Evlilikte aile sorunları nasıl çözülür?

Herkeze selam.bana yardımcı olurmusunuz lütfen ne yapacağımı bilmiyorum artık.ben yeni evliyim ama nerden evlendim diyorum kendi kendime.eşimle yengem arasında sık sık tartışmalar oluyor.o bunu dedi bu şunu dedi falan diye.hangisine hak vereyim hangisinin yanında olayım.aşağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık.eşim onunla görüşme diyor'bende görüşmek istiyordum ama bunu eşim öğrense boşanırız kesin en son yengemle konuşmadığımı biliyordu eşim ve facede arkadaşım bir iki tane etiket yapmış bunuda orda yengem beğenmiş tabi eşim bunu gördü niye senin şeyini beğeniyor diye bende yengeme aradım söyledim ne gerek var böyle bişeye diye normalde görüşüyoz burada bişey yapmana gerek yok dedim.yengemde faceye yazmış işte bir gün gelecek köpek gibi kapımda yalvaracak diye.ben allahtan başka kimseye yalvarmam yalvarmadımda. ama artık bende görüşmüyorum bu yüzden.eşim fazla konuşmayı kalabalık ortama girmeyi birilerinin yanında yemek yemeyi sevmez ve çok kıskançtır yengemden bile kıskandı çünkü.birezda ses tonu farklı asabi konuşur.ben kendi çevremde görüştüğüm bir çok insanla artık görüşmüyorum eşim böyle olduğu içinmi ya da yengem olanları ters çevirip anlattığı içinmi bilmiyorum ben şimdi eşimlemi olayım yoksa çevremlemi olayım cünkü onu böyle basit şeyler yüzünden kaybetmek istemiyorum.ayrılmak çözüm gibi gelmiyor bana siz olsanız napardınız

Evlilikte aile sorunları nasıl çözülür?