Sevgi
Saygı
Vicdan
Fedakarlık, olsa yeter bence.
www facebook com/Ycs92 yaratmışta niye yardim etmiyor isimli albume bakarsaniz haksizlik olarak dusundugum fotograflari gorebilirsiniz.
21 yasindayim avrupanin bi sehrinde yasiyorum.ailemde hiristiyanda var müslümanda.anne tarafimdakiler koyu hiristiyan.babam türk dinini bilen cok deger verdigim bi insan. annem sonradan müslüman olmus iki teyzemle birlikte. cevrem hiristiyan budist hinduist yahudi ve müslümanlarla dolu. cir cok irktan insanla birlikte büyüdüm. cocuklugumdan beri aklimda soru isaretleriyle birlikte geziyorum. ben neyim ben kimim diye sorum kendme önce? türkmüyüm? mslümanmiyim? hiristiyanmiyim? neyim? sonra hicbiri olmamaya karar verdim. banada mantikli gelmedi. ailemin yasantisi örnek alinabilecek sekilde egitime cok önem veren liberal müslümanlar diyebilirim. kafamin cok karisik oldugu zamanlar oldu. 17 yasinda artik inandigim seyleri test etmem denemem lazim diye düsünsüm. acaba inaniyormuyum yoksa inanmam gerektigi icinmi kabulleniyorum? sonra isyan dönemine girdim 19 yasina kadar sürekli karsi ciktim mantiksiz dedim.ama bazi sorulara cevap bulamadan bos yasamak mantiksiz olur.neden varim? neden yasiyorum? hersey bi amac icin yaratilmissa herseyin bi amai varsa benimde olmali. dinden nefret ettiren insanlar var. insan kendine has bi düsünce olusturamiyor cünkü din iyi diyende var din kötü diyende var. maalesef sadece fedakarlik, saygi gibi seylerle olmuyor. cünkü sadece o duyglar yok dünyada. nefret var öfke var katiller var tecavüzcüler var. böyle insanlarin inandiklari deger verdikleri inanclari yoksa sinirlarida olmaz. zamanla en güzel seylerden mahrum olurlar. cok arastirdim halada arastiriyorum. tek tek her ayeti sorgulayarak emin olana dek arastiriyorum.ve ben mükemmelligi görebiliyorum. islam dini sadece Allaha inanmaktan ibaret degil. bi müslümanin ilk görevi okumaktir. herseyi sadece kurani degil. ayni zamanda bi yasam tarzidir. mutlu olmak icin bi kilavuz gibi. dinde olupta bi insana zarar veren biseyle karsilasmadim ben. ahlaki edebi merhameti sevgiyi hakki hukuku sefkati öne cikaran ve ayni zamanda kötülüklerden haksizliktan yalandan uzak durmamizi öneren bir dine sahibim.elestirecek cok sey bulabilir insan ama zamanla nefsimizdekine uymadigi icin elestirdigimizi farkedebiliriz.insan ömrü boyunca arastirmali. ben arastirdim artik eminim diyemez. okadar cok bilgi varki sadece islam dinini arastirmak yillar sürer.ki ben bütün dinleri arastirdim diyen insanlar var.inanclar bukadar basit degildir.ben hala arastiriyorum ama bu yolda oldugum icinde mutluyum cünkü bütün sorularimin mantikli cevaplarini bulabiliyorum.huzurluyum bu bana yeter.eger sizde huzurluysaniz soru isaretleri yoksa aklinizda ne mutlu size. ama zaman zaman mutlaka sorgulayacaksiniz bi noktadan sonrada cevaplari bulamazsaniz huzurunuz kacar,. tamamen arastirmadan bi inanca sahip olunamaz bence
Bence din hayatimizda bu kadar çok yer kaplamamali yanlis yani inanclarimiz tabi ki olacak ama asiriya kaçmadan ve dozunda olacak herşey her is konu dine baglanmayacak bence
+1 verdim Hristiyanlık meraklisi Muslumanim :D
Çok güzel yazmışsın eline sağlık
müslümanlık Allah'tan gelen bir lütuftur Allah sana bunu ailen arkadaşın v.s vasıta ile yollar sonra oturur kendin araştırır kendin inanırsın namaz kılmayı oruç tutmayı cenneti cehennemi sen öğrenirsin
cansız doğan çocuğun ölümü anne babanın sınavıdır Allah'tan gelene isyan etmeyen anne baba Allah katında yücelir özürlü çocuk da öyle onun bir günahı yok ki etrafındakiler sınav olur ona bakmak onu korumak anneyi babayı etrafındakileri cennete göndermek için bir vasıtadır Allah bizi affetmek için önümüze bir çok imkan sunar aslında yolda gördüğün kedinin başını okşamak hemen amel defterine geçerken işlediğimiz bir günahın tövbesi için rabbimiz bize 6 saat verir 6 saatten sonra geçer
ve başka ülkede doğsaydık büyüseydik tabiiki de islamdan haberimiz olurdu dünya küçüldü artık sen nasıl almanyadaki depremden haberdarsan abd de yeni çıkan bir müzikten haberdarsan tabiiki de islamdan da haberin olurdu annesi babası müslüman olmayıp da kendi müslümanlıkla tanışan o kadar çok insan varki bu dünyada...agnostizmde Allah'ın varlığı belirsizdi sanırsam bu dünyaya 1 kere geliyoruz iyi düşün derim ya varsa inanmakla hiçbirşey kaybetmezsin 1 oruç tutmak sana çok şey kaybettirmez ama ya varsa o zaman öteki dünyanda pişmanlık çekecek olan da sensin
soran kişi dediklerinden anlamaz kalıplaşmış.katılıyorum sana.
Anne babayı onlarin cocugunu kullanarak sınamasi dogru degil bence o bebekde buyunce anne baba olmak ister. Diyorsunki ya varsa öyle bi ikilemde kalmak istemem, iki yüzluluk gibi olur. Öteki dunyada pismanlik cekersin diyorsn bana gorede bu dunyada oruc tutmak namaz kilmak vs. pismanlik.
