SpaceX'in CEO'su Elon Musk, tüm dünyaya internet sağlayacak olan uydularını uzaya gönderdi. Uzun vadeli projenin ilk adımı böylece atılmış oldu. Söz konusu proje ile internet hızının ciddi derecede artması ve internet erişimi bulunmayan noktalarında online dünya ile buluşması hedefleniyor.Geçtiğimiz haftalarda dünyanın en güçlü roketi Falcon Heavy'i başarıyla fırlatan ve Tesla'yı uzaya göndererek adından sıkça söz ettiren Elon Musk'ın sıradaki hedefi gezegenimizin tamamnına internet erişimi sağlamak.
Starlink projesi, ben oldukça ciddi ve global olarak daha geniş bantta ve daha yüksek hızlarda veri trafiğinin ve büyük dataların networkle hızlı ve güvenilir bağlantı olacağını düşünüyorum. Normal veritabanlı fiberoptik kablolar yetersiz kalıyor daha yüksek Gbps hızlara ulaşmak istiyorsan, Starlink'in uzaydan veri fotonlarıyla web imkanı vermesi harika birşey. Nesnelerin interneti ya da IoT teknolojili ürünler ve mekatronik bağlantılar içinde harika bir seçenek sunuyor. İlerde global olarak 5G'ninde yaygınlaşmasıyla bu starlink projesinin önemini daha iyi anlayacağımızı düşünüyorum. Tabi Yapay zeka ile entegrasyonuyla daha nitelikli ve daha teknolojik bir dünya olacak. Web 4.0 simbiyotik teknoloji ve endustri 5.0 ile daha sibernetik bir dünya bizi bekliyor.
Halen dünya da internet ile tanışmamış insanlar var, bu ne demek milyarca müşteri demek. Çünkü yüksek hızlı havadan wifi benzeri internet sunacaklar. Tabii ki tekelleşme olacak. Ama bizim bununla tanışmamız ne zaman olur allah bilir.