Troll : Huzur ve mutluluğa giden yol...

Merhaba acınası ve çaresiz okuyucu !


Şu an okumakta olduğun bu yazı sana trollün ne olduğu hakkında bilgi vericek ve hatta istersen seni de bir troll yapıcak ! Şimdi lüzumsuz giriş kısmını bitirdiğimize göre başlayabiliriz


Öncelikle atalarımızdan bahsedicez. İlk troller 90lı yıllarda Usenet ile birlikte ortaya çıktı. Bu ilkel toller chat odalarını terorize ederek birçok insanı depresyona soktu ve hatta birkaçının intihar etmesini sağladı! Şu an kullanılmakta olan olan troll kelimesi ve dont feed trolls lafı o yıllara dayanır, peki ama nedir troll ?


Troll : Huzur ve mutluluğa giden yol...


Trollük bir yaşam biçimidir, sosyal ilişkilerin dark sidedıdır, kaostur ve anarşidir, vampirliktir, felsefedir gibi saymakla bitiremeyeceğimiz pek çok şeydir trollük. Ama bir tanım yapıcak olursak, trollük etrafında ki diğer insanları negatif enerjiyle doldurarak huzuru ve mutluluğu yakalamaktır. Troll insanların zayıflıkları, mutsuzlukları ve üzüntüleriyle beslenen, bunlardan haz duyan bir negatif-enerji yaratığıdır, süper güçleri olmayan kötü adamdır. Maddelendirme yapıcak olursak troll olmak için bu özelliklere sahip olman gerek :


- Kötülük. Join the Dark Side !


- Narsisizm ve egoizm. Evrendeki her şeyin varolmasını sağlayan şey senin gerçeklik algın, sen yoksan onlarda yok bunu unutma !


- Kıvrak bir zeka. Trollüğü aptallıktan ayıran şey zekadır


- Genel kültür. Bu çok önemli. Trollerken aptal konuma düşme.


- Asosyellik. Trolle giden yolda sosyal hayatını öldürmen gerek.


Trollün 2 çeşidi vardır, bunlar :


- Safkanlar


- Taklitçiler


Amacın safkan olmak olmalı. Taklitçiler gerçek troller tarafından acınası olarak görülürler kendilerinden kabul edilmezler. Peki nedir taklitçi olmak ? Gerçek bir troll trollüğü etrafındaki insanları domine etmek ya da daha yüksek bir sosyal konum kazanmak için kullanmaz, gerçek bir trollün tek amacı vardır o da insanların acı ve mutsuzluklarıyla zevk almaktır. Taklitçiler ise troll gibi davranan çakma trollerdir. İnsanları trolleyerek onların üzerinde aşağılık kompleksi oluşturmak ya da onlarda bir kendini kanıtlama iç güdüsü oluşturma amacı güderler. Troll bir yaşam biçimi değildir bu pislikler için. Fakat her şeyde olduğu gibi trollükte de, çakmalar gerçeğin yanında bir hiçtir.


Trollün temel 2 yolu vardır, bu yollar toplulukların huzurunu kaçırmak ve insanları kışkırtmak için kullanılır ama her sanatta olduğu gibi mükemmeli yakalamak için pratik gerekir.


- Alakasız yorum ve konular. İnsanların o an tartıştıkları konulara zıt alakasız bir konu açarsın. Bu insanların kafasının karışmasını ve düşüncelerinin bulanıklaşmasını sağlar. Bunların sonucunda insanlar agresifleşir ve tartışmalar başlar. yeni başlayanlar için kolay bir metoddur ama ikinci yöntem kadar karışıklık ve kaos oluşturmaz o yüzden ikinci yolu şimdi iyi dinle


- Trollü troll yapan özelliklerin başında, zeka ve kültür gelir. Trollün bir sosyal statüsü yoktur. Çinçin ya da dolapdereli bir keşle de konuşabilir, zengin züppe kolej piçiyle konuşabilir ve hepsini kendi usluplarıyla alt edebilir. Toplumun bütün kesimlerinin kültür ve zevklerine hakimdir, tarzlarını ezberlemiştir. Gorgonzola peyniri ya da Chateu Beumont un ne olduğunu da bilir, ankaralı turgutu da bilir. Bu kesimleri nasıl kışkırtıcağınıda bilir. Önemli olan küfrederek kışkırtmamaktır. İnsanların zekası ve yaşam biçimlerini eleştirerek ve dalga geçerek kışkırtmak önemlidir. Çünkü bu sayede kontrollerini kaybederler ve kendilerini rezil ederler. Troll ise onların bu debelenmeleri ve komplekslerini gördükçe haz alır ve mutlu olur.


kısacası trollün işi insanların zayıflıklarını ve acılarını onların kişiliklerini kırarak ortaya çıkarmaktır. Son olarak belirtmek istediğim husus iki troll aynı anda var olamaz. Dominasyon için eninde sonunda birbirlerini tüketirler. Trollün kalbi ve vicdanı olmaz bunu unutma. Dalga geçemeyeceğin, eleştiremeyeceğin hiçbir şey yok ! Kendin dışında hiçbir şeye ve kşiye saygı duymamalısın. Bu sebeple pek çok kişi seni öldürmek isteyecektir ama internetin güzelliği burada devreye giriyor işte. Her koşulda anonim kalabilirsin. o yüzden ip adresini gizle. Onu nası yapcaanı internetten öğren. Şimdilik bu kadarını bilmen yeterli olucaktır.

Troll : Huzur ve mutluluğa giden yol...
Cevapla