Emojiler hayatımızın ayrılmaz bir parçası oldu. Yanlış emoji gönderenler ve buna küsenler, kırılanlar bile oluyor. Emoji konusunda bir araştırma yapan dijital iletişim uzmanı Ali Murat Kırık, Türklerin emojileri yanlış kullandığını söylüyor CENAZE HABERİNİ BEĞENİYORUZ
Biri vefat ettiğinde çoğu kişi sosyal medyadan duyurusunu yaparak akrabalarını, dostlarını haberdar ediyor. Cenaze haberlerinin altına ise insanlar beğeni koyabiliyor. Bu Facebook ve Twitter'da sık yaşanıyor. "Neden cenaze duyurusuna beğeni işareti koyuyorsun?" diye sorulduğunda insanlar "Başın sağ olsun!" manasında beğendiklerini söylüyor. Kırık, "Dünyada böyle bir anlamı yok! Cenaze duyurusu beğenme Türkiye'ye has bir durum" diyor.. (Kaynak)
Emojiyi doğru şekilde kullandığınızdan emin misiniz? Hiç yanlış anlaşıldığınız oldu mu?
emeğine sağlık ama yanlış ya da doğru illa bir anlama yüklenilebiliyo emojiler mühim olan karşı tarafın doğru anlaması sonuç olarak hep ruh haline göre emoji kullanır türk milleti bu sayede karşı tarafın emojisi o an ki ruh haline göre anlam değiştirebilir ne olmuş yani adamlara olaylık sağlıyoruz bir emojiden bir kaç anlam türetiyoruz teşekkür etsinler işte uğraştırmıyoruz milleti
Gerçeği beni ara emojisi olan emojisi tamamiyle asparagastır. O joga bonito emojisidir, mucidi de Eric Cantona ve Ronaldinhodur. Aksini ispat eden varsa buyursun...
Yanlış biliyormuşum.😕 Emoji araştırma ya da emojilerin anlamına bakmayı sadece bir kere düşündüm ama detaylıca bakmadım.👍 Ben isteğim üzerine kullanıyorum kullandığım cümleye sadece ufak bir uyum, göze hitaplık sağlasın yeter.😊😇
Yanlış kullanan çok hele ki bir cenaze durumunda hiç beğeni yapmam öldüğüne sevinmiş gibi izlenim çıkıyor ortaya genelde attığım emojilere dikkat ediyorum
Ana Sayfa > İnternet & Teknoloji > Sorular > Türkler bu emojileri yanlış biliyor! Sosyal medya dilinin vazgeçilmezleri haline gelen emojileri ne kadar doğru kullanıyoruz?
En İyi Cevaplar