Yüz verince astarını isteyen insanlara ne yapıyorsunuz?

Malum soru yine bir komşu sorusudur. Daha önce de aynı komşu kişilerinden şikayetimi yazmıştım buraya. Utanmasam şikayetvar.coma bile (ki reklam gibi oldu bu da) şikayet edicem komşu kişisini.

Neyse bu malum yan komşunun kocasıyla arası epey limoni. Hatta kocasıyla bağırış çağırışları bütün binada duyuluyor. Bu kişi 3 4 gün önce kadar gelip telefnumu rica etti benden. Acil bir yeri araması gerekiyormuş kocası gelmeden. Kocası gelse kızarmış anladığım kadarıyla. Neyse dedim insanlık olsun diye şirket hattımı verdim geçti içerde birisiyle konuştu. Tabi kürtçe konuştuğu için kiminle ne konuştuğunu da anlayamadım ben. Sonra telefonu verip gitti önemsemedim. Ertesi gün geldi yine istedi telefonu bu sefer son dedi gel konuş tamam dedim. yok çocuklar evde deyip telefonu istedi verdim 6dakikalık bir konuşma yapıp geri getirdi telefonu. Sonra da numarayı silmemi, üst katta oturan eltisine de kmseyi aradığımı falan söylemememi istedi. Bende elalemin numarasını napıcam Allah aşkına ya dedim gitti.

Kadını ben pek tanımadığım için ev sahibime anlattım o yıllardır tanıyor diye. Dedi verme telefonunu. Kocası öğrenirse laf eder daha önce benden de telefon alıyordu böyle kocasıyla kavga edip edip abilerine anlatıyor vs dedi. Bende tamam dedim. Şimdi adam kalkıp bana laf etse kocam o adamı fena benzetir. Bina içinde olaylar çıkar gerek yok dimi?

Neyse geliyorum sadede. Dün akşam hatun kişisi yine geldi bana telefon istemeye. Dedim kusura bakma veremem dakikam yok. Hadi ya tüh bak kontör için diyorsan sonra parasını veririm vs dedi. Yok onla alakası dakikam bitti dedim. Hemen yüzsüzce bana sen işyeri şirket hattını vermiştin bana zaten dedi. Sinir oldum öyle diyince de. Adı üstünde şirket hattı hep bende değil ya telefon patronda dedim. Biraz daha mırın kırın yaptı çok da acildi şimdi napıcam vs diye. Kocandan eltinden ara dedim bahaneler buldu. sonrada suratsız şekilde gitti.

Şimdi ben bu hatun kişisine bir daha telefon istediği zaman vermek istemesem yine aynı tepkiyi vericek ve sinirimi bozucak. Vermek de istemiyorum telefonu. Sonradan bir mokluk çıkarsa da benim başıma iş açılmasın milletin çenesiyle uğraşamam diye. Napmak gerek böylelerine?

Dedikodum uzun sürdü kusura bakmayın artık.
Yüz verince astarını isteyen insanlara ne yapıyorsunuz?