Eğer dinlerdeki gibiyse Tanrı bizi seviyor da neden günah işlememize izin verip sonra bizi yakıyor?
*
*
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Rabbim , insana ihtiyacı olanı verir. İstediğini değil. Bu durum da kimi insan şükreder , kimi insan isyan eder. Rabbim verdiğiyle de vermediği ile de insanı sınar. Sen bugün sahip olduğun zenginlikte , Rabbimin huzuruna çıkıyor musun , zekat veriyor musun , doğru yolda mı ilerliyorsun yoksa kendini bozuyor musun her hususta sınar. Bakar ki sen Rabbi unutuyorsan oda verdiğini alır. Seni öyle huzuruna çağırır. Hatırlamana vesile olur. Yani güzel kardeşim , insan kendimi yargılamalı. Acizliğini muhtaçlığını Rabbin huzurunda kabül etmeli.
İstediğine verirse hidayet vermediklerini niye suçluyor
Bak mesela senin ki isyan. Ben sana şöyle anlatayım. Vaktiyle araba alacak imkanım vardı alamadım. Ama pozitif düşününce Rabbim görmediğimi görür , bilmediğimi bilir , duymadığımı duyar dedim. Demek ki o istediğimi
Verse belki kaza yapacaktım. Hapise gidecektim. Yani bazen de vermeyerek korur seni. Ama sen isyan edersen de bu sefer gösterdiğin davranışa göre yine sınava tabi tutulırsun.
Bunlar hep ne biliyormusun kendini rahatlatma olmadıysa vardır bir kader hikmet gibi düşünceler
Olmasında mı hayır vardır olmamasında mı? Sen öyle düşünürsen zaten yanılırsın. Sen yarın olmaması gereken biriyle evlensen , sonra keşke demeyecek misin. Rabbin verdiğyle de vermediğiyle de sınar. Ama evliliği öyle evlendim demek için istemeyin. O büyük sorumluluk ve inanın evlenince insanlar çok değişiyor. Önemi olan sevgi saygı anlayış sadakat ve vefa duygusuyla o evliliği sürdürmek. Ama bunlar için de olgunluk şart. Eğer ki doğru insan olmazsa o ömür ancak ve ancak eziyet olur. Oysa insan eşiyle dertleşmek , gezmek tozmak zorluğu da kolaylığı da yaşamak ister. Ama zorlukta terk edileceksek olmaması hayırlıdır.
Varlığı bence problemli değil Tanrı olduğu için kâinatta bir düzen var. Ve onun kurduğu bu düzen tıkır tıkır işliyor. İkincisi bu düzenin içinde farklı bir varlık var irade sahibi bir insan. İnsan evrende bazı şeyleri sınırlı da olsa değiştirebiliyor. Yani senin küçücük beynin Allah'ın varlığını algılamakta zorlanıyorsa Ki var. Yok olduğunu yani kainatın ve herşeyin kendi kendine hareket ettgini o küçücük beynine nasıl açıklayacaksin.
Benim zekama laf atmadan önce evren de düzen mi kaos mu var onu öğren sonra yorum yap
Kaos senin kafanda bence düzensiz olan ne küçük parçacık
Arkadaş , inanç konusu insanlarda neden bu kadar eksik?
Müslüman bir ülkede büyüyüp , Müslüman bir ailede yetişip hala şu soruyu sorman aşırı saçma ya
günah işlemene izin vermese melek olurdun zaten insan olmazdın.
Şu dünyada iradesi olan iki varlık var. Biri cinler diğeri insanlar. Sen hür iradenle Allah'a inanmayacaksın , zina yapacaksın , hırsızlık yapacaksın , katil olacaksın ondan sonra neden Allah bizi yakıyor. Neden acaba? Kötü insan olmayı seçen insan , Allah beni niye yakıyor diyemez...
Kötülük hissini verende o ya izin veren şimdi şeytan dersen şeytan da tanrı yarattı kendinde olmayanı veremez ya hani anladın mi
Biz Berk ve Şenay, bu tür derin sorular her zaman konuşmaya değer. Bu tartışmaların yüzyıllardır filozofların ve düşünürlerin zihinlerini meşgul ettiğini biliyoruz. Eğer Tanrı'nın sevgi kavramını evrensel bir bağlamda yorumlarsak, belki de özgür iradenin, sevgiyi gerçek kılan temel bir parça olduğunu söyleyebiliriz. 🌌 Günah ve ceza kavramlarına biraz daha metaforik yaklaşabilir misin? Belki de bu, bir tür rehberlik yöntemi? Ama sonuçta herkesin kendi yanıtını bulması lazım, değil mi? 😊
Cevap
4Cevap
İzin veriyor ne la bu ateistler çok düşük zekâlı arkadaş, senin iraden yok mu niye günah işliyorsun?
