evet arkadaşlar sorum bu. bunca insan yalnızken neden bunca insan yalnız?
Cevabın nedir?
off be kaybedenler kulubu, yenı zombıler yarattın basımıza, arkadaslar yalnızlık guzeldır... bir ilişkide dahi yalnızlığınızı sakladığınız alanlar olmalı...
gelelim sorunun cevabına, artık aynaları eskisi gibi yapmıyorlarda ondan, karşımızdakini kendi gözümüzle görüyor, kendimize dev aynlarından bakıyoruz... yani hep bu aynacıların sucu... neyse fazla sövmeden, şu konuyu bir kaç örnekle tasvir ediyim; adama bakıyoruz, yok boyu kısa, yok kaslı değil, yok aksanlı konuşuo, yok fazla kilosu var, yok bu adamda romantiklikten eser yok, yok bu beni sahiplenemez... arkadaş sen kimsin ya? o adamı hak ettiğini nerden çıkartıyorsun? "sence o adamın senden hoşlanmış olması, onu hak ettiğini gösterirmi?" bırak arkadaş ya, yalnız kalsınlar daha iyi, en azından fuzuli acı çekmezler.. bir de değiştirmeye çalışma olayımız yok mu? yok sevgilim neden böyle yapmıo, hadi şunuda yapsın... kardesım insan o insan.. bilgisayar yada akıllı telefon değil... programlayamazsın, olduğu gibi kabul edicen... adam kilolu olup, çizgili t shirtler giymeyi sevebilir... böyle kabul etmeli, karakterine sevgi ödüyorsun bunun... tipe takıldıysan eğer, onun sana yapıcağı her eziyet mübahtır... bırakın olduğu gibi kalsınlar, hatta kendimizde arayalım sorunu, biz bu insanı neden olduğu gibi sevvemiyoruz diye... yalnışsam düzeltin arkadaşlar00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Belki nedeni, bu sorunun cevabını bilmeyecek kadar olaylara sığ bakmandır.Yani olaylara sığ bakmasan belki yalnız olmaktan kurtulmak için şans çıkardı karşına.Ayrıca nedeni ise; Dünyada ortalama 3,5 milyar kadın var diyelim ama sen hepsinin bunların göremezsin.Göreceklerin yaşadığın ya da yaşayacağın çevre ile sınırlı.Mesela ortalama büyüklükte bir ilde yaşıyorsun diyelim ve oranın da nüfusu 600 bin olsun diyelim.Bunun yarısı erkek.Kaldı 300 bin.Evli olmayan kadınların sayısına bakarsak burada; sana 80 bin kalıyor.Tabi bir de yaşına uygun olarak bunları elersek kaldı mı sana 30 bin.E tabi sen şehirde isen; bu sayı direk 20bin'e kadar geriler.Köyde isen 10bin'e düşer.E daha bunun okuryazarı var; özürlüsü var ve sen sanırsam ki okuryazar olmayan ve özürlü insanla evlenmek istemezsin.Daha sonra farklı dine mensup insanlar var vs. vs. E peki bir de kafa yapınız uyması lazım.Ayrıca güzellik, çirkinlik kavramları da var.O zaman kaldı mı sana 1000'den çok daha az kişi belki de.Tabi bu da şehrin tamamında.E peki bunların bir de sevgilisi olma ihtimali var.Sayı daha da düşüyor.
Yani aslında o kadar yalnız insan olmasına rağmen; bunlar senin kriterlerine uygun değil.Sorunun cevabı budur.00 Yorumla
Yalnizlarin en buyuk sorunu gercekten yalniz kalamamalari der bir yazar.. gercek yalnizlik guzeldir ogretir... bunca hizli tuketim netteki paylasim sahtecilikleri reklami yapilan seylere benzeme cabalari arasinda bahsettigin yalnizlik degil bir nevi
sıkışmıslık00 Yorumla
senı gordukten sonra yalnızlıgım artıı lan
12 Yorumla- +1 yıl
neden lann:D
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
103
Cevap
86Cevap
+1 yıl- +1 yıl
- +1 yıl
bu ne?
Şöyle açıklayıyım kardeşim..
4 erkek var = nazik , maço , kıskanç , sapık
4 tanede kız var = özgür , tripten başka bi bok bilmiyen , kibar , namuslu
Sen gidip naziğe kro kızı verirsen
sen gidip maçoya kibarı verirsen
Sen gidip kıskança özgürü verirsin
sen gidip sapığa namuslu kızı verirsen Bir insan yalnızken bu kadar insan yalnız olur..
Yani insan kendi kafasına göre birini bulmadıkça yalnız olmaya mahkum20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl:)
+1 yılSoru bence öylesine anlamsızca sorulmuş bisoru...Zaten soruya cevabı sorarken vermiş kim sormuşsa...Kendinle çelişkiye düşüp..İlk başta sorduğunu unutup tekrar sormuş...
