Atatürk’ün dediği gibi “Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın.”“Dünya’da hiçbir milletin kadını, milletini kurtuluşa ve zafere götürmekte, Anadolu kadınından daha fazla çalıştım diyemez.” Bu sözler Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ait. Söylediklerinde mübalağa yok. Zira Kurtuluş Savaşı’nın en önemli aktörlerinden biri de Türk kadını idi.
Bircok takdir edilmesi kadin vardır. Türkan Saylan, Sabiha Gökçen, Füreya Koral. Türk kadın o zamanlarda bas kahramandı zaten. Cephede olmasa bile çorap örer, ekmek yapardı. Bence eski kuşak çok güçlüydü. Her kadın o zamanlarda inanılmaz çalışırdı. Yük taşırdı, çapaya giderdi, suyu kuyudan getirirdi, bahçeye bakardı, yaylaya çıkardı, turşu yapardı, iş bitmezdi
vatan için çarpışmış ya da çarpışanlara hizmet etmiş mermi taşımış onları tedavi etmiş bütün atalarımın yeri kalbimdir. Ayrıcı Türkçülük ve Türk Milleti için bir şeyler yapan bütün kadınlar baştacımızdır. Düzgün nesiller için onların yetiştireceği çocuklara muhtacız
"Ana gibi yar Bağdat gibi diyar olmazmış." Annem dışında anne annem, Zübeyde Hanım Nene Hatun, Sabiha Gökçen, Türkan Saylan kıymetlidir benim için..
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Var @Henna
Başta tüm kahrımızı çeken anneciğimin, sonra da tüm emekçi kadınların Kadınlar Günü kutlu olsun. Umarım sadece bir gün değil, her gün yüreklerinin güzellikleri görünür de gözlerinde mutluluk yaşından başka yaş olmaz.
Anadır Candır Yoldaştır Sevgidir Saygıdır Yeri Geldiginde En Güzel Arkadastır Eştir Sevgilidir Kısaca Kadın Erkeği Tamamlayan En Güzel Bir Parcadır
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Annemden sonra liseden bir Hocam her konuda fikrine danıstığım hedeflerime ulaşmamda bana yardımcı olan ve desteğini hic üzerimden eksik etmeyen bitanecik Hocam #NalanHocaSenBitanesin
Ana Sayfa > Kadınlar Günü > Sorular > 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü! Annenizden başka, değer verdiğiniz örnek aldığınız takdir ettiğiniz bir kadın var mı?
En İyi Cevaplar