o çocuk günahsız o öteki tarafta neye isterse sahip olur sen zaten iki yüzlülük ediyorsun seni yaratana ihanet ediyorsun hayatında hiç namaz kıldın oruç tuttun mu ki huzurunu nereden bileceksin?Allah var bize şah damarımızdan daha yakın...senin ona inanmaman Rab'dan hiçbirşey kaybettirmez ama sen çok şey kaybedersin ve bunu ancak ölüm yatağında can acısında hissedersin sana fasık hayatında sapkın düşüncelerinle mutluluklar inşallah birgün yola gelirsin
Diger yorumlarimi okursan zamaninda oruc tuttum 5 vakit namaz icin camiye gidiyordum kurani biliyorum ve sureleri. O cocuk gunazsiz diyorsun bende ondan bahsediyorum haksizlik diye, herkez cansiz dogsaymis dunya hic olmasaymis oteki tarafta herkez istedigine sahip olurdu o zamanda esitlik olurdu haksizlik degil
Sen bilmemeye devam etme. Öğren. Müslümanlık ailemizden geldiği için şanslıyız. Şükretmeliyiz. Eğer ailemiz müslüman olmasaydı akıl yoluyla müslümanlığı bulacaktık. Bir çok insan aklını çalıtırmadığı için islamı göremiyor. Ama aklını çalıştıran vicdan sahibi gayri müslümler de hemen müslüman oluyor. Ve hristiyanlardan müslüman olanların sayısı geometrik dizi şeklinde artıyor. Adalet kavramı hakkında en son laf söyleyecek kişi sensin. Çünkü bilmiyorsun. Ayrıca hayatı kısacık dünya yaşamı olarak algıladığın için çok dar bir açıdan bakıyorsun. Kimin cennete gideceğini yaratan bilir. Fındık beyinle, mercimek eğitimle bu işler anlaşılamaz. Bu işler kozmik ontolojik idrak işidir. Eğer doğru açıdan ve doğru yükseklikten bakamazsan burununun ucunu göremezsin. Lailahe illallah Muhammeden rasullullah demek bir ayrıcalıktır. Allah bunu herkese nasip etmez. Vicdan ve insaf sahibine, arı duru saf niyetle araştıranlara nasip eder. Müminler diğer insanlardan üstündür. Çünkü yaratılış amaçlarını ve insanın ve yaratıcısının ne olduğunu bilirler, Allah'ı tanırlar. KURAN DOĞA VE İNSAN KULLANMA EL KİTABIDIR. ONA UYAN EN GÜZEL ŞEKİLDE YAŞAR. Gerisi yalan dolan ve evhamdır.
Ben senin o "dinim agnostik" cümlene "terazi lastik jimnastik" der geçerim... Bilmem anlatabildim mi?
Şimdi cahilliğe birebir kitap var o da Kur'an-ı Kerim. Peki sen şu an bana herşeyin kendiliğinden olup bittiğini nasıl açıklayabilirsin? Sen kendin mi oluştun mesela? Hiç yaratılmadın mı? Bunun cevabını kendi kafanda oluşturabiliyor musun?
Ayrıca Allah(c.c) neden adaletsiz davransın? Herkese bir akıl ve irade vermiş... Allah(c.c) irade kullanma konusunda insana yeteneğini sunmuş, bir insan ister müslüman olur elhamdülillah, isterse olmaz... Bunun illa müslüman bi bölgede doğmasına gerek yok... Elinin altında teknoloji var araştır? Çok mu zor? Ya da hristiyan bir ülkede yaşayan biri de araştırsın?
Allah(c.c) zamanında peygamberleri göndermiş ve en son da belirtmiş, son din Müslümanlıktır, son peygamber de Hz. Muhammed S.A.V'dir diye... Ondan sonra bir din ve peygamber gelmeyecektir demiş... Yeterince açık ve net deliller sunmuş... Bu kadar iddialısın madem, bu kadar araştırıyorsun, Kur'an-ı Kerim'in mucizelerini de araştırıp görmekten acizsen, buralarda "agnostik, bilmem ne lastik" diye dolaşma o zaman...
Sen yeterince müslümanlığı araştırdığını düşünüyorsan bu dünyanın bir sınavdan ibaret olduğunu, geçici olduğunu bilmen gerekir. Aksine Allah(c.c) var olmasaydı kimse ölmezdi. Akıl verdiği vermediği de sınavdadır. Kur'an-ı Kerim'de bununla ilgili bir çok bilgi yer alır, açıp okuyabilirsin? Bütün bunları araştırmayıp düz mantıkla "eşitsizlik" diyorsun ve kendince bir yol çiziyorsun.
Cevap
55Cevap
Kuran’ı Kerimde “Allah’dan başka dost edinenlerin yuvası örümceğin yuvasına benzer” diye bir ayet vardır.
arapçada kelimelerde erkek ve dişilik vardır ve buradaki örümcek kelimesi dişilik kalıbıyla kullanılmışdır
ve yuvayı dişi örümcek kurar 600 lü yıllarda örümceğin dişimi erkekmi olduğu nereden bilinebilir? başka bir ayette “biz arıya vahy ettik yani bildirdik
ağaçlardan evlerden kendine yuva edin” buradaki arı kelimeside yine dişilik kalıbıyla kullanılmışdır ve günümüzde anlaşıldığı üzere arıların reisi kraliçe
arıdır.
yine başka bir ayette karıncayla alakalı bir durumdan bahs edilir karıncaların reisinden bahs edilirken yine dişilik kalıbıyla bahs edilmişdir ve günümüzde
anlaşıldığı üzere karıncaların reisi kraliçe karıncadır. yine kuran ı kerimde zerre yani atomdan daha küçük bir şeyin bile gizli kalmayacağından bahs edilir.
günümüz biliminde proton ve elektron gibi atomdan daha küçük maddeler yeni bulunmuşken 600 lü yıllarda bunlar nasıl bilinebilir? şimdi o zaman ya diyeceğiz
hz. Muhammed s. a. v e günümüzün biliminde yeni bulunan şeyleri 1400 sene önce zaten biliyordu. ya da bunları ona bildiren arıyı karıncayı örümceği
ve atomu yaratandır!
Gökyüzünü de korunmuş bir tavan yaptık. Onlar ise oradaki, (Allah’ın varlığını gösteren) delillerden yüz çevirmektedirler.)
burada 1400 yıl önce atmosfere
Sen dağları görürsün de, onları yerinde durur sanırsın. Oysa onlar bulutların yürümesi gibi yürümektedirler. (Bu,) her şeyi sapasağlam yapan Allah’ın
sanatıdır.
Şüphesiz ki O, yaptıklarınızdan tamamıyla haberdardır. Burada kıtaların haraket ettiğine
Pek sert olan ve insanlara bir çok faydası olan demiri de Biz indirdik.
Burada demirin uzaydan geldiğine işaret edilmişdir ve bunların hepsi 1400 sene önce yazılan bir kitapda yazıyor ya diyeceğiz ki Hz. Muhammed günümüz
biliminde
yeni bulunan şeyleri zaten biliyordu ya da bunları ona bildiren herşeyi yaratandır.
TESADÜFEN VEYA PATLAMA ( BİNG BANG) NETİCESİNDE OLUŞAN BİR YAPI KAOS GETİRİR AYRICA HER PATLAMA SONUCUNDA TAHRİP ETMESİ GEREKİRKEN TERSİNE SİSTEMLİ VE
HARİKULADE
İŞLEYEN BİR DÜZEN OLUŞTURMASI İLGİNÇ DEĞİL Mİ. BIZİ DÜŞÜNEN BİRİ OLMASIN?
