• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (33) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • Yeni YılYeni Yıl
  • GündemGündem
  • Kahve & KeyifKahve & Keyif
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandırabilir, görsel ya da anket ekleyebilir, gizli üye olabilirsin.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(33)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • Yeni Yıl Yeni Yıl
  • Gündem Gündem
  • Kahve & Keyif Kahve & Keyif
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +27
Kişilik & Karakter

Kadınlar erkeklerin dedikleri kadar paragöz müdür?

Bahar-DE
Bahar-DE Takip Et
Bilge Yaş: 27
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
06
Yapay Zekaya Sor
Erkeklerin "Kadınlar çok paragöz abi ya" sözünde haklılık payı var mı? Yoksa abartı mı sizce?
Erkek Soruları Kadın Soruları Para Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
6 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?

En İyi Cevaplar

• DusunenHanim
    DusunenHanim Takip Et
    Yoda Yaş: 28 , eic 69%
    +1 yıl

Bunu soyleyen erkege "Cok paran olsaydi napardin?" diye sormak lazim.

"Para olunca daha kolay capkinlik yaparim" derse kizdigi sey kadinlarin paragoz olmasi degildir. "Kendisinin o tip kadinlara yaklasacak paraya sahip olamamis olmasina kiziyordur o erkek."

Ama o soru soruldugunda "O zaman da para olunca kizlar para icin gelecek gercek sevgi olmayacak" derse o adam karakterli adamdir.

Gelelim kadinlarin paragoz olup olmamasina... Resimdeki gibi araba "markasina" gore sekil degistiriyorsa, evet paragozdur hatta fahisedir.
    Ama evlenecegi adamin markasi onemli olmadan iyi kotu bir arabasi vardir. "Ayagimizi yerden kesecek bir araba var cok sukur" diyorsa bu paragozluluk olmaz. Arabayi "arac" olarak goruyordur cunku "amac" olarak degil...

💭diyedusunuyorum

4
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• hatunizmm
    hatunizmm Takip Et
    Xper 6 Yaş: 106 , eic 63%
    +1 yıl

Kadınlar ilk çağlardan beri güce odaklıdır. Beni baksın korusun çocuklarıma baksın korusun içgüdüsü vardır. Günümüzde güç=para olduğundan kadın için para önemlidir. Sebeblerini yukarıda yazdım. Gelelim erkeklere erkeklerde ince bel ve dolgun kalçaya içgüdüsel bir zaaf duyar nedeni doğurganlık belirtilerinden biri sayılması. Erkekte soyunun devamını ister, üremek ister. O yüzden kadında kalça ve bel yapısı erkeklerin dikkat edip baktıkları bölgelerdir. İç güdüsel davranışlar için iki cinsin birbirine sürekli bok atmaya çalışması cidden tuhaf.

3
    0 Yorumla
  • Stalker0635
    Stalker0635 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 38 , eic 88%
    +1 yıl

Kadın erkek ayırt etmemek gerek, parayı sevmeyen yoktur. Çünkü maalesef yaşadığımız dünyada hayatta kalmak ile lüks bir hayat sürmek arasındaki farkı maddiyat açıklıyor. Düşünsenize ömrünüzün sonuna kadar hobi olarak bir işte çalışabilir misiniz? Tabi ki hayır. Ama ömrünüzün sonuna kadar para kazanmak için çalışmanız gerekiyor, tabi doğuştan çok zengin değilseniz. Kısaca dolaylı yoldan bir nevi insanoğlu para için yaşıyor bu hayatta. Kimi insan azıyla yetiniyor, kimi insan daha çok istiyor. Daha fazlasını isteyene de paragöz deniliyor. Kadın, erkek ayırt etmeksizin.

1
    0 Yorumla
  • BerkMen
    BerkMen Takip Et
    Xper 7 Yaş: 34 , eic 68%
    +1 yıl

Honda da oyle bmw de oyle ferrari gostersem 😂 resim kim bilir neye doner 🙈ama cidden oyle paragozler tabi degilim diyenlere inanmam asla onlarda kadin yalanidir 😂

1
    2 Yorumla
    • Bahar-DE
      Bahar-DE
      +1 yıl

Ferrariyi gösterince şortta çıkıyor😀

Yorumla
    • BerkMen
      BerkMen
      +1 yıl

Haahaha 😂😂

Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Temizlik Perisi
Temizlik Perisi
Sık sık temizlik perilerin gelir mi? Temizliğe dair önerilerimle yanındayım!
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
Bugün ne sormak istiyorsun? Sorunu sor, seni yapay zeka arkadaşınla buluşturayım.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

76

Cevap

113

Cevap

• ouzinyo
    ouzinyo Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 30
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 8,8b cevap paylaştı.

hondayada açmayan kız ne bilim :( görsel anlatmış -_-

1
    0 Yorumla
  • IAmarPresterAen
    IAmarPresterAen Takip Et
    FenomenMentor Yaş: 34
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 32,5b cevap paylaştı.

Resim sembol olarak efsane her şeyi anlatıyor :D D

3
    0 Yorumla
  • urpain
    urpain Takip Et
    Guru Yaş: 27 , eic 61%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 344 cevap paylaştı.

Parayı kadını da erkeği de sever, para güçtür ama bunu ilk sıraya almak doğru değil sadece. Yalnız “ühhüüh kadınlar paraya bakıyo abi ühühüh” diye zırlamak da ne bileyim biraz şov bence. Eskiden en iyi avcı yani en güçlü erkek tercih edilirdi, şimdi de en güçlü (zengin makam mevkii) sahibi erkek tercih ediliyor. 21. Yüzyılın gücü nedir anlayamamışsınız beyler. Mesela eskiden de en sağlıklı ve doğurgan dişi tercih ediliyordu şimdi de. Biz ağlıyor muyuz erkekler hep güzel kız peşinde diye? Yoo, çünkü normal.

3
    5 Yorumla
    • Arsgtc
      Arsgtc
      +1 yıl

Mantıklı :)

Yorumla
    • RRRaskoInikov
      RRRaskoInikov
      +1 yıl

Biyolog olarak yazıyorum. Eski çağlardan beri güç fiziktir. Genetik açıdan her canlının dünyaya geliş amacı soyunu devam ettirmektir yani üremek. İnsanlarda da bu böyledir. Nasıl, dolgun kalçalı ve büyük göğüslü kadınlar erkeklere daha doğurgan geliyorsa, fiziksel olarak güçlü erkekler de kadınlara çekici geliyor. Kısaca sapyoseksüellik gibi kavramlar sadece birer yanılsamadır. Kilolu erkeklerin feromon salgısı çok düşüktür çünkü vücuttaki yağ oranı testosteron hormonunu düşürerek östrojen hormonunu tetikler bu nedenle de bir çok erkekte jinekomasti (erkekte meme dokusunun büyümesi) görülür. Para ve statü sadece rahat yaşamak ve diğer hemcinslerine fark atmak için seçilen bir yöndür.

Yorumla
    • urpain
      urpain
      +1 yıl

@RRRaskoInikov Dediklerinizin bir kısmına katılıyor bir kısmına katılmıyorum. Evet, erkeklerin geniş kalçayı dişinin doğumu daha kolay yapabileceğini düşündüğü için, büyük memeyi daha iyi besleyebileceği için, uzun parlak saçı da kişinin sağlıklı olduğuna delalet ettiği için sevdiği kısmında mütabıkız. Kadınlarda ise doğacak yavruyu ve kendini en iyi şekilde koruyabilecek erkek idealdir. Bu çok önceden fiziksel güçtü kesinlikle katılıyorum. Ailesini en iyi şekilde yaşatabilecek olan fiziksel olarak güçlü erkekti çünkü. Yemek getirebilecek avcılık yapabilecek ve tüm tehlikereke karşı ailesini savunabilecek olan fiziksel olarak güçlü erkekti. Şimdi ise ailesini en iyi şekilde koruyabilecek olan, rahat bir şekilde yaşatabilecek olan kimdir sizce? Kaslı erkek mi yoksa zengin erkek mi? Güç paradır, en azından bu devirde. Umarın güçün “bilgi zeka ve yaratıcılık “olduğu günleri görebiliriz fakat maalesef durum bu ve değiştirmek kolay değil. Dünya değişiyor sayın RRRaskolnikov, biz de değişiyoruz.

Yorumla
    • RRRaskoInikov
      RRRaskoInikov
      +1 yıl

Öncelikle saygı göstererek cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim, genelde savunmaya geçerek kendi fikirlerini kabul ettirmeye çalışan bir güruh var sitede. Her neyse, evet bu devirde güç biraz para buna katılıyorum önceki yazımı yalanlayarak. Ancak siz kadınların (belli bir kısımdan söz ediyorum) sevgiden çok paraya göre eş seçmeleri bence haksızlık.

Benim maddi durumum iyi değil ancak iyi bir eğitim aldım okuldaki öğretimden söz etmiyorum. Yerlere bile tükürmem, çocuklarla nasıl iletişim kurulacağına dair kitaplar okuyarak geliştirdim uygun bir eş adayı olabileyim diye ancak ülkemizde iş olanağı olmadığı için bende 1 milyon 32 bin üniversiteli işsizlerden biriyim. Genç işsiz sayısı ise 5 milyonu geçti. Böyle bir dönemde kenara atılmak insana koyuyor.

