Müslümanım
Deistim
Agnostiğim
Ateistim
Diğer (Yorumlarda belirtiniz)
Bu seni hiç alakadar etmez
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Laik, Kemalist, Türk milliyetçisiyim. Tüm Türklerin; dini, ırkı ve mezhebi ne olursa olsun birleşmesini isterim. Laik Türk milliyetçiliği: hep Amerikaya , hem komunizme, hem de Çine karşı olup bugün ki temsilcisi Zafer Partisidir. Türkiye, sadece Atatürk zamanında ; Laik Milliyetçilik ile yönetilmiş ve Atatürk zamanında yapılan büyük ekonomik reformlar, 2002 ye kadar kendimize yetmemizi sağlamıştır. Zira 2002 ye kadar, kendine yetebilen 7 ülkeden biriydik. Atatürk 'den sonra gelenler, çoğu zaman siyasal İslamı benimsediği için; Amerikanın emrine girerek, ülkeyi batırmıştır. Bu yüzden de sürekli geriye gittik. Yoksa Atatürk gibi başarılı laik Türk milliyetçisi iktidarlar, bu ülkeyi devamlı ve tek başına yönetse idi; en azından Almanya olurduk. Ama başarısız dinci yöneticiler sayesinde, 1930 larda Almanya 'dan iyi iken; Almanya da ve savaştan çıkan Kore de hiza fark attı.. Bir de Siyasal İslamcılar, dini siyasete alet ettiklerinden ; yaptıkları tüm pislikleri örttüler. Böylece dindar Türk halkı, oy vermeye devam etti. Ama gençlik, hızla deist Türk milliyetçisi olmaya başladı. Zafer partisi, bu gençlerin oyunu alarak ;iktidar olmayı deneyecektir. En kötü, üçüncü parti olurvd 2028 de iktidara gelebilir diye düşünüyorum... Ayrıca İslamı temsil edenler, bu ülkeyi geriye götürdüğünden; artık deistim.. Yani Tanrı inancım var ama hiç bir dinin, siyasete karışmasını istemiyorum. Aksi halde, her gelen İslamı ; ülkeyi iflasa sürklüyor. Adnan Menderes de böyle idi, Turgut Özal da böyle idi ve şimdi de akp de böyle.. Osmanlı da teknolojinin hakim olmadığı zamanlar, dünyaya hükmetmiş ama teknoloji ağır basınca ; dini siyasete alet edenler iyice bocalamış ve Osmanlı hızla parçalanmıştır..
Kardeşim düşüncelerin çok güzel ancak şunu belirtmek isterim ki (Allah veya Tanrı sen nasıl algılıyorsan öyle de) insanların yaptıkları hataları Allah'a yüklememek lazım. Mutlaka kötü insanlar ve dini kullananlar ve dini sömürenler tarihte hep var oldular oluyorlar ve olacaklardır. Yani bunu şöyle düşün herkesin 100 alacağı bir sınav sınav mıdır sence tabi ki hayır sınavda yüksek, orta, düşük puan alan kişiler olacak ki sınav olduğu belli olsun. Mesela çok tembel bir sınıfta olduğunu düşün ve sende çok çalışkansın ve tembeller seni kötü etkilediğinden dolayı onları sevmiyorsun. Ancak sen kalkıp da o tembellerin sorumluluklarını unutup boş işlerle ve birbirleriyle uğraşmalarını hocanın boynuna atamazsın değil mi? Sonuçta senin hocaya değil kendine zararın olur. Yanlış anlama tabi ki senin düşüncelerin beni ilgilendirmez ancak ben senin iyiliğin için söylüyorum çevrende Allah'ın yoluna girdiğini sanan ancak onun yoluyla yakından uzaktan alakası olmayan insanlar için kendini ateşe atma.
Ben, tamamen senden farklı düşünüyorum. Ben illa, cennete girmek için; herhangi bir semavi dine ait olman gerektiğinin inancında değilim. Zira hepsi, kendinden olmayanı cehenneme gönderiyor ve bir birileriyle çelişki içindeler. Bu yüzden, hiç birine inanıyorum. Ayrıca akp, dinde olan şeylerle her türlü hatasını kabul ettiriyor. Mesela şeriat gelmeli ve kabul etmeyenler kafirdir deyip halkı bölüyor. Harbi de Maide 44. Ayet, şeriatı kabul etmeyenleri kafir ilan ediyor. Böylece, tüm şeriat istemeyenleri hedef gösterme hakkına sahip oluyor. Daha sonra, çocukla evliliği savunuyor ve Kuran' da evlilik yaşı yok diyor. Harbi de yok. Daha sonra, faiz haram diyor ve Kurana atıf yapıyor. Evet haram ve böylece halk, neden faizi artırmıyorsun diye baskı yapamıyor. Ama ya enflasyonu patlatmayacaktı ya da patlattın mı faiz vereceksin ki paran değer kaybetmezin. Enflasyon, %80 ni bulmuş. Bu da resmi yalan enflasyon. Faizlerin de bu kadar olmalı ki ; paran değer kaybetmesin. Ama bakara diyor ve ekonomiyi daha fazla batırma hakkını elde ediyor. Daha sonra; suriyelileri, Afganları ve Pakistanlıları ülkeye alıyor ve din kardeşim diyor. Kuran'da da din kardeşine sahip çıkmak var. (Al-i İmrân, 3/103).
Bu istilacıların, İşledikleri suçların da hatti hesabı yok.. Adeta, bizi kovacaklar.. Zaten gelecekte, ülkeyi yönetecekler gibi.. Tabi halk, uyanmasa! Daha sonra tarımı ve hayvancılığı batırıyor. Sonra diyor ki; "kimi getireceksiniz? Şeriat istemeyenleri mi" diyor ve dindar halktan oy alıyor.. Yani, İslam sayesinde bunlar ayakta ve ne diyorlarsa dinde hükmü var. Oysa Kİ Türkiye, İslamiyetten önceki deist ataları gibi olsaydı ;bu felaketlerin hiç biri başımıza gelmeyecekti.
Sana bir soru sormak istiyorum ''ben illa, cennete girmek için; herhangi bir semavi dine ait olman gerektiğinin inancında değilim'' diye yazmışsın yanlış anlamadıysam sen ölümden sonra yaşam olduğunu hatta cennet ve cehennem olduğunu savunuyorsun doğru mudur?
Evet. Eski Türkler, deist idi. Herhangi bir semavi dine inanmıyoru. Deizm, semavi dinleri Red eder. Semavi dinsiz, cennete ve cehenneme gidileceğini savunur.
Ben Avukatım, İslam hukuku derslerini de aldım. İslamı da ESKİ Türk inancını da iyi bilirim... Söylediklerim, kesinlikle doğrudur
Akp de dini iyi bildiğinden, iktidarda.. İslam olmasa, AKP iktidar da kalamaz. Tamamen halkın,%40-45 i dindar dolduğundan iktidarda. Dindarlar, hızlıca azalıyor. Bu yüzden de Afganları, Suriyelileri ve Pakistanlıları getirip vatandaş yaptılar ki ; iktidarda kalabilsinler. Eğer Türk milleti, bir gün uyanıp ; Rumları gönderdiği gibi, hepsini geri gönderebilirse ki buna inanıyorum. Cumhurbaşkanını, on yıl sonra ; deistler belirler. Çünkü gençlik, deist yetişiyor... Fakat bizler, dinciler gibi ; kutuplaştırıcı siyaset izlemeyeceğiz. Her türlü inanışa saygı duyan, siyaset izleyeceğiz. Aynen Ukrayna laikliği gibi, laiklik getireceğiz. Zira Urkayna 'da da devletin dini yok. Ama hiç bir dinin mensubu, şikayetçi değil. Hepsi, omuz omuza verip; Ruslar karşı bağımsızlık savaşı veriyorlar. Ama dinci zihniyet sayesinde, Türk halkı bir olamaz hale geldi.. Dincilerin, şeriat inadı ; birleşmemize engel oluyor.. Bu yüzden de ABD, hep dincilerin iktidar da kalmasını istiyor ki ; Türkiye bölünsün..
Kardeşim seni anladım yalnız sen az önce semavi dinlerin birbiriyle çeliştiğini söyledin. Ancak çelişen sensin çünkü deizm Tanrının var olduğunu ancak tüm dinlerin beşeri olduğunu savunur. Fakat sen ölümden sonra yaşam olduğuna inanıyorsun bu çelişkili bir durum çünkü ölümden sonraki yaşam zaten dinlere ait bir gerçeklik.
Bu arada semavi dinlerin birbiriyle çeliştiğini söyledin ancak Allah zaten Kuran-ı Kerim'de Kuran'dan önceki kutsal kitapların insanlar tarafından değiştirildiğini söyler ve de Kuran-ı Kerim'in evrensel bir kitap olduğunu ve kıyamete kadar dokunulmayacağını söylemiştir. Ve gerçekten de Kuran'ın değiştirilmediği geçen sene bilimsel olarak kanıtlandı. Hz. Ali'nin mezarının yanında 4 mushaf Kuran bulundu ve yaklaşık 1500 yıllık belgenin tamamıyla harfiyen uyuştuğu ispatlandı. Ve de yine geçen senelerde de barnabas incili yani incilin değiştirilmeden önceki hali bulundu ve bu barnabas incili Hz. Muhammed'in doğum tarihi olan 571 yılı öncesine ait olmasına rağmen içerisinde son peygamberin Hz. Muhammed olduğu yazar şimdi senden inat yapmayıp sadece mantıksal olarak düşünmeni istiyorum.
Bu arada yaş kaç sorabilir miyim?
Yaşım 26 benim. Sen, Gök tanrı dininden habersizsin işte. Gök tanrı inancında, Uçmağ ve Tamu diye kavramlar vardır. Uçmağ, cennet anlamına gelir ve Tamu cenhhem demektir. Gök tanrı inancı da semavi dinleri Red ettiğinden, deistlik olarak tanımlanır
Kuran, tamamen arapların elinde. Ben de arapların yerinde olsam, kuranı değiştirdikten sonra ; Kuran asla değştirilemez derim ve dindarlar da inanır. Değiştirildiğini nereden anlıyoruz? Çünkü diğer dinlerde, çocukla evlilik uygulamada yok. Çünkü kitapları, teşvik etmiyor. Ama Kuran 'da, evlilik yaşı yazmıyor. Buhari, büluğ çağını esas alıyor. Yani 9-12. Bu yüzden din devletlerinde, çocukla evlilik var. Eğer Tanrı, çocukla evlilik isteseydi ; diğer dinlerde de görülmesi gerekmez miydi? . Demek ki araplar, kendi örf adetlerine göre değiştirmiş.. Ayrıca Tanrının adaletli olduğu, tüm semavi dinlerde yazılır. Ama hepsinde de kendi dinlerine mensup olmadığının; cehenneme gideceği yazılır. Hat da ne kadar, iyi insan olursa olsun! Bu da bir çelişkidir! Daha sonra dinde zorlama yoktur yazılır ama dinden çıkanı idam ederler. Daha sonra da kendi dininden olmayanla cihat etmek vardır ; ta ki senin dinini seçene kadar. Bu husus da" dinde zorlama yoktur "hükmüyle çelişir. Ama Deizm (Gök tanrı inancında) asla çelişki göremezsin. Çünkü, bilime dayalıdır.
Gök tanrı inancında da oruç vardır ama namaz yoktur. Bu yüzden deistler de oruç tutar. Ama namaz kılmaz. Kurban, Gök Tanrı inancında da var. İmkanı olan Tengrici kurban da keser. İslam, arap milliyetçiliği demektir. Bu yüzden, kesinlikle kabul edemeyiz.. İslam yüzünden, bu hale geldik. Hiç ama hiç, kıvırmayın..
Gök tanrı dinini duydum ancak ayrıntılı bir şekilde bilmiyorum bilmemem gayet normal çünkü 16 yaşında Diyarbakır'lı olan ve 10. sınıfı yeni bitiren bir öğrenciyim. Bence kendisinden 10 yaş büyük bir avukata karşı olan çocuğun avukatla tartışması yine de güzeldi. Gerçekten de tam avukat kişilik tipi var sen de hiç pes etmiyorsun tam tartışmalık tip (Çaktırma espriydi sadece:):):)
Bu arada her ne olursa olsun senin bildiğin gerçekten doğruysa bile ''benim bildiğim kesinlikle doğrudur'' dememelisin çünkü hepimiz neyi bilip neyi bilmediğimizi bile bilmiyoruz. (Yukarıda ''kesinlikle doğrudur'' dediğin için aklıma geldi)
Bu da benden sana bir kardeş tavsiyesi :):)
Ben de senin yaşlardayken, cemaatlerin etkisiyle; şeriatçı ve Atatürk düşmanı idim.. Okuyarak, gerçekleri görürsün. Tarihçi Sinan Meydanın kitaplarını oku ve Türkiye tarihini iyi bil. Böylece İslamın, Türklere verdiği zararı anlarsın
Abi sana bir şey sorabilir miyim?
Kürtler hakkında ne düşünüyorsun?
Yalnız dikkatini çekerim islam türklere zarar vermemiştir vermişse dahi islam değil yanlış islamcılar vermiştir. Osmanlı imparatorluğu dahi islama girdiği için değil tam aksine islamdan koptuğu için çoküş yaşamıştır. (18. ve 19. yüzyılları hatırla)
LAİK Türk devletiyle sorunu olup kürdüstan kurmak isteyenlerle sorunum vardır. Olmayanla, yoktur.. Sonuçta, Kafatası ırkçısı değiliz.. Boşnaklar, Arnavutlar, Kosovalılar ve Çerkezlerle, devlet istemiyor. Biz de onlarla uğraşmayı kardeşimiz gibi görüyoruz. Ama maalesef, kürtlerin yaşadığı şehirlerdeki bölge halklarının ; çoğu pkkalı. Nitekim Hdp ye verilen oy oranlarında görüyoruz bu acı gerçeği.. Yani Türk milletinden, çok daha katı milliyetçisiniz. Fakat bu eğitimle çözülür. Atatürk bu eğitimi vererek, terörü engelliyordu. Bu yüzden de Amerika, mason doktorlarıyla Atatürkü zehirledi. Otopsisi de yapılamadı. Çünkü İçerideki hainlerle birlikte, bunu yaptılar.
Yani Kürdüstanın, kurulmasına asla izin verilemez. Son Türk ölür, öyle kurulur Çünkü sizden önce, bölgede Türkler vardı. Şöyle ki bölgenin ilk uygarlığını, Türk KÖKENLİ sümerler kurdu. Dilleri Türkçe ve M. Ö 4000 de Türkistan' dan geldiler. Sonra araplar, M. Ö 2000 de Sümerleri yıktı. Sonra Türk kökenli İskitler, bölgeyi araplardan geri aldı. Daha sonra. M. Ö 800 de Hindistan 'dan gelerek, bölgedeki Türk devletine son verdiniz ve Med imparatorluğunu kurarak ; Türk haklarını kürtleştirdiniz. Türk düşmanı, Osmanlı da bölgeyi size teslim etti ve 1071 de gelen Türkler de kürtleşti. Hat da Nüfusunuzun yarısı, kürtleşmiş Türk. Tüm bu sorunlar, Zafer partisinin iktidarında , eğitimle çözülür ve Güney Doğu, Türk devletine bağlı olarak hayatını sürdürür. Boşnak, Arnavut, Laz ve Çerkezlerle nasıl sıkıntımız yoksa ; sizlerde de olmayabilir.
Fakat sizin de bölücülükten vazgeçmeniz lazım. Ortalama %85 hdp nin oy oranı olmakta.. Bu çok ama çok fazla.. Eğitimle, çözülür bu.. Ama Zafer partisi iktidara gelemez ise, savaş devam eder..
Osmanlı asla, İslamdan kopmamıştır. Hiç bir şry bilmiyorsun. Oku da gel.. Sabahtan beridir, İslamın Türklere verdiği zararı anlamıyorum ama inkar etmeye devam ediyorsun. İstediğin kadar inkar et, bunlar gerçeklerdir.
Osmanlıda şeyhülislam, bilimi gavur icadı ilan ediyordu. Çünkü gavurlar, o kadar yeniliyorlardı ki ; Gavurdan gelen her şeyi Red etmeye başladılar. Böylece, geri kaldı. Ayrıca fetihler dışında, ekonomisi yoktu. Fetihler durunca ve beslemek zorunda olduğu araplar da olunca ; İslam dinine uyarak Türk halkından alıp araplara verdi. Böylece asli unsuru, kendinden soğuttu. Aynı şeyi, AKP de dine dayanarak yapıyor. Şöyle ki; hepimizin cebinden alıp suriyeliye veriyor.. Aynen atalarının hatasını tekrar ediyor ve bu da sonları olacak gibi..