Aklı, şuuru olmayan bir et parçası olan organların mükemmel görevler ifa etmeleri ne hikmettir. Bir diyaliz makinasına bak birde böbreğe bak yan yana
koysan
diyaliz
makinası çok daha havalı, dünya devleri ileri teknoloji ile üretti çokta havalı gözüküyor ama ne yazık ki bu diyaliz makinası böbreğin yaptığının 40 ta
birini
bile yapamıyor. 100 gr bir et parçası olan böbrek 24 saat boyunca senin için hiç durmadan çalışıyor. Biri kul diğeri Allah yapımı olan bu varlıklardan
hangisi
daha mükemmel. Kalp karaciğer göz... ayrı ayrı mükemmel. Bu organlar tesadüfen bu işi yapıyor ama basit bir oyuncak bebeğe gelince orada dur kardeşim onu
bir
yapan olmak zorunda kendiliğinden olması imkansız diyorsanız Allah ın varlığı orada başlar.
Bizi Düşünen Biri Var Derken Allah ı yaratılana Benzetmek Degil haşa Orada Konuyu Açamadım hata Yaptım geri Düzeltemiyorum da Allah iyi düşünür vs vs Allahı Yaratılana Benzetmek Olur Kİ Küfür olur Haşa Allah Yarattıgı Hiçbir şeye benzemez Benzeten Küfre Girer Yazım Hatası Yaptım Özür Dilerim Sonradan Fark Ettim Allah Her şeyi En İyi Bilendir
Ateist olan birine Tanrınin varlığını ispatlayamam, keza buna her insanın kendisinin inanması gerekir.ama nasıl deist olduma birkaç örnek vereyim.. Hz.muhammet in birçok eşi vardı biliyorsun.aralarından vücudunda leke olan bi tanesini boşamis .
Sonra zamanında peygamber olmadan önce halasinin kızını istemiş , ama vermemisler.peygamber olduktan sonrada zeydle evlendirmis bilirsiniz bunu.
Bi gün haber vermeden bunların evine gitmiş , zeyd evde yokmuş kapıyı zeynep açmış ve hz.muhammet zeynepi biraz açık haliyle görmüş. Ondan sonrada vahiy gelmiş Hz muhammetin zeyneple evlenmesi için.kendi oğlunun eşiyle evlenmis ve kusura bakmayın ama Tanrınin kimsenin cinsel hayatını düşünerek vahiy indireceğini zannetmiyorum.
Sonra yine birgün peygamberin eşlerinden birisi ziynet eşyasıni düşürmüş çölde giderken. Onu aramaya koyulmuş ve başka birinin devesiyle dönmüş hepimiz biliriz bu hikayeyi. Tabi halk ister istemez düşünür ve konuşur yani peygamberin karısı bi başkasınin devesiyle geliyor..o olaydan sonrada bir aldatmanin gerçek sayılabilmesi için başka kişilerinde görmesi gerektiği konulu vahiy geliyor..vs vs
tek tarafa bağlı kalırsaniz doğruyu bulamazsiniz.
Inanın çok araştırdim , Kuranida okudum , Turan Dursunun kitaplarıni da , cemaatin yazarlarınin kitaplarınida , ki bu düşüncelerim zaman içinde gelişen şeyler zaten..
Allah pek çok ayeti durduk yere göndermemiş, anlaması ve yaşanması kolay olsun diye bir olaydan sonra göndermiştir. Ki dini hükümler verilirken bu hadiseler dikkate alınır.
Cahiliye Arapları evlatlıklarını öz evlat gibi kabul edip onların eşleriyle de evlenmezlerdi. İslam'da ise kan bağı, süt bağı ve evlilik bağı ile oluşanlar dışında bir bağ kabul edilmediği için vahiy bu yönde gelmiştir.
Klavuzunu iyi seçememişin
En doğru din İslam'dır şüphesiz. Kesinlikle bir yerden alıntı olamaz haşa. Hristiyanlıkta Namaz mı var? Bazıları gelmiş İslam yüzünden Cihad anlayışı yüzünden çok insan öldü diyor. Lütfen Haçlı Seferleri'ni araştırsın o şahıs. Ateistler Allah(C.C) yok diyor. Görünmeyen bir şeye inanmak saçmalıkmış öyle diyorlar. Aklınızda yok o zaman görünmüyor çünkü. Ve bilimsel kanıtlarda var namaz kılmanın vücuda faydalarını biliyor musun? Aynı zamanda bir spor. Secdeye yatanlarda kalp krizi riski oldukça azalıyor. O Kur'an-ı Kerim'de ne tür mucizeler var gördünüz mü? Her şeydne önceden biliniyormuş. Hiç açıp baktınız mı? Ve bu arada Agnostik din değildir. Allah'ın olduğu kesinlikle bilinebilir. Eğer ki bu evrene tesadüf diyen varsa şu devirde şu çağda hala tesadüf diyen varsa aklından şüphe ederim. Neden sakat doğuyormuş? Bu bir imtihandır. Hiç duymadın mı neler olduğunu? En iyisini O bilir. Ki ne diyor Kur'an'da arkadaşın biri de yazmış bunu. Sevap anında akıldan geçtiği anda işlenir. Günah için beklenir. İnsan iradesiz bir varlık mı? Aklı yok mu? Gerçi ateistlere göre yoktur akıl görünmüyor ya... Düşünemiyor mu insan neyin ne olduğunu ne yapması gerektiğini? Siz Allah'a yaklaşmayın. Sonra niye böyle oldu deyin? Her gün 5 vakitte hiç değilse tek bir namaz dahi olsa günde 1 kez dahi olsa buluşuyor musunuz Onla? Karşısına çıkıyor musunuz? Beni affet diyor musunuz ki bana niye böyle yapılıyor diyorsunuz isyan ediyorsunuz? Allah(C.C) hidayete erdirsin. Doğru yolu bulmanız dileğiyle..
dostum sadece ölümü düşün. dün nasıl yoktun ve şimdi varsın. yarın öldükten sonra neden yine var olmayasın.. öldükten sonra tekrar var olacağına inan.. unutma ki akıllılar önceden ağlarlar; cahiller sonunda başlarına vururlar. sonu düşün biraz. çünkü zaman lehine işliyor. yarın bilmediğin bir yerde olacaksın.
İbrahim peygamber başıboş biriyken, büyükleri ona bir put göstermişler, "bu senin tanrın" demişler. o da gitmiş yanında uzun süre beklemiş. sonra karnı acıkmış. "bana yemek ver" demiş puta. put cevap vermemiş. İbrahim peygamber güneşi görmüş sonra. "bu çok güçlü ve büyük bir şey, benim tanrım ancak bu olur" demiş. derken akşam olmuş, güneş batmış. İbrahim peygamber, "bu da battı gitti. bundan da tanrı olmaz" demiş.
sende İbrahim peygamber gibi arıyorsan bulursun.. bu sorduklarını senin sorman lazım. bu soruları sen bile sormadın tahmin ediyorum. oradan buradan arakladığın, klişe olmuş sorular bunlar. arayışın dürüst olsaydı, cidden başıboş olmazdın. eğer dürüst bir arayıcı isen, sana ölümü düşünmeyi tavsiye ederim. yaklaşmakta olan garip bir an var.
Hz. Ali’ye (r.a), birisi geldi. Adam, öldükten sonra tekrar dirilmeyi, ahiretteki hesabı, cenneti ve cehennemi inkar ediyordu. Hz. Ali’ye,
“Ya Ali, siz müslümanlar ölüme ve ölüm ötesine inanıyorsunuz; biz ise inanmıyoruz. Siz cehennemden kurtulmak, cennete girmek için bir sürü ibadet ediyor, mal harcıyor, zahmete giriyorsunuz. Bu zahmete değer mi? Hem ölümden sonra tekrar dirilmenin olacağı ne malum?” diye sordu.
Hz. Ali (r.a) adamı sükünetle dinledi, sonra ona şu cevabı verdi:
“Evet, ölümden sonra dirilmek, hesaba çekilmek, cennete veya cehenneme girmek, ya senin dediğin gibi yoktur; ya da bizim dediğimiz gibi vardır. Önce senin dediğinin doğru olduğunu düşünelim. Ölümden sonra ahiret hayatı yoksa seninle biz aynı durumdayız. Sana da yok bize de yok. Bu arada bizim Yüce Allah için kıldığımız namazların, yaptığımız ibadetlerin, hayır ve iyiliklerin, güzel ahlakın, verdiğimiz zekat ve sadakaların bize bir zararı olmaz. Ama ya ahiret varsa; bizim dediğimiz doğru çıkarsa, senin halin nice olur?” diye sordu. Adam, biraz durdu, düşündü ve sonra:
“Vallahi, her iki durumda da siz kazançlısınız, ahiret, cennet ve cehennem varsa vay bizim halimize! Yolunu öğret, ben de Müslüman olacağım.” Dedi ve Müslüman oldu, kulluk yoluna adım attı, emniyet dairesine girdi.
bakın arkadaşlarım baktımda cok dinsiz hristiyan var bakın şimdi hristiyanlardan başlıyalım bakın sizde yuhannaa bab bab 14 ayet 24 mü 26. suremi ne orda aslında fraklik diye birşey gecmektedir ve o müslümanlıgın peygamberi PEYGAMBERİMİZ HZ MUHHAMED SAV GELECEGİ BELİRTİLMEKTEDETİR. ama peygamberler döneminde incillerde o ayeti degiştirdiler ve bastırdılaar fazla bakın hristiyanlar araştırın müsümanlık en iyi din ALLAH ŞÖYLE BUYURUR BENİM OGLUM ANNEM BABAM VEYA BENİ DOGURAN KİMSE YOKTUR DEMİŞTRİR AYRICA BU İNCİLDE DE SÖYLENMİŞTİR HZ İSA demiiştir benden sonra son peygamber gelecektir oda HZ MUHHAMED TİR ve o nerderse dogruyu söyler geleleim dinziler bakın dinsizler arasında biz kurtcukta oluşan diyenler var peki soru size kurtcugu kim oluşturdu ses yok kimsede siz HZ ADEM VE HAVA da gelmesini zaraştıın ilk insanlar topraktan oluşmuşştur onlrın cocukları evlenerek insanlar meydana gelmiştir bakın müslümanlıgı araştırın ve ve ne kadar güzel oldugunu ögreneninsirsiniz bir araştırın arkadaşlarım bakın cehnnem var yanarsınız öbür dünyada dediklerime kulak verin en iyi din islamdı araltırın müslümanlıgı en güzel dindir dogru söylüyorum tamemen hristiyanlar gelelim bakın isa tanrının oglu degildir incildede yazmıştır degişilmiştir dediklerime araştırın ve bakın en güzel din müslüman eşhedü enne lâ ilâhe illallah ve eşhedü enne muhammeden abdûhu ve resûluhu iyiki müslümanım
Açık söylim çok araştırmadım.Ama dini içerikli sohbetlere gitmeye çalıştım,kaynaklarını öğrenmeye çalıştım.Yazında Kur'an-ı Kerim'in mealini okumaya başlamıştım ama devam edemedim ne yazık ki.Evet Allah'a çok şükür ailem müslüman bende onlardan görerek,öğrenerek müslüman oldum.En basitinden namaz kıldıktan sonra içimde bir rahatlama,huzur hissi oluyor,kılmadığımda içim içimi yiyor,rahat edemiyorum,mutsuz oluyorum.Ölümden korkmuyorum çünkü en kötü şekilde cezamı çekeceğimi bilsem de benim gibi,çevremdeki canlı cansız bütün varlıkları,düzeni en güzel şekilde yaratmış olan Allah'ın ve onun eşsiz kulları olan peygamberlerimizin olduğu yerde olucam.Böyle aksama olmadan sürdürülen hayat başka nasıl ilerleyebilir.Bir güç,kudret olmadan nasıl bizim vücudumuz bu kadar düzgün çalışabilir.
Dini olmayanlara,başka dine inananlara sonsuz saygım var onun mantık çerçevesinde doğru gelen odur derim.
Hristiyan ve Yahudi çocukları araştırıyorda islam dinine mensuplarınmı çocukları araştırmıyor.herkes nasıl yetiştiriliyorsa öyle inanıyor araştıranı değişenide vardır elbet.yaratanın yaptığından sual olunmaz tabi bu benim inancıma göre.diyelimki senin inancın doğru suç kimde bi suçlu muhakkak olmalı öyleyse tabi buda senin inancına göre.neyse konuyu uzatmadan söylemek istediğim sizler ateist deist ve şüpheciler hepiniz değil mutlaka ama niyetiniz amacınız üzüm yemek değil bağcıyı dövmek.din düşmanlığı değil sizinki islam düşmanlığı neye inanıyorsanız inanın ama bu milletin neye inandığını bırakın size ne sen inançsızlığınla mutlu olarak yaşayın.açıkca islama sövüyorsunuz ve o müslüman bu durumdan fazlasıyla inciniyor sinirleniyor huzursuz oluyor karşılık olarak o sana sövecek olsa sövecek birşeyiniz yok inancın yok değerlerin yok o yöndende kendinizi avantajlı ve mutlu hissediyorsunuz.kısaca uğraşmayın şu milletle senin inancın sana benim inancım bana herkes kendinden sorumlu
Saygıyla karşılıyorum.Önemli olan benim için cevaplar bulmak ama size göre benim kalbime mühür vurulmuş.Kurtuluşum yok.Belki benim kurtuluşum budur zincirleri kırmak tüm otoriteleri reddetmek.
