Gün içinde bir çok durum içinde oluyoruz, hatalarımız ve haklı olduklarımız var. Bunları düşünüp vicdan yoklayarak mı uyursunuz.
İYİ GECELER 😊🤗
İYİ GECELER 😊🤗
hayır!!! onu yatmadan önce 5 dk ayna karşısında yaparım.
herkes herkese yalan söyleyebilir... ama kimse kendine yalan söyleyemez. aynadaki gördüğün suretten utanmıyorsan günü değerlendirirken. sıkıntı yoktur. rahatca yatarsın. utanıyorsan. git öl yaşama boşuna. diyorum. :)
Bunu keşke herkes yapabilse 😊
Rabbim bizleri vicdan ve merhamet yolundan ayırmasın
Amin inş.
Yaparım benim muhasebe biraz uzun sürüyor kendimi uykumu yer bitiririm... sonra dua ve kapanış... Allah gönül rahatlığı versin... iyi geceler...
Amin inş iyi geceler kuzum😊
Teşekkürler... ☺️
Yaparım o yüzden uyuyamadiğim geceler var😔insanlari üzmüş olmam buyuk bir vicdan azabı bana
Cevap
72Cevap
Muhasebeden iyi anlarım o yüzden vicdanım her türlü rahattır :Ddd
Bana göre bu tarz bir eylemi yatak da veya başka bir yerde/mekanda düşünmeyen, aklına getirmeyen bir insan, duygusuz bir insandır. Kimse demesin kardeşim kendine göre konuş diye, gün içerisinde gerek iş, gerek aşk, gerek başka bir ortamda kalp kırmayan, istemeyerek de olsa dedikodu yapmayan bir insan çıkıp da ben varım demesin Orhan Babaya büyük ayıp edersini :)
Bu duruma düşmemek için gün içinde yaşadıklarıma , olaylara tavırlarımda dikkatli davranırım , o an düşünürüm 100 defa , geceye pek bırakmam muhasebeyi. Ama hayatımın geleceğini her gece düşünürüm , her gece yeni planlar yaparım.
Vicdan muhasebesi yapacak bir hata yapamıyorum ki 😅 salak salak düşüncelere dalıp uyuyorum işte
Iyi uykular o halde😄
Teşekkürler sizede
Kafamı yastığa koyduğum an bir şey düşünmüyorum artık. Yatağa sığma açısını hesapladıktan sonra direkt uykuya dalıyorum abla😏
Evet ben hep yapıyorum bunu itemsizce. vicdanımla hep yüzleşiyorum. Kul hakkından korkuyorum. Allah'ım zalimlerden eylemesin beni. Mazlumlardan eylesin gerekirse.
7 aydir vicdan azabim var basimi yastiga her koyusumdaa icim yaniyo benim yzuumden diyom sucsuz biri dayak yedi parmagi kirildi Nasil helallik alicam bilmiyom 😢😢😢
Böyle vicdan muamelesi yaparsam kendime vicdan azabından asla uyuyamam 😂 ama uyumadan önce yarın için hazırlıklar yapar yarını planlarım. Birde bugün yaptıklarımla ilgili önemli notlar yazarım.
Yapmam çünkü vicdan yapacak şeyler yapmıyorum. Yapmam da InşaAllah. Sadece günahlarımı düşünür tövbe etmeye düzeltmeye çalışırım.
Her gün yapmaktan yoruldugum bir duygu..
Zira gün icinde insanlarla konusuyoruz , onlara yanlis mi yaptik dogru mu yaptik bilemiyruz.. :/
Olan biteni düşünürüm elbet ama vicdan muhasebesi sık yapmam. Çünkü yapmamı gerektirecek hatalar yapmıyorum hayatımda.
Genelde dilimden çektiğim hataların, vicdan muhasebesini sakinleşince yaparım.
Yatarken de kanal 6'yı açıp seyri aleme dalarım...
Evet. Vicdanımızı da sorgulamasak nice halimiz. Eğer bir şeye vicdanım el vermemişse sabah düzeltmek için harekete geçerim.
Çok yaptım. İçinden çıkamadım. Labirent gibiydi. Artık müzik dinleyip, nette dolaşıp uykuya dalmayı öğrendim 😁
Yatağa yatınca düşünme gibi bir huyum yoktur gün içerisinde dikkat edince sonradan kafaya takacak bir durum oluşmuyor
Evet bunu yaparım. haklı olduğum konularda hiç düşünmem fakat haksız yere kalp kırdıysam bu beni rahatsız eder. Sabah ilk işim düzeltmek olur.
