• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Kişilik & Karakter

Yaratılışa inanıyor musun?

SenatorXX12
SenatorXX12 Takip Et
Xper 2 Yaş: 42
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
00
Yapay Zekaya Sor
Allah a inanıyor musun neden? İnanmıyorsan neden?Ben inanıyorum merak ettim sizi.
Güncellemeler
+1 yıl
link
Yaratılışa inanıyor musun?
Beğen
Paylaş
Takip Et
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?

En İyi Cevaplar

• setenay
    setenay Takip Et
    Xper 5 Yaş: 34 , eic 48%
    +1 yıl

Yaratılışa inanıyorum..ama buna inanmam fizik kurallarını hiçe saymam anlamına gelmiyor.

Tanrıyada inanıyorum, ama sizin inandığınız şekilde inanmıyorum..

Şöyle ki Tanrı evrenin olmasını istedi, ama bu fizik kurallarıni hiçe saymazki..

Sizin göz ardı ettiğiniz birşey var.kuran cook uzun zaman öncesine ait bir kitap. Cinlerden bahsediyor mesela. Cinleri ateş şeklinde tarif etmiş. Çünkü insanlara anlatabilecegi başka bir yol yok.ama bilim ateşten değil , ışindan olduklarını söylüyor .şimdi kuranda isin yazsaydi halk anlayacakmiydi , hayır..

Mesela cennetdeki huriler .. O kadar azmis bir toplumu başka ne vaad ederek yola sokabilirdiniz ?

Arabistanda , çöl sıcağında yetişmis bir toplumu ateşden başka neyle korkutabilirdiniz veya ?

Öyle bir toplumda yasasak tabiki bizde örtünuruz , ama Türkiyede yaşıyorum ve saç telimden tahrik olacak insan olduğunu zannetmiyorum..

Arkadaşlar arap toplumu kötü bir toplum.. Tarihlerine bakarsaniz kendi peygamberlesinin torununu öldürüyorlar böyle bir halk olabilir mi ? Kesinlikle faşist değilim . Ama siz o toplumla kendinizi bir mi tutuyorsunuz?

5
    7 Yorumla
    • SenatorXX12
      SenatorXX12
      +1 yıl

kuran ı iyi okumamışsın. cennetteki huriler hizmetçidir. cennette ne istersen olacak. zevkin bolluğu mutluluğun her şeyi. orası cennet. dünya değil.

Yorumla
    • setenay
      setenay
      +1 yıl

Memeleri yeni tomurcuklanmis ceylan gözlü bakire kızlar ve Tanrınin erkeklere hepsine yetecek kadar güç vereceği vaadedildigini biliyorum. Şahsen cennette istediğim son şey bu olsa gerek:)

Yorumla
    • eRDiL
      eRDiL
      +1 yıl

Dini kitapların o zamanın şartları ve gönderilen toplumların yapılarına göre oluşturulduğunu, şimdi modern zamana göre tekrar yorumlanması gerekebileceğini kimse düşünmüyor düşünenlere de cızz bu konular tartışılmaz diyorlar..:)

Mantıklı yorumlar olmuş teşekkür ederim...

Yorumla
    • curse
      curse
      +1 yıl

senin gibi aklı az çalışan bir toplum evet araplar. Allah, son peygamberi özellikle gönderdi zaten onların arasına.. bence siz Allah'a da inanmayın. ne lüzum var yahu? çok sevdiğin bilim yaratılışı açıklamadı? Allah "ol" diyecek ve olacak. bu saçmalık bilime ters. siz Allah'a da inanmayın bence.

Yorumla
    • gringots
      gringots
      +1 yıl

Allaha inanmak fizik kurallarini kabullenmemek degilki! fizik kurallari nerden cikti ozaman? kim yapti onlari? bu dünyada yer cekimin derecesini kim ayarladi? ayrica cenneteki huriler misaline sunu eklemek istiyorum. bi cok seyin metaforik oldugunu biliyorsundur galiba.kabullenmeyecek kadar arastirmis olmaslisin dimi? ayrica canim burda irk tartisilmiyorki. arap olmak baska bisey müslüman olmak yada Allaha inanmak baska bisey.uzun zaman öncesinde olan seyler simdi yokmu yani?ezbere yazmissin

Yorumla
    • gringots
      gringots
      +1 yıl

inanmayanlari kesinlikle yargilamiyorum. ama madem elestirmek istiyorsunuz, lütfen biraz daha arastirin ve öyle cevap verin madem. Allaha inanmakla arap toplumunun neler yaptigi ayni sey degil.bunu ayiramayacak kadar akilli degilseniz hicbiseye inanmayin zaten.kalabilir

Yorumla
    • setenay
      setenay
      +1 yıl

Tamam canım teşekkür ederim.ınanmamak için senden izin çıkmasıni bekliyordum.Artık izin verdin rahatim.

