+1 yılSen kım oluyorsunda allah sana kendını gostersın? Sen mılyonlarca ınsanın gozunde bır hıcsın. Yuz yıllar once peygamberler geldı ve her seyı bıldırdı ve son kıtabıda bıze bıraktı bundan sonrakı ınsanlar bu kıtap sayesınden hareket edecektır... etmelıdırler...
Sakın bana deme ben okudum hatim ettım gereksiz hıkaye hepsı deme. okuyabılırsın ama fıkıh ve tefsırını yapacak kadar o beynı kullanmaya kabıleyetın yoktur...
Bu koca evrenın bır sahıbı ve yaratıcısı var hıc bır sey kendı kendıne olmaz olamazda!112 Yorumla- +1 yıl
ateıstlerın ortamında cokk kaldım ve tartıstık merak etme bogacak gıbı bır durumum yok! hanı derler ya nasıl bakarsan oyle gorusun ıste atesıtlerın durumuda oyle...
- +1 yıl
sen ust sınıfa gecmek ıcın gırdıgın sınavlara kıtaba calısmadan mı gırıp sınıfı gecıyordun?
- +1 yıl
bıyolojı kıtabımın yazarı Trafık kazasında hayatını kaybettı onun yerıne onun egıttıgı ogrencı ders verıyor buda mantıklı degıl mı
- +1 yıl
:) kozumuz çok
En İyi Cevaplar
+1 yılÖğretmen: Kime inaniyorsun?
Öğrenci: ALLAH'a
Öğretmen: O gerçekten var mı?
Öğrenci: Tabiki.
Öğretmen: Onu görebiliyormusun?
Öğrenci: Hayir
Öğretmen: Ona dokunabiliyormusun?
Ögrenci: Hayır
Öğretmen: Ozaman ALLAH yok.
Öğrenci: Sizin aklınız var mı?
Öğretmen: Var
Öğrenci: Onu görebiliyormusunuz?
Ögretmen: Hayır
Öğrenci: Ona dokunabiliyormusunuz?
Öğretmen: Hayır
Öğrenci: Ozaman sizdede Akıl yok.34 Yorumla
olmasa benim gibi mükemmel bir varlık nasıl olabilirdi?
ben benim gökyüzümsün, denizim, toprağımsın,
Şimdi bir hatıra gibi belirsiz, uzak
Biliyorum bazı şeyler vardır elimizde olmayan
İşte öyle imkansız birşey beni unutmak
muck00 Yorumla
gördüğü şeyi nasıl görebildiğini izahtan âcizken gözüyle görmediği için allah'ı inkar eden maddeciden iğreniyorum.( Necip Fazıl Kısakürek)
Ayrica şunu okumanı istiyorum Ihlas , Rahman ve Bakara Suresini ;)13 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
30Cevap
ALLAH 'tan başka İlah tanrı Yaratıcı yoktur.
Ondan başka ibadete layık başka bir zat yoktur.
Bende bundan 2-3 yıl önce şüpheye düşüp dinimi sorguladım.
Ve bu baya zaman aldı ama değdi Şimdi çok şükür MaşaALLAH desin Müslümanlar Namazında abdestinde bir gencim :) Ve ALLAH var!00 YorumlaKardeş anket yaptığın iyi olmuş. Sayende Tanrı'nın inandırıcılığı arttı. Adeta bir kamuoyu yoklaması gibi oldu. Seçimlerde %50 üzeri oy çıkması genç atayizleri rahatsız edebilir.
C dedim.22 YorumlaBütün gezegenler ışığını sadece enerji kaynağı güneşten alıyor pekii ya güneş? bunun içinde bir İlah var elbette. Sorular aslında bir şekilde hep, bir yaratıcıya çıkıyor.
120 Yorumla- +1 yıl
asdsfgadgf
- +1 yıl
insanlar saçma soruları sormakta diretiyorlar o zaman istemeden ezberliyorsun cevapları :) zorunluluktan doğan tesadüfü inkar edemezsin ama, edebilirmisin? tüm evreni yaratan tanrının yapısının da daha karışık olması gerekir o zaman onun da bir yaratanı olması gerekir. o zaman onun da, ve onunda... bu böyle gider. bunu sonlandıran şey zorunluluktan doğan tesadüftür. tabi bu bir örnekti, ben buna inanmıyorum. bence evrenin oluşmasındaki ilk adım tesadüftü.
