“Başaramazsın” kelimesiyle karşılaştığınızda hevesiniz kaçar, istediğiniz şeyden elinizi ayağınızı çeker misiniz yoksa aksine hiç umursamayıp daha da mı hırslanmanıza neden olur?
"Başaramazsın" denilmesi sizi hırslandırır mı yoksa hevesinizi mi kaçırır?
Birisi durduk yere bana başaramazsın derse küfür eder kavga çıkarırım bu açık ve net. Sana ne la bebe derim, Angara ağzına dönerim. Hiç başkasının iki lafına hırslanıp, daha çok çaba göstermem. Bir şeyi istiyorsam zaten er ya da geç o şeyi başarırım. Ne yapmam gerekiyorsa yaparım. Kime ne olacağı falan da umrumda olmaz. Onun dışında pek umrumda olmayan şeyler için he he derim.
Merhabalar.. Hayatım boyunca başaramazsın diyen insanlara denk geldim.. Peki bu benim umurumda oldu mu? Hiç sanmıyorum.. Ne olumlu ne olumsuz etkilenmem bu tarz düşüncelere sahip insanlardan.. Ya hırsından yapar çünkü biri böyle bir şeyi ya da kıskançlığından.. Her söylemden ve her insandan etkilenen yapıda biri değilim.. Algılarımla oynanmasına izin vermem, sinirlenmem bile ona istediği hazzı tattırmam.. :) Sadece güler geçerim.. Bazı insanlara başardıklarınızla cevap verirsiniz.. Keyifli akşamlar..
Kamçılar. Hem de öyle böyle değil! Beni korkutmak yerine bildiğin dişi aslana çevirir!🙂 Yani bunu söyleyen bana farkında olmadan iyilik etmiş olur. Şarj etkisi yaratır. Hedefe kitlenmemi sağlar.
Aslında hayatta hedefleri olan herkeste bu etkiyi yaratmalı "başaramazsın" kelimesi! Bu aralar çokça duyduğum bir kelime. Her söyleyen bir kırbaç etkisi bırakıyor. Bu etkide şarj olmamı sağlıyor. Hadi bakalım...
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
En uyuz olduğum şeylerden biridir birinin birine "başaramazsın" demesi. Kişi kendinden bilir işi diye boşuna dememişler. Hiç umursamam başkası için de hırslanmam. Başaracağımı bildiğim, inandığım için yola çıkmışımdır zaten. Hırsım sadece kendim için vardır.
Bana hukuk okuyamazsin demislerdi. Ankara 'da tek basina yasamazsin genc bir baaggyan olarak demislerdi sonra yurtdisinda ne yapacaksin orasi gurbet eller bak falancanin oglu seni begenmis falanca seni ogluna istiyor boş ver vazgec gibi cevremden cok sayida yorumlar, vazgecirmeye calisanlari gördüm. Her seferinde basima buyruk oldum, dinlemedim. Evet oldukca tatsiz olaylar yasadim, oldukca gereksiz seref yoksunu insanlarla muhattap olmak zorunda kaldim ama sonunda isteklerimi basardim. Basarmasaydim da sorun olmazdi cünkü bir yetiskin olarak kendim bir yol secip onu basarmak icin ugrastim cevremdekileri dinlemeden. Sizde dinlemeyin, hirslanin.
Bana biri ne kadar "Başaramazsın" dese bile daha çok hırs yapıyorum ve mutlaka başarmak için çaba sarf ediyorum ne yapıp edip başarıyorum, sonra gözüne gözüne sokuyorum yaptığ şeyi, başarmak neymiş görüyorlar, ben yaparım diyorsam yaparım mutlaka, yeterki içimde istek ve hırs olsun, canla başla mücadele verir yine başarır yaparım yapacağımı.🐈
birisi basaramazsin diyorsa size düsman olan cekemeyen birisi genellikle bu kisiler basarinca bu seferde kıvırıverir ben seni kamciladim der bende hasssss tir derim. Dost pisikolojik destek olur o ben seni kamciladim yalani anca filmlerde insanlarin destege ihtiyaci var kösteğe değil...
Başaracağım ya da başaramayacağım şeylerin neler olduğunu biliyorum zaten kimseden fikir almıyorum. Mesela iş anlamında herşeyi yapabilirim. Ama herhangi bir kadını etkileyemem. Bana iş konusunda başarırsın deseler de demeseler de başarırım , aşk sevgili konusunda ise tüm dünya başarırsın dese de başaramam. Yani kendi düşüncem sabittir değişmez.
Çok fazla duyup alıştım artık o cümleye, risk alan insanlar genelde duyuyor sanırım bu lafları. Bana hiçbir yönde etki etmiyor açıkçası, kendim için yspıyorum ysptığımı, kimseyi haksız çıkarmak falan umrumda değil. Şu ana kadar ysptığım şeylerle ilgili yapamayacağımı söyleyen kaç kişi oldu bilmiyorum, bu saatten sonra aklıma da gelmiyorlar. Kulak asmamak gerek böylr şeylere, böyle şeyleri duyup hırslanmak da hata ysptırabilir bence.
Kişilik & Karakter konusunda 19,5b cevap paylaştı.
Başaracağıma ve başaramayacağıma ben karar veririm. Birilerin yapabilirsin veya yapamazsın demesini umursamam. Gerçek insanlar, hedefinle ilgili en doğru olan şey ne ise onu derler. Yaparsın veya yapamazsın yerine, önündeki engelleri anlatırlar ve tedbir almanı sağlarlar.
Hırslandırmaya vakit bırakmadılar efendim.. Çünkü 30 yıldır senden bi book olmaz dediler.. Eee belli bi zamandan sonra sende diyorsun artık başaramayınca benden bi book olmaz diye..
Başaramazsın demesi kişiden kişiye değişiyor genelde ilgilenmiyorum ama senin başarabileceğini gördükten sonra seni vazgeçirmek veya başarmano engellemek için arkadan herşeyi yapan insanlar beni hırslandırıyor. Çünkü kendisi küçük karakterli zayıf insanlar oldukları için başarmak ve sırf başardığımı göstermek en büyük zevk
Temel fıkraları daha komik gelir😂He he der güler geçerim. Ne hırslanırım, ne de hevesim kaçar. O lafı bana söyleyen şahıs, aslında tüm yaşamı boyunca kendisine aynı cümleyi kuruyor...🦄🍀❤️
Bu işin içine bile girmem etmişler zaten edecekleri kadar farklı bir işe girerim onların haberi olmasın ki o ağızlarını kapasinlar böyleleri ile idare edemiyorum
Ağzına yüzüne çarpasım geliyor bu tiplerin ama ben hırslıyım istediğimi alırım. Bunu bana yaptılar küsüm onlarla şu an mecburen aynı ortama geldiğimizde yüzüme bakmıyorlar aşşırı mutlu oluyorum