Yukarıdaki yazının ana teması ne?O halka o dönemde herşeyi açık açık anlatamazsin , anlatsanda anlamaz bu yüzden daha basit şekilde yazıyor.cin örneğinde olduğu gibi.evren tamamıyle fizik kurallariyla oluşmuş olabilir,olmayadabilir.ırk meselesini açtım çünkü o zamanı iyice anlatmak istedim.

Yorumla

En İyi Cevaplar

• lelylely
    lelylely Takip Et
    Xper 6 Yaş: 32
    +1 yıl

Allah a inancım sonsuz süphesizz ..

2
    0 Yorumla
  • cumayagittimgelicem
    cumayagittimgelicem Takip Et
    Xper 2 Yaş: 35
    +1 yıl

Allah'a inanırım,

Peygamberlerine inanırım

kitaplarına inanırım

meleklerine inanırım

Ahiret hayatına inanırım

hayır veşerrin Allahtan geldiğine inanırım.

Nedenmi inanırım? ne zaman başım sıkıntıya derde girsem ellerimi açıp semaya ağlamaklı dua ederken o beni hiç yalnız bırakmadığı için. Allah inanmayan kardeşlerimize en kısa zamanda doğru yolu görmeyi nasip eylesin.

6
    1 Yorumla
    • Aşık-ı_Mehcur
      Aşık-ı_Mehcur
      +1 yıl

amin. +1

Yorumla
  • gencexper
    gencexper Takip Et
    Xper 2 Yaş: 41
    +1 yıl

şu an ismini hatirlamiyacam unlu bir filozof soyle diyordu ALLAHA inanmayan toplumda yokluk bile yoktur cunku yoklugu yaratanda odur size bu konuda 60 sene dunyanin en unlu ataisti olup 2005 yilinda cikardgi kitapta buyuk sansasyo yaradan anthony flew in kitabini tavsiye ediyorum YANILMISIM TANRI VARMIS..

0
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

17

Cevap

26

Cevap

• kikimbenim
    kikimbenim Takip Et
    Xper 5 Yaş: 36 , eic 45%
    +1 yıl

Her şeyin bir amacı bir nedeni olmalı bence.Ve yaratılışımızdaki en ufak ayrıntılar,doğadaki dier olayların,canlıların yaradılısındaki ayrıntılar o kadar mantıklı o kadar birbirine yapboz gibi oturmus ki.Bunun tek cevabı allah tır.Ben sonsuz inanıyorum sadece cocuklugumdan bu yana oturtulmus inancım ile değil mantığımla da inanıyorum.

4
    1 Yorumla
    • neco_89
      neco_89
      +1 yıl

+10000000

Yorumla
  • gringots
    gringots Takip Et
    Xper 7 Yaş: 35 , eic 65%
    +1 yıl

ben inaniyorumda. gercekten inanmayan ama baskasindan duymus ezbere inen isine gelmeyen birisinden degilde. arastirmis ve kabullenmemis bir insani tanimak isterdim. inanmiyorum diye burda sorgulayan kisiler ya cocuk yada sagdan soldan duydugu argümanlarla biseyler anlatmaya calisiyor. ciddiye alinmiyor. varmi gercekten bütün dinleri gözden geciren arastiran ama yinede Allaha inanmayan? nedenini söyleyebilirmi?

0
    13 Yorumla
    • SenatorXX12
      SenatorXX12
      +1 yıl

var ben

Yorumla
    • gringots
      gringots
      +1 yıl

sen inandigini yazmissin ama? ben inanmiyorum diyen bi insan istiyorum.arastiripta inanmiyorum diyen birisi. yok ben inanmiyorum sacma falan diyen kisiler arastirmadan islerine gelmiyor diye direk inanmiyorum diyen insanlar.yada ezbere inen insanlar. gercekten arastiripta ben Allaha inanmiyorum diyen varmiki?olabilirmiki merak ediyorum

