SpaceX'in CEO'su Elon Musk, tüm dünyaya internet sağlayacak olan uydularını uzaya gönderdi. Uzun vadeli projenin ilk adımı böylece atılmış oldu. Söz konusu proje ile internet hızının ciddi derecede artması ve internet erişimi bulunmayan noktalarında online dünya ile buluşması hedefleniyor.
Geçtiğimiz haftalarda dünyanın en güçlü roketi Falcon Heavy'i başarıyla fırlatan ve Tesla'yı uzaya göndererek adından sıkça söz ettiren Elon Musk'ın sıradaki hedefi gezegenimizin tamamnına internet erişimi sağlamak. Elon Musk'ın CEO'su olduğu özel uzay şirketi SpaceX, tüm dünyaya internet sağlayacak proje için ilk adımı attı. SpaceX’in küresel internet projesi için geliştirdiği Starlink uydusundan ilk ikisi uzaya fırlatıldı. SpaceX’in Falcon 9 roketleriyle fırlattığı geniş bant internet bağlantısı sağlayacak uydularından ilk ikisi Dünya’nın alçak yörüngesine ulaştı
Elon Musk, tüm dünyaya internet bağlayacak. Bu gelişme bize ne gibi faydalar sağlayabilir?
Bu adamın hızla yükselişi ve devlet desteği almadan bu kadar ilerlemesi beni korkutmaya başladı açıkçası. Nasıl bu kadar ilerleyebilir bir insan. Zekası ve buluşlarıyla ama birilerinin bu kapitalizm düzeninde ambargo koyması ve sınırlama getirmesi gerekirdi, neyse ki öyle bir şey olmadı. Sonuç olarak bu gelişmeler çok güzel. Her yerde internet olması dünyamız açısından çok önemli.
Sinir bozucu derece akıllı ve tatlı bir adam. (Gerçi devletine casusluk yapar toplayacağı verilerle çünkü ücretsiz internet demek firmaya sınırsız data demek). Ama suana kadar hep iyi seylere odaklı Teslası olsun, SpaceX olsun, Hyperloop olsun. Göreceğiz.
üniversite yıllarını kahvede kart/taş oynamakla geçiren; kendini mesleki yönden geliştirme amacı taşımadan sadece sınavları geçme kafasını yaşayan tüm mühendis adayları örnek alsın
@Delimanyak1907 kardeşim alakası çok. şöyleki; türk insanının zeka konusunda eksiği yok hatta fazlası var. bu çocuklar 18-22 yaş grubunu baz alırsak beyinleri zehir gibi. kendilerini rahatlıkla geliştirebilir, okumadığı kitap kalmamalı, katıldığı proje, etkinliklerle şirketlerden burs toplama peşinde koşmalı. daha okurken böyle işlerle uğraşırsa mezun olunca birçok meslektaşına fak atar. Elon'un tüm hikayesi bir hayalle başladı.11 yaşında izlediği bir çizgi filmle. hayallerinin peşinde koştu. daha nicesi. yani tüm mühendisler/mühendis adayları örnek alsın.
Senin yaptigina polyannacilik deniyor. Turkiyenin en iyi dedikleei okullar bile dunyada ilk 500 e girerken zorlaniyor. Aldigin egitim , projene destek vs. vs. Onlarin okudugu okullarla karsilastirilamaz. Simdi sen diyorsun ki 7 / 24 ders çalışıp dersten zor geçen cocuk proje yapsin. Benim bolumumde diger hocalarda çanın 50 oldugu halde kimse gecmesin diye en yuksek 15 20 veren hocalar var. Sen diyorsun ki proje yapsinlar. Aynen yapsinlar. Okulum uzamasin diye erasmus yapamayan ben oturup proje yapmaliyim. Mentor olmadan. Destek olmadan.
İnternet & Teknoloji konusunda 868 cevap paylaştı.
bizde gine adil kullanım kotası olur sinyal zayıflıgı olur gine bize faydası olmaz kasıtlı engellendigi için isterse ultra hızlı bedava internet olsun servis saglayıcıları gine birşekilde ödetirler bize onu ve istenilen performansı almıyalım diye ellerinden geleni yaparlar
Ataturk ne alaka? Ne kadar dar goruslu insansiniz. Ataturk tarihimizde ve kalbimizde ozel bir yeri olan insan Elon Musk i bir girisimci isteyen istedigini paylasir size ne pardon? Birisini seviyo olabilirsiniz ama herseyin bir siniri va insanlari daraltmayin. Adam yapmis konusuyoruz sizde yapin sizi de konusalim.
@legendinen pardon da sen avukatsın sanırım? Atatürkü söyleyince niye dar görüşlü oluyorum? merak etme putlaştıranlardan degilim, isteyen madem istedigini paylasır ben de istedigim görüşü paylasıyorum. Sana ne oluyor soruyu soran cevabımı verır sana ne? noldu sımdı sen cok mu açık görüşlü oldun? Atatürk yerine baska birini söylesem aynı tepkiyi verir miydin? Yoksa Atatürk düşmanı mısın? söyle ona göre bilelim?
Sen yenisin herhalde. Ben 5 senedir biliyorum bu siteyi, Atatürk'ü 1500 kere gördüysem elon musk'ı 3 kere falan gördüm. En basit örnek yaz arama çubuğuna hangisinden daha fazla bahsedilmiş toplamda gör. Ayrıca elon musk da Atatürk'ü seviyor, instagram ve Twitter paylaşımlarını görmedin mi? Kendi ülkesinde bu kadar popüler değildir demişsin, şu anda tüm dünyada en çok konuşulan girişimci olduğu ortada. Bir de üstteki arkadaş haklı, ne alakası var Atatürkle de, hemen karıştırıyorsun işin içine. Aynısı başkaları için de geçerli olur o zaman, biri de gelir atıyorum şu adam yerine niye bu kadar allahtan peygamberden bahsetmiyorsunuz der, öbürü gelir niye X yerine Z'den bahsetmiyorsunuz der, uzar gider. Saçma bir zihniyet.
Kısmen katılıyorum. Ama Mustafa Kemal Atatürk ayrı Elon Musk ayrı. Kategori olarak değerlendirirsek farklı kategorideler görüldüğü gibi. Elon Musk Türkiye'ye gelip Atatürk'ün kabrini ziyaret edip fotoğraf çektiriyorsa, Atatürk'ün sözlerini Türkçe değil de tüm dünya anlasın diye İngilizce paylaşıp altına da Atatürk yazıyorsa, ve içerisinde bulunduğu girişimler insanlara fayda sağlıyorsa (ki bu söz konusu tüm dünyaya internet sağlamak) i bence takdiri ve saygıyı hakediyor.
@imtheman şaka mısın dostum sen? sen burda 5 sene varsan ben kuruldugundan berı varım, mesele elon musk un ataturku sevıp sevmemesı degil, ataturku putlastıranlardan biri degilim, yalnızca millet olarak bir kişi pohpohlamayı adından bahsetmeyı cok sevıyoruz, bundan bıkac yıl önce de her konuda mark zuckerberg vardı. özentı toplumuz, mılletın bedavaya reklamını yapmayı cok ama cok seviyoruz.
@Locomotion canım ben saygı duymuyorum demedim. ancak şunu söleyeyım, biz neden bilmiyorum ama birine taktık mı takıyoruz. bknz:nusret örneği, bokunu cıkarana kadar takip edip hakkında konusuyoruz. Yahu adamın reklamını yapıyolar bedava farkında degiller. Şöyle de bir algı olusmus elon musk a Ataturk dusmanı demedım. Ataturku sevebılırde sevmeyedebılır. benım demek istedigim birine taktık mı takıyoruz, mesela mark zuckerbergı de gorurduk sureklı takmıstı bızımkıler. agızlarından dusmezdı mark zukerberg mark cokerberg... yakında bunu da unutur kendılerıne yenı bı kahraman bulurlar.
@pinkpuma "Kısmen katılıyorum" nokta bu işte. Nusret örneği kötü bir örnek oldu ama :) Elon Musk'ın da zaten amaçlarından biri de zaten "öyle birşey yapayım ki herkes beni konuşsun. Yüzyıllarca beni konuşsunlar" gibi birşey zaten. Öyle bir algı bende oluşmadı. Düşman filan da demedin. Sonuçta yazdıklarında senin düşüncen. Elon Musk'ı yeni yüzyılın Graham Bell, Michael Faraday ya da Thomas Edison gibi düşünebiliriz. Nasıl günümüzde hala bu isimler konuşuluyorsa aynı şekilde yaptığı girişimlerle konuşulmayı istiyor bence. Fakat yaptığı şey icat değil var olanı geliştirmek. Yakında bunu da unutur kendilerine yeni bir kahraman bulurlar dedin. %100 katılıyorum.
Atatürk'ü ben de seviyorum da Atatürk'e tapan zihniyetten nefret ediyorum. Öyle değilim diyorsun ama alakalı alakasız her şeyin içine Atatürk'ü katan insanlar öyle algılanıyor, haberin olsun. Ve elon musk'ın hayatını, yaptığı ortaya çıkardığı bütün işleri okursan şu anda abartılmadığını övgüyü hak ettiğini bilirsin, ama her konuda olduğu gibi sorgusuz sualsiz ona da tapmamak ve bilmeden aşırı fanatik olmamak lazım, eğer demek istediğin buysa katılırım.
@imtheman ben dicegimi dedim benım fikrim :) gayet de açık aslında anlasılmayacak bişe yok :) özenti genclik gene kendını göstermıs :) elon musk babaları olsa böyle tapmazlar. allahım akıl ver :) bunlar instagram da gelini görüp ağlayan damat videosu paylasan altına da allahım bize de nasip et yazarak gözleri kalpli emoji bırakan tipler degilse ben de bişe bilmiyorum. Çomarsınız ve çomar olarak kalacaksınız nokta (bu arada bunları sana demedım)
@Locomotion ya ben de elon musk ı taktir ediyorum adam dunyaya yenı bıseler kazandırmak ıcın cabalıyor kendını paralıyor ancak benım anlamadım neden hep bu bızım ulkemızde böyle tanrılastırılıyor ilahlastırılyıor anlamıyorum elon musk ı anasına babasına tercıh edecek enaz 1 milyon ergen vardır turkıyede. ben yurtdısı basını da sosyal medyayı da takıp edıyorum adamlar elon a saygı duyuyor ancak hiiçbir zaman bızım gösterdıgımız ılgı alakayı göstermıyor. cunku onlarda şu kafa var, bu dunya hepımızın, hepımız uzerımıze dusenı yapmalıyız, elon da ımkanları dogrultusunda ustune dusenı yapıyor, bu yuzden tebrık ediyoruz. bızımkılerın kafası şu, son model yenı telefon cıksın, gidelim alalım, yapanı tebrık edelım, yan gelip yatalım, sanki yedi göbek sülalesini tanırmıscasına sahiplenıp bagrımıza basalım, bu dunyaya bız bıse katmayalım yapan var nasıl olsa. emın ol elon hızmet etmese ana bacı söverler hızlandır lan su ınternetı dıye :) bunlar böyle karaktersiz.
O zaman milletin paylastigi her b. ka Atatürk yazma. Evet goruslerini paylasabilirsin ama digerlerini rahatsiz etmeden!!! Bu arada pohpohlamayi demissin de sen kagit ucagi zor ucururken adam roket firlatiyo seni mi pohpohlicakmisiz? Ne insanlar var ya. Tapmiyorum demissin ama bildigin tapiyosun
Bu arada Ataturk dusmani misin falan demissin de senden daha atatürkçüyüm emin ol. Ataturkcu yrneniliklere acik, vatanini seven, fenle ve sanatla ugrasan veya ssygi duyan, bariscil insandır. Her gordugun yere mal gibi Ataturk ismini yazinca Ataturkcu olunmuyor maalesef. Dunyanin her yerine Ataturk de yazsan sacmaliktan oteye gitmez. Bil istedim. Yazik
@legendinen onu pohpohlıcana kendı ulkende yapılanları bıraz pohpohlasan? mkenın turk sılah sanayıının ne denlı gelıstıgını söylememe gerek mı var? gıdın amerıkalıları pohpohlayın. vede buraya yazıyorum, sen anime izleyen kore dizisi izleyen imamhatipli bir kezo degilsen bende baska bişe bilmiyorum
1. si Anime degil bilim kurgu izliyorum. 2. si kore dizileri ne alaka (izlemiyorum ama izleyebilirdim. 3. sü Imamhatipli birisi olsam Elon Musk'la mi uğraşırım (tebrikler zeka seviyeni burda da gosterdin). 4. sü Kendi ulkende yapilanlari pohpohla derken seymanin cantalarini ya da acunun survivorunu kastettin sanirim canim. Hangi turk uzaya roket firlatti ya da ekoaraba uretti soyle pohpohliyim. 5. si Mkenin turk silah sanayi ne canim? Atatürkçülük yapmayi biliyosun da ismini yazmaya mi useniyosun? O dedigi sanayi önceki yuzyila kuruldu bu arada hatirlatiyim. 100 yil onceki seylerdeb bahsederek ulkeni gelistirdigini mi saniyorsun? 6. Amerikalilari pohpohlamiyorum. Bilimle sanatla teknolojiyle uğraşanları tebrik ediyorum ve gundemi takip ediyorum sadece. 7. si kezo sensin bebegim sen de kendii sevmiyosun baskasi olmak istiyosun ama basaramadigi icin etrafa saldırıyorsun. Bu arada o elindeki cihaz, girdigin internet, kullandigin alfabe her sey batililar tarafindan bulundu.
Bu arada degilsen baska bisey bilmiyorum demissin ya. Baska bisey bilmedigin konusma tarzindan belli zaten canim kasma 😉 Ataturk de gorse igrenirdi senden merak etme hadi bye
@legendinen acaba hangımızden iğrenirdi :) turkıye uzaya fırlattıgı uydular ile Şu an belkıde afrındekı operasyonlarda havadan bilgi alıyor göruntu alıyor aç da bak :) bu bir başarı degilde nedir? ssen allah için ne saçmalamıssın öyle ya? baskası olmak istiyosun felan. sen mi olmak isticem ben bunu mu kastedıyosun? zira baska biri yok Şu an arada ne saçmalıyosun? teknolojıden faydalanmayan zaten aptaldır, elon musk bu teknolojıyı uygulasın onu da kullancam, var olan imkanlardan neden faydalanmayayım? ama senın gibi yabancı sevici olmıcam hıcbı zaman :) ulan baban olsa bukadar savunmazsın hahahaha :) kezban senı hadi var git yoluna kelımelerının son cumlelerını bıkez daha oku 0-3 yas arası kafasın dıcem de 0-3 yas cocuklara hakaret etmıs olurum...
@imtheman güney afrikalı değildir o yalnızca vatandaşıdır, fenerbahçeli basketbolcu boby dixon gibi düşün... kökeni ya ingiltere ya da abdye dayanıyodur.
Iq puanin 25 ile 30 arasinda sanirim ya. Alla etrafindakilere sabir versin. Yazik "elon musk'in teknolojiyi uygulasin onu da kullanıcam". Amip bile bu kadar yuzsuz degil be. Turkiye uzaya firlattigi uydularla havadan karadan bilgi aliyormus o her ulkenin yaptigi bisey (pakistan nijerya gibi ulkeler haric) biz burda uydu degil roket konusuyoruz allahin e'mbesili. Organogenez sirasinda mutasyona ugramissin beynin gelisememis yazik...
Bu arada hangimizden igrenirdi demissin de Ataturk evrensel bir insandi senin gibi kit akilli degildi. Evet savasta ulkemizi kurtardi ama onn einsteinle konusmalari turkiyeye davet edisi falan vardir. "Yabancilari ovmem, abartmam" gibi aptalca dusunceleri yoktur. O iq puani senin gibi olanlara ozgu bisey canim. Cunlu ilim de sanat da evrenseldir. bir insanin bilim veya sanat calismalari
elon musk'ın babası afrikalı annesi kanadalı, birçok kaynakta güney afrika asıllı diyor. 17 yaşına kadar kabile savaşları içinde büyümüş hatta afrikada.
@legendinen yavrum sen şakasın galiba :) bu yasta bu zeka tebrıkler :) yok Organogenez yok mutasyon bu yasta bu zeka tebrıkler :) aynştaynın kayıp dölü seni :) işte 10 tane dangalak senın gibi :) 10 degil 110 kişi de eksilese gerçek budur sen ve senın gibi kıt görüşlüler avrupa seviciler yabancı hayranları var malesef :) tam ittihatcı kafası.. senın bıkac yorum önce hayatın konusunda yorum yapmıstım anime veya kore dızısı her neyse izleyen, fan sayfalarını takıp eden yok hakunayla matata ayrılmasın dıye ımza kampanyası baslatan ınstagram da evlilik videolarına allahım bir gün bende insallah dıye yorum atan imamhatipli oldugunu ifşa ettim diye mi böyle hakaretvari konusuyosun :) yazık sana :) 18 yasında veledsin daha ilkönce karşındaki insana nasıl hitap edilir onu ögren yavrucum emi. sen daha portakalda vitaminken benım bildigim şeyleri bana anlatma. yok nijeryaymıs yok pakistanmıs. pakistan diye kücümsedigin ülkenin nükleer silahı var. sen daha örneklendirmeyi bile beceremiyosun..
vitamin vardir. Bu kadar gereksiz olduguna gire kesin ya psikoloji okuyosundur ya da sosyoloji. Baska ne olur senden zaten ezik. Bu arada einsteinin kayip dolu falan demissin de bunlari bilmek icin zekaya degil beyne ihtiyac var embesil seni. Simdi git Turkiyede yeni yapilan camileri falan arastir da gelisimi gözlemle 😂😂😂Avrupadan neyimiz eksik demi. Bide pakistanin nukleer silahi var demissin ya ona da cok guldum be. Onu kastetmedim cogu ulkenin nukleer silahi vardır zaten. Keske 1 Abd dolarinin 100 pakistan rupisi ettigini de bilseydin. Olmayan beynine...
@legendinen işte aptallıgını bu sekilde belli ettin, 1 amerikan doları kaç rus rublesi ediyor ilk önce git onu arastır ondan sonra gel buraya bana cevap yazmayı öğren tam bir man kafa. camilerin gelişimini araştıracak kişi burda kastedılen imamhatipli animeci kore dizisi izleeyn sahıs sen oldugun ıcın sana düşen görev yavrum :) araştır bakıyım dunyada kac ulkenın nukleer sılahı var cogu ulkenın varmış mış.. ya ben bukadar sığ görüşlü man kafa bir insan hayatımda görmedim. parası degersızmış de miş miş de mış mış mış.. yahu rusya belkıde cogu konuda hayranı oldugun abd den cok daha ustun ve gelısmıs bır ulke ama parası abd doları karşısında ne durumda ac da bir bak ne dümbelek cıktın sen. kaldı ki bölümümü sormussun, kastettıgın iki bölümü de okumuyorum. psikoloji veya sosyoloji okuyan insanları kücümsemek senın ne haddine? benı kucumsemeye calısırken onlarıda kucumsemıssın. senın bölümün ne bide söylede bizde bilelim. yoksa daha lise bitmedi mi ergenus? tam canımsın yemın ederım :D
Allahim dusunce tarzina bak ya. Neymis rus rublesi de dusukmus ama rusya amerikadan daha gelismismis. Demekki pakistan da gelismis onu mu demeye calisiyorsun aptalcim? Vay bee nukleer silahlari bilem var pakistan kucumsenir mi hiccc? Ahahaha pakistan bugune kadar fen alaninda sanat alaninda ne yapmis? Insanliga ne katmis? Onlarda senin gibi lafla peynir gemisi yurutmeye calisiyor merak etme. Fene sanata onem vermiyorlar. Ayrica hala hangi gerizekalilikla imamhatip kore anime ucgeni çiziyorsun? Bak ozurlu sbsde (o zamanlar o vardi) 455 puanla yerlestim liseme ve anadolu lisesiydi. Arti anime izlemiyorum (izleye de bilirdim bu benim aptal oldugumu gostermez izleyenler var) arti kore dizisi izlemiyorum aslinda hicbi diziyi izlemiyorum fantastik bilim-kurgu filmleri takiliyorum yani camilerin gelisimini arastirmama gerek yok. Ama sen ovunmeyi cok sevdigin icin arastirabilirsin tamam mi domuzcuk? Bide psikologlari sosyologlari kucumsuyorum evet çünkü bir b. ka yaradiklari yok...
@legendinen ya sen ne kadar beyinsiz oldugunu aslında şu cami muhabbetiyle anlatmıs oluyosun. camilerle bu olayın ne alakası var? Beyin özürlüsüsün yemın ederim para değeri muhabbetini sen yaptın yok pakistanın parası şukadar şukadar, ben de sana para degeri ile bu işin ölçülmeyeceği cevabını verdim. ne kadar aptalsın hakikaten.. kendi örneğine cevap veremıyosun gelmiş coluk cocuk laflar söylüyosun pakistan o bölgenın en büyük güçlerinden biridir. Peki tamam hadi Pakistan güçlü değil. Peki ya Hindistana ne diceksin. 1 EURO 80 Hindistan Rupisi. Sen simdi Hindistana da güçsüz gelişmemiş dersin canımsın cunku para değeri muhabbetini sen açtın sımdı de cevap veremıyosun lıselı ergenler gibi yazmaya devam et
canımsın demeyecektım baska bişe demıstım de site blok koymus ne oldugunu sen biliyosun zekan ile alakalı bişe söylemiştim :) gerçi bu kadar ipucu vermemre ragmen algılayamazsın sen smdı ne dedıgımı :D
Aslinda daha cok sey soylerim de senin kapasiten bir turlu alamadigi icin bu muhabbet uzarda uzar. Hadi simdi buyuk, amerika degerini yakalamis ulkenle biraz daha övün. 0 sin beyinsiz.
@legendinen işte senın gibi beyin yoksunları yuzunden bu ulke gelişmiyo. ülkenle sana mutluluklar diyosun evet ben ülkemle cok ama cok mutluyum, ülkenle diyerek kendı ulken olarak görmediğini belirtmek istiyosun heralde. keşke bu ülkeyi begenmeyenler defolup gitsenız.
Nikola Tesla da böyle birşey yapmak istemişti ama bunun ticari bir amacı yok ve bazı elektrik şirketleri bunu engellemek isteyecektir diye tahmin ediyorum herşeye rağmen böyle birşey yapsa bile hiçbir insan böyle Bir hizmeti bedavaya vermez herhalde.
İnternet & Teknoloji konusunda 774 cevap paylaştı.
Dünyayı ele geçirme planları bunlar hep yemeyin bunları yemeyin tamam elon türk çünkü yerli arabaya maydanoz olmasına izin verilmezdi başka türlü ama niyahetinde abd vatandaşı dikkatli olmak lazım kandırmış olmasın bizimkileri 😉
Tüm dünyaya internet sağlanabilmesinin faydalı olması için tüm dünyanın teknolojik cihazlar kullanıyo olması gerekmiyo mu? Yiyecek bulamayan insanlar var.
bu adam yapar adam imkansız kelimesini duymak istemiyor çalışanından çalışanı ona bu yapılması imkansız dediğin de adamı kenara çekiyor imkansız dediği işi kısa süre de kendi gözü tamamlıyor çalışanı da işten çıkartıyor
tüm dünyada iletişimi ve bilgi erişimini maksimum seviyeye çıkaracağından dolayı bilim üretme ve bilim adamı yetişmesi bakımından büyük bir yardım olacaktır.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Babasının hayrına yapmıyor mesela Şu an sen git ttnet wifi var havaalanında baglan o an istedikleri gibi senin telefonjna girip bütün verileri görebilir kopyalayabilir bu elon musk dunyaya bedava intrrnet verecrk bütün dünyanın özeline tecavüz edecek alsın dötüne soksun intrrnetini bunu asla unutmayın kimse bedavaya ekmek vermez sorgulayın araştırın süphe duyun!
Bu adama karşı nedensiz yere sempati duyuyorum. Neyse, bizi ilgilendiren bir konu yokmuş ortada. Ne de olsa ülkemizde fiyatı yine uçuk olacak bir internetten söz ediyoruz..
Çok zeki bir adam. Ayrıca şu öz güveninin verdiği çekiciliğe bakar mısınız? 😍 O değil de yapma be Elon yapma be kuzum. Kafamızı kaldırmayız o zaman şu telefonlardan.
İnternet sayesinde insanlar yeterince kudurmuşken, halbuki iyi niyetle kullanılsa ne hoş olurdu? Bu haber sanırım üzerine sıvamak olur. Artık tüm dünya topluca kuduracağız demek ki.
İnternet bedava değil de daha ziyade altyapının güç olduğu yerlere uydu üzerinden internet sağlanması gibi bir hizmet olacaktır. Haberin reklamını çok yanlış yapmislar bence.
İnternet hızının artmasını boşver. internet bağlantısının artmasını geç tüm dünyanın internete bağlanması ne demek düşünebiliyor musun? varsa bir düşüncen dile getir lütfen. okumak isterim.
İnternet fiyatı kesinlikle ucuzlar internet ulaşmamış yerlere internet ulaştırır mobil veriye katkı sağlar dünyanın her ülkesine açılırsa ülkemizdede kullanılır ve internet fiyatları kesinlikle düşer
Bize bedava olmaz.. Bedava girsek bile elimizdeki cihazların vergisini arttırırlar nasıl olsa nete beleş giriyorlar diye... Her türlü vatandaşımız zararlı çıkar yani bu durumdanda
Bizlere faydası olmaz, eğer Türkiyeye öyle bir sistem gelirse zaten ttnet gibi firmalar çöker, o yüzden engel olurlar
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Çok önceden beri Türkiye de ismini çok az kişinin bahsettiği biriyken bu insan çok sıkı takip ederdim üstelik hakkında deli olduğu iddiaları bile ülkede vardı Şimdi artık dillerinden düşürmüyorlar bu sefer de benim ilgim düştü bu adama karşı
Faydalı olduğu kadar bir kadar da tehlikeli bence Yarın öbür gün ne malum adam tek tuşla dünyanın İnternetini kesmeyeceģi ki olası bir durumda dünya alt üst olur 😂😂
bize fiber gelse ttnet lobisi yine engel olur en büyük düşmanımız yine araplar tabi...
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Teknolojik her gelişmeyi olumlu bulmuyorum. Özellikle Elon Musk ya da bir başka biri yaptığı için... İnternetin bu kadar abartılı şekilde hayatımızın parçası olması çok saçma.
Adamın küçüklükten beri hayali bu tür şeylere katkı sağlamak olduğunu söylüyor. Adam bir devlet başkanı falan değil. Afrikadaki aç insanlar varken siz de burda interneti kullanıyorsunuz horul horul. Halbuki aylık internet paranızla bir Afrikalı doyurabilirsiniz!
İnternet & Teknoloji konusunda 403 cevap paylaştı.
:) güzel haberler bunlar ama googleda kaç sene önce internetsiz bir ülke kalmayacak demişti özellikle afrika kıtası için.. bu paraları önce insan hayatı için harcasalar keşke...
:) Elon Musk bilim kurgu filmlerinde izlediğimiz ordulara sahip büyük şirketlerin bir prototipi.. yaptıklarını insanlık için yaptıgını söyleyen ama sadece kar elde etmek isteyen bir girişimci, oldukça zeki oldugu su götürmez..
En İyi Cevaplar