Bunu soyleyen erkege "Cok paran olsaydi napardin?" diye sormak lazim.
"Para olunca daha kolay capkinlik yaparim" derse kizdigi sey kadinlarin paragoz olmasi degildir. "Kendisinin o tip kadinlara yaklasacak paraya sahip olamamis olmasina kiziyordur o erkek."
Ama o soru soruldugunda "O zaman da para olunca kizlar para icin gelecek gercek sevgi olmayacak" derse o adam karakterli adamdir.
Gelelim kadinlarin paragoz olup olmamasina... Resimdeki gibi araba "markasina" gore sekil degistiriyorsa, evet paragozdur hatta fahisedir. Ama evlenecegi adamin markasi onemli olmadan iyi kotu bir arabasi vardir. "Ayagimizi yerden kesecek bir araba var cok sukur" diyorsa bu paragozluluk olmaz. Arabayi "arac" olarak goruyordur cunku "amac" olarak degil...
Kadınlar ilk çağlardan beri güce odaklıdır. Beni baksın korusun çocuklarıma baksın korusun içgüdüsü vardır. Günümüzde güç=para olduğundan kadın için para önemlidir. Sebeblerini yukarıda yazdım. Gelelim erkeklere erkeklerde ince bel ve dolgun kalçaya içgüdüsel bir zaaf duyar nedeni doğurganlık belirtilerinden biri sayılması. Erkekte soyunun devamını ister, üremek ister. O yüzden kadında kalça ve bel yapısı erkeklerin dikkat edip baktıkları bölgelerdir. İç güdüsel davranışlar için iki cinsin birbirine sürekli bok atmaya çalışması cidden tuhaf.
Kadın erkek ayırt etmemek gerek, parayı sevmeyen yoktur. Çünkü maalesef yaşadığımız dünyada hayatta kalmak ile lüks bir hayat sürmek arasındaki farkı maddiyat açıklıyor. Düşünsenize ömrünüzün sonuna kadar hobi olarak bir işte çalışabilir misiniz? Tabi ki hayır. Ama ömrünüzün sonuna kadar para kazanmak için çalışmanız gerekiyor, tabi doğuştan çok zengin değilseniz. Kısaca dolaylı yoldan bir nevi insanoğlu para için yaşıyor bu hayatta. Kimi insan azıyla yetiniyor, kimi insan daha çok istiyor. Daha fazlasını isteyene de paragöz deniliyor. Kadın, erkek ayırt etmeksizin.
Honda da oyle bmw de oyle ferrari gostersem 😂 resim kim bilir neye doner 🙈ama cidden oyle paragozler tabi degilim diyenlere inanmam asla onlarda kadin yalanidir 😂
Parayı kadını da erkeği de sever, para güçtür ama bunu ilk sıraya almak doğru değil sadece. Yalnız “ühhüüh kadınlar paraya bakıyo abi ühühüh” diye zırlamak da ne bileyim biraz şov bence. Eskiden en iyi avcı yani en güçlü erkek tercih edilirdi, şimdi de en güçlü (zengin makam mevkii) sahibi erkek tercih ediliyor. 21. Yüzyılın gücü nedir anlayamamışsınız beyler. Mesela eskiden de en sağlıklı ve doğurgan dişi tercih ediliyordu şimdi de. Biz ağlıyor muyuz erkekler hep güzel kız peşinde diye? Yoo, çünkü normal.
Biyolog olarak yazıyorum. Eski çağlardan beri güç fiziktir. Genetik açıdan her canlının dünyaya geliş amacı soyunu devam ettirmektir yani üremek. İnsanlarda da bu böyledir. Nasıl, dolgun kalçalı ve büyük göğüslü kadınlar erkeklere daha doğurgan geliyorsa, fiziksel olarak güçlü erkekler de kadınlara çekici geliyor. Kısaca sapyoseksüellik gibi kavramlar sadece birer yanılsamadır. Kilolu erkeklerin feromon salgısı çok düşüktür çünkü vücuttaki yağ oranı testosteron hormonunu düşürerek östrojen hormonunu tetikler bu nedenle de bir çok erkekte jinekomasti (erkekte meme dokusunun büyümesi) görülür. Para ve statü sadece rahat yaşamak ve diğer hemcinslerine fark atmak için seçilen bir yöndür.