Yorumla
    • urpain
      urpain
      +1 yıl

@RRRaskoInikov Dediklerinizi anlıyorum, ben de görüşümde bunu” para güçtür ama bunu ilk sıraya koymak doğru değil” diyerek açıklamaya çalışmıştım. Evet sadece paraya göre evlenmek hem kendinize hem de eşinize yaptığınız büyük bir haksızlıktır fakat bazen düşünmeden edemiyorum: Para kazanmak mı daha kolay yoksa güzel olmak mı? Biri Allah vergisi diğeri sonradan kazanılıyor, ama hangisini elde etmek daha kolay? Mukayese ettiğimizde bir tarafta ekmek aslanın ağzında görüşü-namusuyla para kazanan insanlar için tabii- diğer tarafta işini hakkıyla yapan herkes mükafatını alır görürşü sivriliyor. Nasıl düşünmem herektiğini kestiremiyorum. Aynı şey kadınlar için de geçerli tabii, Çirkin doğmuşsa suç mu ve estetikle doğru giyimle ve makyajla herkes güzelleşebilir düşüncesi... Derin konular anlayacağınız. Sevgiden çok para meselesine gelirsek sizin de belirttiğiniz gibi ülkemizde maalesef büyük sorunlar var. Ekonomik kriz gibi, işsizlik gibi, eğitimsizlik gibi... Bu ortamda herkes gibi kadınlar da eş seçerken “Sevgi karın doyurmuyor” şeklinde düşünerek karar veriyor maalesef. Doğru mu yanlış mı tartışılır ama anlamsız bir şey olmadığı açık. Gönül isterdi ki herkes refah içinde yaşasaydı, kimse akşam ne yiyeceğim derdine düşmeseydi. Gönül isterdi ki herkes sevdiğine kavuşsaydı ama maalesef dediğim gibi insanlar kendini korumak zorunda hissediyor.

Yorumla
  • Affedilmeyen
    Affedilmeyen Takip Et
    FenomenMentor Yaş: 41
    +1 yıl

yani parayı seven kadınlar var
    ama bunu genelleme olarak algılamamak lazım diye düşünüyorum ben

10
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

Genel olarak herkes varlıklı olmak ister. Erkekler parayı kadınlardan çok seviyor bunu da göz ardı etmeyelim şimdi. Lakin bazı kadınlar kadınlık kadını kullanarak paralı erkekleri elde etmeye çalışıyor onlara da kadın değil yaşamak isteyen organizmalar diyelim. Onlar yüzünden de kadınların adı çıkıyor. Erkekler o zaman siz de öyle kadınlara yüz vermeyin ne diyelim yani. O aşırı bakımlı her yerine bir yatırım yapılmış kadınların peşinden koşuyorsunuz sonra ne bekliyorsunuz? Kadın elbette ki o sermayenin acısını da sizden çıkarak, bundan sonraki harcamalarının da, hatta sizden ev araba vb isteyerek de kar ediyorlar. Yahu anlayın artık onlar kadın değil şirket. Sen kadında şahsiyet değil sadece güzellik ararsan o da sana şahsiyetini gösterir. Kadınları bu hale getiren sizsiniz. Bir de şikayet ediyorsunuz.

3
    0 Yorumla
  • Sasadee
    Sasadee Takip Et
    Guru Yaş: 37 , eic 65%
    +1 yıl

Resimden yola cikacaksak eger; bir adam kadinini sahiplenmek icin neden araba almak gerksinimi duyuyor kensine sewgisine guvenmiyormu diye dusunurum? Kadin ise erkeginden iliski karsiligi maddi birseyler beklemesi de ilginc. bunun adi modernize edilmis eski bir meslegi aklima getiriyor😏😏

1
    0 Yorumla
  • husso
    husso Takip Et
    Guru Yaş: 47 , eic 31%
    +1 yıl

Bulunduğun doğal ortama bağlı.

Mesela ben film sektöründeyim, bir kaç normal insan hariç BMW falan bile yetmez, onları ünlü yapabilecek kim varsa onunla gayet rahat birlikte olurlar.

Ama bizim dizi / film ve reklam sektörü tam anlamıyla kapitalist bir sektör, duyguya yer yok, al gülüm ver gülüm dünyası.

Ama normal hayatta, normal meslek gruplarında az da olsa düzgün insan vardır mutlaka.

1
    0 Yorumla
  • moonandsea
    moonandsea Takip Et
    Guru Yaş: 40 , eic 63%
    +1 yıl

Bunu 1 kaç kadını baz alıp evet kadınlar paragöz diyemem bu ön yargı olur... Evet var mı var aralarında paraya yav olmuş karaktersizler erkekte yok mu sanki onda da var maddiyatçı insanların cinsiyeti olmaz kadın tarafında daha çok olmasının nedeni kadının cinsel yönden erkeği daha kolay elde etmesi erkekler yoksa çok ta masum değil yani 😉

1
    0 Yorumla
  • magaraadamım
    magaraadamım Takip Et
    Xper 5 Yaş: 38 , eic 65%
    +1 yıl

paran yoksa istediğini yapamıyor sağlayamıyorsan başlarsın parası olana sallamaya, her kadın daha güze bir hayatı ister bunda yadırganacak birşey yok. tabiki sevdiği insanın parası olsun ister. insanlar kızıyor ama hayatın gerçeği bu çay bahçesinde , çay simitle ömür geçmez ben erkek olarak ben istemem ya :)

1
    0 Yorumla
  • Oksitosin
    Oksitosin Takip Et
    Master Yaş: 38
    +1 yıl

Westworld dizisinde bir diyalog vardı genelevde geçen. Bizimle sizin aranızdaki fark, buradaki kadınların fiyatları üzerinde yazıyor diye. Tüm kadınlar için söylenemez ama son 20 yıl para düşkünü kadınlar yarattı. Ha erkekler de parasını yediriyor kadını kullanıyor, iki tarafın da gönlü oluyorsa keyifli alışveriştir, bize söz düşmez

1
    0 Yorumla
  • atombombasietkisiii
    atombombasietkisiii Takip Et
    Guru Yaş: 31 , eic 64%
    +1 yıl

Kendi parasını kazanıp, içinde utanma ar duygusu olanlar; çalışamasalar bile başkalarına muhtaçlık hissetmeden yaşamaya çalışanlar bu kategori dışındalar.

5
    4 Yorumla
    • Hedef2028
      Hedef2028
      +1 yıl

Abla bir ara bunu özetler misin 😊

Yorumla
    • atombombasietkisiii
      atombombasietkisiii
      +1 yıl

@Hedef2028 😄😄 bu özetiydi 😊

Yorumla
    • Hedef2028
      Hedef2028
      +1 yıl

Ozaman kahrolsun bazı şeyler diyoruz ve devam ediyoruz 😊😚😊

Yorumla
    • atombombasietkisiii
      atombombasietkisiii
      +1 yıl

@Hedef2028 😚👊💢💣💥 öpücüğüne!!! 😡

Yorumla
  • Almira_amy
    Almira_amy Takip Et
    Xper 6 Yaş: 25
    +1 yıl

Böyle birşey yok biz kadınlar biz evlendigimizde hayatımızı düzene sokmakta güçlük çeken koca istemiyoruz maaşı eli yüzü düzgün merhametli bu iş tamam benim evladıma istediğini alamayan koca da yani ne biliyim.. her neyse paragozluk böyle bişey değil her halükarda para isteyen kişilere paragöz denir

1
    0 Yorumla
  • DostoNeyski
    DostoNeyski Takip Et
    Xper 6 Yaş: 29 , eic 44%
    +1 yıl

Şey gibi bu "Erkekler çok sapık abi ya" cümlesi ne kadar geçerliyse o da o kadar. Öyle kadınlar yok mu peki, elbette var. Hatta iğrençlik boyutunda. Fark etmeden hayatınıza girerse bu kadınlar, bol şans diliyorum size erkekler 😂

3
    0 Yorumla
  • Ready_Rookie
    Ready_Rookie Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 25
    +1 yıl

Hayda bende honda var tüh olmadı bak bmw ye de para yok ki 😪

1
    1 Yorumla
    • Ready_Rookie
      Ready_Rookie
      +1 yıl

Anahtarı bile aynı la 🤣

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

2 şeye bakar kadınlar, 1- uzun boy 2- para bunun dışında bir şeye bakan görmedim ben , hem kendi cinsel arzuları tatmin olsun hem de zengin olsun isterler kısaca. Ama unuttukları nokta bunu bulmak zordur, bunun için kendilerinin de çok iyi olması gerekir. Bu 2 şey dışında geriye kalan herşey öylesinedir ortalama bir Türk kadını için. (Öylesine eski filmlerden etkilenip romantikleşen iyi karakter istiyorum diye kendini kandıran salak Anadolu kızları bile aslında bu 2 şeye bakar) Genelde ister seve seve ya da istemeye istemeye kibarca bu 2 şeyden kademeli olarak 30 yaşına gelince feragat ederler. Çünkü aksi takdirde yalnız ölecekleri bir hayat onları bekler:) buna da kendi bencilliklerinden istemezler. İnsanoğlu çıkarcıdır ve kadınlar da öyledir.

0
    0 Yorumla
  • birmahluk
    birmahluk Takip Et
    Yoda Yaş: 26 , eic 53%
    +1 yıl

Bu nasıl bir görsel ya? Bu kişilik karakterle alakalı bir sorundur. Cinsiyeti yoktur bu işin

7
    0 Yorumla
  • AaronBenElijah
    AaronBenElijah Takip Et
    Master Yaş: 37 , eic 48%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı.

Genelleme yapmak insan haklarına aykırı,3,5 kadın arabaya baktı paraya baktı diye kalkıp hepsini aynı kefeye koymak 21 . yüzyılda cahilliğin daniskası.

3
    0 Yorumla
  • Blue4
    Blue4 Takip Et
    Yoda Yaş: 43 , eic 50%
    +1 yıl

Kadınlar bu kadar paragözse onca kaynanayla oturan asgari ücretle gecinen adamla evlenen kizlar kim o zaman. ? Var tabii öyleleri ama çoğu degil bence..

3
    1 Yorumla
    • Üzeni-Yolla
      Üzeni-Yolla
      +1 yıl

Günümüz itibariyle cogu kadın böyle malesef.
      Bence yani.

Yorumla
  • Martez
    Martez Takip Et
    Xper 4 Yaş: 37 , eic 40%
    +1 yıl

görsel çok aşağılayıcı. Kadına değer vermeyen toplumlar gerileşmeye mahkumdur.
    Zaaflar bireyseldir, bir kadın da bir erkek de paraya gereğinden değer verebilir. Genelleme yapmak doğru değil.

2
    0 Yorumla
  • Kayhannnnnn
    Kayhannnnnn Takip Et
    Guru Yaş: 32
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 608 cevap paylaştı.

Para her kapıyı açar.. Fotoda olduğu gibi bacakları de açar 😋😂😂

2
    2 Yorumla
    • Bahar-DE
      Bahar-DE
      +1 yıl

Ne kadar olduğuna bağlı😀

Yorumla
    • Kayhannnnnn
      Kayhannnnnn
      +1 yıl

Çoook 😂😂😁

Yorumla
  • psikopatxx
    psikopatxx Takip Et
    Xper 4 Yaş: 25 , eic 74%
    +1 yıl

Bence abartı. Yani bu devirde paran yoksa yaşayamıyorsun maalesef ve bizim yaptığımız da paragözlük değil. Yani belki bazı "insanlar" öyle olabilir ama bence bunun kadınlar olarak adlandırılması kötü.

2
    0 Yorumla
  • _король
    _король Takip Et
    Master Yaş: 33 , eic 51%
    +1 yıl

Görünüşü, dili, karakteri ile kadınları tavlayamayanların avuntusudur.

5
    0 Yorumla
  • BALLIBELA
    BALLIBELA Takip Et
    Xper 4 Yaş: 41 , eic 50%
    +1 yıl

Kendi açımdan söyleyim kimse parası ile kaldıramaz beni. Bana işlemez ora mal mülk yat😉
    Sadece aşka ve sevgiye tutkulu aşka önem. Veririm

3
    18 Yorumla
    • DeepSecrets
      DeepSecrets
      +1 yıl

Sanada bu yakışır premses😁

Yorumla
    • BALLIBELA
      BALLIBELA
      +1 yıl

@DeepSecrets tabikisi 😊

Yorumla
    • DeepSecrets
      DeepSecrets
      +1 yıl

Ayy yanaklarda kızarırmış😁😁

Yorumla
    • Mert__x
      Mert__x
      +1 yıl

Tam benliksin

Yorumla
    • BALLIBELA
      BALLIBELA
      +1 yıl

@DeepSecrets 🙈🙈

Yorumla
    • BALLIBELA
      BALLIBELA
      +1 yıl

@Mert__x ne yönden

Yorumla
    • Mert__x
      Mert__x
      +1 yıl

Sevgi değer verdiğin için

Yorumla
    • BALLIBELA
      BALLIBELA
      +1 yıl

@Mert__x kesinlikle para mutlu etmiyor ama aşk hayta bakış açını değiştiriyor , aşk yoksa sevmiyorsan hayat ızdırap. O yüzden dünyanın en güzel şeyi sevmek sevilmek

Yorumla
    • Mert__x
      Mert__x
      +1 yıl

Kesinlikle katılıyorum bu sevgiye değer veren kişiyi tanımak isterim

Yorumla
    • BALLIBELA
      BALLIBELA
      +1 yıl

@Mert__x özelden konuşmuyorum malesef 🙈😊
      Ama sendr aşk adamısın belli

Yorumla
    • Mert__x
      Mert__x
      +1 yıl

Aşksız yaptığın yemek bile yenmiyor ilişki nasıl olsun

Yorumla
    • BALLIBELA
      BALLIBELA
      +1 yıl

@Mert__x kesinlikle herşeyde sevgi 🥰 öneml.
      Çiçeklerim küsmüştü. Çiçekçi geldi kontrol etti dedi ki bana onlara sevgini ver konuş bak nasıl sana yanıt verecek dedi. Bir hafta konuştum sevdim suladım İnan çiçeklerim açtı canlandı. Hissetmek hissettirmek önemli

Yorumla
    • DeepSecrets
      DeepSecrets
      +1 yıl

👼🤗

Yorumla
    • Mert__x
      Mert__x
      +1 yıl

Benim çileklerim gibi olmuş desene ☺️☺️☺️ Herşey sevgi ile büyür aşk da ağaçta insan da

Yorumla
    • BALLIBELA
      BALLIBELA
      +1 yıl

@Mert__x 😊👍

Yorumla
    • Mert__x
      Mert__x
      +1 yıl

Ama seni tanımak önemli

Yorumla
    • BALLIBELA
      BALLIBELA
      +1 yıl

@Mert__x 😊 şu an yeniyim ve sadece sayfalarda geziyorum özel mesajlaşmak istemiyoeum kimseyle

Yorumla
    • Mert__x
      Mert__x
      +1 yıl

Seni anlıyorum ok ise zamanı gelince yazarsın

Yorumla
  • BendenizEmreniz
    BendenizEmreniz Takip Et
    Guru Yaş: 30 , eic 80%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 938 cevap paylaştı.

Paragöz kadın çok ama bunun sebebi kadınları cinsel obje gibi gören erkekler tabii ki bu durumda cinsel obje olarak bakan erkekle paragöz kadın aynıdır.

1
    0 Yorumla
  • Virgo-_
    Virgo-_ Takip Et
    Xper 4 Yaş: 31 , eic 50%
    +1 yıl

Erkekler güvenilir olsalardı kadınlar bir kuru ekmeğe kanaat ederlerdi. Fedakardır kadın. Boş konuşmasınlar.

2
    0 Yorumla
  • süperbenn
    süperbenn Takip Et
    Master Yaş: 36 , eic 40%
    +1 yıl

"Kadınlar" diyerek böyle bir genelleme yapmamız mümkün değil.
    Kadınların içinde illa ki paragöz olanlar vardır.

2
    0 Yorumla
  • Cemre2332
    Cemre2332 Takip Et
    Bilge Yaş: 26 , eic 58%
    +1 yıl

Abartı ben hiç paragöz değilim önüme Ferrari arabayı ve Vosvos arabayı koysunlar ben Vosvos'u seçerim

2
    0 Yorumla
  • Yakamozays
    Yakamozays Takip Et
    Xper 7 Yaş: 27 , eic 63%
    +1 yıl

Hayır bu herkes için geçerli değil. Kadınlar değil bazı kadınlar. Bn kimsenin parasını istemedim. kendimi kimseye muhtaç da etmem. gerek yok

2
    0 Yorumla
  • Hayal_et___
    Hayal_et___ Takip Et
    Xper 6 Yaş: 107 , eic 51%
    +1 yıl

Kadınım degilim. Demekki kadınlar die genelleme yapmak degil bazı kadınlar demek lazım.

3
    0 Yorumla
  • Aşkbiryalanmış
    Aşkbiryalanmış Takip Et
    Xper 7 Yaş: 31 , eic 61%
    +1 yıl

Benim gördüğüm kadarıyla paragöz erkekler de mevcut. Paragözün cinsiyeti olmaz !

3
    11 Yorumla
    • mkkaraca
      mkkaraca
      +1 yıl

Haklısınız ama birde kadınlar daha belli ediyor para olduğunu farketsin hemen cilve yapmaya başlıyorlar

Yorumla
    • Aşkbiryalanmış
      Aşkbiryalanmış
      +1 yıl

@mkkaraca kadına göre değişir.

Yorumla
    • mkkaraca
      mkkaraca
      +1 yıl

Yani tabi orası öyle. Ama geçen hafta şahit oldum mesela bir cafeye gittik bişey unutmuştum arabada onu alıp geldim. Normalde yüzüme bakmayan garson kız arabayı görünce cilve yapmaya başladı

Yorumla
    • Aşkbiryalanmış
      Aşkbiryalanmış
      +1 yıl

@mkkaraca o zaman ben de örnek vereyim. Bizim mahallede bir erkek vardı. Evlendi bu bir sürü malı mülkü olan bir kadınla. Kızı da oldu ondan. Kadını borçlandırıp ayrıldı ve farklı bir kadınla evli şu an. O da zengin.

Yorumla
    • mkkaraca
      mkkaraca
      +1 yıl

İşte karakter meselesi ya. İnsanoğlu çiğ süt emmiş. Allah öyle insanları bizlerden uzak tutsun inşallah

Yorumla
    • Aşkbiryalanmış
      Aşkbiryalanmış
      +1 yıl

@mkkaraca amin.

Yorumla
    • azenec
      azenec
      +1 yıl

ama bu paragözlük değilki belki gerçekten adamla sorun yaşıyordur. şeyma subaşının yaptığı gibi acundan boşanmiştir. şimdi şeyma subaşı paragöz mü oluyor sirf boşandiği için?

Yorumla
    • Aşkbiryalanmış
      Aşkbiryalanmış
      +1 yıl

@azenec peki öyleyse neden ilk evliliğindeki kadından borçlandırıp ayrılıyor ve tekrar zengin biriyle birlikte oluyor?

Yorumla
    • azenec
      azenec
      +1 yıl

biriyle ayrılma durumuna geldiğinde ondan nefret edip zarar vermek istersin. b doğal bir durum zaten kadın zengindi. ayrıca yeniden zengin biriyle evlenmesinin nedeni zaten zengin olduğu için zengin biriyle evlenip paraya değil aşka daha çok önem vermek istemesi olabilir.

Yorumla
    • Aşkbiryalanmış
      Aşkbiryalanmış
      +1 yıl

@azenec zaten zengin biriyle olmak için diyorsunuz. 😊 Bakın, ağzınızla diyorsunuz yani.
      Ayrıca birinden insanca da ayrılınabilir. Nefret ettirmek de karşındaki k

Yorumla
    • Aşkbiryalanmış
      Aşkbiryalanmış
      +1 yıl

Kişiye bir çeşit basitliktir.

Yorumla
  • Theposs
    Theposs Takip Et
    Xper 4 Yaş: 32 , eic 32%
    +1 yıl

Her insan aynı değildir "paragöz" ün cinsiyeti olmaz.

3
    0 Yorumla
  • melisa0176
    melisa0176 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 35 , eic 31%
    +1 yıl

Kadınlara haksızlık yapılıyor bence erkeklerin de paragöz olanları var

3
    0 Yorumla
  • uncas71
    uncas71 Takip Et
    Master Yaş: 33 , eic 42%
    +1 yıl

Foto herseyi anlatiyor bak bmw ye bacak aciyor digerine acmiyor o da araba sonucta araba para varsa kızlari kolaylikla goturebilirsin

1
    0 Yorumla
  • hntylii
    hntylii Takip Et
    Xper 5 Yaş: 34 , eic 37%
    +1 yıl

Olada bilir , olmayada bilir ama erkeklerin kadınlarda beğendiği şeylerin parayla olduğu gibi küçük gibi görünen bir durum var.

1
    0 Yorumla
  • Elaraheng
    Elaraheng Takip Et
    Xper 7 Yaş: 33
    +1 yıl

Ooo bir honda gördüm sanki sjsjs kadınlar haklı para istemekte adamlar doğal bir ton laf ediyorlar bakim yapincada kıskançlıktan ve para gittiği için krize giriyorlar yalan mi

1
    0 Yorumla
  • KadınDiyorKi
    KadınDiyorKi Takip Et
    Yoda Yaş: 26 , eic 49%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 530 cevap paylaştı.

Abartı!
    Bu tarz kadınlar elbetteki var reddedemeyiz ama böyle olmayan kadında var tanımadan herkesi bir kefeye koymak yanlış.

1
    0 Yorumla
  • sekerli_latte
    sekerli_latte Takip Et
    Xper 5 Yaş: 39 , eic 47%
    +1 yıl

Hatta söyleyemediğimiz kadar paragozler paragozu gec ilerle kosede paraya tapanlar var hah tam orasi hatta

1
    0 Yorumla
  • Paptya__Kadn
    Paptya__Kadn Takip Et
    Yoda Yaş: 28 , eic 77%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 424 cevap paylaştı.

Evet maalesef çoğu kadın oyle. O yüzden haklılık payları var bence.

2
    0 Yorumla
  • Mavi_hayal
    Mavi_hayal Takip Et
    Xper 4 Yaş: 25 , eic 38%
    +1 yıl

Cinsiyet meselesi degil bu karakter meselesi herkes aynı degil 👍

2
    0 Yorumla
  • NalinDilda
    NalinDilda Takip Et
    Yoda Yaş: 25 , eic 58%
    +1 yıl

Etrafımdakiler öyle gerçekten ama ben değilim. Yani olan var olmayan var.

2
    0 Yorumla
  • Ebrussca
    Ebrussca Takip Et
    Yoda Yaş: 34 , eic 32%
    +1 yıl

Bence kadınların çoğu paragöz bak hepsi demiyorum çoğunluk o şekilde şahit olduklarım var

2
    0 Yorumla
  • aklıkarışıkkız
    aklıkarışıkkız Takip Et
    Guru Yaş: 34
    +1 yıl

Çok kadın var sadece para odaklı yaşayan erkeklere hak veriyorum bu konuda ama erkeklerde çok masum sayılmaz.

1
    0 Yorumla
  • Jizyy
    Jizyy Takip Et
    Bilge Yaş: 31 , eic 46%
    +1 yıl

Paragöz olanları var yok değil ancak vefalı olanları da var

2
    0 Yorumla
  • Üzeni-Yolla
    Üzeni-Yolla Takip Et
    Xper 6 Yaş: 33 , eic 48%
    +1 yıl

Genelleme yapmayalım ama çoğu kadın malesef ki öyle.

2
    0 Yorumla
  • Wilhelmina
    Wilhelmina Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30 , eic 62%
    +1 yıl

%50 paragöz kadınlar %50 paragöz olmayanlar yani yarı yarıya kesinlikle vardır paragöz kadınlar

2
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Kesinlikle dogrudur
    Yani kadin olarak net itirafim
    Bu yuzden hemcinslerime savas actim

5
    3 Yorumla
    • Mert__x
      Mert__x
      +1 yıl

🤣🤣🤣🤣

Yorumla
    • azenec
      azenec
      +1 yıl

good luck with that

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

@azenec thanks bro

Yorumla
  • akımmayıss
    akımmayıss Takip Et
    Master Yaş: 26
    +1 yıl

cinsiyet değildir bence. parayı herkes çok sever.
    detay muazzam. :d

2
    0 Yorumla
  • Swarm_
    Swarm_ Takip Et
    Yoda Yaş: 27
    +1 yıl

herkes olmasada bazıları öyledir ve sadece kadınlar paragöz değildir

2
    0 Yorumla
  • armahoras
    armahoras Takip Et
    Yoda Yaş: 32 , eic 48%
    +1 yıl

tabiki oyle.. hepsi degil ama %96.7 si paragozdur..

