Yahu bu sıcakta sıcak kahve m içilir? soğuk kahve içmenin kahveden anlamamakla ne alakası var mı? Kim haklı?

Yahu bu sıcakta sıcak kahve m içilir? soğuk kahve içmenin kahveden anlamamakla ne alakası var mı? Kim haklı?

Sonuçta içinde kafein var mı var. Zevk meselesi açıkçası ben de daha soğuk kahve içip de beğendiğim daha olmadı. French press ile kahve içenler var. Mesela ben hayatta içmem, kendim ofisimde kendi zevkime göre filtre kahvemi yapıyorum. Çoğu gelen misafir de sever mesela kahvemi, kimisi de yoğun bulur. Tamamen zevk meselesi bunlar ama zevkleriniz örtüşmediği için de kahveden anlamıyorsun demesi yanlış
Kahve illa sıcak mı içilir… bence böyle bir şey yok. Kahvenin kuralı mı var? Soğuk içmek de bir tercih, hem de kendi kültürü olan bir şey. Cold brew, iced latte, frappé gibi dünya çapında klasikleşmiş soğuk kahveler var sonuçta. “Kahveden anlamıyorsun” demek biraz boş bir laf, çünkü kahveden anlamak demek sadece sıcak içmek değil, neyi sevdiğini bilmek bence. Kimseyi kendi zevkine göre yargılamaya gerek yok. Kahve keyif işidir, nasıl içiyorsan öyle güzeldir.
Sizefe katılmıyorum arkadaşıniza da. Neden katılmıyorum. Siz onu yargiliyorsuniz o da sizi. Ama şöyle bir şey var ki herkesin zevki aynı olmak zorunda değil. İkinizinde zevklerinize karşı saygınisin olduğunu düşünmüyorum. Dediğim gibi zevkler ve renkler tartışılmaz.
Problem kimin haklı olduğu değil ki.. arkadaşın sen ne içersen iç sana bir laf söyleyecekti bence. Çünkü kendi değersizlik duygularını sana yansıtıyor. Sen ne dersen de ne yaparsan yap eleştirecek.
Cevap
54Cevap
Arkadaşın ne dediğini bilmiyor gadası
Yani soğuk kahve evet neden kahve olmasında ama bazıları kahveden ziyade şurup dolu artık kahve tadı kalmamış şekerli bir içeceğe kahve diyor😅 kahve içiyorum diyince bence de kahve degil o diyorum (içimden) ama zevk meselesi kimse o içeceğe de kötü diyemez bende içerim
Şekersiz içsen de aynı şeyi söyleyecekti. Zevk konularında doğru yanlış belirten kişilerden uzak durun
Bu da bir tek bizde var galiba. Bir şeyi illa ki onların usulüne uygun içmelisin, yemelisin yoksa olmaz. Hayır kardeşim ben kahveye 200 tane ieker koyacağım üstüne buz ekleyeceğim öyle içeceğim nolmuşş
Soğuk kahve bana da hiç bir zaman keyif vermiyor. O yüzden sıcak içerim her zaman. Soğuk birşeyler içmek istersem de birbir türlü içecek alternatifi var. Ama kimseyi kahveden anlayıp anlamamakla itham edemem, itham edilmek de istemem. Keyif meselesi.
Arkadaşın tam bir sığır. Hayatı boyunca edindiği iki zevki tüm yaşam standartları çerçevesine almış, inek gibi her gün aynı kahveyi içip, aynı sözleri söyleyip, aynı hayatı yaşıyordur. Yeniliklere açık olsun söyle.
Espresso içersin ıyy acı derler latte içersin süt iç derler o yüzden çok önemseme herkesin zevki kendine damak tadı benim de geç ister sıcak ister soğuk kimse karışamaz
Şimdi ki yeni nesil sütlü olacak köpüklü olacak şekilli olacak gibi olan kahvelerin hepsi yani kısacası Türk kahvesi dışındaki kahvelerin hepsinde eğer tatlandırıcı yoksa hepsi birer zehir saçıyor.
Yazın sıcak kahve gitmiyor ki. Ben de soğuk içiyorum. Asıl arkadaşın kahveden anlamıyormuş. Sen degil
Sevkler ve renkler tartışılmaz. Hem sıcak hem soğuk severim ama yaşın bana sıcak bir içecek içiremez kimse
Bana da kahveyi soğuk içince kahve içiyormuşum gibi gelmiyor da yazın içilmiyor sıcak sıcak. Sabahın köründe kalkıyorum sıcak içmek için.
Kahve sıcak içilir. Soğuk kahveyi kim çıkardı bilmiyorum da. Bir kere denedim verdiğim paraya yazık dedim. Ayıp olmasın diye zorla bitirdim
Sen haklısın. Gerçek kahve severler sıcakta içer soğukta kaldı ki yaz geldi artık soğuk olanlar tercih edilir boş yapmış.
TC insanları artık damak zevkini kabullensin ya sürekli yok o öyle yenmez burada yenmediyse yedim denemez falan ahaha gurme kesildi hepsi
Soğuk kahvenin kahve olduğunu iddia ettiysen doğru demiş , bence de kahve sıcak içilir , soğuk kahve bana kahve gibi gelmiyor.
