Yaratılışa inanıyorum..ama buna inanmam fizik kurallarını hiçe saymam anlamına gelmiyor.
Tanrıyada inanıyorum, ama sizin inandığınız şekilde inanmıyorum..
Şöyle ki Tanrı evrenin olmasını istedi, ama bu fizik kurallarıni hiçe saymazki..
Sizin göz ardı ettiğiniz birşey var.kuran cook uzun zaman öncesine ait bir kitap. Cinlerden bahsediyor mesela. Cinleri ateş şeklinde tarif etmiş. Çünkü insanlara anlatabilecegi başka bir yol yok.ama bilim ateşten değil , ışindan olduklarını söylüyor .şimdi kuranda isin yazsaydi halk anlayacakmiydi , hayır..
Mesela cennetdeki huriler .. O kadar azmis bir toplumu başka ne vaad ederek yola sokabilirdiniz ?
Arabistanda , çöl sıcağında yetişmis bir toplumu ateşden başka neyle korkutabilirdiniz veya ?
Öyle bir toplumda yasasak tabiki bizde örtünuruz , ama Türkiyede yaşıyorum ve saç telimden tahrik olacak insan olduğunu zannetmiyorum..
Arkadaşlar arap toplumu kötü bir toplum.. Tarihlerine bakarsaniz kendi peygamberlesinin torununu öldürüyorlar böyle bir halk olabilir mi ? Kesinlikle faşist değilim . Ama siz o toplumla kendinizi bir mi tutuyorsunuz?57 Yorumla- +1 yıl
kuran ı iyi okumamışsın. cennetteki huriler hizmetçidir. cennette ne istersen olacak. zevkin bolluğu mutluluğun her şeyi. orası cennet. dünya değil.
- +1 yıl
senin gibi aklı az çalışan bir toplum evet araplar. Allah, son peygamberi özellikle gönderdi zaten onların arasına.. bence siz Allah'a da inanmayın. ne lüzum var yahu? çok sevdiğin bilim yaratılışı açıklamadı? Allah "ol" diyecek ve olacak. bu saçmalık bilime ters. siz Allah'a da inanmayın bence.
- +1 yıl
Allaha inanmak fizik kurallarini kabullenmemek degilki! fizik kurallari nerden cikti ozaman? kim yapti onlari? bu dünyada yer cekimin derecesini kim ayarladi? ayrica cenneteki huriler misaline sunu eklemek istiyorum. bi cok seyin metaforik oldugunu biliyorsundur galiba.kabullenmeyecek kadar arastirmis olmaslisin dimi? ayrica canim burda irk tartisilmiyorki. arap olmak baska bisey müslüman olmak yada Allaha inanmak baska bisey.uzun zaman öncesinde olan seyler simdi yokmu yani?ezbere yazmissin
- +1 yıl
Tamam canım teşekkür ederim.ınanmamak için senden izin çıkmasıni bekliyordum.Artık izin verdin rahatim.
Yukarıdaki yazının ana teması ne?O halka o dönemde herşeyi açık açık anlatamazsin , anlatsanda anlamaz bu yüzden daha basit şekilde yazıyor.cin örneğinde olduğu gibi.evren tamamıyle fizik kurallariyla oluşmuş olabilir,olmayadabilir.ırk meselesini açtım çünkü o zamanı iyice anlatmak istedim.
En İyi Cevaplar
Allah a inancım sonsuz süphesizz ..
20 Yorumla
+1 yılAllah'a inanırım,
Peygamberlerine inanırım
kitaplarına inanırım
meleklerine inanırım
Ahiret hayatına inanırım
hayır veşerrin Allahtan geldiğine inanırım.
Nedenmi inanırım? ne zaman başım sıkıntıya derde girsem ellerimi açıp semaya ağlamaklı dua ederken o beni hiç yalnız bırakmadığı için. Allah inanmayan kardeşlerimize en kısa zamanda doğru yolu görmeyi nasip eylesin.61 Yorumla- +1 yıl
amin. +1
şu an ismini hatirlamiyacam unlu bir filozof soyle diyordu ALLAHA inanmayan toplumda yokluk bile yoktur cunku yoklugu yaratanda odur size bu konuda 60 sene dunyanin en unlu ataisti olup 2005 yilinda cikardgi kitapta buyuk sansasyo yaradan anthony flew in kitabini tavsiye ediyorum YANILMISIM TANRI VARMIS..
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
26Cevap
+1 yılHer şeyin bir amacı bir nedeni olmalı bence.Ve yaratılışımızdaki en ufak ayrıntılar,doğadaki dier olayların,canlıların yaradılısındaki ayrıntılar o kadar mantıklı o kadar birbirine yapboz gibi oturmus ki.Bunun tek cevabı allah tır.Ben sonsuz inanıyorum sadece cocuklugumdan bu yana oturtulmus inancım ile değil mantığımla da inanıyorum.
41 Yorumlaben inaniyorumda. gercekten inanmayan ama baskasindan duymus ezbere inen isine gelmeyen birisinden degilde. arastirmis ve kabullenmemis bir insani tanimak isterdim. inanmiyorum diye burda sorgulayan kisiler ya cocuk yada sagdan soldan duydugu argümanlarla biseyler anlatmaya calisiyor. ciddiye alinmiyor. varmi gercekten bütün dinleri gözden geciren arastiran ama yinede Allaha inanmayan? nedenini söyleyebilirmi?
013 Yorumla- +1 yıl
var ben
- +1 yıl
sen inandigini yazmissin ama? ben inanmiyorum diyen bi insan istiyorum.arastiripta inanmiyorum diyen birisi. yok ben inanmiyorum sacma falan diyen kisiler arastirmadan islerine gelmiyor diye direk inanmiyorum diyen insanlar.yada ezbere inen insanlar. gercekten arastiripta ben Allaha inanmiyorum diyen varmiki?olabilirmiki merak ediyorum
- +1 yıl
araştırıpta inanmayan insanlar da var. cebraililin şeytan olduğunu kuran şeytanın ayetleri olduğunu iddaa edenler var. hristiyanlığın doğru din olduğunu müslümanlığın sahte din olduğunu inananlar var. her türlü inananı var. bu yüzden savaşlar çıkıyor ya. ama kuran da şu ayetler var ki çok önemli
- +1 yıl
senin dinin sana benim dinim bana.(kuran) yaradana inanan ve şirk koşmayan herkes cennette gidecek (hadis) hristiyanlar museviler sizin kardeşinizdir (kuran)
- +1 yıl
elhamdülillah bende arastirmis ve öyle inanmis bi insanim. inancimin siddetle sarsildigi dönemler oldu ama anca arastirip kalbimle inanarak kendimi buldum. hayir ben Allaha inanmayanlardan bahsediyorum. aastiripta ben hiristiyan dese yine iyi derim en azindan Allahin varligini kabul etmis derim.ama arastiripta ateist oldum.dinlerin hepsini cok iyi arastirdim ve yinede inanmadim diyen insan yoktur. insanlar inkar etsede mutlaka Allaha olan inanclari vardir ama kendileride kabullenmezler
- +1 yıl
biz ikimiz aynı fikirdeyiz sevindim. seni arkadaş olarak eklicem umarım kabul edersin. ben de araştırdım allaha inanıyorum. hristiyanlığa saygı duyorum ama allah kendini neden öldürsün allah ölmez ki bu yüzden hristiyanlık çelişkili, ama islamiyet öyle bir din ki kuralları var insanı insan olduğunu öğretiyor disiplinli yaşamayı öğretiyor yoksa insanlar çok özgür olur çok kuralsız yaşar pis pis gezerdi. abdest almak bile bir güzellik.
- +1 yıl
hristiyanlıkta kuran gibi alt alta ayetler yok. hikaye var. yaratıcı çok iyimser. tehdit yok. bu biraz artı. bazı ayetler gerçek müslümanlara göre değişmemiş ayetler de var.
