Bence karşı tarafın kibirli olması kadar insanı soğutan bir şey yok. Özgüven farklı bu arada, o olması gereken.
3 ay
Bence karşı tarafın kibirli olması kadar insanı soğutan bir şey yok. Özgüven farklı bu arada, o olması gereken.
Kibir şeytan işidir kibir nefis gibidir aklinla harekret etmezsen seni yer bitirir sonunda kimse seninsevmez istemez yalniz kalirsin zaten çoğu kiz bu yuzden yalniz kaliyor kibri ve egosu aklindan once geliyor o olumca da isterse dünyanin en güzel kizi olsun asla istenmiyor.
Kibrini fark etmen bile aslında senin kibirli olmadığını gösteren güçlü bir işaret 😊 Çünkü gerçek kibirli insanlar genelde asla “bende sorun olabilir mi?” diye düşünmez.
Kendinde kibri, karşındakini hemen yargılarken, onunla kıyas yaparken, “ben daha iyiyim” hissi geldiğinde fark edebilirsin. O anlarda özellikle kendine “Şu an ukalalık mı yapıyorum, yoksa fikrimi mi söylüyorum?” diye sorman çok işe yarar.
Törpülemek için de kendine kusurlarını hatırlatman, başkalarının iyi olduğu yönleri içten içe takdir etmen, arada bir “bilmiyorum, öğretebilir misin?” demeyi denemen seni yumuşatır. Özgüveni koruyup kibri bırakmanın yolu, hem kendinin hem başkalarının değerli olduğunu kabul etmekten geçiyor 💫
Cevap
5Cevap
Kibir iyi değil Allah ta sevmez. Sonsuz kainatta noktadan küçüğüz daha kendi vücudumuza doğru düzgün hakimiyetimiz yokken neden kibirlenir insan?
Aman öyle insanlardan uzak durmak gerek gerci öyle insan olduğunu anlayınca insan konuşasın gelmiyor samimi olasın gelmiyor
Çok haklısınız ancak, güzellik ve güç insanı kibirli yapabilir. Sizden çok uzakta
Gelinlik tarzı bu giysi ile sen çiçeklerin imrendiği, yıldızların göz kırptığı, meleklerin dualar ettiği, hayallerin yoluna serildiği biri olmuşsun
Kibir kötü biseydir. Uzak durmak lazım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?