Yaşadıkça mı tecrübe kazanır insan yaşlandıkça mı?

Ne demiş Peyami Safa; "Yaşlanarak değil yaşayarak tecrübe kazanılır; zaman insanları değil, armutları olgunlaştırır" cokda güzel demiş.🤗😊
Hayırlı geceler olsun cümleten🤗

Eğer kendini donatmis, kültürel yönden geliştirmiş boş işlerle ugrasmamis!! hani kafasını bedenden öteye taşımış !! Hani sadece iki bacak arasında yasamamis ve yaş almış olgunlaşmış kişiler varsa yaşlandıkça tecrübe kazanır. . Bu tip insanlar taşı gediğine öyle bir koyarlarki karşısındaki insan çıkaramaz..:)) Fakat hiçbirşey yasamamis, görmemiş, bir arpa yolu boy, gerek zeka da gerek sosyal yaşantıda veya kültür de yerinde saymış belli yaşlarda ki kisiler boş sorar boş yapar boşa yaşar. . boşluktur kısaca farkında değildir :)))) mantıklı ve olgun akıllı ve bilgiye aç bir yaşam yaşla birlikte her açıdan tecrübe kazandırır. .
Geçmişinden gurur duyan yaşlı insanlar yaşadıkları tecrübeleri yaşamlarında uyguladıkları için hayatta başarılı olmuşlardır.
Yani yaşayarak, tecrübe ederek yaşlanır insan.
Tecrübe anlatılarak ve yaşlanarak değil hata yaparak ve yaşayarak kazanılır. Bir insan 30-40 yaşına bir eli yağda, bir eli balda geldiyse şayet onca yılı boşa geçmiş hiçbir tecrübe kazanamamış demektir.
Güzel demiş yaşadıkça tabiki. Yaşlanıp hiçbirşey bilmeyenler oluyor.
Cevap
80Cevap
Yaşanmışlıklar tecrübe kazandırır.
Yaşadıkça olgunlaşır tecrübelenir insan..
Tabi ki yaşadıkça tecrübe kazanır. Her insanın yaşanmışlık yaşı bir değildir. Adam 50 yaşına gelmiş ama hiç zorluk görmemiş ve tuzu kuruysa lakin feleğin tekerinden geçmiş 30 yaşında bir adamı onun yanına oturtsan o genç adam 50 yaşında ihtiyardan daha tecrübeli görünür bunu bizzat müşahede etmiş bir insanım.
"Tecrübe yenilen kazıkların bütünüdür." cümlesini okumuştum bir yerde. Çok da haksız değil hani. O nedenle yaşadıkça diyorum 😊
Yaşadıkça tecrübe kazanır ne zaman nerde tecrübe kazanacağınız belli olmaz
üstada sormuşlar tecrübe nedir diye. yaptığın hataların toplamıdır demiş. devamıda vardı sanırım
Bence ikisi de doğru orantılı. Yem yaşayıp hem yaş almak.
Yaşadıkça kazanıyor tecrübe. Çok kandırıld artık inanmamaya başlıyorum.
Bence yaşadıkça tecrübe kazanır, örneğin bir dağın başında hiç kimse yok, 80 yaşına geldiğin bile çoğu şeye tecrüben olmaz dimi? Niye çünkü onu yaşamadın.
Yetmiş yaşına gelmiş, etliye sütlüye karışmamış evinden çıkmamış, gezmemiş tozmamış.
Külleri barıştırmamış ihtiyacı olana yardım etmemiş vs vs vs
Bunları yapanla? Yapmayan hiç aynı olur mu?
Birseyler Yaşadıkça, yaşarsın. Yaşarsan, birşeyler yaşarsın bu tıpkı tavuk mu yumurtadan çıkar yumurtamı tavuktan çıkar paradoksu gibi olsu her türlü tecrübe denilen şey acı kavramlarının birikmesiyle elde edilir iyi şeyler tecrübeden sayılmaz nedense insanlar yaşadığı kötü tecrübelerle oldunlaştıklarını dile getirirler. Ozaman ortaya şu sonuç çıkıyor Kötü şeyler yaşadıkça tecrübe kazanırsın.
Yaşadıkça hayat öğretiyor kimine hani diyorlar ya insan hissettiği yaştadır diye yaşadıkları ağır geliyor bazen insana kendini yaşlı gibi hissedebiliyor mesela o yüzden yaşadıkça tecrübe kazanır insan
hayatta hiç risk almayıp kendi küçük dünyasında 100 yıl yaşasa da bir insan sırf daha çok yaşadı diye hayat tecrübesine sahip değildir bence... kesinlikle yaşadıkça tecrübe kazanır insan...
Yaşadıkça tecrübe oluşur
Sormuşlar birisine nasıl böyle hep doğru kararları verebiliyorsunuz
Tecrübelerim sayesinde
Tecrübelerinizi nasil edindiniz
Yediğim kaziklar sayesinde 😊😉
Yaşadıkça tecrübeli olursun ve zamani gelince yaşlandığında daha tecrübeli olmuş olursun bence 😊
yaşadıkça bir çok şey yaşamış 22 yaşında adam 38 yaşında boş bir adamdan daha dolu olabilir.
Yasadıkça. Şimdi bana hiç bir güç bir kadına inanmamı güvenmemi onla yola çıkılabikecegini anlatamaz. Her saniyelerini ezbere bilirüm
Tabikide yaşadikca insan 80 yasina kdr bilgisizde olabilir ya da 10 yasina kdr hayatin tüm ıgrencliginide gormus olabilir
😀😀😀 cok guzel. bir paylaşım yapmışsın arkadaşım.
Evet, insan yasadikca tecrube kazanir.. Hayati ve insanlari tanimaya ve anlamaya başlar.
Saçma sapan bir şiir ruh buruşur mu ulan. Neyse. Tabiki de yaşadıkça. Evde oturup yaşlanan biri ne öğrenebilir ki?
Bana herseyin ögrenilerek yasanilacagini ogrettiler, yasanirken ögrenilecegini degil bende kolayca razi oldum bana ogetilen yanlislara
Poyraz karayel
Yasadıkca niye mi
Cok gezen mi bilir
Cok okuyan mı
Bu iki soruda aynıdır nasıl cok gezen bilirse buradada cok yasayan
Ne yasadikca ne de yaslandikca sadece onu derinden sarsan olaylarin ve durumlarin ardindan tecrube sahibi olur
Ömrünü evin içinde geçir dur zamn geçer yaşlanırsın ama bir şey yaşamadığın için bilmezsin. İnsan yaşadıkça tecrübe kazanır
Yasadikca ve hep kotulerle karsilastikca ne kadar bok bir dunyada yasadigini anladikca
Yaşadıkça yaşlanırsın zaten gün be gün yaşlanıyorsun
Yaşadıkça yanlız yaş 80. Oldumu tecrübe olsa bile fayda yok bazı imkankarda lazım
Zaten insan yaşadıkça yaşlanır saçma bir soru olmuş
Yaşanmışkıklar ve tecrübeler kadar iyi bir öğretmen yok
Yaş 👉 boş,
Yaşlılık 👉 boş,
Makam 👉 boş
Tek gerçek:
Yaşanılmışlıklardır. ✔
Yasadikca olsa gerek. Akilli insanlar yaslandikca, nasihatlerle de tecrübe edinebiliyor
Tecrube hayatta yenilen kazıkların bileşkesidir, başka bir açıklaması yok.
Hayattaki nomisiz vorliklerin attigi kaziklar sayesinde tecrube ediniyoruz
Yaşadıkça yaş ilerledikçe insan kütükse öyle yaşamaya devam eder.
Hayati yaşamazsan pencereden etrafı izlersin hayati yaşarsan disarda bir rol alirsin buda tecrübedir
Yaşlanmayla ilgisi yok. Yaşadıkça Tecrübe kazanılır tabiki de
Yaşadıkça kazanır. Herkes aynı yaşta erişmez aynı olgunluğa
Yaşlandıkça yaşamıyor muyuz ki ablacım? Ikisi birlikte oluyor sanki
Yaşadikca yaslaniyorsun zaten ama kimininyaşadiklari erken olgunlastirır
Kesinlikle yaşadıkça aksini düşünemeyiz. Bir ćocuk bile gelişirken ya elini yakıyor ya yere düşüyor yaptıklarıyla olgunlaşıp birdaha ki sefere yanmıyor ve daha az düşüyor.
Yaşadıkça tabi, gerçek parayı bilen sahte parayı ayırt eder. 😉
yasadikca kazanir yaslandikca biriken tecrubeleri dusunur
Yaşamak zaten yaşlanmak demektir
Yaş aldıkça kazanılır.
Yaşamadıkça hiçbir şey bilemezsin istersen seksen yaşında ol
Yaşantılar tecrübe kazandırır.
Yaşlandıkça tecrübe kazanırsın, tecrübe kazandıkça yaşlanırsın.
Her tecrübe kazanan Adam Yaşlanır.
Ama her yaşlanan Adam olamaz !
deneyimlenmeyen şey tecrübe edilmiş olamaz netekim.
yaşarken yaş alırsın öğrenmenin de yaşı olmadığndan. İkisi birlikte
Yaşlandıkça tecrübe kazanır bana sorarsanız İnsan
yasadıkça kazanılır..
Yaşadıkça kazanır bence en azından benim için öyle
Yaşadıkça insanları tanıdıkça tecrübe kazanılırr
Hayat yaşadıkça öğrenilir
Kazık yedikçe
Ustaya başarısının sırrını sormuşlar, iki kelime demiş:
_Doğru kararlar
Hepimizden farklı olarak, sürekli doğru kararları nasıl alabildiğini sormuşlar, tek kelime demiş:
_Tecrübe
İyi de kardeşim bu tecrübe denen şeyin sırrı neymiş? Usta deriiin bir iç geçirmiş ve şöyle demiş:
_YANLIŞ KARARLAR!
Tecrübe yenilen kazıkların toplamıdır 😊😊
Güzel bakış açınızdandır 😊
Güzel bakan güzel görür,
Güzel gören hayatından lezzet alır 😊
Güzelliğiniz daim olsun o vakit 😊😊
Hayırlı geceler üstadım
Boş yaşayan insan nasıl tecrübe kazansın gökten mi inecek
30 yaşındayım hiç tecrübem yok
Ben yaşadıkça kazanıyorum
İnsan dayak atmayı dayak yiye yiye öğrenir
Kazık yedikçe tecrübe kazanıyor insan