. çünkü herşeyi görüyolar ve biliyolar.. deliler daha mutludur hem :D
00 Yorumlaçok zekiler genelde sorunlu oluyor , herşeyin idarelisi olacak, boyun, güzelliğin, aklın , zekanın, zenginliğin...
00 Yorumla
+1 yıldelilik denmez ama cok fazla düşünce vardır aklında. haliyle normal insanlardan farklı gözükür ^^
00 YorumlaDahilikle delilik arasında ince bir sınır vardır
Lakin; bir adam tıp okuyor diye delirmez.00 Yorumla
+1 yılsu bir gercektir arastirirsan anlarsin. akil hastanelerinde yatanlardan cok sayida ileri zekada olan insanlar var ve bunlara dunya bos anlamsiz basit geliyor kafayi kiriuorlar ama o oyle degildir ya
00 Yorumla
+1 yılTıp okuyorsa zeki değil çalışkandır. Çünkü zeki insanlar tembel olur. Tıp okuyacak kadar tahammülü ve sabırları yoktur. Nereden mi biliyorum? Çünkü zeki bir insanım.
20 Yorumla
+1 yılÇok zeki insanların değişik hareketleri depresyon durumları asosyallikleri olabilir. Hatta intihara kadar gidebilir. Ama üstün zekalı kişilerde. Her tıp okuyan üstün zekalı değil maalesef..
00 YorumlaAynen. Bir yere kadar yükselir kapasite ve ondan sonra uçuşa geçer...
10 YorumlaDelilik Anı Şeyi Tekrar Tekrar Yapıp Farklı Bir Sonuç Almayı Umut Etmektir...
20 YorumlaÖyledir ama ben daha delirmedim
@PComfort
bir mudahale edelim mi sapitoplum? :)09 Yorumlaaynen fazla zeka zarardır. Dayımdan biliyorum yalnız deli demeyelim
00 Yorumla
+1 yılZekidir ama akıl sağlığı yerinde değildir. Her şey olabilir.
00 YorumlaZekilikten değildir o tıp okumaktandir, ayrıca her zeki denilene inanma sen
00 Yorumla
+1 yılevet fazla zeki insanlr zmanal kafayi yermis beyin fazla calismaktan farkli dusunmeye basliyor glba
00 Yorumla
+1 yılMümkün.
Eskilerin ifadesi ile akıl taşması... :)
Kısacası herşeyin fazlası zarar :)10 YorumlaDelirtmez ama ıq su normalin çok üstünde olan birini tanıdım fazlasıyla hiperaktif biriydi
00 Yorumla
+1 yılbelkide delilik normaldir
belkide bizim stabil sergilediğimiz davranışlar dengesizliktir?00 Yorumla
+1 yılyok be doktorlar o kadar zeki değil ben bilgisayarcıyım her şeyde mantık arıyorum program yazınca ama dengesiz değilim :)
00 Yorumlaahdsah ne kadar komik bir düşünce :D hayır küçüğüm delirmezler, delirecek olan zeki olmasada delirir :D
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılEvet bu nedenle ben bilerek zekamı kasıyorum hepsini kullanmıyorum :P
10 Yorumla
+1 yılGordukleri derslerdeki vakalari siz de gorseniz, hak verirsiniz.
00 Yorumla
+1 yılsırf toplumun çoğunluğundan farklı diye insanları deli diye yaftalamak saçma bence
00 Yorumla
+1 yılAaynrn oyle cidden cok okumak insani yipratiyor o tempoyu herkes kaldiramiyo
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 6,3b cevap paylaştı.
+1 yılöyle galiba yakında dili dışarda gezerse şaşırma :D
00 Yorumla Çok zeki olmak çok düşünmek çok sorgulamak
Çok irdelemek Çok okumak, Çok gezmek Delirtir. Delirir ve Delidir.
Farklıdır. Asla Rahat olamaz.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıltıp fakültesinde okuyorum samimi söylüuorum sana sınıfın 3 te 1 i en az kırık. harbi kırık
00 YorumlaÇok şey bilen biri azcık da ego varsa ay ben bu cahillerle ne yapıcam, ay hic bir sey bilmiyorlar havasına girer. Her seyin dogrusunu kendi bildigu sanır
00 Yorumla
+1 yılTıp okuyan kaç kişi zeki? Zeka değilde inek gibi çalışmak gerek, zeka da kısmen önemli
00 YorumlaAynen öyle oluyor. Her şeyi sorguluyorsun sonu hic de iyi olmuyor
10 Yorumlatıp okuyan delırebılır:) zekılıkten degıl okudugu seylerın hayatını etkılemesınden dolayı o
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 550 cevap paylaştı. Derslerde başarılı olmak demek zeki demek değildir. Şunu bir türlü öğrenemedik milletçe.
00 Yorumlatıp okuyanların hepsi ayı sıkıntı yok ilk okul arkadaşımda tıp okumaya başladıktan snra mal oldu :D
00 Yorumla
+1 yılMeyve ne kadar olgunlaşirsa dal bir o kadar kalinlaşir
10 Yorumla
+1 yılevet ben deliyim ve çok zekiyim ve cok zenginim okey?
10 Yorumla
+1 yılTum zeki insanlarin bir deli tarafi vardr kimisi kiyafette kimisi kifayette.
20 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 541 cevap paylaştı. Evet bu bircok bilim adaminin basina gelmistir.
Bir gun sana da olur @nowforyou :)01 YorumlaMesela ben normal olsam normal olurdum ama anormal olduguma göre?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbenimde var öyle kuzenim soru sorsan salak saçma cevaplar verir gülmekten ölürsün ama çok zeki sayısalı falan çok iyi
05 Yorumla
Soran+1 yılHayır o çok konuşmuyo lisede filan gezerdik filan sohbette ederdik şimdi yüzüme bile bakmıyor anne babasına da öyle zaten endişeleniyoruz Ailecek
Cevap sahibi+1 yıldersler ağır gelmiştir bunalımdadır belki tıp okumak kolay değil ki
Soran+1 yılBilmiyorum ama üniversitedeki arkadaşları bulup konuşsam mı?
Cevap sahibi+1 yılolabilir birde kafasını dağıtabileceği ortamlar falan yaratmaya çalışabilirsin belki faydası olur açılır biraz
Soran+1 yılEskiden gitar çalıyodu o da yok vermiş birine gitarı
Gizli Üye(30-35)+1 yılBöyle bişey varmış çok okumaktan ve zekilik biraz pskolojiyi yoruyormuş
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,5b cevap paylaştı. olabilir. bıkıyorlar bir süre sonra
03 Yorumla
Soran+1 yılAma böyle onu çok övüyolar mahallenin doktoru filan diye sonradan bişey falan olursa yani insanlar farklı bakarlar olaya
Soran+1 yılBencede sıkmamak gerekte gel bunu mahalleliye anlat.
+1 yılDahilik ve delilik arasında ince bir çizgi vardır.
00 Yorumla- Devamını Gör (50)
Devamını Gör(95)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem