Bence erkek olmak daha zor, en ağır işlerde erkekler çalışıyor soğukta karda kışta, evi geçindirmekle yükümlü, ailesine bakmakla vs vs 😅

Bence erkek olmak daha zor, en ağır işlerde erkekler çalışıyor soğukta karda kışta, evi geçindirmekle yükümlü, ailesine bakmakla vs vs 😅
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
11Cevap
Erkek olmak zor.
Kadının zorluğu...
Aşık olmak sıkıntı.
Sevgili yapmak sıkıntı.
Evlenmek istemek bile bazen sıkıntı oluyor.
Kıyafetine karışırlar.
"Nereye gittin, kiminlesin?" diye sorup dururlar.
Kısa kıyafet giyse, kötü yakıştırmalar yaparlar.
Kapalı kıyafet giyse, "Kendine hiç bakmıyorsun." derler.
Makyaj yapsa, "Kimin için süsleniyorsun?" derler.
Yapmasa, "Bakımsız olmuşsun." derler.
Çok konuşsa eleştirirler.
Az konuşsa soğuk derler.
Sokağa çıktığında, gittiği yerde tacize uğrama korkusu yaşar.
Sevgilisi olsa hemen hakkında kötü düşünürler.
Sürekli kendini korumak, dikkat etmek ve açıklama yapmak zorunda kalır.
Erkeğin zorluğu...
Küçük yaşta çalışmak zorunda kalabilir.
Ailenin ve hayatın sorumluluğunu üstlenmesi beklenir.
"Erkek adam ağlamaz." derler.
"Erkek dediğin güçlü olacak." derler.
Parası olması beklenir.
İlk adımı atması beklenir.
Hediye alması beklenir.
Hesabı ödemesi beklenir.
Arabası olması gerektiği söylenir.
Ağırbaşlı olması gerektiği söylenir.
Sürekli kendini ispat etmek zorunda bırakılır.
Bazen sevdiği kadını mutlu edebilmek için borca bile girer.
✍️✍️✍️
Bana göre kadın olmak daha zor. Doğum sancısı, regl sancısı, hamilelik gibi fiziksel zorluklar başlı başına büyük bir yük. Ayrıca detayda erkeklerin ev geçindirmek zorunda olduğundan ve kar-kış demeden çalıştığından bahsetmişsin ama günümüzde aynı sorumlulukları üstlenen, çalışan ve ailesine katkı sağlayan çok sayıda kadın da var. Zorlukları sadece tek bir cinsiyetin yaşadığı şeyler gibi görmek doğru değil. Hem kadınların hem erkeklerin kendine özgü mücadeleleri var ancak kadınlar fiziksel, sosyal ve psikolojik açıdan daha fazla yükle karşılaşabiliyor. Bu yüzden ben kadın olmanın daha zor olduğunu düşünüyorum.
Eskiden sadece erkek için hayat zor derdim. Bu gün kadınlar için de hayat çok zor. Şiddete maruz kalmak, mağdur edilmek, taciz edilmek, yiyekmiş gibi bakan binlerce sapığa maruz kalmak ve bunların arasında psikolojilerini sağlam tutup çalışıp çabalayıp yaşamaya çalışmak, aile kurup bi de çoluk çocuk yetiştirebilmek cesaret ister. Özetle bu coğrafya da kadın olmak, kadınlığını yaşayabilmek ve mutlu olmayı başabilmek gerçekten zor.
Yani kadın olmanın da toplumsal baskılardan tutun anne olmak gibi çok daha ağır yönleri var ancak erkekler gerçekten çok zorlanıyor rolleri daha büyük
👏🏻👏🏻👏🏻
Şu an iş hayatında kadınlar da çalışıyor. Her işin zorluğu var. Erkek eve gelip dinlenirken özellikle evli kadınlar yemeğiydi çocuğuydu ev temizliği vs çoğu şeyler iş yükü üstüne uğraşıyorlar. Bir erkek gibi dışarı çıkıp rahat gezemezde olduk hikaye anlatmayın bana bu ülkede kadın olmak zor NOKTA
Erkek olmak çok zor ;)
Erkek olmak daha zor aslında ama kadınlara sorsak kadın der anlat desek anlatacak bir şey yazmamaz erkekler herdefasinda her zaman ezildi büküldü çok fedakarlıklar yaptı ama neyse
Bi tane sayayım; 9 ay karnında taşımış annen seni, hormonlar onu 9 ay alt üst etmiş. Doğumdan sonra yine lohusa psikolojisini çekmiş. Sütüm var mı , çocuk aç mı , poposu pişik mi cart curt bi dünya endişe yaşamış. Bu sadece bir örnek
Kadın da zorluklari var ama erkek olmak, sürekli performans, koruma ve fedakârlık gerektiren, duygusal destek mekanizması çok daha zayıf bir pozisyon. Toplum bunu “imtiyaz” diye paketlese de gerçek, erkeklerin ödediği bedelin daha ağır olduğunu gösteriyor.. siz erkek olsaydınız varya asıl eşitsizliğin erkeklere yapıldığını gorurudunuz. Boşanma da bile sırf erkek oldugu için. velayet verilme olasılığı çok düşük hatta yok sırf erkek diye en ağır işlerde çalıştırılır sırf erkek diye kadının beyanı esas alınır çünkü erkekler şeytan güvenilmez varlık onuru gururu yok kadinlar ama melek onlar ne derse o sırf erkek diye okumak isteyen çocuklar küçük yaşta işçi çocuk işçi oldu. Siz kadınlar biz işe girdiğimizde ereklerle aynı maaşı alamıyoruz diye feryat ederken en ağır pis pikiolekljisi bozulan mobbinge ugrayan erkeklere intihar olaylarına baktığında erkeklere kadınlara göre 100/90 erkeklein ömrü 6 yıl ortalama kadınlara göre daha kısa
Ha birde bababan bahsedelim babalar sırf ailesine bakabilmek için cocougunun karisininin rızkını kazanmak ister hemde ne şartlarda örnek verelim inşaat işçisi o biz dışarda gezmekten bunaldigimiz yaz günleri güneşin altında 20 . Katta pisligin içinde akşama kadar çalışıyor ya da kış gününde o soğukta. Erkekler parayı bile kendisi için değil ailesi için kazanır ama kadınlar para kazanmaya başlayınca kimseye. muhtac değilim der. erkek. ama. oyle değil TABİKİ kadınlar da zorluk çekiyor ama bir erkek gibi asla degil
Ben kıyasa karşıyım ki annelerinde babalarında emekleri ödenmez. Sen kadınlara sorsan bi tane sayamaz demene istinaden ben bu örneği yazdım
@ismimisöylemesem_ bende anneyle babayı kiyaslamam asla. r. Cinsiyet savaşı değil insanlık savaşı verelim her iki cinisyit için ama asla femizimi savunurak değil o tam bir cinsiyetçi politikadır
Kadına göre kadın olmak, erkeğe göre erkek olmak zor.. Kimse karşı cins adına konuşmasın bence bana göre kadın olmak heleki bu ülkede çok zor.
Neden zor mesala kadın olmak
çünkü aynı anda birçok beklentiyi karşılaman isteniyor. Güçlü olman beklenirken duygusal olman da eleştirilebiliyor, ne giydiğin, nasıl davrandığın ve hatta verdiğin kararlar bile sürekli yorumlanabiliyor. Anne olmak başlı başına büyük bir sorumluluk ve emek istiyor. Bunun yanında hâlâ birçok kadın eşitsizlikle, baskıyla ve ne yazık ki şiddetle mücadele etmek zorunda kalıyor. Kimi zaman kendi hayallerinden fedakârlık yapıyor, kimi zaman herkes iyi olsun diye kendini ikinci plana atıyor. Ama tüm bunlara rağmen kadınlar her şeye uyum sağlayabilen, düştüğünde tekrar ayağa kalkabilen çok güçlü insanlar.
Erkekler fedakarlık yapmıyor mu sence? Çoçuklarına bakmıyor mu sadece kadınlar mı bakıyor 😂 bi erkek te ilgi görmek istemiyor mu hep erkeklerden bekliyorlar 😂
Yapıyorlar tabii ki.. kadın olarak kadın olmanın zorluklarını yazdım sorduğun için. Zaten ilk görüşümde belirttim kimse karşı cins adına konuşmasın diye, aksini söylemedim hiç ama sadece kadın olmanın zorluklarını sordun yorumda bana
Öyle tabi herkesin kendine göre zorlukları sorumlulukları var
Erkek olmak zor tabiki 10000 derdimiz var kizlarin bi regl derdi var erkek olmak surekli cabadir bir seyler yapmazsan veya genetik kusursuz degilsen asla sevilmezsin kizlar yan gelip yatsada seviliyor hala kizlar sansiz diyen var ya
İşte bu yüzden mükremin 😒
Oda tövbe etmiş imana gelmiş 😂😂
Eski video o 😁
Hııı bilmiyorum ya sosyal medyada çok aktif birisi değilim 😅
Erkeğin zorlukları da var tabi ama kadın olmak daha zor ama muhteşem de bir detay onlar tabi ve her zaman mutlu edilmeliler
İkisi de ayrı zorlukları var, hak geçmeyelim.
Her ikiside zor ama kadın olmak daha zoe gibi
Sadece fiziksel olarak bakmayalım erkekler 18 inden sonra hep stres içinde yaşamaya başlıyorlar
Kadın olmak daha zor
Sen hiç sanayide araba altında eli yüzü yağ çalışan bir kadın gördün mü veya marangozhane de ağır işler yapan 😂😂
Kadın olmanın zorluklarını say say bitmez
Hadi say bakalım 🤔
Üşendim şu an sayarım bi ara
Ahaha peki 😅😅
Klasik cevap vereyim insan olmak zor
İkisi de zor
Erkek olmak
İki tarafında zorluğu var kendince
İkisinin de kendine göre zorlukları var
Kadın olmak zor iyi ki kadın değilim
Erkek olmak tabiki