Abi ben sana katılmıyorum ben kürdüm hdpye oy veririm ancak asla türkiyenin bölünmesini istemem bizim sorunumuz sizin asimile etme çabalarınız sonuçta bu ülkede 20 milyon civarı kürt yaşar ve yıl olmuş 2022 hala kürtçe konuşmaktan korkuyorlar biz azınlık olarak bu zulme katlanmak zorunda mıyız mesela sen az önce dedin ki ''güneydoğu türk devletinde kalabilir'' ben bunun ırkçı bir söylem olduğunu düşünüyorum çünkü türkiye sadece türklerin değil bizim de ülkemiz sonuçta dedelerimiz bu ülkeyi birlikte kurtardılar ama hala dışlanıyoruz neredeyse 100 yıl oldu ve artık sesimizi duyurmak istiyoruz yorulduk çünkü hdpye oy vermemizin sebebi ise pkk değil bizim haklarımızı savunduğu için oy veriyoruz çünkü diğerlerine güvenemiyoruz. Senin yaşın benden büyük olduğu için iyi bilirsin bu çözüm sürecini falan şöyle bir partilere göz gezdirirsek hepsi bize düşman zaferinden mhpye akpsinden chpye devasından iyi partisine kadar hiç biri bizi kardeş olarak görmüyor. Bak ben sana bir şey diyeyim mi eğer oy seçim gibi şeyler olmazsa bunlar siz hiç yoksunuz der kürtçe konuşmayı bile yasaklarlardı (geçmişte yasaklamadılar sanki) hepsi menfaat için yapıyor anlayacağın biraz empati kurarsanız anlarsınız ddüşün yani ben bile götü bokta 16 yaşında bir çocuğum ben bile anlıyorum demek o ki lütfen artık bırakalım birbirimizi kandırmayı...
O zaman, sonuna kadar savaşırız. O topraklar, izim topraklarımız. Türk düşmanı şeriatçı Osmanlı yüzünden, o bölge kürtleşti ve biz de geri alacağız.. Oranın, ilk sahibi biziz! Son Türk ölür, öyle kürdüstan kurulur!
Ayrıca 19. Yüzyıl osmanlısından beri, kürdüstanı kurmak için isyan ediyorsunuz. Neden; boşnaklar, Arnavutlar, kazlar veya çerezlerle sıkıntımız yok? Bunlar da Türk değil. Çünkü hepsi, Laik Türk devletini kabul ediyor. Siz ise, etmiyorsunuz. Kğrdüstanı kurup Amerikan mandası altında yönetilmek istiyorsunuz. Bunların da olmaması için, bölgeyi özüne döndürmemiz (Türkleştirmemiz) lazım. Çünkü, sizden önce biz vardık.. Asimile edilen, bizim milletimiz!
Hem suçlu hem güçlü olmak bu demek galiba
Yurtta sulh Cihanda sulh... SON NOKTA
Ayrıca milli mücadelede kürt yoktu.. Çanakkale' de de yok denecek kadar azdı. Hat da kürtlerin bulunduğu, 77. ALAY SİLAHları bırakıp kaçtı. Fahrettin Altay, hatıralarına yazdı bunları. Hat da Milli mücadelede bile, kürdüstanı kurmak için ; çok isyan çıkardınız! . Bir tek, doğuda Ermenilere karşı savaştınız. Çünkü, Ermeniler sizi de Müslüman olduğunuz için öldürüyordu. Yoksa birlikte yönetelim deseniz, öldürmezdi! Nitekim, 1929-1933 Ağrı ayaklanması, kürt - Ermeni ittifakının sonucudur. TUNCELİ ayaklanması da öyle! .. Aslında hepsi, kürtleşmiş Türkmen aşireti. İşte bu yüzden, Türkleştirmemiz lazım ve haklıyız da!
Suçlu, sizsiniz! Biz, vatanımızı koruyoruz..
Valla ben müslüman im i işaretledim , ama şunları eklemek istiyorum, alkol içtim ve pişmanım gerçekten bir bok çukuru ilk saatlerinde güzel 2.3. saatlerinde mide bulantısı kafa dönmesinden ölmek istiyorsun , sokakta tecavüze uğrasan bağırcak kuvvetin kalmıyor , Allah ne yasaklamış ise hepsi bok yolu girmeyin, ideoloji ise ben Türkçüyüm , ve Nazi lere hayranlığım var , neyse bana kalırsa şeriat güzel ama yönetim için o gücü birine veremem ondan dolayı şeriatçı değilim peygamber gibi uygulayan olursa yaşamak isterdim
Cevap
3Cevap
Ateistim. dine inanmıyorum ve tanrıya
Elhamdülillah müslümanım
İnandığım bir şey nyok
Deistim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?