Günümüz modem kullanıcılarının çok sık rastladığı bir sorun bu maalesef ama çözümü çok zor değil. Modem üzerinde modemin ve internet durumunu gösteren çeşitli ışıklar var. Bu ışıklardan biri de internetin aktif olup olmadığını gösteren ışıktır. Tüm modemler için geçerli diyemeyiz ama genel olarak çoğu modemde internet ışığı mevcuttur. Modem üzerindeki internet ışığı sizin internete bağlı olup olmadığınızı gösterir.
Modem internet ışığı yanmıyor, neden olabilir?
modemin internet ışığı yanmıyor
Modem üzerindeki internet ışığı sabit yandığı zaman hiçbir sorun yoktur, internete sıkıntısız bir şekilde bağlı olduğunuzu gösterir. Titreşimli bir şekilde yanıyor ise internet üzerinde trafik olduğuna işaret eder, bu da internetin yavaş olmasına neden olur. Modemde internet ışığı yanmıyor ise de bunun iki sorunu olabilir. Peki bunlar neler?
Modem üzerine bağlantı yapılan DNS sunucularında sorun vardır.
Modem ile DSL bağlantısı yapılmamıştır.
Sadece internet ışığı yanmıyor, ne yapabilirim?
türk telekom modem internet ışığı yanmıyor
Eğer modeminizde sadece internet ışığı yanmıyor ise sorun modemde olacaktır. DSL ışığı sabit yanıyorsa, internet ışığı yanmıyorsa modeme atanan DNS sunucularından kaynaklanıyordur. Bu durumda el ile DNS atamanız ya da modem arayüzüne girip DNS bilgilerini güncellemeniz sorunu çözecektir.
Hem DSL, hem de internet ışığı yanmıyor, ne yapabilirim?
dsl ve internet ışığı yanmıyor
Modemi ilk açtığınız zaman DSL bağlantısının gerçekleşmesi ve DSL ışığını yanması gerekir. Modem ilk açıldığında 15-20 saniye DSL ışığı yanar söner ve bu esnada internet bağlantısı yapar. Eğer belirli bir süreden sonra hem DSL, hem de internet ışığı yanmıyor ise size gelen servis sağlayıcısında bir sorun var demektir.
Bu durumda servis sağlayıcısından destek almanız gerekir. Hangi servis sağlayıcısını kullanıyorsanız Türk Telekom, Turkcell, Superonline vs. gibi aramalı ve arıza kaydı oluşturarak destek almalısınız.
Bulundugun yerde bakim calismasi olabilir kablolarla ilgili herseyi denediysen. ;) Ben artik akillandim; ilk once direkt ariyorum eger calisma varsa zaten soyluyor bosuna ugrasmiyorum. Eger calisma yoksa kapatip aciyorum direkt fisten olmazsa modemin alicilarini ayarliyorum. En son raddede de dns ayarlarina. Zaten musteri hizmetlerini arayinca da bunlari yaptiriyor.
En İyi Cevaplar