Hangisidir? Neden?
En sevmediğiniz din veya düşünce? Neden?
En sevmediğiniz din veya düşünce? Neden?
Hoşlanmadığım bir din ve ya inanç sistemi yok ama bana göre ateizm çok saçma bir konum üzerine oturtulmuş bir düşünce sistemi.
Bir defa Türkiye'deki çoğu ateistin argümanı Kuranı okudum bana saçma geldi mantığıma yatmadı ateist oldum düşüncesi
Kuran bir insanın beklentilerine,ihtiyaçlarına ,çıkarlarına tezat düşebilir , hatta mantığına bile ters gelebilir buna bir şey diyemezsin.
Kuran okudum bana saçma geldi Kuran'ı kabul etmiyorum demek seni ateist yapmaz seni islamiyetin gözünde kafir yapar.
Bu aşamayı geçti diyelim Müslümandı Kuranı reddetti küfre bulaştı kafir oldu. İyide tek kutsal kitap Kuran değil ki sen İncili okudun mu ?Tevratı okudun mu ? Zebur'u okudun mu ?
Hadi onları da okudun ve bütün kutsal kitaplar sana saçma geldi Kutsal kitaplarda ki Tanrı inancını reddettin bu aşamada en fazla Deist olabilirsin.
Deist oldun ve araştırmaya devam ediyorsun bir yaratıcı olabilir ama kutsal kitaplar saçma diyorsun sonra Yaratıcı inancını sorgulayabilirsin . Bu aşamada evrim teorisi bing bang cernde yapılan Tanrı parçacığı deneyleri bilimsel makaleler çeşitli kaynaklar ne istersen onu oku hatta kendi düşünce alanın içerisinde de dünyayı sorgula Eğer bir yaratıcı olsaydı bunca adaletsiz niye de benim var olma amacım ibadet etmek mi ? Neden ben varım neden böyle de istediğini sorgula hatta off ya artık ilgilenmiyorum varsa da yoksa da beni ilgilendirmez bir yaratıcı var ya da yok bu beni ilgilendirmiyor ben hayatıma böyle devam edeceğim de.Agnostik ol.Sonuçta hayat içindeki her olgu bir seçimdir her seçiminde bir vazgeçiştir bunu göze almışsın amenna peki son adım nasıl ateist olacaksın.
Şu adan bilimsel felsefi insan mantığının alabildiği hiç bir kavramla bir yaratıcının olmadığı kanıtlanamaz. Bir yaratıcı yoktur demek bir Teistin düşüncesinden daha üstün bir kavram değildir.
Bir Teist görmesem bile inanıyorum der . Ateist ise bilim bana bir yaratıcının olmadığını ispat edemedi ama bilmesem de onun olmadığına inanıyorum der. İşin özü budur.
Yani dini sorgulama aşama aşama olur geri zekalı gibi Kuran'ı okudum ateist oldum diyemezsin. ,
Kader üzerinden gidiyorlar neden Afrika da ki insanlar aç böyle adaletsiz bir yaratıcı olabilir mi diyorlar.
Somali de ki insanlar aç değil mi? Somalinin hiç bir kurtuluşu olmadığını mı sanıyorsun . Somali şu anda dünya da ki en büyük balık rezervlerine sahip onların inançlarına göre balık yemek günah. Akıl ve mantık dahilinde hareket etmeyip aç kalmaları Allahın var saydığı kaderin bir parçası olabilir mi?
Allah eşit bir dünya yarattı herkese yetecek kadar rızık verdi ama adaleti insanlar bu hale getirdi.
Aç olan insanlar kaderlerin aç olmak olduğu için aç değiller,zenginler doymadığı için açlar.
İnsan belirli bir noktada kaderini kendi belirler,kapitalizme paraya tapınca tabi Kapitalizmi Tanrı yerine koymakta zor olmuyor.
Uzun lafın kısası Ateizm tutarlık üzerine oturmuş bir düşünce sistemi değil. Ama yinede bir Ateist vicdan,ahlak,merhamet gibi özellikler taşıyabilir. İnsan olana saygım sonsuz
apateizm, pragmatik ateizm hakkında pek bilgisiz olduğunu gösteriyor bu yazı.
Apeteizm ateizme değil agnostisizme daha yakın bir düşünce şeklidir hatta onunla bile birebir benzerlik göstermez. Ben yazımı ateizmi ele alarak yazdım. Ateizm ile apeteizm arasındaki bağ İslam ile Hinduizm arasında ki bağ kadardır. Pragmatik Ateizm zaten apateizm ile aynı olgudur. Yine tutarsızlık yine tutarsızlık :) Sen çok bilgiliymiş birader sağ ol aydınlattığın için sağlıcakla kal
hepsini severim anlarımda birtek şia lığı anlamam arkadaş hem inanıyorum müslümanım diyeceksin hem sahabelere hakaret ederek namaz kılacaksın o namazıda 5 vakitten 3 vakite düşüreceksin
onlar dışında ki inanışların hepsinin en azından mantıklı bir açıklaması var.
hayvana tapıyorsa ona göre haraket ve davranış yapıyorlar kendilerine göre ama hem müslümanım diyeceksin hem sahabelere ibadetinde hakaret edeceksin sence hangisi mantıklı ?
budizm bir tahaf yaw.. inek yiyemiyosun mesela, çünkü kutsal.. budizmdi demi yanlış hatırlamıyorum?
Dinimiz islam
diğerlerini sevme sevmeme gibi bir takıntım yok
Cevap
10Cevap
Hoslanmadigim din veya yasma tarzi yok ama cehalettten ve cehaletin bazi dinlerin ve inançların örtusune burunmesinden nefret ediyorum örneğin dindar biri aşırı kati ve yobaz olabiliyor ya da sekuler adi altinda asiri derecede sapkin davranışlar sergileyenker de oluyor her sey denge ve her şey tekrar tekrar sorgulanip dusunulerek yapilmali
Satanizm, Faşizm ve Kapitalizm.llk ikisi zaten cok acık 3. insan hayatını esit tutmuyor ayrıca insani ve etik ne varsa yok sayıyor.
Kapitalizmde gayet açıktı :)
müslümanım diğer semavi ve beşeri dinlere ve dindaşlara saygılıyım. müslümanlık hoşuma gidiyor. ama ne derece hakiki müslüman olabildiğimiz tartışılır.
İslam, Hristiyanlık(sadece katoliklik mezhebi)
Bir de Ateizm
Kız hepsini saydın :)
Sen nesin?
Yok canım benim sen karar verdikten sonra benim müdahale edip terbiyesizlik yapmaya hakkım yok zaten :)
Agnostiksin yani.
herkesin kendi inancı yorum yapmak bana düşmez ama Satanizm kadar saçma bişey yok..
Semavi dinlerin hiçbirinden hatta daha da ileri giderek dinlerin hemen hemen hepsinden hoşlanmam. Çünkü hepsi insanları öldürmek üzerinedir.
herkesin inancı kendine bize musallat olmadıktan sonra
kimsenin inandığı şeyle işimiz yok
"Allah, İncil bozulunca son kitap olarak Kur'an'ı yolladı ama Kur'an bozulmayacak çünkü İncil'i korumayan Allah onu koruyacak" diyen zihniyete hayranım..
İncili koruyacağına dair söz vermedi, onlar onun icin imtihandı.
Son kutsal kitap Kur'an'ın bozulmuyacağına söz verdi ve bozulmadı.
Ayrıca sorumla ne alakası vardı bunun?
Söylediginle yobaz islamcilari ele almamissin ki sen, curutulebilir sacma bir dusunce sunmussun.
Sana gore her musluman yobaz islamci, zihniyetin yerlerde..
Atezim, teorant olmak, manoxizim, panteizm, suifizim, zim zim bunlar bitmezki ama her wey senin amellerinle baqli bunlar aparici olmaz yani ;)
musevilik.. insanlarının hepsi lanetlenmiş resmen
islam dini dışındakileri sevmem.
Kimsenin görüşlerini takmıyorum.
Nasyonal sosyalizm ve Tabikide Elhamdülillah İslam
senin gibilerden hoşlanmıyorum
Benim gibilerden?
Salak mısın?
Soru olarak sormadım onu da sende bunu anlayacak zeka nerde..
Zekanın yeterli olmadığı gerçeğini söylemek hakaret mi?
İslam... Çünkü varsa yoksa kafayı bize takmış,
İslam ve Nihilizm
Satanizm
heil hitler ! :D
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar