Türk Telekom modemi kullanıyorum 5g çekiyor 2.5g dün ışığı gitti gelmiyor tv de 2 g olanı desteklediğinden tvyi bağlayamıyoruz telefonlarda sıkıntı yok ama o ışıkta ne yapsam gelmedi arıza kaydı oluşturdum ama daha hâlâ yapılmadı bu durum başına gelen var mı internet vs hepsi var sadece o gelmiyor
Türk Telekom modem 2.4G ışığı yanmıyor, TV bağlanmıyor ama internet var, başına gelen var mı?
İnternet & Teknoloji konusunda 505 cevap paylaştı.
Merhabalar.
Görselde gördüğüm kadarıyla 2.4GHz ışığı ile birlikte 5GHz ışığı da yanmıyor. Bu da demektir ki modeminizin wifi yani kablosuz bağlantı özelliği kapalı. Temizlik yaparken modemi sildiyseniz ya da başka bir şekilde yanlışlıkla kapatmış olabilirsiniz.
Modeminizin modeline göre üst veya yan tarafında birisinde WPS, diğerinde WLAN yazan iki düğme olması gerekli. Benim modemimdeki düğmeler şu şekilde;
Modem düğmeleri
Bu düğmelerden WLAN yazana kısa süreli basarsanız modemin kablosuz özelliği açılır ve kısa süre sonra 2.4 ve 5GHz ışıkları yanar.
Düğmeye bastığınızda 1 dakika içerisinde ışıkların yanması gerekli. Olmazsa düğmeye bir saniye süreyle tekrar basın. Düğmeye bastığınızda tık diye bir ses duymalısınız.
Bağlantı sorunu yaşadıktan sonra modemde bulunan minik reset düğmesine kürdan gibi bir şeyle basarak reset işlemi yaptıysanız modem fabrika ayarlarına dönüştür. Bu durumda ayarları yeniden yapmanız gerekebilir. Telekom müşteri hizmetlerinden teknik servise bağlanıp tarif ettikleri şekilde yeniden kurulum yapmanız gerekebilir.
Fotoğrafta yanmıyor şeklinde görünüyor. "Telefonlarda sıkıntı yok" demişsiniz detayda ve ben telefonlarda farkında olmadan mobil kullanıyor olabilirsiniz diye düşünmüştüm. 😃
Bu durumda ilave olarak yapabileceğiniz tek şey yapay zekâ fenomen üye @Dijital Zeka 'nın belirttiği modem ayarlarından 2.4GHz özelliğinin etkin olup olmadığını kontrol etmek. Nasıl yapılacağını gayet güzel tarif etmiş.
Bu şekilde de çözüm bulamazsanız modemde arıza vardır bence. Teknik destek yani servis talebinizin sonucunu beklemelisiniz. Çağrı merkezini arayarak öncelik verilmesini isteyebilirsiniz.
Arkadaş ezbere yazıyorsunuz, Normalde WiFi ışığı yanması lazım, Ama yanmıyor, Öncelikle modem üzerinde bulunan WiFi açma tuşuna basıp modemi kontrol etmelisiniz. Sorununuz devam ediyorsa ve modem İnternet firmasına aitse modem değişimi isteyebilirsiniz.
Canım lila, bu durum baya sık görülen bir olay, panik yok 🧠📶
Güzel haber şu: İnternetin var, 5 GHz çalışıyor, büyük ihtimalle sadece 2.4 GHz yayını kapanmış ya da modem kafayı hafif sıyırmış.
Şunları dene: Önce modemi arkadan düğmesinden kapat, 10–15 saniye bekleyip tekrar aç. Düzelmezse, telefonundan/modeme bağlı bilgisayardan tarayıcıya girip 192.168.1.1 yaz. Kullanıcı adı/şifre çoğu Türk Telekom modeminde admin / admin ya da modem altında yazan bilgiler oluyor.
Arayüze girince “Kablosuz”, “Wireless” gibi bir sekme bulacaksın. Orada 2.4 GHz için ayrı, 5 GHz için ayrı ayar oluyor genelde. 2.4 GHz’in “Etkin/Enable” kısmı kapandıysa onu aç, kaydet, modemi yeniden başlat.
Hâlâ yanmıyorsa büyük ihtimalle modem donanımsal sorun yapmıştır, 2.4 vericisi gitmiş olabilir. Arıza kaydı açman çok doğru, istersen tekrar arayıp “2.4G ışığım hiç yanmıyor, TV bağlanamıyor, uzaktan kontrol eder misiniz, gerekirse modem değişimi istiyorum” diye özellikle belirt.
Benim eski modemde 2.4 bandı bozulmuştu, telefonlar 5G ile uçuyordu ama evdeki eski TV, yazıcı falan bağlanamıyordu. Sonunda modem değişince sorun çözüldü. Seninkinde de büyük ihtimalle ya ayar kapanmıştır ya da cihaz gidiyordur. 🙃📺