Dünya çapında 2 milyarı aşkın cihazda kullanılan Android işletim sistemi, kullanıcıların konum bilgilerini izin verilmese bile Google'a iletiyor..Akıllı telefonların kullanıcıları izleyebilmesi daha önce birçok gizlilik tartışmasının fitilini ateşlemişti.. Amerikalı internet yayıncısı Quartz tarafından yürütülen bir inceleme, Android işletim sistemiyle 2 milyardan fazla telefonun yazılım altyapısını sunan Google’ın her hâlükârda kullanıcılarının konumlarını takip edebildiğini ortaya çıkardı.
Bulgulara göre, Android işletim sistemiyle çalışan cihazlar, hangi baz istasyonunun bölgesinde oldukları bilgisini Google’a gönderiyor. Akıllı telefon kullanıcıları, konum servislerini kapattıklarında hiçbir uygulama konum bilgilerini alamıyor; Google hariç… Quartz ayrıca, Android telefonların fabrika ayarlarına döndürüldüklerinde dahi bunu yapmaya devam ettiklerinin altını çiziyor.. Kaynak:
gereksiz cihazları kullanır isek olacagı bu. bunlar az bile. sadece görüşmenizi sağlayacak tuşlu telefon kullansak ne olacak sanki!! yok ama herkes anlık soyal medya denilen ortamda anlık birbirini isleyip takip ederek dedi kodu yapacak birbirine yavşayacak ya tuşlu telefon işimize gelmiyor. şimdi çoğu kişi diyecek ki telefon sayesinde bir çok işimizi rahat yaapıyoruz neden kullanmayayım ki diyordur. evet öyle kolaylaştırıyor ama unutulmamalıdır ki bu insanların pasifleşmesine bir çok iş alanının ve çalışanın azalmasına ve üreeten hayal eden değil pasif tüketen hunharca rekabet içinde her sene çıkan bir üst model telefon almaya zorluyor. sonra o taksiteleri ödemeye çalışmaktan geçinemediği için yakınsın !! bunlar hepsi müstehak bize !! hiç acımıyorum. bunu basittçe açıkladım ki derinlemesine ve uzun vadeli düşünülünce felaket rahalıkla görünüyor
Rahatsız olan kullanmasın adamların yaptığı herşey hayatınızı kolaylaştırıyor da sonra şu olmasın bu olmasın diyemezsiniz daha iyisini bulun onu kullanın madem yok öyle hem ayranım dökülmesin hem... ... mesin :) Google bu güne kadar tek bir kez kuralları ihlal etti onda da çocuk p*rnosu arşiviyle dolu bir gmaili polise ihbar etti sahibini ele verdi
Web sitesi olan bilir. Google herkesin ne araştırdığını bilir kaydeder. Bir web sitesine girdiğinizde karşınıza çıkan reklamlar hep ilgi alanınıza giren reklamlardır neden? Çünkü google ne araştırıyosanız o konuda önünüze reklam çıkarır ki tıklayın hem google kazansın hem site sahibi. Mesela beyaz eşya google dan çok arama yapıyosanız bu site ya da başka siteye girdiğinizde karşınıza beyaz eşya mağazası reklamları çıkacaktır. İşte google bizi böyle takip ediyor neyle ilgilendiğimizi biliyor
İnternet & Teknoloji konusunda 1,6b cevap paylaştı.
Hepsinin bir algoritması var basit bir reklama bile tıklayınca ondan sonra alakali seylerin önümüze gelmesi gibi. Herşey kodlarla mümkün ama ulkemizde bir anlami yok alip kullanalim derdindeyiz cocuk bile babasindan bilgisayar isterken gta5 kaldirsin yeter diyor 😀 İzliyoruz...
Asla asla asla google kullanmamak gerekiyor. politikalarını baştan aşağı değiştirdiler. seni beni, anamdan babamdan, kardeşlerimden eşimden çocuklarımdan bilimum herkesten daha çok biliyor. önümüzdeki 10 yıl güvenlik politikaları nedeniyle insanlar farklı arayışlar içerisine girecekler. akıllı telefon devri bitecek.
İnternet & Teknoloji konusunda 1,4b cevap paylaştı.
android işletim sistemi ve facebook kadar art niyetli başka uygulama olamaz. telefon numaramı eklemediğim halde telefonda konuştuğum ya da beni ekleyen kim varsa tanıyor olabileceğim kişiler diye gösteriyor, beni de onlara gösteriyor. engellemek mümkün değil. düşmanım dostum kim varsa görüyor. android de sürekli google güncellemesi, kapatılamayan uygulamalar, ne baksan internette reklam olarak çıkması, hafıza sömüren google play ve türevleri.
herşeyimizi paylaşırsak daha iyi göztler başka ne ile gözetleyebilir. uydular hariç. güzel kız, dünyayı yöneten güçler var. ve onlar insanları onlara hizmet için var gibi görüyorlar. koyun yetişrimek gibi.
İnternet & Teknoloji konusunda 773 cevap paylaştı.
İzlesinler gizlim saklım yok gibi cesurluğun kendine saygısızlık olduğunu düşünüyorum. Bununla birlikte Google'a güveniyorum. Facebook'un yaptıklarından endişe ederim ama belki de Google'a gereğinden fazla güveniyorum.
muhittin topalak from Kazlıçeşme -hmm jack kill him 😂 allah aşkına google dan neyi saklıyorsunuz bu kadar gizli koskoca google oturup sizin dedikodunuzu mu yapacak. heyy rick look at this. haha mr faruk going to kerhane.
Yani tabi ki rahatsız edici ama milyonlarca kişi içinden neden biri DUR ŞU ADAMI izleyim desin 😂 belki polisler için felan paylaşılır diye düşünüyorum. Yoksa elin korelisi napsın benim konumumu 😂
En İyi Cevaplar