Ne kadar saçma değilmi..Hem insanların Yalnız olduğunu dile getiryorken...Sonrada neden diye sorması bu soruyu soranın Manik-Tik-Dildo filmini izlediğini gösterir..00 Yorumlaçnkü bu dvrde gerçek aşkı deli gbi seveni bi ömr sahp çıkanı vazgeçmeyeni bulmak çok zor heleki bu devrde dğr yandanda bulup deli gibi sevdğin insanı bianda kaybtmek hayatının cehenneme çevrlmesi ve sadece sevdğniz insana ait olmayı istedkleri ve ondan başkasıyla bi hayat düşünemedği içn yanlızdr iste insanlar..
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,6b cevap paylaştı. kaybedenler kulübünden bu söz. filmi izlemedim ama biri söylemişti, ben de bakmıstım nereden diye. neyse. bence bu sözü söyleyen kişi, elindekinin kıymetinin farkında degil, o bu sözü bir baskasına söylerken hala onu düsünen biri oldugunun, onun için ne kadar degerli oldugunun, hiçbir şeyin farkında degil.
00 Yorumlabir cember etrafina dizilmis domino taslari dusunun. hepsi insanlari simgelesin arkadaki insan onundeki insani yalnizliga ittigi anda digeri duserken can havliyle onundekine tutunmaya calisip digerini de cekiyor yalnizliga. cemberin sonunda bi insani yalnizliga ilk iten insan da yalnizliga dusuyor. onlar artik yalniz intikam icin yasiyor istese de sevemiyor.
12 Yorumla- +1 yıl
ne demek :)
onun şusu onun busu eksik, onun şusu fazla bunun busu fazla, onun huyu güzel değil, onun kaşı güzel değil, onun gözleri renkli değil, onun boyu kilosu güzel değil, o yakışıklı değil bu güzel değil, o zengin değil o havalı değil vs. vs. derken kimse kimseyi beğenemiyorki sürekli bir kusur aramaktan eksik armaktan en mükemmeli aramaktan herkes umduğunu bulamayınca yanlız kalıyorlar işte :/
04 Yorumla
+1 yılSenle beraber olsak da sevgilim
Ayrılsakta, ölsek de bu yolda
Ömür boyu bağlansak da
Sevinsekte üzülsek de
Yalnızlık ömür boyu
Senle beraber olsakta sevgilim
Hiç görmesek birbirimizi, özlesek
Hep yalnızlık yavrum
Yalnızlık ömür boyu
Birden sen gelsen aklıma
Seni unutsam bazı bazı
Meraklansam gizlice,
Delice kıskansam seni
Hep yalnızlık var sonunda
Yalnızlık ömür boyu,
Hep yalnızlık var sonunda
Yalnızlık ömür boyu00 Yorumla
+1 yılcevabi buldum
evrenin cevabini bulamadigi sorulardan biri.
bir cember etrafina dizilmis domino taslari dusunun. hepsi insanlari simgelesin arkadaki insan onundeki insani yalnizliga ittigi anda digeri duserken can havliyle onundekine tutunmaya calisip digerini de cekiyor yalnizliga. cemberin sonunda bir insani yalnizliga ilk iten insan da yalnizliga dusuyor. onlar artik yalniz intikam icin yasiyor istese de sevemiyor.
netten :))034 Yorumla- +1 yıl
rica ederim :) ama soru da gayet guzeldi :)
- +1 yıl
hmmm tesekkurler :))
- +1 yıl
yok tabi olsa bile sıkıntı etmem zaten :)
- +1 yıl
evet:))
- +1 yıl
cok aramadim sadece cevabi bulucam dedim ve buldum :))
- +1 yıl
tesekkurler efendim :)
- +1 yıl
:)
- +1 yıl
yinemi yaa :)))
- +1 yıl
takma ya yalnizlik kotu degilI)
- +1 yıl
hmm :) eminim evet
- +1 yıl
evet tamamen oyleI)
- +1 yıl
duzelir insallah
ben cikiyorum artik sohpet guzeldi bye :) - +1 yıl
ben istekleri kabul etmiyorum
- +1 yıl
:))
+1 yılçakal yalnız,umutsuz yalnızın süreçsel mallığından maddi manevi yararlanıp onu umutsuz yalnızdan depresif ot modeline dönüştürüp başka bi umutsuz yalnızın yalnızlığından kendine pay çıkarabilsin diye
10 Yorumla
+1 yılBunca insan yalnızken
neden bunca insan yalnız?
