Sizce annemin davranışları normal mi :( ?

18 yaşındayım. Küçüklüğümden bu yana hep ne konuştuğunu ne yaptığını bilmeyen bir anneyle karşı karşıyayım. Dayanamıyorum artık. Kendi sorunlarım zaten yetiyor, bir de ev sorunlarıyla uğraşıyorum. Sinirlenince acayip derecede sapıkça sözler söylüyor. Ne dediğini bilmiyor. İki de bir bana evlenmekten bahsediyor. Dayanamıyorum artık. Evlenip hayatımı karartmak istemiyorum. Üniversite kazanamazsan evleneceksin diyor. Babam ise ben kızımı evlendirmem diyor. Ben de anneme karşı gelince bana çok kötü şeyler söylüyor 'or*spu, g*tü s*kli, sü*tük' gibi daha nice kelimeler söylüyor. Dayanamıyorum artık. Bu tür insanlar sanki çocuklarını evlendirmek için doğurup büyütüyor sanki. Bense evlenip hayatımı karartamam. Üni kazanamasam bile işe girer, kendi ayaklarım üstünde dururum diyorum. Diyor ki evlenmezsen ömür boyu bana ve abinin karısına hizmet edeceksin diyor. Seni öldürürüm diyor. Bu tek bu konuda değil annem her konuda kafayı yemiş. Elini orama burama atıyor sinirlenince. Sizce ne yapıcam ben bu kadınla lütfen yol gösterin :(
Sizce annemin davranışları normal mi :( ?