Dürüstlük düsturundan vazgeçmeden yazmaya devam ediyorum, yazdığım birçok olumsuz örnek öncelikle kendimden alıntıdır.
Ben "yapacağım" diyorum, başarmaya bir basamak kaldı belki de
Etrafıma baktığımda bakımsız insanlardan oluşan, hayatın gerçekleri karşısında çoktan vazgeçip teslim olmuş, hayattan zevk almasını bilmeyen ve şikayet etmekten bıkmayan bir insan topluluğu görüyorum.
Belki de bendeki bu karamsarlık da halkın genel ortalamasında olduğum içindir.
Sanki hepimiz başka bir dünyada daha rahat yaşayacağımızı garanti altına almış gibi, tıpkı iş yerinde ya da okulda sıkıldığımızda "bitse de gitsek" dediğimiz gibi o havaya girmişiz.
Bizi kim keşfedecek?
Kendimizi sevmemiz, gerçekten değer vermemiz ve bakımımızı aksatmamamız gerekiyor. Kendi öneminizi siz keşfetmezseniz, kendi değerinizi siz bilemezseniz kimse bilmeyecektir. Açık ve net.
İsraf olan insanlar...
Keşfedilmemiş bir değer olarak hayata gözlerini yuman milyonlarca insan olduğunun farkındayım, nasıl mı? Kendimden biliyorum. Eğer ben, beni keşfetmesem kimse bilmeyecekti/bilemeyecekti! Şuanda bu yazıyı okuduğunuza göre ufak da olsa kendimden bir şeyler keşfetmişim demektir. Siz değerinizi ve kendinizi keşfedin ve değerinizi yükseltin!
Şimdi sorun kendinize
Siz de şimdi "peki ya ben?" diye sorun kendinize Değerli misiniz?
Ben Değerliyim, Keşfettim! Peki Sizi Kim Keşfedecek?
Kendimi değerli hissediyorum. Tüm herkese pozitif olabilirim ama kendimi aynı şekilde ne kadar desteklesem dahi çabaların sonuçları yok, ister istemez çöküşler oluyor.
Senin değerini sen bilmezsen bunun farkına varıp bunu ortaya çıkartmazsan orada olursun eğer değerini keşfedip kendini geliştirirsen bu resimdeki gezegenlerin boyutlarını keşfeden insanlar gibi değerli olabilirsin belkide ;)
Öyle deme kardeşim eminim sen de değerlisin ama kendi değerini kıymetini bilmiyorsun, çünkü insanların sna biçtiği değere göre yaşamışsın başardığında görmezden gelip başaramadığında seninle alay eden insanların senin için biçtiği değere göre yaşamışsın bu güne kadar... kendi değerini fark et
Gerçekçi bakmak benim için önemli. Hayatta başardığımı hissettiğim hiçbir an olmadı. Her an başarısız oldum. Gerçekleri söylemek gerekirse değersiz biriyim. Kendimi kandıramam.
En İyi Cevaplar