- +1 yıl
konu çok farklı yerlere sapıcak. :p tartışmak güzeldir iyiyi doğruyu birlikte bulmaya yöneliktir çoğu zaman fakat din konusu için geçerli değil, inançta tartışılcak bir şey yok. bir ateiste gidip Allah yok demenle birlikte tıpkı şimdiki olduğu gibi inkar eden bilim adamlarının kitabından konuşacak daha sonra bir müslümana gidip Allahı göremediği halde nasıl inandığı , görmediği bir şeye nasıl inandığını soracak. muhtemelen Kutsal kitabı Kurandan konuşacak yani Allahın kitabından. Göremediğimiz ama varlığından bal gibi emin olduğumuz o kadar çok şey var ki bir ikisini saymak gerekirse yer çekimi, akıl, sevgi, mutluluk, şefkat, düşünce bu saydıklarımın hepsinin ne olduğunu gayet iyi biliyorsun. oysa hiçbirini gözlerinle görmedin demek ki herşeyi görmemiz gerekmiyor. zaten göremiyoruz da ^-^ sorgulamak güzeldir fakat insan beyninin almayacağı inanılmaz derin konular da var *-*
- +1 yıl
böyle bir konuya cevap vermemin amacı siteden biriyle tartışmaya girmek değildi, doğrusu kimseye bir şey ispatlamaya çalışmak ya da sadece saygıyı kendi düşünceme çekmek falan da değil. inancı olanlara çok düşük insan gözüyle bakan insanlar da görüyorum bu durum çok rahatsız edici çünkü şuana kadar kimseyi ne inancı yüzünden düşük gördüm ne de başka bir şey. yeterince açık olmuştur umarım bu sefer. sağlıcakla kalın. ^3^
- +1 yıl
din konusu gayet de tartışılacak bir konudur. çünkü doğruluğu hakkında hiç bir delil yoktur. olay görmek değil tanrıyı hiçbir şekilde hissedemeyiz onun hakkında hiçbir iz yok. yerçekimi dünyanın kütle çekimidir kütle çekiminin var olduğunun sadece ağaçtan düşen elmayla kanıtlandığını falan mı sanıyosun. Isaac Newton gök cisimlerinin hareketleriyle ilgili bir sürü çalışmalar yapmıştır ve bunu formüllere bile dökmüştür. bu kadar kanıt varken "görmüyoruz ama hissediyoruz o zaman var" demen bilime saygısızlık. insanda akıl denilen şey aslında beynin ta kendisidir. beynin gelişmiş olanına insanlar akıl demiştir o kadar basit. adaptasyon doğaya uyum sağlayarak canlıların hayatta kalma olasılığını arttırmaya çalışarak kendini geliştirmesidir. örneğin bukalemun bulunduğu ortama ve duruma göre renk değiştirir, kurbağa sinek yakalayabilip hayatta kalabilmek için dilini geliştirmiştir, karanlık ortamda yaşayan yarasanın hayatta kalabilmek için sese daha duyarlı kulaklar gelştirmişlerdir.++++
- +1 yıl
insanlar da hayatta kalabilme şansını beyinlerini geliştirerek sağlamışlardır. kısacası akıl insandaki doğaya uyum sağlamış beyinin ta kendisidir. ve beyin cihazlarla görülebilir, iq ile ölçülebilir bişeydir. ayrıca şöyle bir durum var ki ben bir ateist olarak görmediğim şeye inanmam düşüncesine hiç katılmadım.
örneğin elektronlar da gözükmez kuarklarda. benim düşüncem bilimsel kanıtı olmayan şeyleri reddetmektir. tanrı da bunlardan biridir.
son olarak ben kimseyi inancı için küçük görmem ama araştırmayıp etmeyip polemiğe girmeye çalışan insanlara cevabını veririm. - +1 yıl
sen bilime saçmalık dedin mi demedin mi? :)) cidden hiçbişey okumadan etmeden laf yapmaya çalışıyosun ateistlerin dünyanın tesadüfen oluştuğunu düşündüğünü sanıyosun ama böyle bişey yok ateistler tesadüfü reddeder. git ateizmle ilgili neyi savunduklarıyla ilgili bir kitap oku ordan burdan duyduklarınla laf yapma
Kişilik & Karakter konusunda 851 cevap paylaştı. Ben daha çok var ise, varlığını -yeteri düzeyde kanıtlayamadığı için- inkar etmem neden yanmamı gerektiriyor, onu anlamış değilim...
22 Yorumla
+1 yılçok saçma bir soru belirtmeden geçemezdim..saygı duymuyorum..
11 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 887 cevap paylaştı. Bende sana şunu diyorum , Aynaya baktığında bu başta beynin'den başlayarak ayak parmaklarına kadar olan kusursuz bir vücüdün olasılıklarla bir araya gelebileceğine inanıyorsan konu kapanmıştır bence.
09 Yorumla
+1 yılEğer Tanrı gerçekten varsa, onu yok etmemiz gerekir.
25 Yorumla- +1 yıl
Sözümü anlayamamanız komik.
- +1 yıl
Tanrı'ya gerek yok diyorum.
+1 yılvar mı yok mu bilemeyiz
ama ben olduğuna inanıyorum01 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 399 cevap paylaştı.
+1 yılSoru başlığını görür görmez "Aha şimdi Tanrı değil, Allah" diyen cahiller çıkacak dedim ve yanılmadım.Ve var, hissediyorum.
118 Yorumla- +1 yıl
merak ettim bana cevap verir misin tanrı nedemek allah ne demek zeki kardeşim? ;)
- +1 yıl
Şahsen ben bilmediğim bir şey hakkında yorum yapmam.Bilgi eksikliği diyelim o halde.
- +1 yıl
esmaül hüsnada 99 ismi vardır allah ın ve hiç birinde tanrı ifadesi yoktur. ayrıca.
tanrı Allah dışında inanılan ilahlara verilen isimdir hindular ineğe tanrı diye bakar budistler budaya başkaları ateşe tapar bazıları güneşe tanrı der şimdi kur-an ında olmayan 99 isminde bulunmayan tanrı ibaresi Allah la aynı ifadeyi nasıl sağlar diğer inanışlardaki tanrıyla bizim inanışımızda ki Allah ı aynı kefeye nasıl koydun zeki kardeşim aşağıda ki üyeye araştır demişsin aç bir esmaül hüsnayı oku araştır. - +1 yıl
araştırmadıysan kendi cahilliğini başkalarına empıoze etmeyeceksin cahil olupta başkasına cahil demek nedemek bu cahilliğin de üstünde bir şeydir.
nihat hoca dediğin hoca Hz. Aliden Hz. Ömer de ve tüm sahabelerden asker arkadaşı gibi bahseden biri onları anlatırken sanki yanlarındaymış gibi anlatan biri "ali tuttu karısının saçını eline doladı ve atının arkasına attı" ali kim? karısı kim? sen kimsin? şimdi bana söyle nihat hoca mı değil mi? bana islamı kuruluşunda yaşamış gibi anlatan birine ben nasıl hoca derim bunun vebalini nasıl öderim. onun Hz. Muhammedin miraçta cehennemin en üst tabakasında kimleri gördüğünü bilmiyor mu? bir araştoır zeki kardeşim bir araştır. - +1 yıl
Allah razı olsun seninde kandilin mübarek olsun ben cevabında ki "tanrı yok Allah var" diyen cahiller çıkacak sözüne nazarn cahhillik onlarda değil diye kanıta çıktım yoksa sana saygım sonsuz o ayrı ama insanlara hakaret etmen güzel bir şey değil. umarım anlatabilmişimdir.
bu arada soran sanırım bana yazdın ama benim cevabımın altına yaz sorularını başkalarını rahatsız etmeyelim ben cevalayayım elimden geldiğince. sorumun altına bu 3 maddelik yazdığın soruyu cevaplıyorum. - +1 yıl
insanların inançlarına göre cahillik sıfatıyla iftira atanları kınıyorum.ister hristiyana aynı şey yapılsın ister ateiste ister müslümana!!! Asıl cahil sizsiniz.
- +1 yıl
Sende cahilsin o halde kardeşim.
- +1 yıl
Ne gülüyorum var ya :D Adamın başta söylediği cümleye bak sonra sonunda söylediğine bak cidden sizin gibiler için boşuna vakit harcamayacagim fazla konuşmayın :D
- +1 yıl
Biz fazlalık isek sizde gereksizsiniz.
tabikide var şimdiki ateistlerin bir lafı var görebiliyormusun diye illa görmen şart değil gönülden bağlılık yüreğinle sevme diye bişeyde var inanlar gönülden görüyorlar buna emin ol
01 Yorumlatüm islam alemının kandılını kutlarım, nice kandıllere, tertemız yureklerle..
10 Yorumla
+1 yılAnketi görünce şoka girdim. Ne çok düşünmeye aciz insan var öyle?
21 Yorumlaya arkadaş hiç bir şeyin benzeri yok her şey kendinde tektir çünkü yaratanın tek olduğuna apaçık işarettir... herhangi bir atomun bile benzeri yok
04 Yorumla
+1 yılyok ve var. :) ben onu sayı gibi görüyorum. 0 ın varlığı ile aynı.
00 YorumlaE şıkkını işaretledim. Bir tanrının var olduğunu düşünüyorum.
00 Yorumla
+1 yılHiç birşeyden %100 emin olmam ben.
Ama var olmadığını düşünüyorum yine de.00 Yorumlaher düşünceye saygı duymak lazım hatırlatmakta fayda var
01 Yorumla1000 kişi saçma bir şeye mantıklı dese bile o şey yine saçmadır
11 Yorumlabir yaradanın olduguna inanıyorum, şüphem dahi yok..
00 YorumlaTanrının olduğunu düşünüyorum ama dinler konusunda tam tersini düşünüyorum.
10 Yorumla
+1 yılŞu kandil gününde böyle sorular sorup da inanmayanları günaha sokmayın. Bu durumda bile onları düşünüyorum. Var elbette
10 Yorumla
+1 yılBir başlangıç olmalı tanrı olsada olmasadabi başlangıç şart o başlangıcı söyleyebilir misin bana bütün bu sistem nerden geliyo
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılC şıkkı güzel. İnanmayanların beyni yıkanmış diyenler bir ' anlasa bari. Neyse. Var, inanıyorum.
00 YorumlaALLAH şüpesiz kesinlikle var
Ama şu din tüccarlığı yaban yobazlara illet oluyorum...10 YorumlaTanri var ve inanmayanlarin fikirlerine de saygim yok
02 Yorumla
+1 yılVar, var da... Buralara pek uğramıyor.
11 YorumlaBence yok tanrıları insanlar yarattı
110 Yorumla- +1 yıl
Tehdit etmiyorum zamanı gelince o gerçekle ister inan ister inanma yüzleşeceksin.Çünkü sen yokluğundan ne kadar eminsen bende varlığından o kadar eminim.Ve mantığını kullanabilen herkes bunu çözebilir.Ama burada geçirdiğiniz zamanı dinini araştırmakla geçirmek tabiki işine gelmez.Sende haklısın o yüzden.
- +1 yıl
yav hepinize HEE YAV HEE 1.si bugüne kadar tahmin edemeyeceğiniz kadar çok tanrı var insanların yaratmış olduğu yunan miyolojisi tanrıları sümer mitolojisi mısır mitolojisi türk mitolojisi arap mitolojisi iskandinav mitolojjisi.. yüzlerce tanrı var ve bunlar hep insanların yarattıklarıdır
Gizli Üye(36-45)+1 yılneden kaldırılmıyor böyle saçma sorular kandil günü şikayet edin gitsin
00 YorumlaAgnostisizm candır :)
12 Yorumla
+1 yılHarbi gerizekalisin lan soruya bak.Allahsizsin.
02 Yorumla- +1 yıl
Sen ve burada ve dunyada Allahın varligina inanmiyan gerizekali şapşal sürüsü, hepiniz ölümü tadınca göreceksiniz varligini.senin ve inanmiyanlarinda hicbir isi yolunda gotmez asla.Allahım karsiniza hicbir seyi hayirli olani cikarmaz.siz bole köle gibi zavalli gibi yasayip gitmeyede mahkumsunuz...
Tam profil resmine uygun bir soru :D
01 Yorumla
+1 yılkesinlikle hiç şüphem yok
013 Yorumla- +1 yıl
İkisininde aynı şey olduğunu biliyorsun cevabına bakılırsa.Bana öyle " ;) " gibi ifadeler kullanma.
- +1 yıl
17 yıldır sayısız kez okudum ayet ayet söylerim sana ama sadece kur-an okumakla kalmıyor islam tesfir ilmihal ve hadislerle bütünleştirmen lazım evet hepsini okudum araştırdım.
- +1 yıl
Sende Tanrı yok, Allah var deseydin o zaman? Ben araştıracagımı arastırdım Nihat hoca kendi ağzıyla söyledi hatta günah değildir niyetin önemlidir diye.Bilip bilmeden sallamıyorum ben burada.Allah korkum var benim.
