Siz namaz kılarken deprem olsa, kaçar mısınız? yoksa namazı terk etmez misiniz?
Anında kaçarım
Namazı kılmaya devam ederim
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Namaz dinin direğidir de büyük bir kısmımızın direk iki artçıda çatlardı sanırım.
Hayır namazda çalan telefonunu meşgule alan milletten ne beklersin ki.
Namaz bozulsa da olur, maksat keyifler bozulmasın.
Depremde namazı bozmayacak adamın önce kalbinde deprem olmuş olacak
Ben soğuk kanlıyımdır aslında son ana kadar tepki vermem (karşımda Kabeyi gördüğümden değil yani) Ama şu anki ruhaniyetimle (ki yerlerde) iş ciddiye bindiği anda da topuklayabilirdim yani.
Burda kaçmazdım diyenlerin çoğu kaçar.
O anın telaşıyla heleki aileden biri varsa evde onları koruma içgüdüsüyle kaçar. Cevabım net olmuştur zaten.
bencede
namaz hiçbir koşul ve surette terk edilemez öyle ki yoğunbakımda bilinç açıkken gözucıyla kılınır,bilinç yoksa sonradan kaza edilir savaş esnasında yine kaza edilir hal böyleyken terk edilmez hem bu canı emanet veren Allah onu namazda alsın belki sırf namaz hürmetine affeder.
deprem anınında terk edilebilir diye biliyorum :)
Amin +1
Ben en son ki depremde namaz halindeydim. Ama gitmedim bir yere.
Hangi namaz
Pardon ya Hangi deprem? :)
Cevap
25Cevap
Sağ kalırsan, yaşarsan, dini ve insani görevlerini yapabilirsin, topluma faydalı olabilirsin, islam dini mantık, dinidir, yaşam tehlikesi olduğu için, namazı bozup kaçmakta bir yanlış olmadığını düşünüyorum, Özün de, tanrının huzurunda, belli bir ritüel içinde dua ediyorsun, bozduğun namazı sonra kaza yapma şansın vardır.. Ancak, böylesine hayati olmayan sıradan dünya işleri için namazı bozmak doğru değildir..
Öleceğim varsa namazan üstünde ölürüm. Cenneti bir yerden garantilemek lazım :)
Her şeyde bir hayır vardır. Deprem var seni ansızın yakalar öldürür, deprem var bir tek seni korur. Sen Allah'a iman ediyorsun. Ölümden kaçışın yok.
Edit: Ben "b" dedim.
kılmamda hadi kıldım diyelim. o anda patlarım dışarı asdkjhaskd
patlamak derken :D
Şehit düşmek herkese nasip olmaz. Secdede ölmeyi tercih ederim. Şayet deprem anında namaz biterse o zaman kaçarım. Çünkü sadece secdede ölmekle değil abdestli ölüncede şehit olunuyor.
şehit düşmek derken?Ne zamandan beri namazda ölenler şehit oldu
Armin elinin altında internet varken bunu banamı soruyorsun. Sadece cephedemi şehit düşülür.? Eğer öyle biliyorsan çok gerilerde kalmışsın demektir. Googlede araştır gör bak kimler ve ne halde şehit düşer.
Namazın kazası olur ama canın kazası olmaz. Olduğum yerde selam verir binayı terk ederim. Güvenilir bir noktada hemen vakit geçmedi ise normal yoksa kazasını eda ederim
kacılır tabi cünkü sen sağlam olmazsan yaşamazsan bir dahaki namazlarını nasıl kılacaksın o namazı kaza edebilirsin veya tekrar kılabilirsin ama hayatın veya sağlıgını tekrar yerine getiremebilirsin önce aklını sağlıgını koruki daha cok namaz kıl
selam verip namazdan kakacaksın. afetlerde üç adım atmak sünnettir. ALLAH (c.c.) korkusunu gösterir.
Allahi seven kacmali daha uzun yillar ibadet edebilmek icin
Kaçmazdım eğer büyük değilse tabi büyük depremse kaçar ailemi korurdum
terk etmeyecek kimse yoktur diye düşünüyorum. Bu durumda terk ederim oluyor yani cevabım.
deprem sırasında namazı bırakabilirsin senin hayatın önceliklidir o an.. ben de bırakırdım
anında kacarım kacabilirsem tabi
sırf bir sonraki namazı kılmak için
Ne güzel namaz kılarken şehit olurum...
:)) kaçarım tabiki...
ne namazı yahu kaçar canımı kurtarırım
Namazı kılarım sonra ne olacak belli değil.
kaçarım ve kaza ederim :)
beleşten cennetlik olcam ohh mis
Kaçmam bırakmam namazımı
Kesinlikle haklısın ölüm zamanın geldiyse eğer kendi evinin enkazında kalmazsın dışarı çıktın varsayalım kafa bir şey düşer ya da başka binanın altında kalırsın ölürsün yani. :))
Kitaplardaki açıklama şöyledir : Muteber kitaplarda, (Kapalı yerdeyken deprem olursa, oradan dışarı kaçmak müstehabdır) buyuruluyor.
(Redd-ül-muhtar, Bezzaziyye)Namazı, zaruretsiz bozmak haramdır.
Ancak deprem sebebiyle evimize, kendimize veya çoluk çocuğumuza bir zarar gelecekse, o zararı önlemek için namazı b
kaçarım
Ben kesinlikle kaçmazdım.
e heralde yani:)
hayır bozmam tabikide
Devam ederim.
Namazı kılmaya devam ederim
devam ederim
Kaçarım
ölümune kacarim
Kaçarım
selam verir kaçarım
A: Anında kaçarım