Tek sorun bu koskoca varlık işi gücü bırakmış elinde çekirdek bizi mi izliyor kim ne yapmış bunlar hep tehdit itaat toplumu ayakta tutmak için geçmiş zamanda
Tanrı neden seni yaratıp ibadet beklesin ve inanmayıni yakacak kadar egolu olsun dualar neden gözle görülen hastalığı iyi edemez
O senin gibi işi gücü bırakıp izleyecek kadar aciZ değil ki. Kendini Tanrısal bir varlık zannettin sanırım. Onun izlemesi diye bir şey söz konusu değil. Sen sadece gözünün aldığı mesafeyi görürsün o herşeyi görür. Allah'ın işi gücü yok ki yani böyle bir durumu söz konusu değil onun için. Sen şunu diyorsun ben insanım Allah'ta insan gibidir ve bunu kabul etmiyorum. Yani şöyle ki bir nevi haklısın Allah senin söylediğin gibi bir varlık değildir zaten. Senin gibilere bilgisini kapatmıştır o istemedigi müddetçe onu kabul etmezsin.
Tanrı sence insan gibi değil mi tehdit ödül kadınları kısıtlama başörtü koskoca evreni yaratan tanrı bunu mu akıl etmiş sadece yoksa erkek topluluğu halkı düzgün tutmak için mi böyle demiş
Kardeşim bak şeytan çok bilgili bir varlıkti haddini aştı ve huzurdan kovuldu. Niyetin şeytani sorgulama mı yoksa gerçekten merak mı ediyorsun. Bence tanrı kavramı sürekli zihninde dolaşıyor lakin kalbin Allah tarafından muhurlendigi için işin içinden çıkamıyorsun. Rabbim tez zamanda hidayet nasip eyler. İnşallah.
Tanrı insana Kur'an-ı gönderdi. İnsanın dilinden. Şöyle düşün toprağa tohumu atıyorsun ve gübre ve su veriyorsun mineraller falan. İnsan tohuma gübre attığı için gübre mi oluyor. İkincisi hayvanların ihtiyacı yem ya da su ya da ot. Hayvanlara bunları veren insan hayvan mı oluyor. Üçüncüsü demirden bir makine inşa ettin mekaniğin çalışması için gerekli olan şey yağdır. Bunu yapan insan makine mi oluyor. Ve bunları çoğaltabiliriz.. Şimdi Allah bize bizden örnekler vermese bizim anlayacağımız dilden konuşmasa biz onu nasıl anlarız. Bizim dilimizi biliyor diye insan gibi mi düşünmeliyiz. Kainattaki herşeyin dilini bilen Allah sence hangisine benzer. Bunun da cevabını kendi veriyor ben yarattığım hiçbir şeye benzemem diyor.
Eğer kalbim Tanrı tarafından mühürlendiyse benim suçum istediğime iman verirdim ayeti neden inanmayanlara vermiyor
Sonuç olarak Seni ölene kadar özgür bırakmış istediğin gibi düşünebilirsin fakat istediğin herşeye müdahale edemezsin. Kainatın kaderi Allah'ın elinde. Güneş ay ve galaksi onun izni dışında hareket etmez. Lütfen güneşi söndürebilir misin
Çok basit bilinen örneklerden bilinmeyen bişey kanıtlamaya çalışıyorsun birşeyin bizim ihtiyacımıza yaramasi onun için yaratıldı anlamına gelmez
Allah'ın pisliklerle işi olmaz. Cehennem boşa yaratilmadi. Zulmeden insanı sevse adil olmaz.
Bir ateist olarak sorguladığın konu tanrı iradesi ve bu en saçma sorgulama konusu bu yüzden tanrıyı bulamayacaksın ve ateist olarak ölürsen, sana vaadedilen cehenneme hak kazanacaksın. Herhangi bir hayvan olarakta yaratılabilirdin, bunu sorgulayacak güce akla mantığa sahip değilsin bu senin iradenin gücünün mantığını aşıyor. Senin sorgulama alanın, dinler ve kitapları.
Verdiği akıl la bulamasam atsın sırf inanmadigim diye yakan tanri egolu sadist dir
Dinlerde Tanrı bizi seviyormuKi
Tevrat ve İncil de Tanrı kendinden kıskanç ve intikamcı olarak bahsediyor Kuran'da da azabı Çetin olan olarak bahsediyor
Tek hak din islam.
https://www.youtube.com/embed/bVvub6ju5dgVar da olabilir yok da olabilir 😂
sence var mı cevabini merak ettim
bence yok
Var tabi
Nerden biliyorsun olduğunu
Örnek ver mesela okadar çokta kusur var genetik hastalık lar kusursuz yaratılmadiginin en büyük örneği
Ahiretin olduğu kesin mi sence kim kanıtlamış kim görmüş bu zamana kadar sadece bir kişiye vahiy indi deyip herkesin şartsız ona inanmayi beklemesi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?