- +1 yıl
Halk boş olunca işte ne diyebilirim ki :) İstediğine inan beni ilgilendirmiyor.Benim inandıklarım da senin ilgilendirmiyor.Cahillik ise benim cahilliğim olsun günah ise de benim günahım.Sen o çok çalışan kafanı yorma böyle şeylere.Kandilin mübarek olsun.
- +1 yıl
1-ben sana empoze ediyorsun demedim soran pasaklı kediye dedim.
2- tabiki herkesin prof olmasına gerek yoktur ama insanları cahil diye aşağılamakta yanlıştır.
3-tabi ki cahillik suç değildir öğrenmemek te aptallık değil seçimdir. insan özgürdür her seçiminde başkalarının sınırlarını ihlal etmedikçe
ve geleim şu youtubede dolanan al ilah kıssasına bu tamamen inanmayan kesimi ikna etmek çin yapılmış bir paylaşımdır. ay kızıl görünür genelde orta afrikada iklimden ve ekvatora yakınlığından dolayı ve o dönemin insanları gerek yaptıkları putlara taptıkları gibi aya tapanlarda çoğunluktaydı hatta kendilerine tanrı diyen fravunlarıda biliyorsun zaten.
ay a al ay derlerdi yani ay ilah ay Allah değil. mantıken düşündüğündede doğru sonuca varacaksın kardeşim. ilah diyor ilahın ne olduğunu biliyorsun her inanışta ilah farklıdır. Al-İlah yani kırmızı ilah ay ilah Allah değil bu yüzden bu tarz videolardan çok araştırmanı öneririm. - +1 yıl
@ottoman kimseye cahil demedim 3. yorumunu beğendim.
Allah ismini kökenine dair bilgim bu yazıya dayanır:Araplar islamiyet öncesi dönemde Kabe deki 360 tane put arasından en yükseği, en güçlüsü olarak ay tanrısını görüyor ve buna Al-ilah (En güçlü ilah) şeklinde ellerini iki yana açarak dua ediyorlardı…yani Arapça da “İlah” olan Tanrı kelimesi islamiyetle beraber “Allah” a dönüştürüldü.(southern Arabia, Carleton S. Coon, Washington, D.C. Smithsonian, 1944, p.399) (Çeşitli Arap kabileleri aslında bu ay Tanrısına değişik adlar veriyordu bunlardan bazıları “Sin”,”Hubal”, ve Kureyş te Al-ilah. Dilbilimciler “Allah” kelimesinin “Al-ilah” tan türediğini söylerler.(.İslam Muhammed and his religion, Arthur Jeffery, 1958, p 85, Muhammad at Mecca, W. Montgomery Watt, 1953, p 23-29) - +1 yıl
@soran sana cahil dedin demedim zaten ben onu @pasaklıkediye dedim cevabında cahil demiş ya kendi gib i düşünmeyenlere oona dedim senle alakası yok yani.
ayrıca ben insana saygı duyarım fikre saygı duymam zira fikre saygı duyarsam o fikri kısmende olsa benimsemiş olurum sende takdir edersinki... ama sana dolayısıyla insana saygım sonsuzdur.
gelelim yazdıklarına.
tevbe suresi 31. ayet:
Onlar, Allah'dan başka bilginlerini ve rahiplerini de kendilerine Rab edindiler, Meryem oğlu Mesih'i de. Oysa onlar bir olan Allah'a ibadet etmekle emrolunmuşlardı. Allah'dan başka hiçbir ilah yoktur. O, müşriklerin ortak koştuğu şeylerden de münezzehtir.
(De ki: “İster Allah, ister Rahman deyin, hangisini derseniz deyin, en güzel isimler O’nundur.”) [İsra 110]
(En güzel isimler Allah’ındır, O’na o isimlerle dua edin, O’nun isimleri konusunda eğriliğe sapanları bırakın. Onlar yaptıklarının cezasını göreceklerdir.) [Araf 180] - +1 yıl
ne diyor onlar ilah edindiler yaratıcı diye kabul ettikleri her şeye ilah diyorlardı. ay ı da yaratıcı kabul edenler vardı ay yukarıda olduğu için ellerini açıp dua ederlerdi kur-anı okudum diyorsun o zaman şunuda bilirsin:
“Kulun Rabbine en yakın olduğu hal secde halidir. İşte bu sebeple secdede çok dua etmeye bakın!”
