-Eski sevgilimin annesi sen bu gidişle hukuk falan kazanamazsın dedi. Bal gibi kazandım hem de derece ile
-Matematik'ten 42 aldım 7. sınıfta. Ablam"senden bir halt olmaz." dedi Ankara'da derecesi ilk 5 içinde olan lisede okudum.
-"Sen fizikten 90 ve üstü al ben de adam değilim." diyen sevgili lise dostum Çağrı'ya selamlar olsun 97 alıp g*t üstü oturtmuştum.
-"Sen keman çalamadın bağlamayı nasıl çalacaksın?" diyenlere inat bal gibi de çalıyorum. 😉 -"X, kanka sen kilo veremezsin ya? Kabul et yani normal halin bu bence " diyen eski dostuma inat 53 kilodan 46 ya sporla düştüm.
-"Senin dile yatkınlığın yok ki nasıl öğreneceksin? Almanca derslerinde uyuyordun hep " diyen eski dostum Esra'ya da selam olsun. 1 senede hem İngilizcemi hem Almancamı B2 seviyesine çıkardım.
🤗Daha çok örnek sayarım fakat yoruldum. Siz siz olun asla: "yapamazsın, edemezsin, beceremezsin, seni aşar..." gibi cümleleri kuran insanlara taviz vermeyin. Ve bu insanlara bunu demeleri için fırsat vermeyin. En yakınınız bile olsa özgüveninizi kırılmasına izin vermeyin. Güçlü olun, pozitif olun ve kendinize inanın 🦄🦄
Bir yerde zedeler ama bazen o zedelenme sayesinde o işi hırsla yaparsın başarmak için, gerçekten başaracağına inandırırsın kendini ya olumlu olur ya da olumsuz en azından kendini denemiş olursun nerede güçlü nerede güçsüz olacağını... Mesela dün yorumda biri sormuş güvene bileceğim en iyi arkadaş arıyorum dertlerimi, sırlarımı paylaşa bileceğim bir kız diye eklemiş detaya soruya şaka yolunda kendim içinde, onun içinde doğru birşey söyledim yorumda... ben diyeceğim olmayacak benden bir halt olmaz kanks en iyisi hiç bulaşma dedim ^^ Bir nevi uzaklaştırdım kendimden çünkü bu konuda güçsüz olduğumu biliyorum ve aradığı doğru kişinin ben olmadığımı söylemiş oldum.. Aslında geçmişimde söylediğim cümle ile kırdığım kişiyide bu şekilde uzaklaştıra bilirdim kendimden, duygularını incitmektense en mantıklısı bu şekilde olabilirdi ^^ En azından bu kadar fazla pişman olmazdım onu kaybettiğim için 🌼⭐
%80 hırs, %20 zedelenme yaptırıyor😀 ama bu tip durumlarda anında ve çok fazla sinirleniyorum, öyle böyle değil. Sen kimsin ulan, benim bir şeyleri yapma potansiyelime olan inancımı öldürmeye cüret ediyorsun!😁 Bunu söyleyen dangoz kesinlikle sizi kıskanıyordur efendim, net 😀 O yüzden ne yapıyoruz, içimizdeki gücü hangi koşullarda olursa olsun hafife almıyoruz ve asla hiçkimseye hassas yanımızı göstermiyoruz, kimseyi de bunu diyebilecek kadar hayatımıza dahil etmiyoruz. Ha ola ki ettik, yavaş yavaş ta mesafeyi koyuyoruz. Bu durum, araba park etmeye benziyor, mesafeyi doğru ayarlayamazsan ya arabayı çizdiriyorsun ya çarpıtıyorsun, sonuçta arabanız zarar görüyor.😀 Velhasıl bunu diyebiliyorsa bir insan, fazla samimi olmuşsunuz demektir zaten, iyi günler 😁
İki tane hikaye anlatayım birisi gerçek diğeri fantastik;
adidas reklamı vardı 2000'lerde; bir basketbolcu var adı Gilbert Arenas, koçu buna sürekli senden bir halt olmaz, sen sıfırsın diyormuş lisede. Sonra bu hırs yapıyor, NBA'de süper yıldız oluyor, ABD milli takımında oynuyor ve 0 numaralı formayı giyiyor. Maçlardan sonra o formayı yere serip eski koçuna nazire yapıyor.
Bir diğer hikaye ise kurbağalar basamak tırmanma yarışı yapıyor. 10 basamak var diyelim. 10 kurbağa var, hepsi patır patır düşüyorlar, işte seyirciler "yapamazsııın, beceremezsiiin" diyor ama içlerinden sadece 1 tanesi zirveye ulaşıyor, nasıl yaptın denildiğinde, ben sağırım diye işaret ediyor :)
Bana gelince, biri bana yapamazsın derse bu beni çok fena tetikler. Kendime aptal dedirtirim ama asla korkak dedirtmem.
Hayır. Yapabileceğim ve yapamayacağım şeyleri biliyorum insanların söylediği umrumda olmaz genel olarak mors ederim laf edenleri ama orda birşey demem yaptıktan sonra gösteririm...
Sevdigim bir insansa dikkate alirim ama eger sevdigim bir insan olmasina ragmen yanlis dusunuyorsa ben dikkate bile almam Zaten sevmedigim bir insan bunlari bana dese ###imde bile olmaz...
Başkalarının dediklerine göre şekillendirmiyorum kendimi. Ne gaza gelirim, ne de öz güveni kaybederim. Ben daha çok kim olduğumla ilgilenirim. Ne dedikleriyle, başkasının ne gördüğüyle değil.
Bunu söyleyen kişiye bağlı, sevdiğim güvendiğim beni tanıyan biri bunu söylüyorsa bir nedeni vardır.. ama benim için değeri olmayan sıradan biriyse çokta önemsemem
En İyi Cevaplar