Mutlu olmak çok başka bir şeydir. Sizi daima kazandırır vücut direncini güçlendirir. Mutlu olmak yaşadığınız hayata anlam yükler. Mutsuz olmak çok kolay , Peki siz mutlu olmak için neler yapıyorsunuz? Çabalıyor musunuz sahi ? Yoksa alıştınız mı mutsuzluğa ?
Mutlu insanlarla birlikte olun
Mutsuz insanların yanında kaldıkça emin olun sizde etkileneceksiniz. Üzüm üzüme baka baka kararır. Mutlu insanların enerjisi sizi etkileyecektir. Sizi teşvik edecektir.
İyilik yapın
Çevrenizdeki insanlar mutlu oldukça sizde mutlu olacaksınız. Başka bir insanın tebessüm etme gülümseme sebebi olmak istemez misiniz ? Çevrenizdeki insanlara küçük iyilikler yapın. Bir şeyler için yardım edin.
Kararlarınızı kendiniz verin
Hayat sizin hayatınız başkalarının müdahale etmesine izin vermeyin. Başkalarından etkilenip istemediğiniz kararlara yönelmeyin. Sonra pişmanlık duyduğunuzda karşınızdaki kişiyi suçlamayın Siz inanmayı seçtiniz. Elbette fikir alışverişinde bulunun görüş alın ama son kararı veren siz olun.
Minik detayları görmezden gelin
Yaptığınız işte ufak detaylara takılıp kalıyorsanız başarılı olmanız bir hayli zor. Başarılı olamazsanız mutlu olmanız da bir hayli zor. Biraz boş vermiş olmak iyi gelecek.
Düzenli bir hayatınız olsun
Düzen her zaman ayrı bir huzur verir insana. İşlerinizi ertelemek size zaman kazandırmaz aksine zaman kaybettirir. Görevlerinizi yerli yerinde düzenli şekilde yapın. Yapılan bir araştırmaya göre işlerini bir düzene koyup yapan kimselerin, yapmayanlara oranla %30 -%40 oranında daha başarılı olduğu ortaya çıkmış.
Mutlu olmak kadar zor birşey yok illaki yanlış birşeyler çıkıyor. Ve en kötüsü ben bunu biliyorum dersin birşey yaşarsın aslında bilmediğini anlarsın..
Evet aynen mutsuz olmayı seçip sonra neden mutsuzum diyor ve şikayetçi ve kendisi yapıyor çelişkili yani.. Bunu düşünüyorum nasıl oluyor anlam veremiyorum gerçekten..
Mutluluk her yerde herşey de önemli olan içinden gelmesi birşey leri başarmak sevgiyi bir gülüşü kazanmak için lakin için den gelmiyor sa binbir sultana ya da sokak hayvanları na iyilik yapsan ne fayda onlar sana hürmet mez onların da bir hissiyatı var iyiliğe güzel ce yaklaşan kötü lüklere uzak tedbirli olan yani işin özü sen birşeyi içinden gelerek yaparsan onlar sevgi Pıtırcığı olur sana baş tacı olur ama için den gelmiyor sa sırf iyi görünmek için yapıyor san onların gözünde bir hiç olursun ne sevgi görür sün ne ilgi bu yüzden gösteriş yapmak için iyi olmasın bu dünya sevecek se adam gibi sevsin doğa yı hayvanları
İlk beni görmüş oldun o zaman.. İnsanlara yardım ediyorum bir süre sonra iyi niyetimi suistimal ediyolar ben üzülüyorum. Kışın sokak kedisini eve aldım evden atıldım ev sahibi çok titizdi :D
Köpek sıkıntı havlıyosa muhtemelen atılırsın. Ayrıca ev sahibin evde kedi olduğunu nasıl gördü ve ev sahibin fazlasıyla bilinçsiz bu kedi konusunda kediler en temiz hayvanlardır bunu Peygamber Efendimiz (S. a. v) bile defalarca dile getirmiştir. Ben senin yerinde olsam kedileri biraz araştırır kısa ve net olarak özetler Peygamber Efendimiz (S. a. v) Sözlerini de içine dahil eder ev sahibimin kapısına bırakır kaçardım ki okusun öğrensin :D
Biliyorum kediler çok temiz ama tırnakları çok uzun hala tırmaladığı yerlerin izleri duruyo :D şimdi gidersem bişey söyler döverim yaşlı başlı adam zaten paragöz herifin teki hiç uğraşamaya değmez :)
Tırnaklarını kesmeni önerebilirim bu konuda ama balkona falan çıktığında kontrol altında olmalı tırnakları olmadığı için düşme ihtimali daha yüksek olur :D
En İyi Cevaplar