Alfa erkek; doğuştan lider, fiziksel ve zihinsel grubun en iyisi, güven duyulan, centilmen ve prensip sahibi erkeklere denir. Yazarken bile aşık oldum tanımadığım alfa erkeğe 😃 Alfa&romantik
Zamane kızlarının ilk tercihi alfa erkekler mi yoksa romantik erkekler mi?
Alfa erkeği yanlış tanımlamışsın ve kendi kafana göre uydurmuşsun tebrikler. Alfa erkeğin centilmenlikle yakından veya uzaktan hiçbir alakası yok. Alfa erkek olmak kılıbık olmak, kadınlara tapmak ve centilmen olmak demek değildir. Centilmenlik beta erkek özelliğidir. Centilmenliğe gerek yok. Sen kafanda tezahür ettiğin erkeğe alfa erkek diyerek ön plana çıkarmaya çalışıyorsun, ama kelimelerin anlamını değiştremezsin. Alfa erkek kadına tapmayan, kadını üstün görmeyen, kendi değerinin ve erkek hakları bilincinin farkında olan, dominant, baskın ve lider erkeğe denir. Senin yukarıda tabir ettiğin centilmenlik kısmı daha çok kılıbık erkek moduna giriyor, genel olarak maço erkek tiplemesinden bahsetmişsin sen. Bu konuyla ilgili bir bir konu da açmıştım, bir oku istersen. Alfa bir erkek misiniz yoksa beta mı? ↗ Bu arada dominant ve alfa bir erkeğim.
Yukarıda fotoğrafını koyduğun sağ taraftaki erkek alfa bir erkek tiplemesini yansıtan bir erkek değildir. Tabi ki kadına çiçek alınabilir, bu alfalığı bozmaz ama centilmenlik ile alfalık arasında bir korelasyon yok. Alfa bir erkek centilmen olmak zorunda değil. Ama sürekli çiçek alan romantik erkek kılıbık erkektir. Alfa değildir.
Ayrıca kadınlara centilmen olmak zorunda da değiliz, kadınlar arabadan inerken kapıları kendisi açmalı, hesabı öderken kadınlar kendi hesabını kendi ödemeli. Umurumda bile değil kadınlara centilmenlik yapmak, ben eşitliği savunuyorum, kadın üstünlüğünü değil. Sen alfalık ile maçoluğu birbirine karıştırmışsın bence. İkisi ayrı şeyler. Maço erkekler zaten kadınlara tapıyorlar, kadınları üstün görüyorlar. Alfa erkek değiller. Çoğu finansal köle gibi kadının yediği, içtiği her şeyi ödüyorlar. Hesabı erkek öder düşüncesindeler. Öyle alfa erkek olmaz.
eşimin görüşünü söylüyorum (soruyu ona sordum) bir cevap verdi brence eig!
Kadın her dönemde alfa erkek seçer. Bu hep böyledir. Ama kadın, seçtiği alfa erkeği yontmak ister, işte bana çiçek getirsin, özel günleri unutmasın, duygusal olsun vs. vs. :D
Olaya antropoloji, evrim ve psikoloji açısından bakmak gerekir:
Konunun zamanla ilgisi yok, kadının bilinçaltı ve erkek tercihleri yüzbinlerce yıllık evrimin eseri ve 1.000 sene önceki kadına da, şimdikine de aynı erkekler çekici geliyor. Yani baskın olan ve iyi genlere sahip olan erkekler.
Nazik ve romantik olsa da, kadın ilgiden başta hoşlanabilir ama kadın dilinden anlayan, kendi görüşleri baskın olan ve hem sosyal yaşamda hem ilişkide ne istediğini bilen ve en önemlisi başka kadınlar tarafından da tercih edilen erkek uzun vadede herkes için daha çekicidir.
Erkek, biz şehirleşmeden evvel doğada eşini ve çocuğunu kollayan, dış tehlikelere göğüs gerebilen bir cinstir. Aileyi beslemesi gerekir (zenginlik bu yüzden artı puandır) ve genlerinin sağlam olması gerekir ki erkek aileyi koruyabilsin ve de dölleri (çocuğu) sağlıklı olsun (simetrik yani yakışıklı surat ve boy pos da bu yüzden çekicidir).
Kadınlar, onların her dediğini yapan, suskun, kadına çok bağlı gözüken erkekten bir noktadan sonra sıkılırlar. Çünkü erkek kendi görüşlerine hakim, bunları korkmadan baskınca dile getiren, korkmayan bir cins olmalıdır. Kadın da arada “shit test”ler yaparak erkeğini test eder: kendi taleplerini söyler, erkek kabul ediyorsa o anlık mutlu olurlar ancak uzun vadede kadının “piyonu” olan erkeğe ilgilerini kaybederler. Erkek ne istediğini bilmeli ve kararsız olmamalıdır. Kadın bu şekilde erkeğinin hala “güçlü” ve “kararlı” olup ailesini koruyup koruyamayacağını test eder, ve böyle bir erkekten çocuk sahibi olmak isterler.
Ama romantik erkek, uzun vadede doğada “zayıf” olacağından kadının uzun vadedeki ilgisini kaybeder. Kadın böyle bir erkekten hoşlanmamaya başlar.
İlişkilerin genelde 2-5 sene sürmesi hem bununla, hem hormonlarla hem de sosyokültürel durumla alakalı (ama bu başka konu).
Sosyal normlar gereği kadın içinden geçtiği gibi erkeğine ilgisini kaybettiği anda başka bir erkeğe gidemez, ama hep bu güçlü (alfa) erkeği arzular. Bilinçaltımız böyle işliyor.
@Dşşendnd erkek için fizik daha ön planda kalıyor. İşte geniş kalça çocuk doğurmaya elverişli demek olduğu için erkeklerin hoşuna gidiyor (eskiden bebek ölümleri çoktu biliyorsun), büyük göğüsler de çocuğu besleyebileceği izlenimi veriyor. Bu nedenlerle erkek için fizik daha önde. Ama kadının umarsız olması vs. gibi etkenler de annenin çocuğa iyi bakamayacağı izlenimi yaratıp erkeği kadından soğutabilir. Aslında her hareketimiz bilinçaltında "bu adamla/kadınla çocuk yapsam çocuk sağlıklı olur mu, iyi bakabilir miyiz?" sorusuna dayanıyor.
Kısmen. eğer sağlıklı çocuk (boy pos simetrik surat vs. Sağlık yani) doğurabilecek veya doğurtabilecek genlere sahip olduğunu düşündüklerimizden de hoşlanabiliyoruz, sonra bu kız veya adam öküzmüş, sorumsuzmuş vs. Deyip bırakabiliyoruz da.
Alfalık bana göre değil. Beraber gülüp beraber eğlenmeyi, hayata karşı birlikte göğüs germeyi isterim sevdiğimle. Fiziksel ve kültürel gücüme vb... etkenlere rağmen umursamaz, egoist veyahut gaddar olamam, olmak istemiyorum çünkü.
Genelde kızlar ilk başta alfa erkeği seçerler. Ama belirli bir süre sonra hevesleri geçince ve gerçekleri görmeye başlayınca normal bir hayat için romantik ya da normal erkeklere yöneliyorlar. O yüzden böyle kızlara da prim vermemek gerekiyor diye düşünüyorum 🤔 Ben şuana kadar öyle yaptım 😊Bundan da gayet mutluyum 😊
Tabiki Alfa romantikliğin ilk kriter olduğunu sanmıyorum.. Bende kız olsam duruşu olmayan özgüvensiz belirli bir imajı veya tarzı olmayan kişiliği oturmamış tabiri caizse ezik bir erkeğe bakmazdım bu şekilde düşününce haklılar bence ha tabi ben bunlara sahipken o kız beni hak ediyor mu bende bunu düşünürüm bir erkek olarak kusura bakmasın.. Kjksljs 😉
zamane kızları vakıt namazları gıbı.. her vakıtde ayrı bır ıhtıyaca gore erkek arıyolar.. e bunların hepsıde bır arada maalesef olmayıncahep husran hep husran:)
bir erkek olarak kendi açımdan söyleyeyim size ben alfa malfa anlamam kısaca bir kadını ciddi anlamda seven ve onu sahiplenmiş onu kaybetmekten korkan bir kişi olması gerek bir erkek yoksa seni seviyorum der wp den senle konuşurken 3 tane daha kızla konuşur gerek yok kısaca adam olacak mert olacak delikanlı adam...
Yakışıklı, sert bakışlı, yerine göre yırtıcı bir kaplan, yerine göre tam bir Romeo olcak.. Fazla romatizim beni bayar, ama arada bir kadın şımartılmalı..💐
Kadin kismina akil sir ermiyo kimi alfs kimi romantik kimi zengin kimi fskir kimi askin pesinden kimi mal mülk pesinden kimi guzelligin pesinden gidiyo 😁
Hiçbir kadın efendi duygusal romantik erkek sevmez lafta öylelerini sevip görünürler ama gerçek hayatta her zaman öküze aygıra alfaya yavşarlar. Bu kadar basit.
Pic olmadığım için hiçim kadınların gözünde. Benim değerli özelliklerimin kadınların gözünde zerre kadar önemi olmadığını biliyorum. Alayınızın ciğerini çözdüm, genetiğini ezberledim, iliğini irdeledim.
Pic erkekler 3g arar (göbek göğüs galça) efendi adam 3 at arar (sadakat aza kanaat şefkat) ama kadınlar son üçlüye değil ilk üçlüye çalışıp piclere abanırlar.
Alfa kalp ben demek isterdim ama ilişkilerde hep alfa ben oluyorum. Bu sebepten romantik diyeyim.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Ülkemizdeki tum erkekler Öyleyiz Siz gelin de askerde görün bizi Sivildeyken yuzune bile bakmaya tenezzül etmediğiniz Hic adam yerine koymadiginiz insanlar oyle işler yapıyor ki. En önemlisi vatani koruyor
En İyi Cevaplar