Yorumla
    • SenatorXX12
      SenatorXX12
      +1 yıl

araştırıpta inanmayan insanlar da var. cebraililin şeytan olduğunu kuran şeytanın ayetleri olduğunu iddaa edenler var. hristiyanlığın doğru din olduğunu müslümanlığın sahte din olduğunu inananlar var. her türlü inananı var. bu yüzden savaşlar çıkıyor ya. ama kuran da şu ayetler var ki çok önemli

Yorumla
    • SenatorXX12
      SenatorXX12
      +1 yıl

senin dinin sana benim dinim bana.(kuran) yaradana inanan ve şirk koşmayan herkes cennette gidecek (hadis) hristiyanlar museviler sizin kardeşinizdir (kuran)

Yorumla
    • gringots
      gringots
      +1 yıl

elhamdülillah bende arastirmis ve öyle inanmis bi insanim. inancimin siddetle sarsildigi dönemler oldu ama anca arastirip kalbimle inanarak kendimi buldum. hayir ben Allaha inanmayanlardan bahsediyorum. aastiripta ben hiristiyan dese yine iyi derim en azindan Allahin varligini kabul etmis derim.ama arastiripta ateist oldum.dinlerin hepsini cok iyi arastirdim ve yinede inanmadim diyen insan yoktur. insanlar inkar etsede mutlaka Allaha olan inanclari vardir ama kendileride kabullenmezler

Yorumla
    • SenatorXX12
      SenatorXX12
      +1 yıl

biz ikimiz aynı fikirdeyiz sevindim. seni arkadaş olarak eklicem umarım kabul edersin. ben de araştırdım allaha inanıyorum. hristiyanlığa saygı duyorum ama allah kendini neden öldürsün allah ölmez ki bu yüzden hristiyanlık çelişkili, ama islamiyet öyle bir din ki kuralları var insanı insan olduğunu öğretiyor disiplinli yaşamayı öğretiyor yoksa insanlar çok özgür olur çok kuralsız yaşar pis pis gezerdi. abdest almak bile bir güzellik.

Yorumla
    • gringots
      gringots
      +1 yıl

hiristiyanlikta maalesef tek bir hata degil binlerce hata var. incilide cok arastirdim ama 100de birini okuduktan sonra hemen anliyorsun bazi seylerin uymadigini ve insanlar isine nasil gelmisse öyle degistirdigini

Yorumla
    • SenatorXX12
      SenatorXX12
      +1 yıl

hristiyanlıkta kuran gibi alt alta ayetler yok. hikaye var. yaratıcı çok iyimser. tehdit yok. bu biraz artı. bazı ayetler gerçek müslümanlara göre değişmemiş ayetler de var.

Yorumla
    • gringots
      gringots
      +1 yıl

tabi ama 15-16 yüzyilda kilise istedigi gibi degistirdi insanlar üzerinde etki yapabilsinler diye. cennet diplomasi bile satiliyordu. fakirler para toplayip cennet garantisi satin aliyordu.inanilir gibi degil. ama kilise insanlari hep kullandi bunun icin kutsal kitaplarini bile degistirdiler. dogru yerlerde var tabi ama bir süphesi olsa bile hepsini süpheli yapar. kuranda bu yok Allaha sükür:)

Yorumla
    • SenatorXX12
      SenatorXX12
      +1 yıl

kuran da yok ama yobazlar yüzünden islamiyet dünya da yanlış tanınıyor. oku demiş allah okumuyor cübbelilerden ve çevremizden duyduklarımız ile islamı yaşamaya çalışıyoruz. kuran okusa herkes inan gözleri açılacak. bir kere papaz yok kul ile yaradan arasında. direkt dua ediyorsun rabbe. bu insana huzur ve güven veriyor.

Yorumla
    • gringots
      gringots
      +1 yıl

ah varya icimi okudun.asiri derecede tepkiliyim böyle insanlara. hiristiyanlardan bi farklari yokki. Allah kurani bütün insanlara indirdi.hocalara şeihlere degil. onlara kosmalarina gerek yok.ac oku. Allahin bize ilk emri "oku" degil sanki.kurandan baska 100de 100 olan gercek yoktur.ama islerine gelmiyor tabi.okadar önemli konu varken sacma sapan konularla ugrasiyorlar.islerine gelmiyor ugrasmak.Allaha inanmiyorum diyenlerden pek farklari yok. iki tarafta kendi basina arastirmaktan acizler

Yorumla
    • SenatorXX12
      SenatorXX12
      +1 yıl

ateisten korkma münafıktan kork. münafık müslüman görünen ama müslümanlıkla alakası olmayan fikir ve kuralllar getiren yobazlardır.