Çayı soğuk içiyor musun? Kahve de çay gibi demlenerek tadını alan içecektir.
Veya meyve suyunu sıcak içiyor musun?
Soğuk kahvenin içindeki kahve oranı çok düşük bende onu kahve olarak değil de meşrubat gibi serinlemek için içiyorum
Şimdi bile duble filtre kahve içiyorum mesela sıcak
Ama kimsenin kimseyi yermeye de hakki yo
Ah herkesin tat alması farklıdır zevkleri de farklıdır kahveyi çok severim :) soğuk sıcak sütlü sade şekerli şekersiz :D çeşit çeşit
Kahve sevmeyen biri olarak. Sevdiğim tek kahve türü dondurmalı frappe dkfkf
kahvemi sade severim hiç hazetmem makiyato şikilatte falandı
Ben kahve gurmesiyim ama sıcak kahve ayrı soğuk kahve ayrı
Zevk meselesi ben o kahveyi cehennem ateşinde yakarım.🙏🏻🥲👍🏻
Toksik biri, sen haklısın, en kısa zamanda kurtul ondan
Her şeyi aynı ölçüde olan şeyi sıcaklık derecesi mi değiştirecek😂
Suyu soğuk içiyorum diye bana sudan anlamıyorsun dediler biliyormusun 😭
Halt etmiş. Kahve her vakitte istenildiği sıcaklıkta içilebilir
Soğuk kahve rahatlatır. Hazır soğuk kahvelerden içiyorsan belkide ondan demiştir.
Soguk kahve ne ya kahve sicak icilir ya da icilmez
Evet kahve sıcak olur soğuk kahve içen din düşmanıdır vatan hainidir
kahveyi sıcak içenler kahveden anlamıyor deseydin ya
Sıcakta içilir soğukta özellikle soğuk filtre kahve 🤌
Kahveden çok iyi anlarım ve yazın soğuk iyi gidiyor arkadaşın ağlamasın ahjzjsjsj
Türk Kahvesi dışındakileri kahve olarak göremeyenlerdenim...
Yo ne alakası var soğuk da içilir sıcak da ben genelde yazın soğuk kışın da sıcak tercih ediyorum
Yazın soğuk içiliyor ya bende sevmem diyordum ama sevdim soğuk kahveyi 🙂🙂
senin kahve anlayışın onunkiyle aynı olmak zorunda değil. s**r git diye cevap verebilirdin
Hava sıcakken soğuk kahve mükemmeldir gurmelikle hiç ilgisi yok.
Tatlar, zevkler tartışılmaz. Kim hoşuna ne gidiyorsa onu yapmakta özgür.
İçilmez. ☕️ Bu sıcaklarda en güzel şey bol buzlu kahve içmek. 🧋
Ice mocha denen bir gercek var ya arkadasin bilmiyo esas
Tercih meselesi
İsteyen istediği şekilde içebilir
Her bir insanın kendine özgü zevkleri bulunur. İnsanları zevklerine göre yargılamak göz rengine göre yargılamakla aynı şeydir. Kahveden anlayanlar aynı seçimleri yapıcak diye bir şey yok.
Yo arkadasın mantıksız konusmus kimi sıcak sevmez soğuk sever kimi soğuk sevmez sıcak sever kisinin tercihine kalmıs biseydir ve lakin bu havadada soguk kahve gider zaten🤌🏻
ben çok severim buz gibi kahve yazın gayet güzel
Keyfime laf soyleyen birini s g der yollarim
kahve dediğin sıcak içilir. sırf ürün satmak için çıkardıkları bir şey bunlar
Herkesin damak tadı farklıdır arkadaşın birazcık saçmalamış olabilir 🙂
Herkes kahveden anlamak zorunda mı ne saçma bişey kime ne
Soğuk kahve içtiysen kahve içmiş sayılmazsın, serinlemiş olursun sadece. 😄☕️
arkandayiimm cayir cayir yanarken sicak kahve icicek halin yok bence
soğuk kahveyi ufak bir şey daha ilave edebilirseniz daha iyi olur daha iyi içilir daha iyi geçer.
Arkadaşının bir şey yok oda kendisini kahve gurmesi gösterip hava atıyor sana keyfine bak
Evet kahveden anlamıyorsunuz☕️
kesinlikle katılıyorum.
Ne o soğuk kahve mi içilir kahveden anlamıyorsun derken haklı ne de sen bu sıcakta sıcak kahve mi içilir derken. Herkesin kendi tercihi.
Aoguk kahveyi daha cok seviyorum
Hayır kahve soğukta çok güzel oluyor.
Gayette içiliyor hem buz gibi hem aromalı.
Soğuk kahve yaz aylarının kurtarıcısıdır
Yaz kış sıcak filtre kahvemi içerim ben 😂
Bu havalar için soğuk kahve güzel gidiyor bence
KızlarSoruyor'da kullanılan çerezlere ilişkin detaylı bilgilendirme için Çerezler ve Çerez Kullanımı İzinleri Hakkında Bildirim ve de Kişisel Verilerin İşlenmesi Aydınlatma metinlerimizi inceleyebilirsiniz.