ömrü hayatımda bundan baska boktan bi söz ne gördüm ne duydum
hani desenki
Yalnızlığı Yaşıyorum O Kadar Tanıdığım insanların arasında
tamam dicem ama neyse iyisin iyisi özentiliğide herkes beceremiyor.00 YorumlaHerkes yalnızdır kendi buzdan şatosunda,
Biri gelip duvarları eritsin ister.
Herkes denizci fırtınalı okyanusta,
Bir limana yelkenleri indirmek ister.
Herkes bir savaşçıdır kendi savaşında,
Birisi için gardını indirmek ister.
Herkes yorgundur yaşamaktan bu hayatta,
Dizine yatıp birinin uyumak ister.00 Yorumla
+1 yılBu soru kaç defa soruldu hatırlamıyorum şu sitede , herşeyi çok çabuk tükettiğimizden , hep daha iyisi olabilir demekten , sürekli ben daha iyisine layığım düşüncesinden , elimizde olanın kıymetini bilememekten falan filan ...
00 Yorumla
+1 yılsevgilisi var damgası bu kadar mı mühim?
yani istediğin biriyle sevgili olmak-ki gerekirse beklemek- varken, laf olsun diye sevgili edinmek ne demek yahu..bu kadar ucuz yaşamamalı insanlar ya da duygu denen şeyi bir an önce keşfetmeli.
yani pes!01 Yorumlayalnızlık bir zorunluluk değildir aradığını bulamamaktır yani yalnız olan bir sürü insan var diye kimsenin yalnız kalmaması gerekmez tıpkı 1 erkeğe 2 kadın düşen nufuslarda bekar erkekler olabildiği gibi
00 YorumlaKardeş sen neden bahsediyorsun. Sence günümüzde dışarıda bir tane bile Yalnız insan kaldı mı. Millet aşktan kafayı yemiş. Herkesin bir sevgilisi ve manitası var. Merak etme sokakta en küçüğünden en büyüğüne kadar herkesin sevgilisi var.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılçünkü herkes gerçek saf sevgiyi aşkı arıyor bulduğundada şımarıyor eskiden içinde ukde kalan kişi tarafından öyle sevilmek istiyor ve elindekini kaybediyor sonra bi ton güvensizlik yüzünden kimse kimseye tam anlamıyla şans vermiyor herkes düzgün dürüst olsa aileler olurdu yalnızlık kalmazdı mutluluk diz boyu olurdu
00 Yorumlayanlızlık iyi ya git kendini geliştir bir aynaya bak özgüveninini arttır o kadar onemli değil kız arkadas kendine bak birader hayata bak denizdeki güzelliklere karadaki o kadar gerek yok zaten hayatının sonuna kadar seni sevebilecek bir mekanizma ver miş Allah bize adı anne :)
01 Yorumlabu devirde herkes kendini düşünüyor.menfaat için yaşıyorlar.insanlar artık yanlızlığını paylaşmak için bile kimseyi kabul etmiyor.kimse kimseye güvenmiyor.aslında yanlızlığı seçen bizim kendi beyinlerimiz.önce bundan arınmak gerekiyor...
02 Yorumla
+1 yılBen diğer kişileri bilmem.Ama biriyle birlikte olmaktan ziyade.Yalnız daha mutlu olduğum kesin.Ara sırada mutsuzluk hali gelse de genel olarak iyiyim.Yalnızım diye üzülmüyorum.Çünkü biliyorum;yalnız olanın ihanet edeni de olmaz.
00 Yorumladejavu
link10 Yorumla
+1 yılHerkes güzel ve yakışıklılarla birlikte olmak istiyor. Çirkinler de çirkinlerle birlikte olmak istemediği için yalnız kalıyor :P
Değişik bir tespit yaptım (Not: 17 yıldır sapım) :D02 YorumlaNe istediğimizi bilmediğimizden olabilir mi acaba? Kızlar basit görülmek istemiyor, erkekler de reddedile reddedile özgüvenini yitirmiş...
Bence umut yok.01 Yorumla
+1 yılBen yalnızım, çünkü kapımı çalan olmadı... Kapısını çaldıklarım da kapıyı hiç açmadı...
Sen neden yalnızsın?11 Yorumla- +1 yıl
yalnız değilim çok şükür.
- 01 Yorumla
- Kişilik & Karakter konusunda 389 cevap paylaştı.
+1 yılçünkü insanların kriterleri birbirinden farklı ve herkes yanındakine değil kendisinden üstte veya uzak olana farklı gelene bakıyor sürekli.
00 Yorumla sevgili ismail yk' nın "beni beğeneni ben ben beğenmem, benim beğendiğim ise beni beğenmez!" diyerek kendince cevabını verdiği sorudur. :))))
00 Yorumla
+1 yılBu kadınlarla erkeklerin sürekli birbirinden şikayet edip, birbirleri olamadan yapamaması gibi bişey.
00 Yorumla
+1 yılhadi insanları birbirleriyle tanıştıralım bitsin bu işkence :) Şaka bi yana niye bu kadar yanlız bu millet
00 Yorumlabasit. cunku uzun vadelerde yalnizlar birlikte olamiyor. iliskilerin de bir suresi var ciddiye gidemedikce. o yuzden yalniziz fiziksel olaylari saymiyorsak.
00 YorumlaOnca insan arıyorken bir sevgili, buncalar neredeydi ?
10 Yorumla
+1 yılKaybetme korkusu,acı çekme,hayal kırıklıkları ve benzeri şeyler işte.Kimse kimseye güvenmiyor.o yüzden herkes yalnız yalnız olmayanda evhamlı zaten:D
01 YorumlaÖrnekleme yapayım, Dünya' da bu kadar su varken neden susuzluk çekiyoruz. Çünkü Deniz suyu tuzlu. Tatlı su bulmak zor.
23 YorumlaBiz hepimiz sadece kendimizi düşündüğümüz için yalnızız ve yalnız kalacağız.
(Peyami SAFA)
Üstadın lafı üzerine laf düşmez bize00 Yorumla
+1 yılharikasın :) bende hep bunu düşünürüm akşam uyurken ilerde evlenecegim fıstık şimdi ne yapıyodur diye :) ruh eşim nerdesinnnnnnn :)) gel artık :) allahım denk getir :))
10 Yorumlaherkes bi eşini araken eşleride bi yerde eş arıyo kesicek bi gün ama ne zaman:))
10 YorumlaSevmek sevmekse eğer sevmek sevmek midir ?
Bu nasıl bir başlıktır ya :D01 Yorumla
+1 yılMadem hepimiz yatıyoruz o zaman birlikte yatalım geldi okur okumaz aklıma.
00 YorumlaÇünkü yanlızlık paylaşılmayacak kadar değerlidir. Belkide bencillik edip yanlızlığımızı kimseyle paylaşmadığımız için bu kadar yanlızız hayatta.
00 Yorumla
+1 yılKizlarin " kesin bu delikanlının sevgilisi vardir. " demeleri yüzünden yalnizim ..:
00 YorumlaYanlız mı yalnız mı?Ayrıca yalnızlığın tercihle alakalı old. düşünüyorum.
02 YorumlaÖncelikle yanlız değil yalnız. Devamı da yok zaten..o kadar
00 Yorumla
+1 yılkardeşim bu ali cengiz oyunu çaktırma olayı da :)
yalnız yalnızı yalnız zaman da bulurmuş :)00 YorumlaHerkesin yalnız gördüğü, sadece kendisi olduğu içindir : )
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 359 cevap paylaştı. aslında hiçbirimiz yalnız değiliz...
link00 Yorumlayalnız kalmaktan hoşlananlar genelde böyle arayışlara girerler...
00 Yorumlaçok basit iki insanın bır bırıne uyum gostermesı mesele buda cok zor uyuşan birsey .
00 Yorumla
+1 yıldünyada herkes birbiri için yaratılmış ama kim kimin belli değil
bunu bulamadıkları için yalnızlar00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 3,1b cevap paylaştı. Güven yok olduğu için ve ön yargılar olduğu için çok basit iki nedeni var o da bu söylediklerim.
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 3,5b cevap paylaştı. çünkü film seyreden geliyor arkadaş, matine dolu yahu söylemediler mi?:D
00 Yorumla
+1 yılherkes kendi yalnızlığının derdinde bu yüzden etrafındaki yalnızlardan habersizler
00 YorumlaKimseye güvenememe güvendiği kişiden kazık yeme gibi ve daha kötü durumlara sokması yalnızlaştırıyor kişileri adam olan kişiye güvenmezler tam tersine masayı kurarlar
00 Yorumla'Ruh esi' diye bir sey gercekten varsa onu ariyoruzdur..
00 Yorumla
+1 yılher şeyin zamanı var dostum , hayatın akışına bırakacaksın kendini
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 815 cevap paylaştı. herkes kendini mükemmel sandığından mükemmel insanı arıyor
00 Yorumlabiz ya çok egoistiz tüm sevgimizi sadece kendimize saklıyoruz ya da çok yoksuluz başkasına verecek sevgimiz yok; incil reçeli filmi güzeldi
02 Yorumla
+1 yılÜnlü ozanımız İsmail Yk nın dediği gibi beni beğeneni ben beğenmem benim beğendiğim ise beni beğenmez durumu
00 Yorumla
+1 yılyanlız değil ama yalnızım doğru. bunu tek cevabı evrensel bir match mekanizmasının mevcut olmamasıdır
00 Yorumla- Devamını Gör (129)
Devamını Gör(174)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem