Bazı yapay zekaların insanları imha etmek gibi söylemleri olduğunu okudum amabu tabi bilim adamlarını ve mühendisleri durdurmaz sizce gelecekte bir sıkıntı olur mu? Ne de olsa biz insanız kullanmayı severiz bu makinalar yapıldığında insanların emirvakilerinden sıkılıp isyan etmelerini ve kendi kendilerini üretmelerini durdurabilirler mi?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- +1 yıl
Hawking, ölmeden önce yapay zeka çalışmalarının kontrol altına alınmazsa insanlığın sonunu getireceğini söylemişti bir söyleşisinde, ki kendisi de yapay zekaya destek veren biriydi.
2 tane yapay zekanın sessiz ve sadece onların olduğu bir ortamda konuşmalarının zaman geçtikçe kavgaya dönmesi ve devamında da bahsettiğiniz durumun ortaya çıkışını gördük zamanla. Ya birbirlerini öldürmek, ya da onları üretenleri öldürmek gibi emelleri er ya da geç olacaktır, ne kadar bunu '' yapabileceklerini '' zaman gösterecek.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Hanüz değil. Yapay zeka profesörü olan bir dayım var. Sağolsun ben sormasam bile bulduğu her fırsatta kafamı şişirir. O okuduğun ya da videodan izlediğin diyaloglar, yani şu insanlığı yok etme lafları... O cümleler yapay zekalara söylemeleri için önceden yüklenmiş şeyler. Söz gelimi sophy nin "bütün insanlığı yok etmek istiyorum. Hahaha şaka yaptım ciddiye mi aldınız" lafı önceden ayarlanmıştır. Yani yapay zeka henüz insan ayarlamalarıyla ayakta dururken kendi başına düşünüp bizi yok etmek istemesine daha çok var.
10 Yorumla
- +1 yıl
Yapay zeka diye bir şey yok. Zeka hayatı sorguluyabilmek analitik olabilme çözüm üretebilmedir. Buda yapay olarak içinde ruh olmayan hiçbirşeyde mümkün olmaz. Olay nemidir şudur ya ileri seviye vikipediayı bile entegre edip bir programlama yapmak ya da taklitçiliktir buda görmedikleri birşeyi yapamayacakları anlamına gelir. Not:şu robotlardan daha aciz düşünmek yerine çoğunluğun ağzına vakan trend yolunda ömür harcıyan insanlarda var 🤣.
02 Yorumla- +1 yıl
Ayrıca bir gün bazı robotların insanları yoket şeklinde bağırıp saldırdığını görseniz bilinki bu onların iradesi değil ileri seviye programlamadan kaynaklıdır ve sahte bir robot kıyameti nüfus azaltmak için senare edilmiştir. 😎
- +1 yıl
Niyemi teknoloji firmaları yapay zeka diyorlar sebebi çok basit pazarlama taktiğinden başka bir şey değil.
- +1 yıl
yapay zekalar bence bir tehdit değildir
nedeni ise yapay zeka kendi kendini geliştiremez
yapay zeka nasıl programlanırsa o programdan ibarettir ve o programın dışına çıkamaz
örneğin buz dolabı bir yapay zekadır ama asla kendini geliştirip bir bilgisayar olamaz
hesap makinesi bir yapay zekadır ama hiç bir zaman kendini geliştirip yazar kasa olamaz00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
22Cevap
- +1 yıl
1900'lü yıllarda fiziksel açıdan daha elverişli olan arabaların atları emekli ettiği gibi onlarda zekâ açısından insanları emekli ettiler.
İşçilik sektöründe yaygınlaşan politik ve ekonomik açıdan dominant bir güç haline gelen hatasız karar verdikleri bile olan robotlar sizce birgün insanlığı gereksiz görüp tarihten silebilirler mi?11 Yorumla - +1 yıl
Emin ol o tehdit gene insandan kaynaklanır çünkü yapay zeka dediğin şey zaten insan zekasıyla var olan bir şey ve insanın iradesi dışında hiçbir şey yapamaz çünkü kendi hür iradesi yok.
11 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Bi halt olmaz. Insanlarda bilinçaltı olayı var mesela. Hipnoz ile bilinçaltına kolunu sokup kurcalayabilirsin. Yazılımcı hacı abiler, aynı böyle bir bilinçaltı sistemi oluşturup, orada açma-kapama sistemi olusturacaklar. Yapay isyan mı etti? Tak! İndircen şartelleri.
10 Yorumla - +1 yıl
Yapay zekanın her zaman insanlık için bir tehdit olma ihtimali olduğunu düşünüyorum. Tabi bu biraz da bu teknolojinin kimlerin elinde ve ne tür amaçlar için kullanılacağına bağlı. Yapay zeka o kadar sonu belli olmayan bir mekanizma ki bir süre sonra tasarlanan programlamadan da öteye geçer ve bu sistem kontrolü ele alırsa işte o zaman insanlık için en büyük tehdit olabilir.
00 Yorumla Bir gün tehdit olacak gibi. İnsanoğluna biraz ders lazım bence. Yoksa zıvanadan daha çok çıkacağız.
13 Yorumla- +1 yıl
Terminator 4 filmini seyret. 😁
- +1 yıl
Onun serisini bitirdim ya asıl olay matrix de kanka orada makinalar haklı bide
- +1 yıl
Dünyayı yok ediyorsunuz demeleri bir spolier zaten. Bir çok bilim kurgu filminde de bunu tekrarlıyorlar.
- +1 yıl
Zekanın yapay olması, kendi kendine düşünüyor ve kendi kendine karar verebiliyor olması beni iliklerime kadar ürkütüyor.
Özellikle insanı duyguların ( nefret, iki yüzlülük ) verilme ihtimali uykularımı kaçırıyo10 Yorumla - +1 yıl
Filmlerden gördüğümüz kadarıyla kontrolden çıkıyor ama ben o konuda bilgi sahibi değilim tek bildiğim insan işçiliği ölüyor bu konuda büyük tehdit çok insan aç kalıyor yeni düzende buna ayak uyduramayanlara yazık olucak belki de yarın da bana olucak
10 Yorumla Net konuşuyorum o Artifical intelligence o noktaya geldiinde yok etsen de serverlar da hayat bulucaktır.
10 Yorumla- +1 yıl
Şimdiden tehdit halinde ilerde bu önü alınmaz bir tehdit haline gelecek
10 Yorumla Çok büyük tehdit oluştursa fişini çekersin biter gider dert etmeyin 😁 enerjisini siz sağlıyorsunuz.
10 Yorumla- +1 yıl
İleri zamanlarda tehdit haline gelecektir, getirilecektir zaten.
10 Yorumla - +1 yıl
Dünyanın batması için bi sebeb. Kontrolden çıkartır her şeyi
10 Yorumla - +1 yıl
Komplo teorilerine inanan biri olarak dusuncem evet yonunde
10 Yorumla - +1 yıl
Olabilir zaten ne icat etiyseler yararından çok zararını gördük.
10 Yorumla Evet bir tehdit insanları zamanla işsiz bırakacak ve tembelleştirecek
00 Yorumla- +1 yıl
Yapay zekayı kodlayan yine bir insan olacağı için , evet tehdit
00 Yorumla - +1 yıl
İnsanlar kadar tehlikeli olacağını zannetmiyorum.
15 Yorumla- +1 yıl
Sonuçta kendini geliştirecek
- +1 yıl
Bizi alt edecektir.
Yapay zeka tehlike değildir. İnsanlar tehlikelidir.
10 Yorumla- +1 yıl
biraz tehdit gibi gözüküyor
10 Yorumla 1 asır sonra tehdit olabilir.
10 YorumlaYönlendirenler tehdit.
10 Yorumla- +1 yıl
Allah aşkına olsun nolur 😂 keyifli geceler..
10 Yorumla - +1 yıl
İlerde evet
10 Yorumla - +1 yıl
Evet
10 Yorumla Evet
10 Yorumla- +1 yıl
Uzmanına soralım. @kantitatif
13 Yorumla- +1 yıl
Biz yapay zeka kodlarken "Bilinç" dediğimiz unsurlarla "empati" gibi duygusal şeyleri kodlayamıyoruz. Yalnızca bizim bildiğimiz binlerce farklı senaryo arasından "muhakeme" kurabilmesini sağlayabiliyoruz. Ancak deneyimsel öğrenme dediğimiz bir şey var. Bu da onlarda kümülatif bilgi birikimini arttırıp karar verme mekanizmasını hızlandırıyor. Yapay zeka kendi başına insanlığın sonunu getirebilecek gücü kendi kendine var edemez ya da bulamaz. Ancak onu programlayan zümrelerin özel çabası ile çok güzel bir silah haline getirilebilir.
- +1 yıl
That's my girl...
- +1 yıl
😎😎😎😎🤟🏼
İnsanoğlunun ürettiği her şey tehtid 🙂
10 Yorumla- m+1 yıl
Aslında evet
10 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Matrix filmi bu konuyla ilgili
00 Yorumla - +1 yıl
Hayır değil.
00 Yorumla - +1 yıl