Müslim, Salat 215.
islamda duayı her şekilde edebilirsin el aça içinden geçir bağır ama dua et. lakin en makbulü islam inancınında kabul ettiği dua şekli secdedeyken dua etmektir. - +1 yıl
esmaül hüsnayı bilirsin Allah ın 99 ismidir. islam inancına sahip olanlarda buna inanır. benim demek istediğim bu yazdıklarını söyleyenler islamı çürütmeye çalışanlardır kelime tireterek örnek olarak sana İstanbul diye bilirim önce ki adı neydi? islambol sonra islambul sonra ne oldu İstanbul tamamen islam ibaresi çıkarıldı. bu bir çok örnekte görebilirsin. islam dışında ki tüm inanışlara bak tek düşman olarak kendilerine islamı seçmiştir hepsi yanlışsam yanlışsın de durum böyleyken bunların ortaya atılması doğal değil mi sence?
- +1 yıl
ama biliyor musun ben ateistleri deistleri ve inanmayan herkesi islama inananlardan daha iyi görüyorum çünkü siz okuyup araştırıyorsunuz. bilgi sahibisiniz. ama bizimkiler ilk ayeti oku olan araştırmayı okumayı emreden bir dine inanıp okumadan iman ediyorlar bundan daha büyük saçmalık yoktur. kur-anı süsleyip evinin en güzel köşesine assan ne olur onu oaradan indiripte okumadıktan sonra?
- +1 yıl
neyse kardeşim sahur yapmam lazım geldiğimde okurum yazarsan eğer. selametle.
böyle bir konuda şüphe bile edilmez yazık.
11 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 795 cevap paylaştı. Kesinlikle var hiç şüphem yok.
10 Yorumlakurcalamamakta fayda var;ince konu nede olsa
02 Yorumla
+1 yılKesinlikle var hic suphem yok...
00 Yorumlaolmadığına oldukça eminim.
00 Yorumla
+1 yılEn iyi sen bilirsin...
"God, it's me, Barney.."00 YorumlaTek boynuzlu at var mı gibi bilemeyiz
00 Yorumlaamma ugraşıyorsunuz bu konularla
07 YorumlaVar inanıyorum. Ama bana pek karışmaz.
02 Yorumla
+1 yılOlmadigini dusunuyorum.
01 Yorumlatöbe töbe insanı zorla günaha sokuyonuz.
.00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yıllan birgün çarçılacaksınız böyle sorumu olur
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı. Kesinlikle var hiç şüphem yok Elhamdülillah
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTanrı değil allah var
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 313 cevap paylaştı. var ya da vardı..
01 Yorumla
+1 yılAllah var
03 Yorumla- +1 yıl
şüphesiz. bu kadar düzen intizam rastlantı olamaz. mutasyon diyen kendini bilgin sananlar var. mutasyonla falan olamaz. insan vücudunda 1 tirilyondan fazlza hücre var ve beyin tek tek hepsini biliyor. daha tonlarca. keyfe keder olamaz. Yaratan var
Tanrı yok Allah var.
27 Yorumla- +1 yıl
Şuan Allah'ın varlığını inkar etmiş bulunmaktasın.Bir müslüman için büyük günah.Önce git bazı şeyleri araştır, sonra düzgün kelimeleri kullan arkadaşım.Kandilin mübarek olsun.
- +1 yıl
sana cahil diyenler cahilliklerinde boğulacaklar emin ol Allah tüm tanrıların belasını versin.
+1 yılbilemeyiz
00 Yorumlabence yok..
011 Yorumla- +1 yıl
kusura bakmayın araya dalıyorum ama :D neden varlığına inanmıyosunuz?
- +1 yıl
vay çok iyiymiş 2 kez he ben müslüman olduğum halde hiç okumadım sayılır küçük Bir kısmını okudum ama en kısa zamanda tamamını okuycam :)
- +1 yıl
@gunner89 ee daha bişey yazmıycak mısınız aydınlatın beni :D
Kişilik & Karakter konusunda 2,3b cevap paylaştı. Şakacıktan var.
10 YorumlaTanrı yok ALLAH var
00 Yorumla
+1 yılTanrı var din yok :)
02 Yorumla- +1 yıl
dinde çok çelişki var insanları ateist yapan dinler..
Ya dinler , kitaplar değiştirildi ya da gerçekten yok :)
Bu yüzden Yaşasın DEİZM :)
+1 yılŞüphesiz var
13 Yorumla- +1 yıl
Etmedim salise bile.
+1 yılanlayamazsın
10 Yorumla
+1 yılvar ama adaleti yok
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 783 cevap paylaştı. a dedim.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAllah yok
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler