Sadece davranışlarımız değil sözlerimizle de karşımızdakinin kalbi kırılabiliriz. Gönül kırmak kolay ama yapmak çok zordur. Şair, “Kırma insan kalbini yapacak ustası yok!” demiş.
Peki size kırılan birinin (kişinin) gönlünü nasıl alırsınız?#Bilgehanım🌺
Gönül kırılmaz kalp kırılır gönül kalbin kırıklarının sesini işitir. Kalp deniz dil kıyı gibidir. Denizde ne var ise kıyıya o vuruverir. Kalp kıranın gönlü taşa benzer taş gönülde ne biter. Gönül kıranın yolu muhakkak kırdığı gönle çıkar. Ne ondan ayrı hatırlar ne ondan ayri unutur. Kalp kıran insan hakk-ı kendi yoluna çıkarmaya çalışan bir mürtetten farksız oluverir. Çünkü bilmez yüreği merhameti, vicdanı kaskatı kesilir dili ne dediğini işitmeyen çıktığı yeri bilmeyen kelimeler sarfederdurur anca. Uzun lafın kıssasını ediverende ki :
Elini kır, ayağını kır. Vur taşlara kafanı kır amma Gönül kırma.
Günümüzde iki çiçek, iki çikolata ve iki güzel söz ile gönül almak çok kolay bir hale geldi artık. Kimse kırdığını ve kırıldığını umursamaz oldu. "Elinde bir buket çiçek alıp gelmiş, nasıl affetmeyeyim?" Düşüncesiyle hareket ederek insanlara 2. Şansı tanıyan kişiler mutsuzluğa mahkumdur. Gönül almak, sarsılan güveni geri kazanabilmektir. O güveni kazanabilmekte karşısındaki insana aynı hataların tekrarlanmayacağının garantisini vermektir. Ancak o şekilde insanların gönlü alınabilir.
Hatami kabullenip ama bir kere kirildigin kisiyi nasıl yüzüne bakacaksın en önemlisi soru bu bence biz insanlar pişmiş kelle gibi yola devam ederiz nedense kadınsa evladi varsa Allaha bırakır herşeyi ve o sevgi artik o da yok olur onun icn herşeyi iyi düşünmek lazım ve her zamn yikici degil de yapıcı olalim inşa Allah 😊😊hayırlı cumalar
Gönlüne bağlantı kuramıyorum sinyaller kapalı 😓😔 yakışıklının gönlüne taht kuramıyom... Minnoş kuzucuk gönlümü talan etti ben ona inat o bana inat yıldızımız barışmıyor... özledim datlu muhabbetinü bal kim bilir nerelerdesun 😅 depresyona bağladum yine... En sonunda paket yapıcam yakışukluyu kaçırcam bu kadar özletmek niye :)) 😅 bir sarmalıyım ahtapot misali kurtlardan uzak olsun
En İyi Cevaplar