Arkadaşıma kendimi nasıl affettirebilirim?

çok yakın arkadaşım var adı büşra yaklaşık 5 yıldır arkadaşız kardeş gibiyiz onunla.ama dün onu çok kırdım.bu bi çocukla görüşüyordu ve bu çocuk onun sınıf arkadaşı aynı zamanda sadece konusuyolar ama çocuğun büşraya karşı boş olmadığı bariz belli sınıfta falan hep bakıyormuş akşamlarıda bi bahaneyle mesaj atıyor.dün bunlar sinemaya gittiler ve aralarında belli bi yakınlaşma olmuş çocuk buna kol atmış sadece.herneyse sinemadan sonra ben büşrayla buluştum ve bana sinemada kol attı ya çekilmem gerekiyoodu hiç bişey yapamadım bundan sonra ne olacak bilmiyorum arkadaş gibide olmaz bu saatten sonra dedi daha sonra düşünsene arkadaşlarına büşrayla sinemaya gittik falan diye anlattığını dedi sinemaya gittğı çocukla benim konuştuğum bi çocuk vardı onlarda yakın arkadaşlar bende hakana anlatmasa bari sonuçta sen benim arkadaşımsın benide kötü anlayabilir gibi bişey söyledim ( hakan benim konuştuğum çocuk) .bu lafımın üzerine tartıştık ve bana umarım seninkine anlatmaz inşallah anlatmaz ben sana burda derdimi anlatıyorum sen gelmiş bana ne diyosun ya ilk aklına gelen şeye bak tamam kötü bisy yaptım farkındayım sen bu konuda bana ağzına geleni sayabilirsinde iyi bişey yaptım demiyorum ama o duymasa bari diyosun ya ilk aklına o geliyo ona anlatsa nolur iyi özaman ben ahmete söyliyim seninle arkadaşlığımizn bittiğini oda seninkine söyler hem senin başında yanmamış olur lütfen bi müddet görüşmeyelim gibisinden şeyler söyledi. evet o an söylediğim çok yersiz oldu ama bunu kötü bi niyetle söylememiştim onun lafının üzerine öyle söyledim ve bu çok büyüdü oda çok kırıldı.niyetim onu kırmak yada üzmek değildi ama yanlış anlaşıldım belki ben aynı şeyi yaşasaydım o bana bunu söyleseydi bende kızabilirdim aama ne biliyim bu kadar tepkili davranacağını sanmıyodum düşünmeden söyledim.bi kaç saat sonra konuştum onunla neyse yine düzeldi aramız biraz olsun ama içinde hala kaldı bu yaptığım zaten bu aralar morali çok bozuktu.daha sonra dün gece ona mesaj attım benim için çok değerli olduğunu falan.oda bugün aradı beni konuştuk ama hala bi kırgınlık var gibiydi morali bozuktu nedenini sordum söylemicem dedi şu an onun nasıl gönlünü alabilirim bilmiyorum o benim için çok değerli onu bu şekilde kaybetmek istemiyorum ki bana çok kızdı ve bu yaptığımıda asla unutmayacak.sizce ne yapmalıyım lütfen ciddi cevaplar verin ya :(
Arkadaşıma kendimi nasıl affettirebilirim?