Selam güzel insanlar, öncelikle Dünya Emekçi Kadınlar gününüzü kutlarım. 🌸
Kadın erkek eşitliği için çok çalışmamız, çok tekrar etmemiz gerekiyor malum. Siz, size yapamazsın denilen neleri yaptınız?
Ben üniversiteden önce bir fabrikada çalışıyordum. 18 yaşındaydım, işi bırakıp üniversiteye gideceğim dediğimde yapamazsın dediler. :) İstanbul üniversitesini kazandım.Size #yapamazsın denilen neler oldu?
Yapamazsın dedikleri herseyi yaptım. Okumaz dediler okudum. Evlenince hemen boşanir dediler 24 yıl oldu, ev işlerinden anlamaz dediler elime kimse su dökemez... Yurt dışına çıkamaz dediler çıktım, araba kullanamaz dediler 18 de ehliyet aldım baban arabayı sana vermez dediler aldım, araba ile sabahlara kadar gezdik... Uzun yıllardır kimse bana yapamaz demiyor veya diyemiyor biliyorlar ki ne istersem yaparım... Tesettürlüyüm piercing yakismaz dediler sallamadim yaptirdim, aaaa dövme kapalıya olmaz dediler yaptirdim hemde kocaman bir dövme... Canım ne istiyorsa onu yapıyorum, kim ne demiş ne düşünmüş umurumda değil... Alkol almak istersem alırım cehennemde yanacak olan benim yanımda bana su dökecek serinleticek kimse olmayacak tek olacağım hesabımı ben vereceğim onun için o yargılarını alıp müsait bir... Hee birde süslüman filan diyorlar onlarada aciyorum bir insan kalıplar dışında istediği gibi yaşar bu kimseyi alakadar etmez. Kaliplarda yaşayanlar kalıplarına sükut otursun onları sallamıyorum. Ve sallamıyoruz...
ne kadar çok bilir kişinin ağzından bizimle ilgili laflar çıkıyor değil mi? Bu ne rezalet gerçekten ya bazıları bir başkası hakkında yorum yapmak için yaşıyorsanki. Kendinden, bugünkü olduğun kadından mutluysan ne mutlu sana.
#SelamGençlik 🍀 Öncelikle sizin başarınızı tebrik ediyorum 👏👏 Ben kendi adıma, sevgi ve güven duygusunda beni haketmeyen tüm kadınları ve erkekleri kalbimden engellemeyi ve gerçekten hiç bir kıymeti harbiyeleri olmayan hepsi birbirinden terörist ve psikopat ruhlu insanlardan gerek kendi hayatımda gerek KizlarSoruyor mecrasında; tam ve kalıcı olarak arınmayı başardım, sonsuz şükürler olsun, amin.. #TubaSueda 🍀
Çok ibretli bir tecrübe oldu. Esasen sevmeye ve güvenmeye özellikle önem veren bir karakter olup da bunu başarmak zorunda bırakılmak insanı epey zorluyor. Fakat sonrasında gelen o arınmışlık duygusu mental ve ruhsal olarak buna değdiğini öğretiyor..
Küçükken bir rahatsızlık geçirdim yürüme ihtimalim biraz zordu yeni yürümeye başlayan bebek gibiydim. Yoğun fizik tedavi ile ve annemin babamın desteği ile 14 yaşımda ayağa kalkıp adımlarımı attım. Bazı arkadaş dediklerim ve gereksiz kişiler sen yapamazsın dediler ama ben yaptım kimse bana yapamazsın diyemez. Şimdi beni görenler dediğinden utanıyorlar
Yokluktan varlığa uzanan efsanevi bir yolcuğum var.
Ne öğretim, ne kazanç ne iş ne güç, ne kariyer ne de yaşamın insana sunabileceği konforlar denkleminde artık kimse yapamaz demiyor. Diyemiyorlar aslında.
Bedeli, çocukluk ve gençlik hırkasıyla ödenmiş onca ''yapamazsın''ların arasından sıyrılıp geldim olabilirlikler diyarına.
Benim hikayem kisaca soyle; Cocuklugum yatili Kur' an kursunda yatili gecti. Ailem de dahil butun cevrem yobazlik derecesinde dindardir.11 yasimda basim kapatildi ve seriata ozendirilerek egitildim. Her gun Ataturk'e hakaret ve yergi ile, setiata ve onun kurallarina ovgu ile yikandi beynim. Herneyse, fakat ozumde bir yerlerde cagdas, aydin ve zeki bir kiz vardi. Ben o kizi 30' umdan sonra buldum, yuzlestim, sindirdim ve artik eski bagnaz, gerici ve orumcek kafali zihniyetten arindim.
İnan karsilikli soyle guzel bi masa kurup seninle sabaha kadar sohbet etsek gene yetmez hikayemin tamamini anlatmaya😊tesekkyr ederim, daha cok yolum var tabii icimdeki beni bulnam icin.
Defalarca sınava girdim. 4 yıl bekledim. Son şansımdı. Başaramazsam, belki de istemediğim bir hayat beni bekliyordu. En son sınırda bir puan aldım ve o puanla 2 mülakata girdim. İkisini de geçip, şükür işe başladım. 13 kişilik alım vardı, 13’üncü idim.
Nereye mi işe başladım? Evime sadece 3 dakika öteye!
Zamanında beni strese sokup, #yapamazsın diyenlere inat, dediğim tek şey; başarmalıyım. Amcasız, dayısız şükür başardım...
Benim ailemde kız-erkek ayrımı olmaz. İsteyen okur, isteyen çalışır... Fakat dinimin gereklerini araştırdıkça uygulamak istedim ve buna karşı çıktılar. Tesettürü tercih ettiğim için dışladılar, saygı duymadılar, sen yapamaz zaten açılırsın dediler... Çok şükür yaptım, aynı zamanda okulumu da okudum, işimi de yaptım. Şu anda hepsi tarafından saygı görüyorum.
ilk başta kendi ayakları üzerinde duran, kendine ait çizgisi olan, hayatını parazit gibi yaşamayan tüm Kadınların gününü kutlarım.. sonrasında ise 15 sene boyunca çalıştığım sektörü değiştirip başka bir sektörde başarılı oldum.. yerleşik hayata geçemezsin dediler, geçtim.. tek bir kadına ait olamazsın dediler oldum.. senin ruhunda hovardalık var uslanmazsın dediler, uslandım..
Yapamazsın dediler, orası zor dediler, senin neyine yurt dışı dediler, otur evinde gir burada bir işe dediler, seni orada dışlarlar gitme dediler bende bütün dedilenlere karşın gitmedim