Huzurla kimseye bir yanlış hata yapmadan insancıl sevgi dolu uyumak çok onemli
Vicdanen rahatsızlık duyacak birşey yapmadığım için kafamı yastığa koyduğum anda uyurum.
Vicdan muhakemesi çok yaparım bu sefer uyuyamam takıntı haline getiriyorum
Vicdani yönden rahatım şükür ama beni uyutmayan yasanmisliklar var
Bazen yaparım çok bedduam var galiba dikin dutmuyoz
sadece yatınca değil bir hata yaptığımızda muhasebe yapmalıyız akşama kadar çok geç olabilir !
Hayır hemen uyurum. Yastığa çeyrek kala uyuyorum 😅
Elbette, vicdan sahib-i olan bir düşünür tartar;))
Evet yaparım mesela birinin kalbini kırfıysam sabah ilk işim yanına gidip özür dilemek oluyor😇
Vicdan yapacaksam bunu sadece yatacagim vakit yapmiyorum, gunduz vaktide aklima gelir icim icimi yer
Vicdan yoklarım ama uyumadan önce değil genelde uyumadan önce kafamda senaryo yazarım
Evet ablacim yıllardır kendimle hesablasırım çoğu zaman.
Gece yastığa başımı rahat koymak için öncesinde yapmam gerekenleri yaparım
Benim vicdan azap çekiyor niye sor. Akılsız başın cezasını vicdan çeker hep ayaklar çekmez
Vicdan çok önemli hakkaten ya bir dusunuyorumda bana yaptiklarini iyiki ben onlara yapmadım iyiki kazigi yiyen tarafım uyku uyuyamazdım yaptiklarini yapsam
Sen vicdaninla değil bırak vicdanın kendi muhasebesini yapsın sen hayata devam et zaman akıyor
elbette. bugün Allah için ne yaptın sorusunu sürekli sormak lazım
Vicdanımla hesaplaşma yapacak kadar bir şey yapmadım
Tabii, küçük bir mahkeme kuruyorum. Sonuçlanması güç, saat 3 oldu ahaha
o gün içersinde toplum içersinde nasıl bir yol izledim kişilere ve kendime ne tür davranışlar sergiledim haksızlık yaptm mı bugün gerçekten rahat uyumamı gerektirecek şeyler yaptım mı? bu tip şeyleri cevaplarım
Vicdanım rahat değilse uyuyamama ama çok şükür rahat
Genelde yaparım hatta vicdanen beni rahatsız eden birşey varsa mutlaka onu düzeltmeye çalışırım
muhasebeciyim hesap kitap işlerim hiç bitmez. :) ama kendi muhasebem daha çok karmaşık günahlarım çok maalesef..
Sadece yastiga basimi koyunca degil gun boyu benimledir vicdanım o yüzden yatarken pek aklıma gelmiyor
Vicdanım rahat fakat gelecek kaygıları insanı uyutmuyor.
Şüphesiz. Aile koçu ile bunları konuşurum ama kafama çok takmam.
Yapsan ne olucak o kadar haksızlık varki hangi birini sayayım sana
En alasindan hemde.:)
💋❤😊
Çok uykum yoksa yaparım 😁
Yapmam, vicdanımı sorgulayacak bir kötülük yapmamaya özen gösteririm çünkü gün içinde
Yaptıklarımı herzaman düşünürüm vicdan rahat olmadan insan rahat uyuyamaz
Vijdanımla çok baş başa takıldık o olmasa ne yapardım bu dünya da bilmiyorum
Vicdanım rahat o yüzden kafayı yastığa kodummu küt uyurum
Sakinlestiri alıp ilaçla uyudum için nasil uyudumu ben bile bilmiom 😀😀😀
Her zaman
Şükür etmek ve yanlış ile doğruyu ayırıp ona göre yaşamak lazım
Vicdan yoklıyarak uyurum bir yararını görmedim hep zarar
Yastıga koymama gerek yok her dakka yapıyorum
Vicdanım rahat yatıyorum
Gamsız olduğum için döner arkamı uyurum.
Vicdanim cok rahat şükür
hayır sanırım vicdanım yok benim
Vicdanım rahat olduğu için direkt uyuyorum.
Yastiga koysam yaparim
yaparım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar