Kibir ego veya her neyse önceden vardı ama dinden uzaklaşmaya başladıkça daha da arttı nefretim kinim kibrim insanlarla alay etmem onları küçük görmek aşılamam tek önemli olan benmişim ve ailem dahil bazen hiç kimsenin varlığı umrumda olmayışı sevmedigim insanların zarar görmesi bir nevi faşizan duygular beslemem beni mutlu ediyordu ne yapmaliyim kurtulmali miyim?
Kibirli biriyim ama nasıl bu duruma geldim bilmiyorum yardımcı olur musunuz?
Ben merkezciliktir. Her konuda, her alanda, her durumda kendini ispat etme, kendini kendinden çok başkalarına kanıtlama arzusudur. Her konu ve insan üzerinde ben profilini zirvede tutma arzusudur.
Bu duruma geliş sebebinin bir kaç faktörde, kendine has iyi veya iyi potansiyellerinin olduğu düşünülebilir. Bunlara o kadar ikna oldun ki her konuda kesinlikle kazanmalısın, kesinlikle en önde olmalısın. Bu artık hayatında olmazsa olmaz bir hal aldı çünkü bunu sen ilerlettin.
Bu bir hastalık mıdır? Bilmem. Kendine zarar verecek düzeyde olan veya çevrene zarar verecek düzeyi geçkin her şeyin sağlıksız olduğunu düşünenlerdenim.
Peki bunu nasıl aşarsın?
Her şeyden önce kabullenmeyi öğrenmelisin. Kendinde iyi ve güzel şeyleri görebildiğin gibi kötü ve negatif şeyleri de görmeye başlayabilirsin. Bu hem kendine objektif bakmanı sağlayacak, hem de bu yönlerini pozitife çevirme mücadelesine girişmeni sağlayacak.
Kusursuz olmadığını kabullendiğin anda zaten bir kibir veya ego kırılması yaşayacaksın. Bu süreçte bir özgüven kaybı yaşayabilirsin. Zira, bu çok güzel bir rüyadan uyanıp, her şeyin aslında daha farklı olduğunu fark etmene benzer.
Sen eğer var olan durumundan memnun ve gerçekten vazgeçmek istemiyorsan zaten buradaki yorumların önemi yok.
HA KEZA, ZATEN GÖRÜŞLERİMİZİN ETKİSİ 0' DIR.
Bunlar sadece aklında bulunsun.
cut.
1
7 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ben aslında kendim dışında her şeye karamsar bakıyorum kendim dışında her şeye negatifim ve kaybetmeye tahammülü olan biri değilim galiba biraz da çocukluğumla bağlantılı
buyudugum mahallede ki insanlar, okuduğum ilk ve ortaokul da ki bir çok öğrenciden nefret ediyorum hepsi olse umrumda olmaz bana hak etmedigim şekilde davrandılar yani elimden kaza çıkabilir
Sorunun kaynağını biliyorsun. Sen hala sorunu onlarla çözümlemeye çalışıyor gibisin. Aşman gereken şeyler kendi içinde gizli. Bunları sorgula. Sorularına yanıtlar bul. Kendi hayatında çöz. İnsanları takip etmeyi bırak. Kendi hayatını takip et ve kendine faydalı ol.
En İyi Cevaplar