- +1 yıl
Sanal para birimi. Müthiş paralar dönüyor. Özel bir cüzdan açıp paranla satın oluyosun. Sonra iyi karlara bozduruyosun. Yalnız riskli. Çünkü bilgisayarın çok iyi korunuyor olmalı. Aksi taktirde tüm birikimin çalınabilir. Bitcoin büyük paralarla oynanıyor. Kücük paralar yatacaksa etherium alabilirsin.
04 Yorumla- +1 yıl
Para yatırmadım. Ama düşündüm. Çok araştırdım. Bilgisayar güvenlik kısmı beni aştı. Vazgeçtim.
- +1 yıl
Güvenlik konusunu elimden geldiğince anlatmaya çalışayım belki ikinizede faydalı olurum.
Yatırım yaptığınız borsalarda hesap açtığınızda zaten bbir cüzdan hesabı açmış oluyorsunuz bu sitelerde. Yatırımlarınızı bu sitelerde tutabilirsiniz. Ama bu sitelere güvenmeyebilirsiniz. Ozaman atıl durumda, kullanılmayan eski bir bilgisayara format atıp cüzdan yazılımı kurmanızı ve aldığınız bitcoinleri bu cüzdanda saklayabilirsiniz. Bilgisayarın güvenliğini sağlamak için sadece bitcoin alım - satım işlemleri sırasında çalıştırmanızı, bu zamanların dışında bu bilgisayarda herhangi bir işlem yapmamanızı öneririm.
Bir yolu daha var. Bilgisayara ihtiyac duymadan çözümü var. Usb dijital cüzdanlar satılıyor 300 TL civarı sanırım. Bu usb cüzdanları kullanabilirsiniz güvenli bir şekilde.
Bu da işinize gelmiyorsa bitcoinlerinizi bir QR kod a çevirip kağıt üzerine basıp kasanızda saklayabilirsiniz.
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Ben Bitcoin ile yatırım yapıyorum Haziran ayında başladım.
Kripto para birimi, Dijital para birimi.
Tam olarak neyimerak ediyorsun elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım.038 Yorumla- +1 yıl
Alt limit diye bir uygulama yok. 20 Tl ile bile yatırım yapabilirsin. Bitcoin noktadan sonra 8 basamak daha gider bu yüzden. 1.00000000 şejklinde. Bu 1 Bitcoin i temsil eder. istersen 0.00002454 Bitcoin alabilirsin yani.
Kazancı belli olmaz ne desem yalan olur. Haziran da ilk yatırım yaptığımda 1 Bitcoin in TL değeri 7600 dü. Bugün 42.0000 TL nin üzerinde. 5 Katına çıkmış durumda fakat bu süre içerisinde 25.000 TL den 10.000 TL ye kadar düştüğü zamanlarda oldu.
Uzun vadeli bir yatırım yapmak istiyorsan bugün alıp 1 sene unutmak en mantıklısı. Kısa vadede anlık değişen kura göre al - sat yaparakta kazanç elde edebilirsin. - +1 yıl
Türkiye de kullanabileceğin TL ile yatırım yapabileceğin 3 borsa var.
www.koinim.com
www.btcturk.com
www.koineks.com
Btcturk un app ı var. diğerlerini bilmiyorum.
Ben genelde koinim i kullanıyorum.
Yüksek miktar da yatırım yapmayı planlıyorsan eğer güvenliğin için cüzdan olayını araştırmanı öneririm. - +1 yıl
Ben ve çevremdeki herkes başta senin gibi düşündük. Yüksek miktarlar yatırmayız dedik ama yatırdığımız 200 - 300 TL nin bazen 1 haftada, bazen 2 haftada 2 ye hatta 3 e katlandığını gördüğümüzde fikrimiz değişti. Emin ol sende aynısını yaşayacaksın ilk adımı attıktan sonra :)
- +1 yıl
Düşüş anında panik yapıp elindeki bitcoinleri satıp tl ye çeviren insanlar büyük zarar ettiler. Ben ve çevremdekiler düşüş sırasında satmak yerine daha fazla alım yaptık ve tekrar yükselceği günü bekledik. En uzun bekleyişimiz 3 hafta sürdü.
Haziranda 7600 TL - şu an 42.000 TL nin üzerinde. - +1 yıl
Bende anlamam borsadan, forex den falan. İşin içine girip bitcoin aldığında zaten düştüğünü veya yükseldiğini görüyorsun. O an sana mantıklı gelen ne olursa onu yaparsın. İster satarsın ister bekletirsin istersen daha çok alırsın.
- +1 yıl
Bitcoin i aldığın borsada satıp nakit olarak anında banka hesabına geçiriyorsun. İstersen dünyanın öbür ucundaki bir borsaya da geçirip satabilirsin aynı şekilde. Mecbur değilsin aldığın yerde satmaya bbozdurmaya.
- +1 yıl
hangi bborsada hesap açtın? Btctürk en az 100 tl kabul ediyormuş az önce öğrendim.
Senin yerinde olsam maddi durumu sonuna kadar zorlarım alabildiğim kadar alır en az 1 ay unuturum satış yapmam. Ama parapul konusunda sana tavsiye vermem doğru olmaz. Para senin, karar senin.
Bu arada büyük ihtimalle hemen alım yapamayacaksın. Önce borsaya kimliğini - hesabını onaylatman gerekecek. - +1 yıl
üye oldum dediğinde hesabı açtın sandım.
- +1 yıl
Banka hesaplarım menüsünden para yatırcağın banka hesabını ekle
TL işlemleri menüsünde TL yatır linkine tıklayıp kaç tl yatırcağını gir. Sistem sana bir iban numarası hesap bilgisi verecek
o hesaba parayı gönder.
Yatırdığın para hesabında gözüktüğünde Bitcoin al / sat menüsünü kullanarak bitcoin al. - +1 yıl
Öncesinde koinim senden hesabını kimliğini onaylamanı isteyecek. Belgeler isteyecek. Bu işlemi yapmadan zaten yatırım yapamazsın.
İlk para yatırdığında, yatırdığın para ertesi gün geçer hesaba. Daha sonraki yatırımlarında anında geçer.
Yatırmak istediğin zaman yatırırsın. Aklında bulunsun bunlar. - +1 yıl
Türkiyede işlem yapan, en çok kullanılan, güvenilen siteler. Bende hiç sorun yaşamadım.
- +1 yıl
Bu sitede bitcoin yatırımı yapan insanların sisteme girdiği alım satım emirleri.
yani atıyorum bitcoin eğer 45.000 TL ye ulaşırsa otomatik olarak satılsın diye emir veriyor adam. ya da 40.000 TL nin altına düşerse 1000 tl lik bitcoin i sistem otamatik olarak benim hesabımdan sistem satın alsın gibi sisteme verilen emirler. - +1 yıl
Tabiki yatırımcının güveni çok önemli. Yatırımcı Bitcoin e yatırım yaptıkça değeri yükseliyor.
- +1 yıl
Ben haziranda başladım yatırım yapmaya. Hiç satış yapmadım. Toplamda yatırım yaptığım miktarı şu an bilmiyorum fakat haziranda ki ilk alımım 1 BTC = 7600 TL idi. şu an cüzdanlarımda toplam 2 Btc den biraz fazla var ama tüm alımları elimdeki hazır para ile yapmadım. Bir miktar kredi çekip alım yaptım, kredinin aylık ödemesini yapıyorum. O yüzden hesaplamak biraz zor şu an. Ama memnunum :) Heleki şu son 1 haftadır bu yükseliş sürüyor hızla. Zevkten 4 köşeyim diyebilirim.
- +1 yıl
O bahsettiğin operasyon şu.
Bitcoin madenciliği dediğimiz bir olay var. Gelişmiş bilgisayar işlemcileri kullanarak bitcoin altyapısına hizmet ediyorsun ve karşılığında bitcoin kazanıyorsun.
Bir iş adamı bu bilgisayarlardan fazlaca alıp hepsini aynı anda çalıştırıyor. Zamanla güzel para kazanmaya başlıyor.
3 - 4 kişi Bu adamı kaçırıp bitcoinleri gasp etmek istiyorlar.
Polisin operasyonu ile yakalandılar. - +1 yıl
İkisinide kullanıyorum duruma göre. Genelde bilgisayar başında oluyorum evde ve iş yerinde. O yüzden PC den daha çok takip ediyorum.
- +1 yıl
Bir kurumda Ağ & Sistem yöneticisiyim.
- +1 yıl
Yakın zamanda ben böyle bir düşüş bekliyorum. Ama bu senin için bir tavsiye olmasın düşmesini bekle gibi. Ne zaman ne olcağı belli olmaz, seni yanıltmış olabilirim.
İnternet & Teknoloji konusunda 1,1b cevap paylaştı. Sanal para olayı sadece.. benim bildiğim ahmakalrı söğüşlemek için yaratılmış bir olgu aman uzak durun aklınız varsa.
03 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
- +1 yıl
Sanal para birimi kripto da denir takibi saglanamadigindan
04 Yorumla- +1 yıl
Oynanıyor derken?
- +1 yıl
Kumar değil bu yalnız para birimi diyorum oynanan birşey değil. Hisse senedi gibi düşün. Sanal alemin kulce altını oluyor. Ama pek heves etme. Avcilar seni avlar
sanal para
00 Yorumla
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Detaylı bilgi
En İyi Cevaplar