@RRRaskoInikov Dediklerinizin bir kısmına katılıyor bir kısmına katılmıyorum. Evet, erkeklerin geniş kalçayı dişinin doğumu daha kolay yapabileceğini düşündüğü için, büyük memeyi daha iyi besleyebileceği için, uzun parlak saçı da kişinin sağlıklı olduğuna delalet ettiği için sevdiği kısmında mütabıkız. Kadınlarda ise doğacak yavruyu ve kendini en iyi şekilde koruyabilecek erkek idealdir. Bu çok önceden fiziksel güçtü kesinlikle katılıyorum. Ailesini en iyi şekilde yaşatabilecek olan fiziksel olarak güçlü erkekti çünkü. Yemek getirebilecek avcılık yapabilecek ve tüm tehlikereke karşı ailesini savunabilecek olan fiziksel olarak güçlü erkekti. Şimdi ise ailesini en iyi şekilde koruyabilecek olan, rahat bir şekilde yaşatabilecek olan kimdir sizce? Kaslı erkek mi yoksa zengin erkek mi? Güç paradır, en azından bu devirde. Umarın güçün “bilgi zeka ve yaratıcılık “olduğu günleri görebiliriz fakat maalesef durum bu ve değiştirmek kolay değil. Dünya değişiyor sayın RRRaskolnikov, biz de değişiyoruz.
Öncelikle saygı göstererek cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim, genelde savunmaya geçerek kendi fikirlerini kabul ettirmeye çalışan bir güruh var sitede. Her neyse, evet bu devirde güç biraz para buna katılıyorum önceki yazımı yalanlayarak. Ancak siz kadınların (belli bir kısımdan söz ediyorum) sevgiden çok paraya göre eş seçmeleri bence haksızlık.
Benim maddi durumum iyi değil ancak iyi bir eğitim aldım okuldaki öğretimden söz etmiyorum. Yerlere bile tükürmem, çocuklarla nasıl iletişim kurulacağına dair kitaplar okuyarak geliştirdim uygun bir eş adayı olabileyim diye ancak ülkemizde iş olanağı olmadığı için bende 1 milyon 32 bin üniversiteli işsizlerden biriyim. Genç işsiz sayısı ise 5 milyonu geçti. Böyle bir dönemde kenara atılmak insana koyuyor.
@RRRaskoInikov Dediklerinizi anlıyorum, ben de görüşümde bunu” para güçtür ama bunu ilk sıraya koymak doğru değil” diyerek açıklamaya çalışmıştım. Evet sadece paraya göre evlenmek hem kendinize hem de eşinize yaptığınız büyük bir haksızlıktır fakat bazen düşünmeden edemiyorum: Para kazanmak mı daha kolay yoksa güzel olmak mı? Biri Allah vergisi diğeri sonradan kazanılıyor, ama hangisini elde etmek daha kolay? Mukayese ettiğimizde bir tarafta ekmek aslanın ağzında görüşü-namusuyla para kazanan insanlar için tabii- diğer tarafta işini hakkıyla yapan herkes mükafatını alır görürşü sivriliyor. Nasıl düşünmem herektiğini kestiremiyorum. Aynı şey kadınlar için de geçerli tabii, Çirkin doğmuşsa suç mu ve estetikle doğru giyimle ve makyajla herkes güzelleşebilir düşüncesi... Derin konular anlayacağınız. Sevgiden çok para meselesine gelirsek sizin de belirttiğiniz gibi ülkemizde maalesef büyük sorunlar var. Ekonomik kriz gibi, işsizlik gibi, eğitimsizlik gibi... Bu ortamda herkes gibi kadınlar da eş seçerken “Sevgi karın doyurmuyor” şeklinde düşünerek karar veriyor maalesef. Doğru mu yanlış mı tartışılır ama anlamsız bir şey olmadığı açık. Gönül isterdi ki herkes refah içinde yaşasaydı, kimse akşam ne yiyeceğim derdine düşmeseydi. Gönül isterdi ki herkes sevdiğine kavuşsaydı ama maalesef dediğim gibi insanlar kendini korumak zorunda hissediyor.
yani parayı seven kadınlar var ama bunu genelleme olarak algılamamak lazım diye düşünüyorum ben
10
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Genel olarak herkes varlıklı olmak ister. Erkekler parayı kadınlardan çok seviyor bunu da göz ardı etmeyelim şimdi. Lakin bazı kadınlar kadınlık kadını kullanarak paralı erkekleri elde etmeye çalışıyor onlara da kadın değil yaşamak isteyen organizmalar diyelim. Onlar yüzünden de kadınların adı çıkıyor. Erkekler o zaman siz de öyle kadınlara yüz vermeyin ne diyelim yani. O aşırı bakımlı her yerine bir yatırım yapılmış kadınların peşinden koşuyorsunuz sonra ne bekliyorsunuz? Kadın elbette ki o sermayenin acısını da sizden çıkarak, bundan sonraki harcamalarının da, hatta sizden ev araba vb isteyerek de kar ediyorlar. Yahu anlayın artık onlar kadın değil şirket. Sen kadında şahsiyet değil sadece güzellik ararsan o da sana şahsiyetini gösterir. Kadınları bu hale getiren sizsiniz. Bir de şikayet ediyorsunuz.
Resimden yola cikacaksak eger; bir adam kadinini sahiplenmek icin neden araba almak gerksinimi duyuyor kensine sewgisine guvenmiyormu diye dusunurum? Kadin ise erkeginden iliski karsiligi maddi birseyler beklemesi de ilginc. bunun adi modernize edilmis eski bir meslegi aklima getiriyor😏😏
Mesela ben film sektöründeyim, bir kaç normal insan hariç BMW falan bile yetmez, onları ünlü yapabilecek kim varsa onunla gayet rahat birlikte olurlar.
Ama bizim dizi / film ve reklam sektörü tam anlamıyla kapitalist bir sektör, duyguya yer yok, al gülüm ver gülüm dünyası.
Ama normal hayatta, normal meslek gruplarında az da olsa düzgün insan vardır mutlaka.
Bunu 1 kaç kadını baz alıp evet kadınlar paragöz diyemem bu ön yargı olur... Evet var mı var aralarında paraya yav olmuş karaktersizler erkekte yok mu sanki onda da var maddiyatçı insanların cinsiyeti olmaz kadın tarafında daha çok olmasının nedeni kadının cinsel yönden erkeği daha kolay elde etmesi erkekler yoksa çok ta masum değil yani 😉
paran yoksa istediğini yapamıyor sağlayamıyorsan başlarsın parası olana sallamaya, her kadın daha güze bir hayatı ister bunda yadırganacak birşey yok. tabiki sevdiği insanın parası olsun ister. insanlar kızıyor ama hayatın gerçeği bu çay bahçesinde , çay simitle ömür geçmez ben erkek olarak ben istemem ya :)
Westworld dizisinde bir diyalog vardı genelevde geçen. Bizimle sizin aranızdaki fark, buradaki kadınların fiyatları üzerinde yazıyor diye. Tüm kadınlar için söylenemez ama son 20 yıl para düşkünü kadınlar yarattı. Ha erkekler de parasını yediriyor kadını kullanıyor, iki tarafın da gönlü oluyorsa keyifli alışveriştir, bize söz düşmez
Kendi parasını kazanıp, içinde utanma ar duygusu olanlar; çalışamasalar bile başkalarına muhtaçlık hissetmeden yaşamaya çalışanlar bu kategori dışındalar.
Böyle birşey yok biz kadınlar biz evlendigimizde hayatımızı düzene sokmakta güçlük çeken koca istemiyoruz maaşı eli yüzü düzgün merhametli bu iş tamam benim evladıma istediğini alamayan koca da yani ne biliyim.. her neyse paragozluk böyle bişey değil her halükarda para isteyen kişilere paragöz denir
Şey gibi bu "Erkekler çok sapık abi ya" cümlesi ne kadar geçerliyse o da o kadar. Öyle kadınlar yok mu peki, elbette var. Hatta iğrençlik boyutunda. Fark etmeden hayatınıza girerse bu kadınlar, bol şans diliyorum size erkekler 😂
2 şeye bakar kadınlar, 1- uzun boy 2- para bunun dışında bir şeye bakan görmedim ben , hem kendi cinsel arzuları tatmin olsun hem de zengin olsun isterler kısaca. Ama unuttukları nokta bunu bulmak zordur, bunun için kendilerinin de çok iyi olması gerekir. Bu 2 şey dışında geriye kalan herşey öylesinedir ortalama bir Türk kadını için. (Öylesine eski filmlerden etkilenip romantikleşen iyi karakter istiyorum diye kendini kandıran salak Anadolu kızları bile aslında bu 2 şeye bakar) Genelde ister seve seve ya da istemeye istemeye kibarca bu 2 şeyden kademeli olarak 30 yaşına gelince feragat ederler. Çünkü aksi takdirde yalnız ölecekleri bir hayat onları bekler:) buna da kendi bencilliklerinden istemezler. İnsanoğlu çıkarcıdır ve kadınlar da öyledir.