şükürler olsunki müslüman bir ülkede doğmuşum.diger dinleri araştırdım.temel felsefelerini ve nasıl günümüze gelip değişim gösterdiklerini gördüm.başka bi ülkede doğsaydımda İslamı secerdim.dünyayı adaletsiz yapan Allah değil,insanlardır.sakat veya engelli bi çocuk doğması bizlere ibrettir.hem o çocuğa,hem ailesine sabr testidir.ölü doğanlar,ailelerine yakınlarına sabr testidir.ölü doğan ve cennete giden ile dünyayı yasayıp cennete giden arasında mertebe farkı vardır.dünyada cenneti kazanan daha yüksek bi mertebededir.her insan için bu dünyada testler farklıdır,kımi parayla,kimi fakirlikle,kimi sakatlıkla,kimi üstün bir vücutla,kimi kadınlarla,kimi alkolle test edilir.yaşadığımız hayatta bu testler saymakla bitmez.dünya adaletsizmiş gibi gözükebilir ama sadece ölümün bi son olduğuna inananlara.ölüm sonrası ebedi hayatla birlikte dùşùnùrsen öyle olmadığını göreceksin.zaten bütün adaletsizliklerin veya iyiliklerin bedeli burda verilseydi,cennete cehenneme ne gerek kalırdı.
Müslümanlık bir din değildir, İslam bir dindir, inananları müslüman.. Bunu demek oluyor ki ateist biri olarak soruyorsun, zira ' başka bir dine mensup olsan, varolduğunu düşündüğünüz tanrı ' demezsin.. Tüm dinler Allah'a inanıyor.. Bu sorunu ben biraz araştırıp bilmeden, sadece duyarak birşeyleri tam olarak bilmeden sorduğunu düşünüyorum..
Allahın 99 tane ismi var, Ha Tanrı, ha Allah ha Rab ne farkeder?
agnostizm din miymiş :))))) hahahaha...felsefi bir akımı din diye yutturan kişi.
kitabın ne senin de din kalıbına sokuyorsun ? he ayrıcana o kadar bilinmezcisin de agnostizmin din olduğunu nerden bildin ? peh peh peh...
ben hatim etmiş biriyim , tefsirini de okumuş biriyim ve din nereye çeksen oraya gelir :) ayetlerin tam olarak türkçeye çevrilmesi mümkün değildir çünkü ötre farklılıkları vardır..senin düşüncene saygı duymuyorum ama tepki de vermiyorum..üstteki paragraf tepki değil mantıksızlığın ispatıdır.kendi içinde çelişkiye düşmüş birisin...
çok haklısın.
Adamın sorduğuna cevap vermek yerine yaptığı bir hata ile dalga geçmek .. çok mantıklı.
sende çocuğun iyi ki bir hatasını buldun he sıvadın yani :) neden musluman olmayan biri ile olan biri fikir alış verişi yapamaz anlamış değilim medeniyet daha cok uzaklarda anlaşılan.
@paragonnova bir şeyi savunuyorsa hatalarını kapatıcak o zaman...dalga geçerim çünkü kendisiyle çelişen biri kalkmış aileniz müslüman olmasaydı müslümanlıktan haberiniz olmayacaktı diye yorum yapma lüksüne sahip değildir.
@blacklabel din üzerine fikir alışverişi yapılmaz ama soran kişinin dediği gibi felfesi bir akım üzerine fikir alışverişi yapılabilir :)
@soran sen güncellemende demişsin ya "saygı benim için önemli olan" diye..saygı "müslümanligina senin" demekle oluyor degil mi? :):) ben buna yine pehh..derim.ayrıca benim cevabımı anlayarak okumadığın belli. Senin davranışlarınla söylediklerin bir tutmuyor bile kalkmışsın anca yorum onu yaparsın.siz güya mantığı on planda tutuyosunuz ama kendi içinizde celiskiye düşen siz , bizden daha bagnazsiniz :)
Dinleri anlamak için önce o dinin temel bilgilerini bilmek ve o dine mensup kişilere karşı gerçekçi olarak empati kurmak gerek.Felsefeyle hala uğraşıyorum ve bir ara inancın çok sarsıldı şimdi biraz toparladım gibi ama bazı sorulara ister istemez cevap bulamıyoruz.Delirecek noktalara kadar gitmek ne kadar doğru bilinmez ama ben noktayı gördüm diyebilirim.Dinleri anlamak için sadece bilgi yetmez, empati çok önemli.Ben bir ateist gibi düşünebiliyorsam, bir ateist de benim gibi düşünebilir ve saygı gösterebilir tabii zeka sorunu yoksa ...
iki dusunceyi objektif bi şekilde yorumladın. kendini ifade ettin objektif oldun tebrikler guzel yorum.
mesela Hıristiyanlık tamamen doğmatik, Bilimin bulgularıyla çelişen bir dindir. Avrupalılar Reform sürecinde Hıristiyanlığı ancak elleriyle bir kenara iterek şu anki durumularına ulaşmış, gelişmişlerdir. Kutsal Kitapları incilin binlerce farklı nüshası vardır. eleye eleye dört tane kalmış, halbu ki orjinal incil bir taneydi. İncil(ler)i incelediğimizde bunların Tanrının sözlerinden çok azizlerin sözleriyle dolu olduğunu görürüz. Ama İslam'da bunların hiç biri yoktur. İslam'ın hiç bir kuralı bilimle çatışmaz. Bilim, İslam'ın kurallarını zaman içerisinde onaylamak zorunda kalmıştır ve kalmaktadır...
Öyle bir sınavdayız ki kitabı açıp bakmak serbest. ALLAH zaten diğer insanlara bu hakkı tanıdı kitaplar indi. Ve son olarak Kur-an-ı Kerim indi. İnananlar şuan biz müslüman olanlar olduk. İnanmayanlar ise o şeyde kaldı. Yani dediğim şudur onlar o kitabı kulaktak kulağa değiştirdiler. İnanıp inanmamak onlara kalmış bişey. Müslüman olan ama sonrada yabancılardan çok var. Olmak isteyen her şekilde olur.
guzel
Değiştirdiler derken hristiyanlıktan bahsediyorsun galiba çünkü herkes değiştirildiğini söylüyor ama kanit isteyince susup kalıyorlar simdi sanada soruyorum değiştirildiğine dair elinde gözle gorulur elle tutulur bir ispatin kanitin var mi somut bir kanit?
Güncellemen başarısız.. Zira ilk yaptığın açıklamalardan hiç bir farkı yok anlam olarak şahsen aynı şeyi ifade etmeye devam ediyorsun.
Hakızlık yapan insanlardır..Yardım edecek olan insanlardır.. Adaleti sağlıyacak olan insanlardır..
Yaratıcı gözle görülür şekilde yardım etmez.. Eli ayğı fiziği yoktur ,bilinmez..
Allah' iyiliği emretmiş olup,bütün insanları güzel yaratmıştır. Çirkinlik ve kötülük kulların icatıdır. Haksızlık olmazsa,haklılık bilinmezdi.. Doğru düşünebilmeni diliyorum.
Herşey olacağına varır kardeşim. Herşey yolunda gidecek diye birşey yok. Savaş olmayacak insanlar ölmeyecek ,haksızlık olmayacak diye bir vaad verilmedi bize..Öyle bir dünya yok. Anlamlıda olmazdı zaten. Bize 'bunların hepsi olacak,azimli dirençli sabırlı olacaksıon'denildi. Bende çok sorguladım böyle.. Senin de aslında sorgulaman güzel ,kötü birşey yapmıyorsun yani.. Çünkü iyi bir sonuca varacaksın eminim ..
Yorumlar herşeyi bildiğini ve bir dinsizin ise bilemdigi için dinsiz olduğunu düşünen narsist varlıklarla dolmuş
Hahaha
Bilader dinler insanlar ölümden korktuğu için vardır
Evrene baktığında Allah'ı gördüğünü sanan aslında evreni zerre tanımıyordur
Kendisine baktığımda beni kim yarattı diyen biyolojiden ve evrimden zerre anlamıyordur
Son ürüne bakıp ben mükemmellim o zaman beni yaratan var demek hicbirsey kanitlamaz
Bizler kuranida okuduk en azından ben okudum
Saha iyiside yazılır daha mantıklısı da yazılır
Eşsiz bir kitap falanda değil
Ben okuyunca sürekli Allah'ın agzindan konuşmaya çalışan bir insan görüyorum
birincisi amish değilsen islamdan haberin olmaması çok güç.
ikincisi atom bombasının suçu da mı allaha
yüklencekseniz de az mantıklı yüklenin.misal varlık yokluk tartışması uygundur.allah üzerine değil,nesneler üzerine.
böyle savuna savuna sonunda müslüman olucam
Cok arastirdim, cok okudum, cok gezdim, cok gordum.. Sonuc olarak Deist oldum... Bence hicbir din iyi degil.
okuman bi işe yaramamış, okumdan da deist olurdun yane:)
din zaten baslı basına sacmalık . hıc okumadan gormeden varlıgı bıle kesın olmayan bıseyı kabullenıp ona gore yasadıgını sanma duygusu + kıç korkusunun tavan yaptıgı zamanalrda sığınılacak sana faydası olmayan seyler = din.
inanmak icten gelen bir durumdur. Mantik bunu kabul etmeli. Mantigin kabul etmedigi seyi ne yaparsaniz yapin inandirici olmaz. Insanlar neden inanma geregi duyarlar? Cunku ahiret onlarin kurtaricisi oldugu icin. Kimse oldukten sonra yok olmak istemez. Herkes olumden sonraki hayata inanmak ister-ki bu dunyadan zevk alabilsin...
iyi yoldasın ama kavram kargaşaların var düzelt.
iyi arastirmamissin bence. siyasetin oyuncagi olarak degil sadece dinin inancin Allahin varligini arastiracaksin? klasik olacak ama söylermisin dünyayi en ince ayrintisina kadar yaratan kim? can veren kim? doga nasil olusmus? düzeni kim koymus? yani bunlari cevap bulamadan nasil rahat ediyorsun? sacmalik diyen insanlarada sasiyorum. siz herseyin kendiliginden olduguna inanabiliyorsunuzda biz görmedik ama elbet bi güc vardir bunlari yoksa nasil yaratacakti diyoruz.evet akilda duygularda görünmyor
Arastirma ihtiyaci dahi duymayacak kadar en iyi din bence kesinlikle muslumanlik.. Ailem senin dedigin gibi musluman olmasaydi bende tabiki oyle olurdum, bana musluman olmayi nasip edeceksede rabbim bisekilde muslumanligi bulurdum.. Sunu diyebilirim bugun ailem her bireyi muslumanlikdan ciksa yolumu degismem.. Onlar bana tanistirdi ogretti ama ben bugun onlar icin yasamiyorum bu dini rabbim icin yasiyrm.. Mesele dinimse asla hic karsi cikmadigim ailemi dahi karsima alirim..
bir müslüman olarak değişik dinlere inanırım ama zamanla değişmiş (din görevlilerin görevlileri yüzünden)
https://www.youtube.com/watch?v=fl5QkSvYNbAvideo türkçedir kuran-ı kerim ise değişmemiştir bu yüzden en iyi din müslümanlıktır birçok felsefi düşünür ölmeden önce müslüman olmuştur ama müslümanlar ,hihistiyanlar,yahudiler...insanlar neye inanırsa inansın dinin dört dörtlük yaşayanı görmedim
https://www.youtube.com/watch?v=xy4aoslQMdUoff off.
bu argümanlara cevap vere vere bi hal oldum artık.
hep aynı düşünce sistemi. hep aynı sorular.
evet araştırdım ve en iyi din olarak islamı uygun buldum.
tabi geleneksel islam değil bu biraz daha felsefesini anlamaya yönelik düşünüyorum.
ne kadar inanırım ne kadar gerekliliklerini yerine getiririm orası bana kalmış artık.
ali şeriati'nin insan kitabını da öneririm. farklı bakış açıları iyidir.
din dogmatik bir yapıya sahiptir zira bazı şeyler sorgulanmaz ve koşulsuz kabul ister. yok ben anlamadan argümantasyon yapmadan inanmam diyorsan orası senin bileceğin iş. benim dinimin tanrısı yok. benim dinimin Allah'ı, var ve O neyi nasıl yaparsa güzel yapar. çünkü o herşeyi ölçülü olarak verir insana. iyi geceler..
Çevre baskısı yüzünden herhangi bir inanç bağlılığım yok diyemiyorum.islam ülkelerinin demokrasi anlayışını gördükçe kendimden utanıyorum ve şu görüntüler aklımdan çıkmıyor taşlanarak öldürülen genç kadın,kolu araba tekerleğinin altında kalan çocuk,Türkiyede olan katliamlar islam adına15 Yıl bekletilen davalar.Ve diyorum ki işte islam.Evet işte islam hoşgörüsü ve adaleti.Başta basitti müslümandık ama öğrenince utandık.
Bi dünya yazı yazdım gönderdim netice yazı çok uzunmuş yazdığım yazı komple silindi yönetim bu soruna çözüm bulmalı.kısaca şunu söyleyeyim bahsettiğin islam ülkelerinin hiç birinde malezya hariç gerçek şeriat uygulanmıyor diktatörlerin kendince uydurduğu katıp karıştırdığı yönetim şekli hakim.buna suudi arabistan dahil
Kuranda da bazı hatalar var.Tartışmıycam ama kimse mükemmel olamaz.Bahsettiğin ülkelerin acizliği yine kendilerine aittir.O konuda çabalama boşa.
