galeri.uludagsozluk.com/19/gulen-gozler_6495.jpg
Ben de büyük aileden yanayım.
Cevaplar için teşekkürler, sağolun, varolun ☺️👋

Yeşilçam'ın aile filmleriyle büyümüş biri olarak büyük aile olsun isterim lakin mimarimiz bile bizi bireyselliğe zorluyor. Evler bile iki kişilik 50 metre kare oldu, kapitalizm bizi tahammülsüz ve meddeci insanlar yaptı daha 18 yaşındaki çocuklar "aslaaağ gaynanaynan otumam, çocuklarıma bakmasın bakıcı tutarım" gibi saçmalıklar yazabiliyorlar, neden medya şartlandırıyor "kaynana kötüdür uzak dur" sonuç, kültürel bilgi aktarım oranı sıfır. Bunun sonucun da, sürekli isyanda, mutsuz, kendinden, anne babasından, hatta halkından nefret eden 18 lik çocuk nüfusu. Kapitalizm amacı başarıyarıya ulaşmış.
kalabalık güzel olsa da fazla gürültüyü kaldıramıyorum"/
modernize olmaktan değil de çekirdek bir aileden büyük bir aileye geçis sıkıntı yaratır diye...
Bakabilecekse geniş aile, bakmayacaksa çekirdek aile.
Cevap
1Cevap
Dunya eskisi kadar mahsum degil kötü Kardeş Kardeşin kuyusunu kazıyor miraz için birbirini öldürüyor, Kaynana Damatla, Kayınbaba Gelinle hiç olmadı Gelin Damatla, hata Damat Kadın olup Baldızıyla bile kaçabiliyor, herseyi gectim anneler babalar öz evlatlarini ölduruyor ve bunlar herkez kendi evinde yaşarken oluyor. Birde aynı evde olsa şimdiki devirde olacakları siz düşünün.
Akıldır insanların rehberi.. Kötü örneklere bakıp umutsuzluğa kapılmak olmaz.. Yaşam savaşı bizi mevzilerimizi terk edip gerilemeye zorlayabilir.. Ama biz ise direnip kaçmak yerine kötülüğün üzerine yürümeliyiz ki hem bizler hem de dünya daha güzel olabilelim. Eşim ve sosyal şartlar yeterli olsaydı ben muhakkak çok çocuklu büyük bir aile kurmak, onları mutlu , sağlıklı insanlar olarak yetiştirmek isterdim.
Çekirdek dedim ben 1 tane kardeşim var bende 2 çocuk yaptım başka da istemiyoruz B kesinlikle
Büyük aile ne güzel ya
Çekirdek çitleyen aile 😄
Çekirdekten yetişmek önemlidir
Böyök aile 😄
Çekirdek
Kalabalık
Çekirdek aile.
Çekirdek aile
Büyük aile iyidir
Büyük aile
Çekirdek iyidir..
Büyük aile