- +1 yıl
tabi ama 15-16 yüzyilda kilise istedigi gibi degistirdi insanlar üzerinde etki yapabilsinler diye. cennet diplomasi bile satiliyordu. fakirler para toplayip cennet garantisi satin aliyordu.inanilir gibi degil. ama kilise insanlari hep kullandi bunun icin kutsal kitaplarini bile degistirdiler. dogru yerlerde var tabi ama bir süphesi olsa bile hepsini süpheli yapar. kuranda bu yok Allaha sükür:)
- +1 yıl
kuran da yok ama yobazlar yüzünden islamiyet dünya da yanlış tanınıyor. oku demiş allah okumuyor cübbelilerden ve çevremizden duyduklarımız ile islamı yaşamaya çalışıyoruz. kuran okusa herkes inan gözleri açılacak. bir kere papaz yok kul ile yaradan arasında. direkt dua ediyorsun rabbe. bu insana huzur ve güven veriyor.
- +1 yıl
ah varya icimi okudun.asiri derecede tepkiliyim böyle insanlara. hiristiyanlardan bi farklari yokki. Allah kurani bütün insanlara indirdi.hocalara şeihlere degil. onlara kosmalarina gerek yok.ac oku. Allahin bize ilk emri "oku" degil sanki.kurandan baska 100de 100 olan gercek yoktur.ama islerine gelmiyor tabi.okadar önemli konu varken sacma sapan konularla ugrasiyorlar.islerine gelmiyor ugrasmak.Allaha inanmiyorum diyenlerden pek farklari yok. iki tarafta kendi basina arastirmaktan acizler
- +1 yıl
ateisten korkma münafıktan kork. münafık müslüman görünen ama müslümanlıkla alakası olmayan fikir ve kuralllar getiren yobazlardır.
Yaratan inancim var. Din inancim yok. Aslinda, cocuktan once Allah inancimda yoktu. Cocuktan sonra Allah inancim olmaya basladi, sebebide bence insanlar disarida mucize aramamali, kadin ve erkek aslinda mucizenin kendisi cocuk konusunda. Ama dinlere hala inanmiyorum.
12 Yorumla- +1 yıl
olabilir bir dönem bende islama katılmıyordum bir tanrıya inanıyordum. yaratıcıya inanmamın sebebleri şöyle: kız erkek. ilk doğar doğamaz kız kız olduğunu biliyor buna göre yaşıyor böyle programlanmış. erkekte aynı. asla sonradan erkekleşmiyorlar. görme sistemi. şimdi görüyoruz görüntü beyne gidiyor beyinde ne var da görüyoruz. et ve kandan başka bu görüntüyü gören bu et parçası olamaz.
+1 yılInsan ister çokonata tapar ister Allah'a, fakat hiçkimse bir diğerinin inancını sorgulayamaz, hiçbir din zaten buna izin vermez. Tüm dinler kardeşliği barışı överken, sen sana benzemediği için başka birisini aşağılıyor hakir görüyosun, yazık sana be, yuh! Git önce hangi kutsala inanıyosan onu iyice kavra.
İnsan kendine benzemeyene karşı bazen çok acımasız oluyor. Eleştri ayrı bi konu gerzeklik ayrı bi konu.
Ben inanıyorum.10 Yorumla''Her bilimsel deney/gerçeklik, tanrıya açılan bir kapıya gider'' diye bir söz okumuştum bir kitapta. yanlış değilsem angels and demons olmalı.
ben bu söze katılıyorum.
bilim ve din beri rekabet içinde süregelmiştir ama bilim dini doğrular niteliktedir tarih boyunca.
galileo'dan beri bu böyle.
(cevap verenler genelde bu yönüyle ele almış bu yüzden kendi görüşümü belirtme ihtiyacı duydum)
cevap: evet yaratıcı var ve ona tüm kalbimle ve samimiyetimle inanıyorum.12 Yorumla
+1 yılMatematikçiler, matematik bir keşif midir yoksa icat mı sorusunu yıllarca tartışıp hemfikir olarak keşif cevabını verdiler. Yani biz bilmesek de, matematik gerçek bilgimizin dışında olarak var.
Kainattaki ahenk, tabiattaki sanat yahut eşyanın tabi olduğu kanunlar, her şey bir yana, matematiğin bugüne kadar keşfedilen kısmı "ben tesadüf değilim" diyor.10 Yorumlabizler yaratılmadan önce rabbimiz ruhlarımıza dedi ki: ben sizin rabbiniz değilmiyim onlarda : evet bizim rabbimizsin dediler işte ozmandan beri hepimiz müslümanız İnanıyorum çünkü aksini ikna etmek anlamsız inanıyorum çünkü başka bir güç ve kuvvet bunu yapamaz.Allah bizi son nefesine kadar inananlardan eylesin Amin..
10 Yorumla
+1 yılhepimiz kültür kategorisinde olunca inanıyoruz ama cinsellik kategorisine geçince unutuyoruz.gerçek bu
81 Yorumlainanıorum ben Allaha ama peygambere ve kuranda yazanlara inanmıyorum açıkcası ...
821 Yorumla- +1 yıl
Bambaşkaymışsın.
- +1 yıl
kuran okudun mu saçma mı geliyor?
- +1 yıl
cahillik kötü bir şeydir Allah sonunu hayır etsin hidayete ermeyi nasip eder inşAllah
- +1 yıl
Bu kadar insanın kızı inancından dolayı yargılaması bile kendi düşüncesinin derinleşmesini sağlar yapmayın bunu arkadaşlar. Soruda saçma sapan bir soru zaten .Size ne milletin neye inandığından . Bu arada arkadaşım Kurana inanmıyorum ama Allaha inanıyorum demen deizm inancınla tezat oluşturuyor. Kendince yaratıcı yada tanrı demen daha mantıklı olacaktır. Sağlıcakla kal
- +1 yıl
ece ben sana katılıyorum. en azından bir yaratıcıya inanıyorsun. bu zaten yeterlidir. senin dinin sana benim dinim bana diye bir ayet vardır.
+1 yılKardeşim açmayın böyle konular herkes dini düşüncesini içinde bıraksın saçma sapan yorum yapıp sinirlerimizi bozuyorlar ALLAH(C.C) vardır Hz.Muhammed(SAV) vardır Kuran-ı Kerim Allahın kitabıdır Kuranda adı geçen tüm peygamberlerde yaşamıştır.
21 Yorumla- +1 yıl
saçma sapan değil. amaç tartışmak inanan neden inanıyor inanmayan neden inanmıyor. konuşmazsak insanlar doğru yolu nasıl bilecek kavga ederek mi? bilimsel ve mantıksal kaynak ve bilgiler ile karşı tarafı ikna etmek gerekir. saldırmakla ancak daha fazla kendinden soğutursun.
- Kişilik & Karakter konusunda 502 cevap paylaştı.
+1 yılinanıyorum. çoğu kişi herşey bi tesadüf sonucu oluşmuş diye düşünüyor ama bence öyle değil bu kadar şey tesadüf olamaz bir yaradan vardır mutlaka o da ALLAH o tektir ve birdir onun varlığını kanıtlayan o kadar çok şey var ki o yüzden allahın varlığına birliğine inanıyor ve ibadetlerimi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyorum link bu ilahiylede yorumuma son veriyorum :)
00 Yorumla İnanıyorum. Koskoca evrenin, dünyanın döngüsü tesadüf yada bilim olamaz.
Zamanında Hollandalı bilim adamları süt yapmayı denemişlerdi sonuç yeşil suydu11 Yorumla- +1 yıl
paylaşım için çok mersi.
bu soru cinayet sebebi olur bu ülkede. ben inanıyorum tabiki sonsuz ve şüphesizce. inanmayanlara ya da farklı düşünenlere de saygı duymak lazım herkesin inancı kendine elbette
10 Yorumla
+1 yılconstantine filminde bir replik vardı. Kıza, şeytana inanırmısın diye soruyordu john. Kız; inanmıyorum diyordu. John kıza şöyle cevap verdi. İnanmalısın çünkü o sana inanıyor... Bize inanan bir yaradanımız var. Bizim ne haddimize inkar.
30 YorumlaGunahkar bir kul olsamda tum kalbimle inaniyorum ve Allahi seviyorum. Sahlar sahi, krallarin krali birgun sana donecegiz
30 YorumlaZaman ayırıp izleyin lütfen
https://www.youtube.com/watch?v=B4U3iPedQFM&feature=related
34 Yorumla- +1 yıl
Çok güzel.
- Kişilik & Karakter konusunda 434 cevap paylaştı.
+1 yıldeistim diyebilir bu konuda ilk hareketi verenin allah olduguna inanıyorum ama sonrasın gelişen insanlıkla ilgili tüm seylerin kendi benlik ve düsünceiyle oldugunu düsünüyorum ozaman beyin zaten bibka yaramazdıı
10 Yorumla
+1 yılAllah'a inanıyorum.
Ama bunu nedene sığdıramıyorum. Bir budiste gidip neden öküze,ineğe tapıyorsun diyemezsin. Çünkü öyle. İnanış öyle nedeni yok.02 Yorumla- +1 yıl
ama mantık ve bilim ile tatlı dille neden inandığını sorabilirsin.
- +1 yıl
Buna vereceği cevap seni tatmin etmeyebilir.
+1 yılallah'a inandığımız için sana yada başkasına inanmamız söz konusu olmaz. isterse senden dünyada milyarlarca olsun.muhakkaka ki şeytanın tuzağı çok zayıftır.
10 YorumlaYaratıcının olmadığını düşünmek için bir sebep yok.
Bir insan ateist olmamalı. en kötü ihtimalle agnostik olun.00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 3b cevap paylaştı. inanıyorum tabi ki...delilleri ne neden inanıyorsun gibi bi soruya nasıl cevap vereceğimi bilmiyorum ama inanıyorum bi açıklamam yok
00 YorumlaBu sitede böyle sorular görmek istemiyorum. Herkesin dini kendine.
00 Yorumlainanıyorum ama o kadar.inanıyorum sadece inanmaktan başka bi şey yapmıyorum.
10 YorumlaAmenna ve sadakna tabi ki inanıyorum Allaha Elhamdülillah müslüman olduğum için inanıyorum
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAllaha inanıyorum; çünkü bazen bazı şeyler için bir neden bulamaz insan ve o neden de ilahi bir güç olur.
30 Yorumla
+1 yılKim demişti.
insanlar hiçbirşey inanmamaktansa Allah'a inanmayı tercih eder.10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,4b cevap paylaştı. Allaha şükür müslümanım.
50 Yorumlainanmak gerekmiyor bence. sebeb de gerekmiyor.
66 Yorumla- +1 yıl
bencek düsünme zahmetine girmek istemiyorsun.bu yüzden kendini bu sekilde avutuyorsun.bi insan biseye inanmasi lazim. bunu yapabilmek icin inanacagi seyi bulmasi lazim.evrenin yaratilisini gelismesini herseyi nasil acikliyorsunki kendine? her resmin bir ressami vardir.onu bulabilmek her kisinin isi degil demek
+1 yılAllaha şükür inançlıyım
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,8b cevap paylaştı. Engellediklerim (146) soru için teşekkürler.
00 Yorumlaİnanmıyorum. İnanana karışmam...
10 Yorumlaçok şükür inanıyorum!
10 Yorumla
+1 yılvaroluşsal psikoterapiye inanıyorum.
02 Yorumla- +1 yıl
deme
inanıyorum; o halde varım
10 Yorumlamarjinal olma ayağına carpilacaksin ey fani..
00 Yorumla
+1 yılinanıyorum onsuz hayat bomboş
11 Yorumla- +1 yıl
eksileyen umrumda bile değilsin
kimseyi ilgilendirmez onu biliyorum
10 Yorumlainancım var allaha inanıyorum
00 Yorumlaİnanırıım
00 Yorumla
+1 yılinanıyorum.
00 YorumlaTabiki de inanıyorum
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılevet inanıyorum.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılinanmıyorum...
20 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım