ağaçlar altında, tercihen yanında dere olan sessiz bir mekanda zuhur eden duygudur. korkmazsınız çünkü yaşayanlardan daha tehlikeli değildirler. #SonDurak
işin aslı mezarlığa gitmeyi herkez sevmez çünki ölümü hatırlatır ama mezara gitmek iyidir kalbi yumuşatır dünyanın uzun emellerine ölüm var bak işte hissini verir biraz olsun dünya telaşından endişesinden seni uzak eyler evet mezarlık ziyareti iyidir toprağı sulamak kendinle başbaşa kalmak nefsini hesaba çekmek zorda olsa insanın içine su serper
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Son durak.. Doğru demişsin son gideceğimiz yer mezarlıktır. Mezarlıklar soğuk, sessiz bir o kadar da rahatlatıcı olur.. O kuş ötüşleri, hayrattan akan su sesleri, temiz hava insana huzur verir.. severim :)
Eninde sonun da ne olursan ol, ister padişah ister köle , ister zengin ister fakir hep gidilecek yer orası 2 metreye 50 cm ebadında doğduğumuz gibi cıbıl cıbıl konacağımız yer.. Babamın dediği gibi arkamızdan nur içinde yatsın Allah rahmet eylesin deniyor ise ne mutlu.. Ancak mezarına köpek işesin deniyorsa vah ki vah... iyi, sayılan, sevilen ve ahlaklı bir kişi olarak yetiştiren tüm büyüklerim nurlar içinde yatsınlar..
Çok sevdiklerim var orda oturup onlarla sohbet etmeyi seviyorum. Mezarlarını temizliyorum suluyorum bir nebzede olsa ölmemim hafifliyor bu beni rahatlatıyor çünkü başka yapabilecek birşeyim yok.
Hayırlı günler, her mezarlığa gittiğim de ağlarım bana ölümü hatırlatıyor dakikalarca ölmüşlerin ruhuna dua edip ağlarım ve beni az da olsa rahatlatıyor 🙂
Şimdi bu yazının içinde yanında dere olan falan dersen iş değişir. Aynen ruhlar yaşayanlardan daha tehlikeli değil zaten seninle uğraşmazlar. Sen başka varlıklara odaklan, esas onlar tehlikeli.
En İyi Cevaplar