''Almanya yenilince bizde yenilmiş sayıldık''
Sen islamı görmemişsin. Dahası islam dışılığı hiç görmemişsin...
Deizm iyidir iyi..
Burada verilecek çok hoş örneklerim var ama beni topa tutacaklarından yazamıyorum :) şeriat ve kadın adlı kitabı okumani tavsiye ediyorum..
İslamda tamamen kıç korkusu ıle sıgınma isteği duymaktır. ne anlattıgını bılmeden baska dılde sureler okuyup bunun dua oldugunu zannetmektir . Cihat adı altında insan katletmektir . kimsenin inancını yargılama yoksa cok zararlı cıkarısn dunyaya en ck zararı islam dini mensupları vermiştir .
meraklıtilkisaygı istiyorsan saygı duyacaksın.İslamda herkesin inanışına hatta inanmayışına saygı vardır herkes bu hayatta özgür iradeye sahiptir,öldükten sonra yapılan yanlışların dine göre cezası çekilir..senin özgür iradene saygı duyulmasına bizi yönlendiren dinime kıç korkusu ile sığınma isteği duyulan şey olarak nitelendirirsen kimseden bu saygıyıda göremezsin
korkma
Meraklıtilki İslam dini mensupları sadece kendilerine zarar vermiştir.
Önce terbiyeni düzelt.Başka dilde sureler okuruz ama boşa okumayız Türkçesinide okuruz.Bazı surelerde Tanrı ile Peygamber arasındaki şifreler vardır.Cihat adı altında katliam dediğin hangisi onu bilmiyorum bak.Bi emeviler yapmıştır.Unutmamak gerekirki Hz Peygamberimizin torunlarını katledende emevilerdir.
sana söyle bahsedeyim adaletsizlik olayından sen nasıl başkasının mülküne karışamassın ne yapacğına işte bebekler cocuklar evren ay düşünebildiğin herşey Allahın mülküdür ne yapacğına o karar verir ha müslümanlar direk cennete gidecek diyede bişe yok mesela hiç namaz kılamyıp oruö tutmayıp iman etmeyip hayatını yaşıyor cehennemde o günahların cezasını cekecek sonra cennete gidecek ha bide cehennemde 10 kat vardır yanılmıyorsam 1,2 veya 3. katda kızgın demir duvarlara yaslanıp kaynar sular içiyorsun zakkum yiyorsun zehirli şeyler yani düşünemediğin herşey oluyor ölüp ölüp dirilyirosun sana tavsiyem müslüman olmaktır :) iyice araştırıp
Arkadaşlar ben Müslüman olarak doğdum ve bir çok nedenden dolayı Deist olmaya karar verdim. Sizlere saygı duyuyorum. Ben sadece Tanrı'nın varlığına inanıyorum,peygamberler saçma geliyor. Hz.Muhammed'in bir sözü var; Din,dil,ırk,mezheb ayıran bizden değildir! (Veda Hutbesi) Çoğu Müslüman din,dil,ırk ve mezheb ayrımı yapıyor ve ben bu yüzden yani İslam toplumunun cahilliğinden dolayı bu kararı aldım. Soruyu soran arkadaş çok haklı, ailesi Müslüman ve o da Müslüman olmak zorunda kalıyor ancak din hakkında doğru düzgün bir şey bilmeden yaşayıp gidiyor.
Saygılar.
bakın arkadaşlar yorumu cok baktım cok dinsiz varbakın düşünün siz nasıl oldunuz kimisi kurtcuktan olduk der peki kurtcuk nasıl oluşmuştur cevaap yok kimseden sizi yaratan biri olmlıdı ve oda ALLAHTI BAKIN HRİSTİYANLARA SESLENİYORUM SİZİN YUHANNA BAB 14 AYET 24 SURE DEGİŞTİRİLMİŞTİR VE ORDA FARAKLİT DER HZ İSA benden sonra som peygamber HZ MUHHMED SAV GELECEGİNİ BUYURUR BAKIN İNCİLİ DEGİŞTİRMİŞLERDİR DİNSİZLER BAAKIN SİİZ CEHENEM ALEV IZDABINDA YANARSINIZ BAKIN HRİSTİYANLAR DİNSİZLER MÜSLÜMANLIGI AAARAŞTIRIN COK GÜZEL Bİ DİNDİR VE EN DOGRU DİN İSLAM OLDUGUNU SİZDE ANLICAKSINIZ ATEİSTLER İNANMAYİM BUDİSLERE HRİSTİYANLARA İNANMAYIN BAKIN MÜSLÜMANLIGI ARAŞTIRIM COK SEVİCEKSİNİZ ÜLKEMİZ GİTTİKCE KÖTÜLEŞİYOR NE DİNSİZLER VAR eşhedü enne lâ ilâhe illallah ve eşhedü enne muhammeden abdûhu ve resûluhu elhamdülillah müslümanım
Bakın cennet kimsenin ipoteğinde değil her dinin icaplarını sadık olarak yaşayıp dürüst bir insan olarak yaşayıp ölen her dinden insanlar cennete gidecek..Bu konuda Kuran tercümelerini okuyunuz Çok açık ayetler var..İslamiyet neden indirildi ? O sebeplerde çok açık anlatılıyor...Roman okur gibi değil anlayarak okuyunuz...Tüm sorularınızın cevabı Kuranı Kerim de mevcut...Saygılarımla..
Hayırdır nerde okudun? yok öyle bişi
Beni eksileyen geri zekalı kim ise bir tercüme Kuran alıp okusun..Adam gibi okusun roman okur gibi değil..Orada ne diyor anlamaya çalışsın... Hadi (-- ) ye devam..beni ( ---) lemen gerçeği değiştirmez..
Benim de eskiden hiç şüphem yoktu ancak insan ister istemez şüpheye düşüyor araştırdıkça neticede tek din islam değil ve hepsi en iyi din olduğunu iddia ediyor islam son din olmasına güveniyor hristiyanlık da müslümanlar her şeyi bizden alıntı yaptı diyorlar. çok karışık konular ama gene de kimsenin kafansını karıştırmak istemiyroum.
çünkü bir insanın inancından şüpheye düşmesi onu bunalıma sürüklüyor.
sor bana neden şüphe ediyorsan
özelden sorayım istersen ancak senin de kafan karışmasın !
Agnostik misin?Ateist misin?
