bugün otobüste bir şeye tanık oldum... Öncelikle belirtmem lazım: kadınların toplu taşımalarda tacize uğrayıp da travmatik olmalarını çok iyi anlıyorum. ben de bir kadınım ama bu psikolojiyi ayarsızca sergileyenleri anlamıyorum. şimdi ne gördüğümü açıkliim: Otobüste 40lı yaşlarda modern bir kadının yanında 23/24 yaşlarında bir çocuk geçti. yer değiştryor ikisi de. ama kadın çocuğa "sürtünmeden geç" diye çemkirdi. çocukcaz da şaşırdı, bakakaldı. kötü niyet filan yok, apacık görünyor. O kalabalıkta kıpırdayınca birilerine dokunmamak da mümkün değil. bunu ben de yapıyorum. ona buna sürtünmeden dokunmadan toplu taşımada yolculuk nasıl yapılır ki. herkes herkesin tepesinde. kötü niyetli olanı ayırmak da çok kolayken sırf bir erkek yer değiştirnce dokundu diye çemkirmek ne kadar saçma. ben çok sinir oldum çünkü benim de erkek kardeşim ve babam var. her erkeğe mikroplu ya da sapık muamelesi yapmak işin b. okunu çıkarmaktır.
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Temizlik Perisi
Sık sık temizlik perilerin gelir mi? Temizliğe dair önerilerimle yanındayım!
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
Bugün ne sormak istiyorsun? Sorunu sor, seni yapay zeka arkadaşınla buluşturayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Yeni Yıl
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Kahve & Keyif
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
12Cevap
Abartıyorlar bence
Biri bana öyle bir şey dese utancımdan ölürüm ya otobüse binersem kız gördüğümde uzaklaşıyorum bu yüzden resmen
ya zaten ona sinir oldum ya. çocukcaz şaşırdı, bakakaldı, bir şey de diyemedi. sapık olsa üste çıkardı direkt. alt tarafı yanından geçti. bir saniye bile sürmemiştir o geçiş. üstelik yan geçti. dokdunysa kolu filan dokunmuştur. benim babam mesela çok dikkatsizdir. düşünüyorum da buluttan nem kapan biri böyle saçma sapan tepki verse ben hissederim diye.
Ya bazı kadınlarda tik olmuş artık dediğin gibi buluttan nem kapıyorlar. Bazı kızlar da özellikle dibine dibine giriyor insanın. Otobüs yaramıyor bizim insanımıza binbir çeşit insan var. Daha geçen gün denk geldim metrobüste kızın teki inmek için kalktı kızın arkasına adamda kalktı. Adam alt bölgesi kızın poposuna iyice yaklaştı kız az geri yaslansa tamam yani. Sesimi çıkartmadım izliyorum bir şey olsun kız sesini çıkarttığı anda adama yapıştırırım diye bekliyorum. Allahtan olmadı şanslı günündeymiş yavvskk.
maalesef her tacize uğrayan ses çıkarmyor. o psikploji çok başka. havadan nem kapanlar da ayrı psikoloji sanrm
Ya pislik insan kaynıyor her yer hep vardı hep te olacaklar maalesef
Emin ol hepsini okudum ve yürekten tebrik ediyorum sizi 🙏👏👏👏👏
teşekkür ederim🙏
Rica ederim 🙏
Bazıları erkek düşmenı. Aslında ona sürtünmediklerinden şikayetçi o
Bunu bende yaşadım iki kez
hiç şaşırmam. çok görüyorum. çantası değdi diye azarlanan erkekler de gördüm. sapıklar da çok gördük o ayrı konu. ama beyni olan anlar yani kim sapık kim değil.
Birinde hiç alakam yok
Yaz ayı ve bende kısacık şort var
Araba fren yaptı kadına yapıştım
Özür dilerim dedim
Bu ya tabi dilersin , yapıştın tacizci dedi
Neyse ki kadının biri araba fren yaptı dedi.
Birinde de kız arkadaşımla bindik ve kalabalıktı. Haliyle yapıştım kıza ve etkilendim. Kadının biri geçmek için izin istedi ve geçerken kalkık olan şeyime değdi eli ve terbiyesiz dedi geçti
Kurunun yaninda yasta yaniyor maalesef.
ama bunu ayırmak çok kolay. taciz etme niyeti olanı da istemeden dokunanı da çok rahat anlarsn.
Insanlarda önyargi ciddi anlamda cok, millet firsat ariyor birini linc etmek icin, gecenlerde bir haber vardi, iki kadin bir erkegi saldiriyor, zorluyor, bizi cektin ver telefonunu bakacagiz diye, adam hakli olarak göstermek zorunda degil, cünkü foto albümünde kimsenin göremisini istemdigi sevgilisi ile özelide olabilir. Böyle olayada araya girip sapik bulduk diye bilmeden anlamadan o erkegi linc etmeye hazir insanlarda var.
gerçekten çekenlerin sayı da çok maalesef. o durumda fotoğrafları açmadan album kapağı şeklinde göstermesi en doğrusu. işin özü şu ki burada sapıklar uğruna yanan normal insanlarda olabiliyor.
Hatirladigim kadari ile avm de yemek yenen bir yer, karsi ilerde masa, kadinin cekse giyinik nesini cekecek?
Akilli telefonun icindeki albüm kisinin kendi özel alani, süphelendim ac bakayim demek, haneye tecavüzle ayni, hukuken buna kisinin zaten hakki yok. Eger sühesi varsa polis cagiracak, siykaette bulunacak, suc varsa ona göre telefon incelemeye alinip, yetkili kisiler tarafindan bakilr.
Süphelendim, beni cektin göster bakacagim deme hakki kimsenin yok, bunu cogu insan bilimiyor.
İster istemez sürtünüyor insan.
ee herhalde. ve üstelik taciz edeni anlamak çok kolaydır. fakat bazen çantası dokundu diye terslenenleri görüyorum
Yapan var
Mecbur
Başıma geldi. Çocuk surtunmek zorunda kaldı. Çok utandı. Otobüs kalabalıktı. Bağırıp çağırmak saçma
ya bu geçerken değmiş alt tarafı. kötü niyetli olanı da çok rahat anlar, tepkini verirsin.
Tabiki, bazıları cirkeflik olsun diye herşeyi yapiyor
Gerçekten tebrik ediyorum sizi
teşekkür ederim. normal her insan böyle düşünür zaten. akıl var mantık var sapıklarla normal dokunmayı ayırabilmek lazım.
Toplu taşımada Kadınların yanında duramaz olduk
Her şeyi sapıklığa yoruyorlar
Karşı cins çekici olduğundan illaki göz kayıyor
Sapık diye çığlık atılacak diye ne hale geliyoruz
valla ben kendi kardeşimle yolculuk ederken görüyorum. çocukcaz kadınlarn yanına oturmuyor. ayakta durunca zaten bir köseye kısılıyor. böyle erkekler de çok. benim de yanıma oturan erkeklerin bir çoğuna bakıyorum, olabildiğince ara bırakatak oturmuş. dokunmamak için zaten bazıları apacık güç sarfediyor. bir anlamda acıyor insan. bazı sapıklar yüzünden ne hale geldik. mikroplu muamlesi yapıyoruz birbirmize.
Aynen beş parmağın beşi bir değil
Ama aynı kefede oluyoz
O sebepten toplu taşımayı olabildiğince az kullanmaya çalışıyorum
Birşeysormakistiyorum
Kişi niyeti ne ise onu yansıtır
Sırf bu yüzden araba aldım
ne dersin ki
helal olsun sana
Bazen abartılıyor