İnternet & Teknoloji konusunda 571 cevap paylaştı. Yaklaşık 10 yıldır bu sektördeyim, yurt içi yurt dışı bir çok önemli projede yer aldım. Bir programlama dili bilmekten ziyade, programlama mantığını kafaya oturtmak gerekiyor önce.. Bu konuda biraz yetenek lazım.
İlk başlayacağın temel bilgisayar bilgileri olmalı.. Örn : Bit Byte kavramları, bilgisayar nasıl çalışır, program derleme nedir, algoritma nedir.. Derleyiciler nasıl çalışır, işlemciler nasıl çalışır vb gibi...
Daha sonra C gibi bir dille , küçük küçük programlar yazmaya başlamalısın.. İnternette birçok kaynak var. İhtiyacın olursa ben de paylaşabilirim.
Zamanla zaten diğer dillere de hakim oluyorsun.
Ayrıca hangi alanda ilerlemek istediğine de karar vermiş olman lazım.. Web tarafında, desktop programlar mı, mobil mi?
Kısa sürede hakim olman zor, ama azimle 2 3 yıl içerisinde birşeyler yapabiliyor olursun.011 Yorumla- +1 yıl
Şu anda zaten bitmiş ve Türkiye çapında ünlenmiş bir projem var sanıldığı kadar da küçük değil oldukça kapsamlı bir site. site artık rayına oturdu kendiliğinden tıklanıyor reklama da ihtiyacım yok. Ama siteye uygulamalar eklemek istiyorum işte o yüzden programlama şart yani durum bu
En İyi Cevaplar
- İnternet & Teknoloji konusunda 634 cevap paylaştı.
+1 yılBenim bilgisayar hocam dostum Türkiye'nin sayılı programcılarından çok kızardı bu iş yapılmaz diye Uşak Valiliğine kendi isteğiyle program yapmış iç işleri bakanlığı programını çalmış buna benzer bir sürü şey yaşamış. Ama iyice ilerletti. Bende biraz ucundan anlarım zor iş tam anlamıyla bir şeyler yapman için seneler gerekiyor ve sen tam gelişirsin yeni diller moda olur gümbürtüye de gider biraz. Sql kodlama dilinden başla, c++ ya geç sonra Java falan. C# vs de var epey zor diyorlar
014 Yorumla- +1 yıl
@VerPa Sen öyle san sadece HTML bitti ve CSS i yarıladım şimdiden ihtiyacım olan bikaç kodu çıkardım bile. Yani işi kavraya kavraya ve not ala ala gidiyorum. Yaşım 50 yi falan geçmez 1 buçuk senede istediğim siteyi programlarım ama c# a da bakıcam nasıl bişey. Açıkçası Html ve CSS çok basit geldi bana uyuyolar sadece Java Script e geçmedim henüz
- +1 yıl
Kodlama dili değil ama çoğu zaman işine yarar ve çokta zor değil çok ayrıntılı matmatiksel yüzdesel kısımlarlar karşılaşabilir sadece o kadarcık olur.
- +1 yıl
@ozianna
Html de hiçbişey yok ki zaten kalıp programları var öğrenmene gerek yok
Sen Html css sql. net olaylarının temel mantığını öğren gerisini salla gitsin
C# java c++ tarzı dillerden birisini adam akıllı öğrenmek bir yaştan sonra çok zor
Bu söylediğimi o alanlardan mezun arkadaşlar da doğrulayacaktır - +1 yıl
- +1 yıl
Zaten dediğim arkadaş kısa dönem askere gidip gelmiştim 2012arallığında-2013 mayısında döndüm Javayı öğrenmiş birde akıllı telefonlara program hazırlamış temelleri aldın mı yeniler de hemen kapılıyor demek ki.
- +1 yıl
Temel mantığı herkes kavrar bunda sorun yok ki
Algoritma bildikten sonra her dil en geç 1 ayda istenilen düzeyde öğrenilir
Ama ürün ortaya koymak asıl büyük sorun
Amatör olarak uğraşırsın bişeyler yaparsın ama sen den beklenen şey bu değil
Yani seni maddi anlamda tatmin etmesi için yüksek konsantrasyona sahip, alanında iyi, maddi sorunlardan arındırılmış İş bir ekip kurulması şart
Bizim ülkede 5 haftada teknik direktör gönderiyorlar, 10 ay sürecek bir iş için ekstra 1 ay istesen kıyamet kopar orada
Yani anlayacağın sorun öğrenememek değil, çok kısa sürede etkili ürünler ortaya koyacak kadar öğrenmek - +1 yıl
İyi çok değilmiş yaparsın çok geçmeden o zaman. Benim arkadaş hukuk programı yazdı avukat arkadaşlarının ısrarı üzerine 2 ay bir odaya kapattı doğru dürüst uyumadı ama faydasını gördü program çok fazla tuttu.
- +1 yıl
Çok güzel bir noktaya parmak basmışsın
Programlama da hemen hemen bunun gibi bir sürü kod yazıldığı için çok meşakkatli geliyor bu alanla uğraşanlara
Gördüğüm kadarıyla sen vaktini iyi planlayan birisisin
Tarot için gereken 2808 sayfayı bir aya kalmadan çok rahat tamamlayabilirsin
Senin için sıçrama noktası olabilir tarot işini tamamlamak
Tarotu tamamlayınca rüya tabirleri daha kolay gelecektir illa ki
- +1 yıl
Dünya çapındaki ilk programı şuydu
https://youtu.be/Sto5iawbTMg
İnternet & Teknoloji konusunda 484 cevap paylaştı. Ben hic anlamam bilgisayardan. Kursa gittim yine anlamadim
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılGerçek mesleğin ne ki senin ona göre yorum yapacağım.
01 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
32Cevap
Sen bu işin tamamını öğrenmeyi amaçlama
Tamamını öğrenmek o bölümden mezun olanlarda bile yok
Temel mantığı öğren
Her dili biraz incele
Ama azar azar
Hangisi sana daha yakın geldiyse o alana yoğunlaş
Ve hiçbir zaman hafife alma
Hafife almak pes etmene neden olur17 Yorumla- +1 yıl
Bilişim sektöründe son 20 yıldaher 3.5 yılda herşey yenilenir
Son bikaç yıldır bu sürenin daha da kısaldığını görüyoruz
Şu anda öğrenmeye çalıştığın son model programlama dillerini 3 yıl sonra demode görecekler veya bilmeyecekler bile
Html ve css in mantığını öğrenmek java ya göre Bira daha kolay diyebiliriz
Java geniş bir derya deniz desek yalan olmaz heralde
Eğer ileri düzeyde öğrenirim diosan java ve java nın daha modern türevlerine yönel
Maddi getirisi de tatminkar boyutlarda
Ama bu işi tek yapman zor, ekip olarak çalışmak lazım - +1 yıl
Bu işte başarının asıl sırrı bence uzun ve güzel yazılar yazmak ayrıca. sadece programlamayla ilgili bişey değil yazarlık yeteneği de lazım. Ben rüya tabiri sayfası yazackken bana hiç uğraşma çok rüya tabiri sitesi var tepeye çıkamazsın dediler 4 deneme sayfası yazdım dördüde o anahtar kelimede Google da birinci bazıları 2nci üçüncü aa sonuçta iyi bir yerde. Burçları da yazma çok site var dediler onları da oldukça uzun ve güzel yazdım onlar da ilk sayfada çıkıyo. Diğer sitem zaten tüm anahtar kelimelerde birinci çıkıyo. Ama dediğim gibi insanlara bir uygulama sunamadım henüz tek amacım programlama
- +1 yıl
Web tasarımı konusunda iyi iş var aslında
Ne programlama kadar karmaşık ne de zor
Ama onda da etkinlik/sadelik oranını iyi tutturman gerekiyor
Bunu başarırsan seni kimse tutamaz ;)
Uygulama diye bahsettiğin mobil bir program mı?
Aslında güzel fikir
İnteraktif bikaç saatte bir güncellemeleri olan bir program çok iş yapabilir
Hatta kahve falını dahil et bu programa, fincanın fotosu yüklensin, merkezden yorum yapılsın
Bizim millet çok sever böyle şeyleri - +1 yıl
Benim web sitem düzenli ziyaretçi alan bir site yani meraklıları var o alanın. Rüya tabiri sitesi de yapacağım o konuda da şüphem yok 1000 rüya tabiri yapılsa onun da düzenli ziyaretçileri var bu işlerhep böyledir. Zaten önemli olan düzenli ziyaretçi ama Tarot falı yaparsam işte orada bomba gibi bir site olacak çünkü ülkemizde fal için deliriyolar
- +1 yıl
Sen prgramlamasan ziyade Web tasarımına yoğunlaşmalısın
Bu söylediğin sitelerde dikiş tutturduğun zaman sonraki projeler için özgüven in tavan yapar
Evet tarot daha karmaşık ve insanlara daha egzotik ve çekici geliyor
Projende mutlaka olmalı
Ama bu Web sitesinin diğerlerinden daha dinamik ve sürekli üstüne koyan bir sisteme sahip olması lazım ki hem sürekli ziyaretçi açısından hem diğer açıdan albeni olarak daha iyi durmalı
İngilizcen var
Bu sitenin İngilizce dil desteği de olursa bahsettiğin 1000 sayısını çok rahat 10binlere çıkarabilirsin
Programlama dilerini ogrenmen gerek diger soruna yorumum var sevieye yeterlinolmadiginicin ordan yazamadim bir soz var kadin gormemis erkegi kadinlar para gormemis kadini erkekler kullanir diye bir soz var ve bence kimse kimseyi kullanmamali insanlar birbirinden hoslanir ve devami gelir olmasi gereken budur ama gercekler farklibtabi
02 Yorumlaİlk önce herşeyde olduğu gibi işin algoritmasını öğrenmek gerek sonra ise kullanacağın dilleri program yaza yaza ögrenceksin mesela ben ufak tefek yapıyorum ilk başta hesap makinesi yapmıştım 15 20 satırlık kod yazmıştım ilk kolay başlaman lazım zamanla hevesli olursan yaklaşık 1.5 sene içinde baya kodlamayı öğrenirsin ve para kazanmaya başlarsın yeni bir iş aldık arkadaşımla beraber yüksek miktarda para kazanılıyor seversin parayı 😂
00 Yorumla
+1 yılBende yazılım mezunuyum. Ama hala çok eksiğim var. İleri derecede ingilizce bilmen gerekiyor. İleriki zamanlarda. Sayısal zeka yönünün iyi olması gerekiyor. Bunu süreye bağlarsak 4 ya da 5 yıl içerisinde iyi bir programcı olabilirsin.
cout << "Hoşgeldin Aramıza Bu arada !"<<"\n"03 Yorumla- +1 yıl
Hadi hayirlisi sjsj
- İnternet & Teknoloji konusunda 872 cevap paylaştı.
+1 yılBen lise ve üniversiteyi bilgisayar programcılıgı okudum hevesin var ise online bir sürü kurs var bilge adamın kursları var çok başarılı egitmenleri var ama heves lazım filmlerdeki gibi bir iş olarak görüyorsan öyle degil :)
00 Yorumla
+1 yılingilizcen varsa zorlanmazsın, yorumlardan okuduğum kadarıyla websiteleri üzerinde çalışıyorsun. Websiteleri için çok fazla kaynak var kısa zamanda öğrenirsin...
02 Yorumla- +1 yıl
evet, ingilizce kaynak çok daha fazla ve daha detaylı anlatımlar oluyor. Bende hiç bişey bilmeden magentoyu kurdum kendi e-ticaret sitemi yaptım. Kurulum aşamasında Magentoyla ilgili bir çok probleme rastladım, çözümü hep ingilizce kaynaklarda bulabildim Türkçe kaynak maalesef yoktu
10 yıldır yazılım geliştiren biri olarak yardımcı olabilirim. Merak ettiğin şeyler varsa sor :) hobi olarak mı yapacaksın meslek olarak mı
16 Yorumla
+1 yıl:D sen bence ffazla herşeye burnunu sokma sudokuya yönel sudokuyaaa
118 Yorumla- +1 yıl
yaaa niye bu merak niye yani esas mesleğin nedir senin?
- +1 yıl
hayır programlamadaki amacın ne ne tür bir programlama üzerinde çalışıyosn
- +1 yıl
niye cevaplamıyorsun merak ettimm sana yazıyorum cevaplamıyorsun sende bu tarz cool takılan bir kadınsın sanırım
- +1 yıl
Aslında ben sadece kendi işime yarayacak kadar programlama peşindeyim. Dünyada kimsenin bu güne kadar yapmadığı Tarot Astroloji ve Rüya tabirleri web siteleri ve uygulamaları yapmak istiyorum. Çok zor değil her kartı 156 yazıya bağlayacaksın falan flip yapacaksın aşırı şeye ihtiyacım yok
- +1 yıl
yaaa türkiyede gibi bir yerde bence gereksizzzz bir uygulama olurr
- +1 yıl
o zaman special message yap siteyi görelimmm
- +1 yıl
Daha önce kötü niyetli bir bilgisayar programcısıyla tanıştım bu sitede Facebook hesabıma girdi neredeyse dava açacaktım. Kusura bakma inanmayabilirsin ama siteden kimseyle sitenin ismini paylaşmıyorum. Özelden de olsa yaptığım her işi gizli tutacağım. Evet alanında şu anda Türkiyede her anahtar kelimede 1inci çıkan bir sitem var ben 8 site yapmak istiyorum yan alanlarda hepsi. Ayrıca ilk sitem bile hala tamamlanmadı 23 Nisan 2016 da yayınladım 1 senede Tr birincisi yani başarıp başarmama konusunda hiç tereddütüm yok. Hatta yan alanlarla ilgili 4 sayfa yazıyı deneme ve sağlama amaçla yazdım şu anda onlar da Google de birinci. 4 rüya tabiri sayfası hazırladım onlar da birinci çıkıyo. Benim tek istediğim programlamayı öğrenmez yaptığım siteleri birinci çıkarmak için uğraşmıyorum reklam bile vermiyorum
- +1 yıl
tamam ben seni anladım tamam :D :D kafa kırık senin belli
- +1 yıl
ben adam gibi kendini ispat edene adam gibi cevap veririm
- +1 yıl
Ben sana ispat etmek zorunda değilim söylediğim şey doğru mu yanlışmı bunu anlama amaçlı sitenin adı ne diye sorduğunun farkındayım. Bu tip insanlar aslında kendilei yalancı olduğu için karşıdakini yalancı sanarlar. Öyle bir sitem olmasa nedne programcılığa kafa yorayım. Ayrıca sırf sen inanacaksın egon tatmin olacak diye sitemin ismini veremem burda inanmıyosan inanmazsın
- +1 yıl
hahahaha bence sen açıklayama cesaret edemeğin için bu tarz bir yorumlamaya gitmişsin ben hak iddia etmiyorum lakin senn diğer bir çok sorunda bile ego tarzındaki açıklamaların gerçekten çok değişik ama normal karşılıyorum 40 yaşında bir kadın için gayet normal yani sende haklısınn
- +1 yıl
Anlayana sivrisinek saz anlamaya davul zurna az hadi mutlu ol senn
- +1 yıl
Sen şuna özelden yazıyorum pas vermiyosun diye bozuldum de de kurtul kardeş :-D bende ego yok asıl senin egon incinmiştir
https://resmim.net/f/vQjAMj.png
+1 yılprogramlama bayağı zor bir alan. eğer yeteneğin varsa 1 yılda bayağı geliştirirsin kendini.
10 YorumlaBu sınırı olan birşey değil az öğrenirsin ya da hakim olursun birçok dil ve platform var. Ama genel olarak bakılırsa zor sayılmaz öğrenilebilir ama emek gerekli fazlasıyla.
00 Yorumlagrafik animasyon
c++ pregram dilini
java cripti daha neler neler
çok zor bir iş bu tam anlamı ile bütün işi bırakıp gece gündüz bu işle uğraşmak gerek ki ikerleme sağlaya bilesin018 Yorumla- +1 yıl
Mesela 78 Tarot kartını açtın önüne bunların arkasında ne var bilgisayar biliyor ama ziyaretçi bilmiyor. Aşk hanesinde kartın aşk anlamı para hanesinde para anlamı kariyer hanesinde kariyer anlamı toplam 36 anlam var yani bunu mantıklı bir şekilde nasıl kuracağım onu düşnüyorum :-D zor ama biraz kafa çalıştırınca olur
İnternet & Teknoloji konusunda 608 cevap paylaştı. Seninle aynı kafadayım, geçen sene sınava girdim, bilgisayar prıgramcılığını kazandım (tek tercihle), şu an okuyorum, bakış açım değişti
02 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYoutubeda hangi kanalı izledin? Ben de bakmak istiyorum.
06 Yorumla- +1 yıl
Bu adam harika anlatıyo
https://www.youtube.com/watch?v=_OOj_d3Zdig
Cevap sahibi+1 yıl@ozianna Web sitenin linkini atar mısın, güzelse sık sık ziyaret edebilirim.
+1 yılOkulunu bitirmrn gerekiyor. Uzmanından ciddi uygulamalı egitim almalısın...
01 Yorumla- +1 yıl
Bu iş seni aşar. Kızma nolur. Ama bu iş çok ciddi.
Sen çok mükemmel birisin. Uçarı olman insanların seni yanlış tanımasına neden oluyor.
01 Yorumlabulunduğun yerde eğitim için araştırma yap bence bu iş seni daha mutlu edecektir 😊
00 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 330 cevap paylaştı.
+1 yılprogramlsma dıllerını öğrenmelısın verıtanı sql bılmelısın
10 Yorumla O izlediklerin işin görünen tarafı. Bir de görünmeyen tarafı var 😏
00 Yorumla
+1 yılPek fazla bilgim yok Canım yinede Zorlanmasın zamanla üstesinden gelirsin 😉
00 Yorumla
+1 yılMatematik zekanın olması gerekiyor abla
00 Yorumla
+1 yılzor sandıgın kadarda eglencelı bişey değil
00 Yorumla
+1 yılÇalıştıktan sonra herşey kolay
10 Yorumla
+1 yıleğitim ve azimle zor değil :)
00 Yorumla
+1 yılbeyin lazım önce yoksa hiç zorlama
10 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 403 cevap paylaştı.
+1 yılBasit seğil o işler...
08 Yorumla- +1 yıl
Canım benim bu dünya dili değil... bu yazılımın çeşitleri aşamaları var. Present tense gibi gelmesin sana :) her kodun bir işlevi bir kodun hatası bütün sistemi bozabilmekte.. bu işin içindeyim ve kolay değil diyorum.. öğrenmenin yaşı yok ama kolay değil diyorsamda inan bana...
- +1 yıl
İyi de bunları biliyorum zaten o akdarını biz de anladık :-D ben başladım bile öğrenmeye ve örğrenerek gidiyorum. Daha bir konu bile yok anlamadığım hepsi düzenli not alındı çok organize bir şekilde. Ayrıca İngilizce deyip geçme kem küm İngilizce değil ana dilin gibi İngilizce öğrenmek aslında programcılık öğrenmekten daha zordur. O iş deyıllar gerektiriyo. Sen turizmcilerin konuştuğu İngilizceden bahsetmişsin onu 3 ayda da öğrenirsin ama İngilizce kitap yazarlığı yapabilecek seviyede İngilizce öğren bakalım programcılıktan bile fazla zamanını alır. Benim kastettiğim İngilizce öyle kem küm değil ana dil gibi öğrenmek
- +1 yıl
Valla bana İngilizce Türkiyede öğrenilmez dediler ana dilim gibi öğrendim. Yurt dışına çıkıp orada başarmak zor dediler aldım bavulumu gittim Dubaiye. Dünyanın en sayılı şirketlerinden birine iş başvurusu yaptım Dubaide. Sen lise mezunusun o şirket seni almaz dediler lise diplomasıyla girdim şirkete. Sen bana programcılık zor mu diyosun :-D
- +1 yıl
Öğrendim dediğinde tekrar görüşelim ;)
- +1 yıl
Başarılı ve azimli insanları her zaman taktir ederim. Başarıcağına inanıyorsan sana engel olacak değilim ki ne haddime... umarım başarırsın ve birlikte yazarız kodları ;)
+1 yılzor tabi abim o işi yapıyor
10 Yorumla
+1 yılçok kolay kodları ezberilyosun bukadar hepsi
00 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 429 cevap paylaştı. heveslisin basaracagina eminim
00 Yorumla
+1 yılHayır bn programcıyım
00 YorumlaDandik bişi ya
00 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 581 cevap paylaştı.
+1 yılçay demlemeyi biliyorsan programcı olursun
10 Yorumla İnternet & Teknoloji konusunda 350 cevap paylaştı. Zorr
00 Yorumla
+1 yıl1 yıl en az
00 YorumlaKolay değildir
10 Yorumla
+1 yılZorrr bilgi gerek
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri