Ben bunu çok yaptığımı farkettim, insanların görgüsüzlüklerine, kabalıklarına hiçbir zaman sert tepki göstermiyorum uygun bir dille söylüyorum, gerekirse sessiz kalıyorum. Çevremde de yakınımdakiler bundan rahatsızlık duymaya başlamış, herkes bana neden insanlara tepki göstermiyorsun diyorlar. Sizce ufak olayları büyütmemek için susmam doğru olan mı, yoksa düşüncesiz davranan insanlara karşı tepki göstermek gerekir mi? #Mireya
İnsanları kırmayınca en iyi arkadaş veya dost olduğumuz sanılıyor. Halbuki tavsiye veya uyarı mahiyetinde söylediğimiz sözler karşıdakini kırıyorsa, demek ki duygularına hitap ediyoruz ve işe yarıyor. Ufak olayları büyütmemek için susmak yerine konuyu değiştirebilirsin ya da söylemek istediklerinin hepsini bir seferde şöyle, sonraya kalıp aklını kurcalamasın. İnsanların neye kırılacağını kestiremeyebiliriz. Yani biri sana “ama bu dediğin beni çok kırdı” derse nerden bilebilirsin ki böyle olacağını, değil mi?
Zamanında sustum daha fazlasi olunca tepki gösterdim baştan tepki göstermediğim için ben suçlu durumuna düştüm ve yanlış olduğunu bilen insanlar bile karşı tarafı savundular. Şimdi olsa iyi niyetli insanlar dışında cekinmem haddini bildiririm
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Zamanla nabza gore Şerbet vermeyi öğrenirsiniz Adamına gore muamele edeceksiniz. Ha bir de sizi insanlar tersleyip kabalastikca deneyiminiz artar. Xdxdxd Bur zaman sonra kendinizi tanıyamazsınız. Bu ben'miyim ya Xd dersiniz
Herkesin bir tahammül sınırida var damarına basılsa susmazsın sende bende oyleyim sabırliyim ufak tefek şeyleri uzatmam ama karşidaki susmaktan tatli dilden anlamıyorsa ister istemez sesimi yükseltirim ona
Bir taraftan doğru çünkü bende kolay kolay kimseyi kırmam ama ne kadar tepki gösterirsen göster karşındaki anlamadıktan sonra birşey farketmez güzel bir dille hatasını söylemek gerekir yine anlamıyorsa o zmn susmak gerekir
Zaman susma zamanı değil. Konuşanı anlamayan bir nesilden bahsediyoruz, susanı nasıl anlasınlar. Hem tepki vermek demek her zaman kırıcı olmak anlamına gelmiyor.
En İyi Cevaplar