Yorumla
    • gringots
      gringots
      +1 yıl

cok haklisin. okadar saptirilmiski bize anlatilan seyler.yeni yeni farkediyor insan

Yorumla
  • jnsspas
    jnsspas Takip Et
    Xper 3 Yaş: 38
    +1 yıl

Yaratan inancim var. Din inancim yok. Aslinda, cocuktan once Allah inancimda yoktu. Cocuktan sonra Allah inancim olmaya basladi, sebebide bence insanlar disarida mucize aramamali, kadin ve erkek aslinda mucizenin kendisi cocuk konusunda. Ama dinlere hala inanmiyorum.

1
    2 Yorumla
    • SenatorXX12
      SenatorXX12
      +1 yıl

olabilir bir dönem bende islama katılmıyordum bir tanrıya inanıyordum. yaratıcıya inanmamın sebebleri şöyle: kız erkek. ilk doğar doğamaz kız kız olduğunu biliyor buna göre yaşıyor böyle programlanmış. erkekte aynı. asla sonradan erkekleşmiyorlar. görme sistemi. şimdi görüyoruz görüntü beyne gidiyor beyinde ne var da görüyoruz. et ve kandan başka bu görüntüyü gören bu et parçası olamaz.

Yorumla
    • neco_89
      neco_89
      +1 yıl

mucize çok eskilerde kaldı yani peygamber efendimiz (s.a.v) zamanında

Yorumla
  • dündündürbugünbugün
    dündündürbugünbugün Takip Et
    Yoda Yaş: 39
    +1 yıl

Insan ister çokonata tapar ister Allah'a, fakat hiçkimse bir diğerinin inancını sorgulayamaz, hiçbir din zaten buna izin vermez. Tüm dinler kardeşliği barışı överken, sen sana benzemediği için başka birisini aşağılıyor hakir görüyosun, yazık sana be, yuh! Git önce hangi kutsala inanıyosan onu iyice kavra.

İnsan kendine benzemeyene karşı bazen çok acımasız oluyor. Eleştri ayrı bi konu gerzeklik ayrı bi konu.

Ben inanıyorum.

1
    0 Yorumla
  • tarantino
    tarantino Takip Et
    Xper 2 Yaş: 39
    +1 yıl

''Her bilimsel deney/gerçeklik, tanrıya açılan bir kapıya gider'' diye bir söz okumuştum bir kitapta. yanlış değilsem angels and demons olmalı.

ben bu söze katılıyorum.

bilim ve din beri rekabet içinde süregelmiştir ama bilim dini doğrular niteliktedir tarih boyunca.

galileo'dan beri bu böyle.

(cevap verenler genelde bu yönüyle ele almış bu yüzden kendi görüşümü belirtme ihtiyacı duydum)

cevap: evet yaratıcı var ve ona tüm kalbimle ve samimiyetimle inanıyorum.

1
    2 Yorumla
    • setenay
      setenay
      +1 yıl

Evet o kitapta 'tanrı var , fizikde var fakat fizik tanrıyı anlamak için çok genç ' gibi bir cümle vardi :) benimde ilgimi çekmişti

Yorumla
    • tarantino
      tarantino
      +1 yıl

güzel kitaptı. bilim ve din ikilemini anlatması tek başına yeterliydi bence.

Yorumla
  • soramabilmiyorum
    soramabilmiyorum Takip Et
    Xper 2 Yaş: 44
    +1 yıl

Matematikçiler, matematik bir keşif midir yoksa icat mı sorusunu yıllarca tartışıp hemfikir olarak keşif cevabını verdiler. Yani biz bilmesek de, matematik gerçek bilgimizin dışında olarak var.

Kainattaki ahenk, tabiattaki sanat yahut eşyanın tabi olduğu kanunlar, her şey bir yana, matematiğin bugüne kadar keşfedilen kısmı "ben tesadüf değilim" diyor.

1
    0 Yorumla
  • cesmeli26
    cesmeli26 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 39
    +1 yıl

bizler yaratılmadan önce rabbimiz ruhlarımıza dedi ki: ben sizin rabbiniz değilmiyim onlarda : evet bizim rabbimizsin dediler işte ozmandan beri hepimiz müslümanız İnanıyorum çünkü aksini ikna etmek anlamsız inanıyorum çünkü başka bir güç ve kuvvet bunu yapamaz.Allah bizi son nefesine kadar inananlardan eylesin Amin..

1
    0 Yorumla
  • jason_bourne
    jason_bourne Takip Et
    Xper 6 Yaş: 44
    +1 yıl

hepimiz kültür kategorisinde olunca inanıyoruz ama cinsellik kategorisine geçince unutuyoruz.gerçek bu

8
    1 Yorumla
    • setenay
      setenay
      +1 yıl

Helal olsun :) türk milleti ne beklersin ki . Sorsan hepimiz başkasının görüşlerine saygılı , kültürlu , yardım sever , dost canlısi über yaratıklarız :) ama yukarı da biri inanmıyorum diyince kaç kişi eksilemis .

Yorumla
  • ece_e_e
    ece_e_e Takip Et
    Yoda Yaş: 37
    +1 yıl

inanıorum ben Allaha ama peygambere ve kuranda yazanlara inanmıyorum açıkcası ...

8
    21 Yorumla
    • balikbeyin
      balikbeyin
      +1 yıl

Bambaşkaymışsın.

Yorumla
    • SenatorXX12
      SenatorXX12
      +1 yıl

kuran okudun mu saçma mı geliyor?

Yorumla
    • yas1n
      yas1n
      +1 yıl

:) komiksin

Yorumla
    • Frknpkr1
      Frknpkr1
      +1 yıl

birşey söylemek istiyorum kuranda şu var gelecek nesilde havada uçan cisimlerin olacağı ve insanların hayatlarının kolaylaşacağı buna bi kanıtın varmı ?

Yorumla
    • Alien
      Alien
      +1 yıl

herkes anlayamaz seni,üzülme sakın buna.

Yorumla
    • ece_e_e
      ece_e_e
      +1 yıl

ya herkesin kendi özgür düşüncesi neden hemen saldırıya geçiosunuz anlamadım yani istedigime inanırım evet kurana inanmıorum peygamberede inanmıorum sadece Allaha inanıorum bu benim doğrum...

Yorumla
    • Kleopatron
      Kleopatron
      +1 yıl

cahillik kötü bir şeydir Allah sonunu hayır etsin hidayete ermeyi nasip eder inşAllah

Yorumla
    • Espanol
      Espanol
      +1 yıl

sana bir şey diyemem Allaha inanıyorsun ama Kuranı Kerime inanmıyorsun Allahın kitabına neden inanmıyorsun o zaman.

Yorumla
    • ece_e_e
      ece_e_e
      +1 yıl

aman bilmiş bilmiş konuşma yaa mahhale kadını gibi sensin cahil

Yorumla
    • lelylely
      lelylely
      +1 yıl

Allah inanan indirdiği kitaba ve resulünede inanır imanınız varsa bu tam olsun bari yaa bölük börçük nasıl yaşıyorsunuz öyle...

Yorumla
    • zuzu_u
      zuzu_u
      +1 yıl

doğru söylüyor ,bencede peygamber ve kuran yalan tek gerçek Allahtır...

Yorumla
    • Raskolnikov88
      Raskolnikov88
      +1 yıl

Bu kadar insanın kızı inancından dolayı yargılaması bile kendi düşüncesinin derinleşmesini sağlar yapmayın bunu arkadaşlar. Soruda saçma sapan bir soru zaten .Size ne milletin neye inandığından . Bu arada arkadaşım Kurana inanmıyorum ama Allaha inanıyorum demen deizm inancınla tezat oluşturuyor. Kendince yaratıcı yada tanrı demen daha mantıklı olacaktır. Sağlıcakla kal

Yorumla
    • ece_e_e
      ece_e_e
      +1 yıl

bak onun Allahın kitabı olduguna inanmıorum anmladınmı sen olayı anlamadın

Yorumla
    • marxsist
      marxsist
      +1 yıl

Muhammed tüccarken 10 yıl boyunca avrupayı heryeri dolaştı geldi bunu yazdı. Ordaki bilgileri öğrendi dünyanın güneşe uzaklığı vs... geldi burda yazdı. bu kdr... şimdi eksileyin . dininiz hoşgörü dini ya vurun yakın bizi

Yorumla
    • ece_e_e
      ece_e_e
      +1 yıl

kesin öyledir :) bu senin düşüncen oda benim saygı duy bence ve sus...

Yorumla
    • SenatorXX12
      SenatorXX12
      +1 yıl

ece ben sana katılıyorum. en azından bir yaratıcıya inanıyorsun. bu zaten yeterlidir. senin dinin sana benim dinim bana diye bir ayet vardır.

Yorumla
    • Osiris
      Osiris
      +1 yıl

Kuran-ı kerimi baştan sona okusaydın seninle tartışırdım,

Yorumla
    • ece_e_e
      ece_e_e
      +1 yıl

kleapatronda zaten çocukmş şimdi gördüm yaşını boşuna tartışmaya girmişim gerek yokmş :)

Yorumla
    • Espanol
      Espanol
      +1 yıl

soran senin tezin çok saçma hem inanıyorsun hem de eceye hak veriyorsun çelişkili senin durumun ayrıca eceye bir şey diyemem benim buna hakkım yok.

Yorumla
    • ece_e_e
      ece_e_e
      +1 yıl

tamam kapatın konuyu ya konu siyaset yada din olunca saldırıya hazır bi halkımız varken gerek yok bu tür sorulara...

Yorumla
    • setenay
      setenay
      +1 yıl

Pek hoş , kendine dikte edilen bilgilere inandığı için kendini daha zeki gören biri var aramızda.

Evet çok zekice bir davranış. Bakalım ezberci sistem orada da ise yarıyormu :)

Yorumla
  • Kleopatron
    Kleopatron Takip Et
    Xper 5 Yaş: 32 , eic 32%
    +1 yıl

Kardeşim açmayın böyle konular herkes dini düşüncesini içinde bıraksın saçma sapan yorum yapıp sinirlerimizi bozuyorlar ALLAH(C.C) vardır Hz.Muhammed(SAV) vardır Kuran-ı Kerim Allahın kitabıdır Kuranda adı geçen tüm peygamberlerde yaşamıştır.

2
    1 Yorumla
    • SenatorXX12
      SenatorXX12
      +1 yıl

saçma sapan değil. amaç tartışmak inanan neden inanıyor inanmayan neden inanmıyor. konuşmazsak insanlar doğru yolu nasıl bilecek kavga ederek mi? bilimsel ve mantıksal kaynak ve bilgiler ile karşı tarafı ikna etmek gerekir. saldırmakla ancak daha fazla kendinden soğutursun.

Yorumla
  • SüslüŞirine
    SüslüŞirine Takip Et
    Bilge Yaş: 33
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 502 cevap paylaştı.

inanıyorum. çoğu kişi herşey bi tesadüf sonucu oluşmuş diye düşünüyor ama bence öyle değil bu kadar şey tesadüf olamaz bir yaradan vardır mutlaka o da ALLAH o tektir ve birdir onun varlığını kanıtlayan o kadar çok şey var ki o yüzden allahın varlığına birliğine inanıyor ve ibadetlerimi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyorum link bu ilahiylede yorumuma son veriyorum :)

0
    0 Yorumla
  • wolfie
    wolfie Takip Et
    Guru Yaş: 42 , eic 43%
    +1 yıl

İnanıyorum. Koskoca evrenin, dünyanın döngüsü tesadüf yada bilim olamaz.

Zamanında Hollandalı bilim adamları süt yapmayı denemişlerdi sonuç yeşil suydu

1
    1 Yorumla
    • SenatorXX12
      SenatorXX12
      +1 yıl

paylaşım için çok mersi.

Yorumla
  • Frtzngn
    Frtzngn Takip Et
    Xper 6 Yaş: 33 , eic 36%
    +1 yıl

bu soru cinayet sebebi olur bu ülkede. ben inanıyorum tabiki sonsuz ve şüphesizce. inanmayanlara ya da farklı düşünenlere de saygı duymak lazım herkesin inancı kendine elbette

1
    0 Yorumla
  • monalisa_overdrive
    monalisa_overdrive Takip Et
    Xper 3 Yaş: 44
    +1 yıl

constantine filminde bir replik vardı. Kıza, şeytana inanırmısın diye soruyordu john. Kız; inanmıyorum diyordu. John kıza şöyle cevap verdi. İnanmalısın çünkü o sana inanıyor... Bize inanan bir yaradanımız var. Bizim ne haddimize inkar.

3
    0 Yorumla
  • xcoder21
    xcoder21 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 49
    +1 yıl

Gunahkar bir kul olsamda tum kalbimle inaniyorum ve Allahi seviyorum. Sahlar sahi, krallarin krali birgun sana donecegiz

3
    0 Yorumla
  • rebecca
    rebecca Takip Et
    Xper 2 Yaş: 32
    +1 yıl

Zaman ayırıp izleyin lütfen

https://www.youtube.com/watch?v=B4U3iPedQFM&feature=related
    3
    4 Yorumla
    • Espanol
      Espanol
      +1 yıl

gerçekten çok etkilendim paylaşım için saol.