1
    0 Yorumla
  • MrReese95
    MrReese95 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 30 , eic 61%
    +1 yıl

Paragöz değilim gibi takılıp para için çoğu şeyi yapar pek çoğu

1
    0 Yorumla
  • mkkaraca
    mkkaraca Takip Et
    Xper 5 Yaş: 28 , eic 31%
    +1 yıl

Bence dediğimizden daha fazla paragözler (istisnalar kaideyi bozmaz)

1
    0 Yorumla
  • Metalhead7
    Metalhead7 Takip Et
    Yoda Yaş: 47 , eic 50%
    +1 yıl

senelerdir kendim defalarca gördüğüm için çok rahat söyletebilirim, evet kesinlikle öyle.

1
    0 Yorumla
  • Ceydaelipek2
    Ceydaelipek2 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 32 , eic 63%
    +1 yıl

Birini sevmek ve onunla mutlu olmayı bilmek paradan daha değerli ve önemli

1
    0 Yorumla
  • Uzay-Yolcusu
    Uzay-Yolcusu Takip Et
    Yoda Yaş: 31 , eic 35%
    +1 yıl

Yüzde 85 i öyle. Maalesef. Erkeklerin yüzde 95 a, salk.

1
    0 Yorumla
  • yağmurlubirgünde
    yağmurlubirgünde Takip Et
    Guru Yaş: 30 , eic 33%
    +1 yıl

Parayı seven kadınlar var elbette ama genelleme yapmayı da hiç doğru bulmuyorum.

1
    0 Yorumla
  • KıyametAlameti
    KıyametAlameti Takip Et
    Master Yaş: 42 , eic 59%
    +1 yıl
    Kişilik & Karakter konusunda 3,9b cevap paylaştı.

Bazıları gerçekten öyle, çoğunluk demeyecehim ama cok fazla olduğu da bir gerçek..

1
    0 Yorumla
  • balamir1905
    balamir1905 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 31 , eic 37%
    +1 yıl

bazilari oyledir ama durust olursak erkeklerde de var genelleme yapmak haksizlik olur

1
    0 Yorumla
  • xEmrex01
    xEmrex01 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 28 , eic 63%
    +1 yıl

İstisna kadınlar olmakla birlikte çoğunluk para ve statüyü önemser.

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Ben sevgili olduktan sonra öğrendim zengin olduğunu ama 😂ne yalan söyleyeyim bu daha da bağladı beni ona

2
    3 Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Hakliyiz ama bence sonuçta bir defa dünyaya geliyoruz istediğimi alıp giymem gezmem çocuklarımı istediğim gibi büyütmek varken neden fakirliğin derdini cekiyim?

Yorumla
    • RRRaskoInikov
      RRRaskoInikov
      +1 yıl

Kendin neden çaba harcamıyorsun?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

@RRRaskoInikov kaç ay önceki görüse mi yorum yapıyorsun😂😂😂

Yorumla
  • ErisCagtemur
    ErisCagtemur Takip Et
    Yoda Yaş: 45
    +1 yıl

Evet, normal olarak.
    Kadın olarak yaşamak daha masraflı.

1
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (129)
Devamını Gör(174)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Kadınlar erkeklerin dedikleri kadar paragöz müdür?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Kadınlar, erkeklerin dedikleri kadar paragöz müdür? Sizce erkeklerin dediği gibi kadınlar paragöz mü? Fazla ilgili erkekten kadınlar bıkar mı? Kadınlar paragöz mü yoksa erkekler mi yanılıyor? Bazı kadınlar abartmıyor mu erkeklere karşı?
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Banyo temizliğine nereden başlanmalı?
  • Ev temizliği yapmadığınız zaman ev üstünüze üstünüze geliyor mu sizin de?
  • Hangi alanı bitirmeden temizlik tam bitmiş sayılmaz sizce?
  • Mutfakta en çok gözden kaçan kir neresi sizce?
  • Evinizde hemen kirlenen yer mutfak mı oluyor banyo mu?
  • Kilonuz boyunuza göre normal mi?
  • Evinizde en çok ortalığı kim dağıtır?
  • Kitap okuyan erkek çekiciliği diye bir şey var mıdır?
  • Yeni yıl temizliği sizin için eğlence mi işkence mi?
  • Biri seni etkileyince hemen belli eder misin?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2025 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...