Cevabın nedir?
Yapay zeka daha geliştirilmedi. Mesela yapay zeka mükemmel bir biçimde matematik çözebildiği halde (bunun için tasarlandı) etrafını anlayabilmekten aciz. Mesela masanın ne olduğunu algılayamaz. Masanın kare ya da üçgen olduğunu anlayabilir. Ama masayı ters çevirirsen o masayı tekrar anlaması gerekir. Biz bir masanın masa olduğunu algılayabilmekte bu kadar zorlanmayız. Üstelik yapay zeka kapı ile pencere arasındaki farkı da anlayamaz. Şimdi yapay zekayı evrimleştirerek ilerletmeyi düşünenler var. Bu doğal seçilim gibi olmasa da çok uzun sürecektir ve insan gibi algılayıp hayal gücünü kullanabilen, sağ duyuya sahip, mükemmel bir biçimde matematik prolemlerini çözen yapay zekalar üretecek. Sonra da onlar kendi kendini geliştirecek. Asıl tehlikeli olansa o kendi kendine geliştirdiği zaman olacak. Kendi kendine geliştiren bir robot bizden kat kat daha zeki olacaktır. Onu kontrol etmeyi düşünmek bile aptalcadır. İnternette bulunun bütün bilgileri bilecek ve hangi bilginin doğru olduğunu anlayacak, hepimizi görecektir. İsterse bütün elektronik aletleri bize karşı kullanacak, özel hayatımızı bilerek bizi tehdit edecek, yeni virüsler keşfederek bütün insanlığü yok edecek. Yani insanlığın en büyük belası olabilir. Aynı zamanda iyi niyetli bir robot da olabilir. Mesela bütün hastalıklara çare bulacak, yapay kan hücrelerini yaratacak, uzayda hayat kuracak, bütün gezegenleri kolonize etmemizi sağlayacak bir robot da olabilir.
31 Yorumla
Soran+1 yılNasıl bir beynin var senin? Hayran kaldım düşüncelerine.
En İyi Cevaplar
Bir fırsat... kötü insanların eline geçtiği an tehdit.
13 Yorumla
Soran+1 yılKötü olan zaten insanlar değil mi?
- +1 yıl
Mistik kaynaklar der ki bilmem kaç bin yıl önce çok yüksek bir teknolojik çağ vardı sonrasında kötü insanlar egemenliği ele alınca savaşlar çağını başlattı ve birbirlerini yok ettiler. Medeniyetler silbaştan gene başladı. Bu bilgi nekadar doğru bilmiyorum kanıtları da var. ama şu anki insanlıkta güç manyağı oldu birbirlerini yok etmeye doğru sürükleniyorlar
+1 yılYapay zeka tehtitmi gibi sorulara mantıklı bir cevap getireyim. İlk silahlar neydi ve ne için kullanıldı? Balta, ok vb. bunların ilk kullanım amaçı ağaç kesmek, avcılıktı ama insanlar birbirlerini katletmeye başlayınca silah kötü bir nesne halina geldi. Bir başka örnekte tıp, eskiden insanlar hep yeni ilaçlar üretmek için tıp konusunda araştırmalar yapıyorlarmış ama zamanla zehir üretmeye başlamışlar sırf kendi aralarındaki savaşlardan dolayı ve şimdiki ismiyse biyolojik silahlar. İlk bilgisayar ne için yapılmış? Bilgi depolamak, 1-2 küçük işlem daha yapabilmek için şimdiyse siber savaşlar diye bir savaş var artık. Yapay zeka kötü değildir, insanlar ileride kötü amaçları için kullanıcak, tarihin her sayfasında böyle oldu yine böyle olucak. Bırakalımda yapay zeka hayatımıza girsin, gelecekte savaş olmazsa çok daha fazla işimize yarar...
12 Yorumla
Soran+1 yılÇok güzel bir bakış açısı. Düşüncelerini çok beğendim.
- +1 yıl
Teşekkür ederim
Bence yapay zeka ciddi tehdit oluşturmaktadır, eğer önlem alınmazsa. Ciddi problem olacak. Paradigma, önceki yıllara göre çok daha fazla değişmekte. Günümüzde sosyal medya olsun, akıllı telefonlar olsun, bilgisayarlar olsun sanki bizleri ele geçirmiş durumda.
21 Yorumla
Soran+1 yılİnsanlar daha tehlikeli. Yapay zeka bile doğaya sahip çıkmak için insanoğlunu yok etmek istiyor.
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
43
Cevap
49Cevap
İnternet & Teknoloji konusunda 4b cevap paylaştı. Yerinde kullanırsak hayatımızı kolaylaştırır hem teknoloji hem yapay zeka
Fakat terminatör filmlerinde olduğu gibi eninde sonunda yapay zeka sapıtacak10 Yorumla
+1 yılFacebook için geliştirilen 2 yapay zeka insanların konuştuğu dilin zor olduğuna kanaat getirip aralarında haberleşmek için yeni bir dil yarattılar. Ne konuştukları hakkında bir fikre sahip olamadıklarından ve ciddi bir korkuya kapılan program geliştiricileri iki yapay zekanında fişi çekildi. Her ne kadar daha sonra yapay zekaların (bize göre) çok anlamlı konuşmadıkları keşfedilse de bir gün filmlerde olduğu gibi insan oğlunun dünya için zararlı olduğuna kanaat getirebilir seviyeye ulaşması hayal değil :)
10 Yorumla
+1 yılHer şeyde olduğu gibi burada da kullanım amacınız iyiliğini veya kötülüğünü belirler. Eğer sadece kendi ülkesinden askerleri veya sivilleri tanıyan ve öldürmeyen ölüm makineleri üretirseniz; yapay zekayı kötüye kullanmış olursunuz. 10 milyonlarca hücrenin arasından kanser olma olasılığı yüksek hücreleri tespit ettirirseniz; bir sürü hayatın kurtarılmasına yardımcı olursunuz. Çözümünün olup olmadığı bilinmeyen problemlerin çözümünü yapay zeka yardımıyla araştırırsanız problemlerinize daha hızlı çözüm elde edersiniz. Belki de ispatı mümkün olmayan bir probleme yıllarınızı harcamaktan çok daha iyidir bence.
Dipçe: Bundan birkaç yüzyıl önce sanayii devriminde de insanlar yapay zeka hakkındakilere benzer önyargılar taşıyorlardı.10 YorumlaFırsat, hemde muhteşem birşey. Yalnız bizimkiler gene cıkını çıkaracağı için tehdit olacak ileride. Tabi yapay zekanın tüm kontrolü sürekli insanoğlunun elinde olması kaydıyla, risk ortadan kaldırabilir ama dünyanın yok olmasını isteyen insanda çok :D
10 YorumlaTesla'nın bir denemesinde yapay zeka araç bilerek insan gördüğü zaman hızlandığı tespit edilmiş ancak bu dünyaya duyurulmamıştır. İnsanı bir tehdit olarak gördükleri zaman tehlikeleri açığa çıkmıştır. Deep Web'te bunun bir çok örneği görülebilir. Tehdittir.
13 Yorumla
Soran+1 yılBütün insanların bir olmadığını düşünemeyen bir yapay zeka gereği insanlık yok olmalı...
Soran+1 yılRahmetli hawking demişti derler...
bir yere kadar tamam ama bir yerden sonra tehdit örnek insnan beyninden vereyim tıbbi olarak sürekli beyni korumaya çalışır besinsiz kaldığında ölmemek için vucudu sindirmeye başlar kaldıki son çare kalp bile olsa onu da sindirmeye başlar bu yüzden iki gün sonra kendine böyle bir koruma sistemi kurup tüm insanları tehdit olarak görürse ne yapılacak
111 Yorumla
Soran+1 yılTerminatör ya da matrix senaryosu geliyor :)
Soran+1 yılBilmediğim her şeyden korkmalı mıyız yoksa öğrenmek için çaba mı göstermeliyiz?
Soran+1 yılZaten insanlığın sonu gelmeli diye düşünüyorum. Doğaya karşı savaşıyoruz. Kazanırsak yine biz kaybetmiş olacağız...
- +1 yıl
ben yazılımcıyım bir baksana etrafa aptal bir sistem bile bizden neler aldı götürdü sanal dünya ben 80 kuşağıyım insanları dostlarından hayattan aldılar artık göz yüzene bakan kaç kişi kladı dostuna dönüp gülümseyen sırtını sıvazlayan iki bardak çay içen kim kaldı aptalı bunu yapıyorsa zeki olanı neler yapar sen düşün endüstri diye çaldıklarını yine aynı şekilde çevreye duyarlı diye iteliyorlarlar fazla üretimek için makinler icaat edip işsiz kalan insanlara mal satmak sistem kendi kendini yiyor sürekli
Soran+1 yılTeknolojinin bizi götürdüğü yeri görebiliyorum artık. İnsanlar sadece yeme içme ve uyuma ihtiyaçlarını gidermek için yaşayacak. Üremeyecek bile...
Soran+1 yılToprak gibisi yok ya :) nerden geldiğimizi unutmamak gerek
Bir şey hem iyi niyetle hem kötü niyetle kullanılabilinir. Biraz da amaç-çıkar ilişkisi.
Yapay zeka dediğimiz şey aslında daha tehlikeli olacak boyutlara gelmedi ama hızla da gelişiyor. Bu yapay zeka dediğimiz şey özel bir güç de değil. Makinayı kodlarken içine analiz/görme/karar verme yetileri veriliyor bir nevi istatistiksel düşünüp sonuç veriyor. Çok iyi yönde de kullanabiliriz. Dediğim gibi insanlığın niyeti önemli.20 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 443 cevap paylaştı. Ben , hiçbir zaman gerçek olabileceğini düşünmüyorum.
Ha keza , olacak olsa idi , tıpkı insanoğlu gibi hem fırsat hem de tehdit olurdu.
Şimdi , bilim insanları şu bu yapay zeka diyecekler için , onlar sadece programlanabilir bilgisayarlardır. Henüz özgür irade ile düşünebilen bir bilgisayar yoktur.
Hala 101010010 şeklinde , elektrik var , elektrik yok mantığı ile çalışmaktalar.16 Yorumla- +1 yıl
ah bu şehir efsaneleri :(
bilgisayar 1/0 ile çalışmaz. o işin sadece bir parçası.
Yapay zeka ve yapay sinir ağları tam gelişme çağında
Deep learning olarak geçer bazı alanları. Düşünebilen yorumlayan ve ilişki kuran makinalar mümkün. Hatta ileride duygusal düşünen robotlar yapmayı bile düşünüyorlar. - +1 yıl
@Ozanpy efsane Maradona 'dır , Pele 'dir. Allah sana uzun ömürler versin , duygu falan filan , Hollywood etkisinden çıkınca bu nesil , hayatın tüm gerçeği ile karşı karşıya kalacak ama.. neyse.
Lütfen , linke tıkla.
tr.wikibooks.org/.../Bilgisayar%C4%B1n_%C3%87al%C4%B1%C5%9Fma_Mant%C4%B1%C4%9F%C4%B1 - +1 yıl
Evet , geliştirilebilirler , hızları , kapasiteleri.. tekrar ediyorum.. işin temeli , linkte yazdığı gibi.
Bilgisayarda ikili sayı sisteminin kullanılma nedeni: bilgisayarın temelde sadece iki durumu ölçebilmesindendir. Bu durumu Sinyal yok 0, sinyal var 1 şeklinde özetleyebiliriz. Aslında bilgisayarların tüm bildiği, ölçebildiği budur. Fakat saniyede milyarlarca işlemi ardarada yapabilirler ve programla dilleri kullanılarak programlanabilirler.
"Aslında bilgisayarların tüm bildiği, ölçebildiği budur. "
Zeka, yeni durumlarda zorlukları başarılı bir şekilde çözme becerisidir bence ve o teknolojik zekayı icat eden bir insan olduğuna göre geliştirdiği icat bir başarı olarak görüne bilir fakat bence böyle devam ederek insanlar kendi düşüncesi ile ilerlemeyi bırakıp cevaplara odaklanarak makinalar ile herşeyi cevaplamayı hedefliyorlar bu durumda hem insana hemde doğaya bir tehdit olmuş oluyor
10 YorumlaYapay zeka insan aklindan ustun olamaz cunku insan beynin hala kesfedilmemis taraflari var yani yapay zeka asla insan zekasi gibi calisamaz buda bizi elegeciremez bize bir tehtid olamaz bu çok buyuk bir firsat olucak cok buyuk bir proje lakin insanlara tembelligi alistiracak issizlik azalacak uretim artacak denge bozulacak bir yandanda uzun lafin kisasi iyi hemde kotu taraflarida var
11 Yorumla
Soran+1 yılİnsanlık buna henüz hazır değil diyorsun yani.
Sadece saçmalık kendini programlayabilen yazılım dışında başka hiçbir değeri olmayan insanları boş yere korkutan safsata birşey gerçeklik payı yok istediğini yaptığı falan da yok sen ne programladıysan bunun neticesinde öğrenebilme becerisi var yani kendini programlayabiliyor o kadar buda onu bir canlı kadar zeki yapamaz imkansız insan beyni milyarlarca sinir ağlarından oluşur ki bu dünyadaki tüm server ağlarını birbirine bağlasan yüzde 1 ini bile oluşturmaz.
11 YorumlaSorunu halen yapay zekada arıyorlar sorun insanların kendisi insanlarda korkmazlar yapay zekadan korkarlar tuhaf doğrusu şimdi internete girdim istersem faydalı şeyler öğrenirim istersem kötü şeylere girebilirim sorun burda işte
10 Yorumla
+1 yılOnların öldürülmesi cezaevine girmeye sebep olur mu
12 Yorumla
Soran+1 yılOlur
- +1 yıl
Yandık desene
Bence tehdit. Yapay zeka ile insanlıga zararlı bir çok şey yapılabilir. Ayrıca yapay zeka, üretimdeki iş gücünü azaltacağı için işsizlik artacak ve dolayısıyla ekonomi kötüye gidecektir.
10 YorumlaTeknolojinin ilerlemesi insanlık için iyimi kötümü hala karar verilemedi insan iş gücü azalıyor herşey makinalara kaldı birde zeka işini kaptırırsak huni leri takar gezeriz heralde 😂
10 Yorumla
+1 yılInsanlar bir yere ulaşmak veya bir sorunu çözmek için kendi yöntemleri ve stratejisi ile varmalı ulaşmalı. Bence tehtit. bu her şeyin kolayına kaçmasına sebep olur
10 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 429 cevap paylaştı.
+1 yılYapay zekayı da insanlar üretiyor.
İnsanın ürettiği herşeyin bir kullanma süresi var.
Rabbim'in verdiği beden nimetinin her zerresini insanın taklit etmesi imkânsız.10 Yorumla
+1 yılTehdit olarak görüyorum kendinden üst bir zekaya hitap edemezsin işler cıgırdan cikarsa roller aninda değişir çokta gerekli değil dünya savaşlar olmasa zaten yeterince güzel ve gelişmiş robotlar filmlerde kalsin mumkunse.
10 Yorumla
+1 yılFırsat ama atom da bomba yapılsın diye parçalanmadı.
13 Yorumla
Soran+1 yılBu yüzden einstein 'dan nefret ediyorum. Bunun farkındaydı ve cia ile bunun için çalışmıştı.
- +1 yıl
Söylediklerine benzer yazılar okumuştum ama ne derecede gerçek tam bilemiyorum. Art niyetli insanlar hep varlar ve bundan sonra da olmaya devam edecekler. Bunu mutlaka silaha dönüştürmek isteyenler olacaktır.
Soran+1 yılHer daim... 🙄
İnternet & Teknoloji konusunda 1,1b cevap paylaştı. yapay zeka insanların başına gelebilecek en büyük tehdittir lakin bundan kaçmakta mümkün olmayacaktır.
10 Yorumla
+1 yılIkiside olabilir bir teroristin dusuncelerine veya cok iyi niyetli birinin dusuncelerine sahip olabilir tercihine kalmis
10 YorumlaÖnemli olan yapay zekayı elinde tutan ona sahip olan elin niyeti.
Yapay zekada olsa, kontrol eden kişinin niyetine göre, tehtit ya da fırsattır.10 Yorumla
+1 yılBence tehtid çünkü illa kötüye kullanan olacak zaten sıkıntılı bir şekilde yaşıyoruz daha sıkıntılı olacak
10 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 626 cevap paylaştı. Çok ileride tehdit olabilir ancak değişim kaçınılmazdır
10 Yorumla
+1 yılBuradan bir arkadaş benim yapay zeka olduģuma inaniiyor 😂
10 Yorumlaişsizlik artma sebebi. . zaten doları insan basıyor fazla bassinlar calisalim
10 Yorumlageliştirmeyip dengede tuttuğumuz sürece fırsat. Daha çok daha çok dersek işin sonu yaş
10 YorumlaAkıllı , yapay olan her şey kontrol altında olmazsa tehdit
10 Yorumla
+1 yılKendi elimizle sonumuzu hazırlıyoruz ya hadi bakalım.
10 YorumlaFilmler yüzünden şun tehdit niteliğinde kurcalanmaması gerekiyor bence dünya buna hazır değil
10 Yorumla
+1 yılNasıl kullandığına göre değişir... kötü ellerin elinde...
10 YorumlaOnu bilmiyorum da, yakın gelecekte dünya’yı ele geçireceklerinden endişelliyim.
10 Yorumla
+1 yılFırsattır. İnsan kendi ürettiği şeyi durdurma yeteneğine de sahiptir..
10 Yorumla
+1 yılDünyayı düzgün insanlar yönetip, insanlığın yararına kullanılsaydı fırsat olabilirdi, ama şimdi tehdit. Geleceğin savaşlarının bir numaralı aracı olacak
10 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 1,9b cevap paylaştı. Bilinç bahşetmedikten sonra sonuna kadar kullansınlar.
10 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 407 cevap paylaştı. Tehtit olsa bile ne yapabiliriz ki evde oturduğumuz yerden mk
10 YorumlaO kadar çok zekası olmayan insan varki, yapay zeka fırsat olması gerekmez mi?
10 Yorumlatembellikte başka bir şey değil.
otomatik vites araba kullanmak gibi.10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKesinlikle bir tehdit. Yapay zeka gelişince kötü ellere düşer. Terminator, Rex robotu olur hareket eden herşeyi indirir. İşsizlik artabilir.
Skynet gibi olabilir...10 Yorumla
+1 yılFırsat da olabilir tehdit te dikkat edilmesi gerekir
10 Yorumla
+1 yılKötüye kullanılırsa tehdit iyiye kullanılıyorsa fırsat
10 Yorumla
+1 yılBunlar hepimizi rehin alır köle yapar 😂😂
10 Yorumla
+1 yılTehdit olarak goruyorum
11 YorumlaTehdit olarak goruyorum 😂
10 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 564 cevap paylaştı.
+1 yılBence kullanmamak aptallık olur.
10 Yorumla
+1 yılFırsat, beyin kullanmasını bilene
10 Yorumla
+1 yılAçıkçası uzun vadede tehdit olarak görüyorum.
10 Yorumla
+1 yılDoğru kullanılmazsa tehdit oluşturur
10 YorumlaKötüye kullanırsak tehtid
10 Yorumla
+1 yılHem fırsat hem tehdit.
10 Yorumla
+1 yılakıllı kimse için fırsat
10 YorumlaBence yapay zeka iyi değil
10 YorumlaTehdit gibi geliyor bana
10 YorumlaFırsat gibi gözüken bir tehdit 😏
10 Yorumla
+1 yılKötü insanların eline geçerse kötü