Yorumla
    • rebecca
      rebecca
      +1 yıl

zaman ayırdığın için sağol =)

Yorumla
    • Stanislava
      Stanislava
      +1 yıl

Çok güzel.

Yorumla
    • -ayca
      -ayca
      +1 yıl

harika +1

Yorumla
  • bilemessin
    bilemessin Takip Et
    Xper 7 Yaş: 42
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 434 cevap paylaştı.

deistim diyebilir bu konuda ilk hareketi verenin allah olduguna inanıyorum ama sonrasın gelişen insanlıkla ilgili tüm seylerin kendi benlik ve düsünceiyle oldugunu düsünüyorum ozaman beyin zaten bibka yaramazdıı

1
    0 Yorumla
  • dusunsenebi
    dusunsenebi Takip Et
    Bilge Yaş: 32 , eic 33%
    +1 yıl

Allah'a inanıyorum.

Ama bunu nedene sığdıramıyorum. Bir budiste gidip neden öküze,ineğe tapıyorsun diyemezsin. Çünkü öyle. İnanış öyle nedeni yok.

0
    2 Yorumla
    • SenatorXX12
      SenatorXX12
      +1 yıl

ama mantık ve bilim ile tatlı dille neden inandığını sorabilirsin.

Yorumla
    • dusunsenebi
      dusunsenebi
      +1 yıl

Buna vereceği cevap seni tatmin etmeyebilir.

Yorumla
  • vipkullanıcı
    vipkullanıcı Takip Et
    Xper 2 Yaş: 56
    +1 yıl

allah'a inandığımız için sana yada başkasına inanmamız söz konusu olmaz. isterse senden dünyada milyarlarca olsun.muhakkaka ki şeytanın tuzağı çok zayıftır.

1
    0 Yorumla
  • curiouss
    curiouss Takip Et
    Xper 5 Yaş: 46 , eic 34%
    +1 yıl

Yaratıcının olmadığını düşünmek için bir sebep yok.

Bir insan ateist olmamalı. en kötü ihtimalle agnostik olun.

0
    0 Yorumla
  • defne-555
    defne-555 Takip Et
    Master Yaş: 37
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 3b cevap paylaştı.

inanıyorum tabi ki...delilleri ne neden inanıyorsun gibi bi soruya nasıl cevap vereceğimi bilmiyorum ama inanıyorum bi açıklamam yok

0
    0 Yorumla
  • Hades
    Hades Takip Et
    Bilge Yaş: 53
    +1 yıl

Bu sitede böyle sorular görmek istemiyorum. Herkesin dini kendine.

0
    0 Yorumla
  • seyyah
    seyyah Takip Et
    Guru Yaş: 109
    +1 yıl

inanıyorum ama o kadar.inanıyorum sadece inanmaktan başka bi şey yapmıyorum.

1
    0 Yorumla
  • kağan1991
    kağan1991 Takip Et
    Yoda Yaş: 35
    +1 yıl

Amenna ve sadakna tabi ki inanıyorum Allaha Elhamdülillah müslüman olduğum için inanıyorum

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

Allaha inanıyorum; çünkü bazen bazı şeyler için bir neden bulamaz insan ve o neden de ilahi bir güç olur.

3
    0 Yorumla
  • 3nokta14ch
    3nokta14ch Takip Et
    Xper 2 Yaş: 46
    +1 yıl

Kim demişti.

insanlar hiçbirşey inanmamaktansa Allah'a inanmayı tercih eder.

1
    0 Yorumla
  • Espanol
    Espanol Takip Et
    Guru Yaş: 35
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 2,4b cevap paylaştı.

Allaha şükür müslümanım.

5
    0 Yorumla
  • syrena
    syrena Takip Et
    Xper 2 Yaş: 36
    +1 yıl

inanmak gerekmiyor bence. sebeb de gerekmiyor.

6
    6 Yorumla
    • Alien
      Alien
      +1 yıl

uykum geldi shhittttt

Yorumla
    • syrena
      syrena
      +1 yıl

uyuyabilirsin aslinda istersen gercekten

Yorumla
    • Alien
      Alien
      +1 yıl

bıktım her gece her gece

Yorumla
    • syrena
      syrena
      +1 yıl

):

Yorumla
    • gringots
      gringots
      +1 yıl

bencek düsünme zahmetine girmek istemiyorsun.bu yüzden kendini bu sekilde avutuyorsun.bi insan biseye inanmasi lazim. bunu yapabilmek icin inanacagi seyi bulmasi lazim.evrenin yaratilisini gelismesini herseyi nasil acikliyorsunki kendine? her resmin bir ressami vardir.onu bulabilmek her kisinin isi degil demek

Yorumla
    • syrena
      syrena
      +1 yıl

gerek yok

Yorumla
  • KronikPlatonik
    KronikPlatonik Takip Et
    Xper 7 Yaş: 35 , eic 31%
    +1 yıl

Allaha şükür inançlıyım

0
    0 Yorumla
  • -ash-
    -ash- Takip Et
    Guru Yaş: 41
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 1,8b cevap paylaştı.

Engellediklerim (146) soru için teşekkürler.

0
    0 Yorumla
  • monty
    monty Takip Et
    Xper 5 Yaş: 42
    +1 yıl

İnanmıyorum. İnanana karışmam...

1
    0 Yorumla
  • nocturnaL
    nocturnaL Takip Et
    Xper 3 Yaş: 36
    +1 yıl

çok şükür inanıyorum!

1
    0 Yorumla
  • soulmatesneverdie
    soulmatesneverdie Takip Et
    Xper 4 Yaş: 44
    +1 yıl

varoluşsal psikoterapiye inanıyorum.

0
    2 Yorumla
    • Reese
      Reese
      +1 yıl

bu sorubir daha sorulursa Allah yaratttı demicem :(:(:(

Yorumla
    • soulmatesneverdie
      soulmatesneverdie
      +1 yıl

deme

Yorumla
  • asalsayı
    asalsayı Takip Et
    Xper 2 Yaş: 40
    +1 yıl

inanıyorum; o halde varım

1
    0 Yorumla
  • requem
    requem Takip Et
    Xper 5 Yaş: 46
    +1 yıl

marjinal olma ayağına carpilacaksin ey fani..

0
    0 Yorumla
  • mertyigit33
    mertyigit33 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 48
    +1 yıl

inanıyorum onsuz hayat bomboş

1
    1 Yorumla
    • mertyigit33
      mertyigit33
      +1 yıl

eksileyen umrumda bile değilsin

Yorumla
  • kenny35
    kenny35 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 38
    +1 yıl

kimseyi ilgilendirmez onu biliyorum

1
    0 Yorumla
  • yagmuur1
    yagmuur1 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 45
    +1 yıl

inancım var allaha inanıyorum

0
    0 Yorumla
  • SelinB
    SelinB Takip Et
    Xper 7 Yaş: 32
    +1 yıl

İnanırıım

0
    0 Yorumla
  • Kristalkelebek
    Kristalkelebek Takip Et
    Bilge Yaş: 34
    +1 yıl

inanıyorum.

0
    0 Yorumla
  • elifşura
    elifşura Takip Et
    Xper 2 Yaş: 32
    +1 yıl

Tabiki de inanıyorum

1
    0 Yorumla
  • Cilek_perisi
    Cilek_perisi Takip Et
    Guru Yaş: 40
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 2,4b cevap paylaştı.

evet inanıyorum.

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

inanmıyorum...

2
    0 Yorumla
Devamını Gör(28)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Yaratılışa inanıyor musun?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Ben yaratılışa inanıyorum siz? 0 cevap verildi
Yaratıcın varlığına inanıyor musunuz? 10 cevap verildi
Yaratıcının varlığına inanıyor musunuz? 19 cevap verildi
Yaratıcının varlığına inanıyor musunuz? 5 cevap verildi
Yaratıcının varlığına inanıyor musun? 34 cevap verildi
Yaratıcının varlığına inanıyor musunuz? 5 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Kimler bugün sabahlayacak, neler yapıyorsunuz?
  • Yazık olan neydi, geçen yıllar mı yoksa heba ettiğimiz gençliğimiz mi?
  • Kibar erkek var mıdır?
  • Tehdit ediliyorum ne yapmam lazım?
  • Bu zamana kadar kaç tane sevgilin oldu?
  • Sizin için çıkıp gelenle, dönüp dolaşıp gelen bir olur mu hiç?
  • Türk kültüründe kırmızı kuşağın çok güzel bir anlamı varken, neden bir yalanın peşinden giderek kendi kültürünüzden nefret ettiniz?
  • Takıntılı tarafınız var mı?
  • Nöğğrünüz millet off ya sıcak Su torbami bulamıyorum hiç iyi değilim ben karnım ağrıyoorr siz nasılsınız?
  • Topuklu ayakkabı en çok kaç numara ayaklara yakışır?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