Genelleme yapmak insan haklarına aykırı,3,5 kadın arabaya baktı paraya baktı diye kalkıp hepsini aynı kefeye koymak 21 . yüzyılda cahilliğin daniskası.
Kadınlar bu kadar paragözse onca kaynanayla oturan asgari ücretle gecinen adamla evlenen kizlar kim o zaman. ? Var tabii öyleleri ama çoğu degil bence..
görsel çok aşağılayıcı. Kadına değer vermeyen toplumlar gerileşmeye mahkumdur. Zaaflar bireyseldir, bir kadın da bir erkek de paraya gereğinden değer verebilir. Genelleme yapmak doğru değil.
Bence abartı. Yani bu devirde paran yoksa yaşayamıyorsun maalesef ve bizim yaptığımız da paragözlük değil. Yani belki bazı "insanlar" öyle olabilir ama bence bunun kadınlar olarak adlandırılması kötü.
@Mert__x kesinlikle para mutlu etmiyor ama aşk hayta bakış açını değiştiriyor , aşk yoksa sevmiyorsan hayat ızdırap. O yüzden dünyanın en güzel şeyi sevmek sevilmek
@Mert__x kesinlikle herşeyde sevgi 🥰 öneml. Çiçeklerim küsmüştü. Çiçekçi geldi kontrol etti dedi ki bana onlara sevgini ver konuş bak nasıl sana yanıt verecek dedi. Bir hafta konuştum sevdim suladım İnan çiçeklerim açtı canlandı. Hissetmek hissettirmek önemli
Paragöz kadın çok ama bunun sebebi kadınları cinsel obje gibi gören erkekler tabii ki bu durumda cinsel obje olarak bakan erkekle paragöz kadın aynıdır.
Yani tabi orası öyle. Ama geçen hafta şahit oldum mesela bir cafeye gittik bişey unutmuştum arabada onu alıp geldim. Normalde yüzüme bakmayan garson kız arabayı görünce cilve yapmaya başladı
@mkkaraca o zaman ben de örnek vereyim. Bizim mahallede bir erkek vardı. Evlendi bu bir sürü malı mülkü olan bir kadınla. Kızı da oldu ondan. Kadını borçlandırıp ayrıldı ve farklı bir kadınla evli şu an. O da zengin.
ama bu paragözlük değilki belki gerçekten adamla sorun yaşıyordur. şeyma subaşının yaptığı gibi acundan boşanmiştir. şimdi şeyma subaşı paragöz mü oluyor sirf boşandiği için?
biriyle ayrılma durumuna geldiğinde ondan nefret edip zarar vermek istersin. b doğal bir durum zaten kadın zengindi. ayrıca yeniden zengin biriyle evlenmesinin nedeni zaten zengin olduğu için zengin biriyle evlenip paraya değil aşka daha çok önem vermek istemesi olabilir.
@azenec zaten zengin biriyle olmak için diyorsunuz. 😊 Bakın, ağzınızla diyorsunuz yani. Ayrıca birinden insanca da ayrılınabilir. Nefret ettirmek de karşındaki k
Ooo bir honda gördüm sanki sjsjs kadınlar haklı para istemekte adamlar doğal bir ton laf ediyorlar bakim yapincada kıskançlıktan ve para gittiği için krize giriyorlar yalan mi
İstisna kadınlar olmakla birlikte çoğunluk para ve statüyü önemser.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ben sevgili olduktan sonra öğrendim zengin olduğunu ama 😂ne yalan söyleyeyim bu daha da bağladı beni ona
2
3 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Hakliyiz ama bence sonuçta bir defa dünyaya geliyoruz istediğimi alıp giymem gezmem çocuklarımı istediğim gibi büyütmek varken neden fakirliğin derdini cekiyim?
En İyi Cevaplar