Bana gelince bir dinim olduğu söylenemez.Agnostizm i ateizm i de kabul etmiyorum.Henüz tanrının ışığını ve benim için seçtiği yolu görmedim.Gerçi Tanrıya ilgisiz oluşumun nedeni gene tanrıdır.Çünkü anlatılan kutsal kitaplarda tanrı bana daha çok egoist bir insan gibi geliyor.Eğer o benim ne seçim yapacağımı ve beni hangi tarihler arasında yaşatacağını biliyorsa özgür iradenin anlamı ne?Kısaca daha din seçmedim.
geç kalma
dünyaya indirilen kutsal kitaplardaki tanrı genelde allah olduğu için başka bi tanrı olma ihtimali olmadığı için veyahut biz akıllı düşünen süper bir mucize olduğumuza göre bizi yaratan bişi var dğlmi ozaman tanrı yok ta diyemezsiniz rabbimden başkasına tapamıycaksınız.dönüpte dolaşcağınız yer hep islamdır çinliler gibi heykellere üzüm ekmek mi verceksiniz budistler koyuyo yemekleri heykelin önüne yiyo diyolar ama yemekler ole duruyo
Bilim her geçen gün ilerliyor.Belki biz değil ama bizden sonrakiler bunların cevaplarını daha net anlıyacak.
Eski çağlarda yarı tanrılara , inanıyorlardı (yok deniz tanrısı , yok yarı hayvan yarı insan tanrı falan filan) ancak insanlar bilgilendikçe bunların gerçek olmadığı anlaşıldı
Ve tanrılar bu sefer görünmez oldu.
Dediğim gibi bilim ilerliyor.Hepsinin cevabı bulunur.
Allah herkese akıl zeka düşünce vermiştir. Her insan özgürdür. Kimse dine zorlanamaz. Arastırmak ısteyen arastırır doğrularına ınandıgı dıne mensup olur.
Benim site hakkında bir sorumu yayından kaldıran ama derin ve hassas bir konu hakkındaki ,cahil cesaretiyle daha doğrusu araştırmadan düşünmeden sorulan bir soruyu yayınlamanızı ve tartışmya açılmaya izin vermenizi kınıyorum.
Bu ne lan?
araştırmadım ama hristiyanlık gibi kimin yazdığı belli olmayan kitaplara inanamam yahudide olamıcağıma göre.. ee birde ateist olmak bana göre değil illa ki inanacağım bi Tanrı olmalı. ozaman benim için evet en iyi din islam
Ben sonradan Müslüman oldum :)
Kimsenin dinini eleştiremezsin aynı benim senin inancını eleştirmeyeceğim gibi.
Bana göre doğru sana göre yanlış.
İnsanlar İslam da emredilen şekilde yaşasalar bu kadar sakat insan olmazdı.
Okudum araştırdım en mantıklı , canlıya saygılı ve sevgi dolu din müslümanlık ve ben elhamdülillah müslümanım. :)
Elhamdülillah bende müslümanım..Ancak dinler arası bir kıyaslama yapılması doğrumudur bilinmez..Her dinin bir peygamberi ve her peygambere bahşedilmiş nitelikler var..Önemli olanıda kendi dinini içtenliğinle yaşayabilmek.
uçma. dinini öğren
en iyi din olmayan dindir!
eksileyin şakirtler. (eksileyenler alta not düşsün de güzelce bi engelliyim, ihihi)
+123432564675876798089*09*90*-9-09809763453q266554qu756432
çok araştırdım ve bi karara vardım, herkes bi din yaratabilir, kutsal kitap yazmak çocuk işi.
15yy olmuş hala o kitapla kafayı bozmuş durumdayız, daha çağdaş eserler var.
evet araştırdık teknik olarak daha iyisi olamaz.idaanda samimi isen daha iyisini getir de biz de ona tabii olalım.ancak islam diye alevilik sünnilik konularına gireceksen kapa çeneni.
bugüne kadar tek bozulmayan din müslümanlık bu gözle bakmak gerekir bence...
evet araştırdım ve müslümanlık gibi şahane bir din görmedim ve Allaha şükür müslümanım.
bi de bu agnostikler çıktı başımıza.soran başka yerde gülerler biz aileden sayılırız bu seferlik hoş görüyoruz.agnostisizm din değildir.
sen doğru yolun islam olduğunu düşünmüyorsan kendi inandığın sistem üzerinden hareket et ne yaparsan yap ama birşeye inan
Son zamanlarda çok fazla karşıma çıkıyo bu sorular Kuran-i Kerim türkçe mealini okumayla başlıycam bu işe. İyi bir araştırmanın ardından anca o zaman gerçek bir müslümanım diyebilirim. Şuanda hafif deist hafif agnostik arası birşeyim sanırım.
Bence sen evliya menkıbelerinden başla. Cidden meale doğrudan girmeÇ)
keşke sende sakat cansız doğsaymışsın, belki cennete giderdin.
guzell
Helal dostum. ne mükemmel cevap olmuş
zekana hayranım::.+1
bana göre müslümanlık ama yahudiye sorsan hristiyanlık der,bütün dinlere de saygım var dolayısıyla.
yahudi niye hıristiyan diyor ?
amk niye yardım etsinki herkese yardım ederse allah o zaman dünyanın kurulmasının ne amacı kalır unutma sınavdasın sınavda kopya çekilmez
Elhamdüllilah Müslümanim ve Müslüman Olarak Ölecegim Kararimida asla ve asla degistirmem.
müslümanlık değill İslamm.. araştırdımm sorguladım çok şükür müslümanımm.. ama sen hiç araştırmamışsın .. kadere ve kazaya iman senn sorduğun soruların cevabıı
islam mükemmel bir din, sakat bebegin cennete gitmesi sana niye haksizlik olsunki senin elin ayagin tutuyor aklin yerinde yoksa sakat mi dogmak isterdin
Bu arada en iyi din inandığı şeye en fazla onu yaklaştırandır bize bir bakalım
Dua ederiz,Namaz var,Ölüm sonrasında kavuşmak var gününün bir çok zamanında ibadet etmen gerekir bu kadar fazla yakınlaşmanın olduğu bir başka din varmı?
belki de tanrı diye bildiğiniz şey bigbang dir. ayrıca bedenden ayrı bir ruh düşünülemez. onu geçtim paralel evren dıye bır sey var. yolun sonu nerden bakarsan bak ya deist ya agnostik oluyor tecrübeyle sabitdir
parelel evreni açıklamaya çapın yeter mi?
Araştırdım. En iyisi o. Sana anlatamam ben şimdi bunu.
Kardeşim benim için en iyi din klavuz vicadanımdır ve görmekteyim ki İslam dinimizle bire bir örtüşüyor vicdanımın söyledikleri...
Araştırmaya gerek yok düşünmek hayatı sorgulamak yeter...
Allah katında makbul din, İslâm’dır.” (Al-i İmran:19)
bazilari sakat doguyor bazilariysa beyin ozurlu doguyor
maalesef en iyi din paradır. keşke böyle olmasaydı ama hayat acımasız.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar