Aşağı da tipik iphone fiyatları denmiş. Öncelikle her şeyin bu kadar basit bir şey olduğunu düşünüyorlar.
Öyle değil arkadaşlar,
Bir kere bir telefonun yazılım masrafı var içerisine işlenen kod yapısından tut o çiplerin maliyetinden, kameraların lensine kadar hatta bataryalarına kadar bir maliyeti vardır. Şimdi bununla beraber dünya üzerinde markalaşan bir marka değeri vardır. Kafadan zaten masrafı 1400 TL yi buluyor ortalama. Hadi gelelim o ürünün Türkiyeye gelirken gümrük masrafı, giriş çıkışlar vs vs. Oldu mu bize 2000 TL? Bununla beraber, ürünü satan firmanın üstüne koyduğu satış miktarı (onu kendileri belirlemekte özgürler) oldu diyelim 2300 TL ee bunun bir de vergisi var kafadan 3000 TL yaptı. Şimdi bir de bunun ülkemiz üzerinden dolar kuru olarak girmesi var. Zaten sorun burda başlıyor arkadaşlar dolar endeksliyiz. Anlayın şunu iphone o kadar da pahalı değil, biz geriyiz bizzzzz! Üretmediğimiz için dışarıya bağımlıyız ve para değerimiz ölüyor anlayın
@MimariuS Tamam da dostum dolar endeksli o ürünler. Ona bakarsan Jeep de pahalı, Hummer de Türkiye de pahalı, sorun amerika ürünleri olması. Ayrıca almanya , fransa ürünleri bile bizim ülkemize dolarla giriyor. Bir audi bir bmw kendi ülkelerinde ucuz. Bizim ülkemizde pahalı oluyor bunun sebebi hem devletin vergi payının yüksek olması hemde ülkemizin gelişmediği için kalkınmayı ve zenginleşmeyi halkı sömürerek yapıyor.
Apple telefona özel durum değil pahalı olması anlayacağın. Ona bakarsan amerika da her şey ucuz bir amerikalıya ya da orada yaşayan vatandaşa göre. Bizim hiçbir harcama yapmadan aylık 2000 TL ile 5 sene de aldığımız bir Porsche ye almanlar 1 senede alıyor.
İnsanlar et ve süt kurumunun ucuz etlerinden almak için indirim marketlerinde sıraya giriyor sabahın köründe, kapış kapış kapışılıyor, tartışılıyor. Bazı insanlarda 400 kg et parasını bir telefona veriyor.
Adaletin batsın dünya. Herkese eşit vermedin. Biri aç biri tok demedin. Kısa çöp uzun çöpten hakkını elbet alır ama.
Bu fiyata samsung , sony , lg de var sasirtici ney biliyon mu apple nin butun parcalarini veren bu 3 dev fazlasini hak ederken şaşirdim bu apple yi nasil bu duruma getirdiler.
Yok ben sana şöyle anlatayim doğru anlatamadım ben 7 yi turkcellden aldım bana platium üyeler için geçerli dediler tamam dedim sonra faturam şişti platium olmak zorunda bıraktı
Reis valla dün huawei p9 lite aldm gayette memnunum dusunuyorum bunun yerine ip x bana ne daha fazla verebilir veya o fiyata değer mi yapacaklarımi bu telde fazlasıyla yapıyor az bir fiyat değil ve iyi bir gelir yoksa alınmaması gerek bence artık 1000 1500 tl arası çok güzel telefonlar var
@bLackStar4141 aynen katılıyorum mesela iş adamı olursun gelir seviyen yüksektir anlarım mecbur klas olman lazim ama orta seviyede bir gelire sahipse. Senin neyine yahu iPhone x ben şahsen xiomai mi7 fiyatını bekliyorum
Reis valla garantiyi sorun etmiyosan xiomi süper fiyatına göre bende düşündüm ama nakit yoktu mecbur kontratlı aldım ama eğer bir alternatif dusunursen benim teli tavsiye ederim birde ioxominin sar değerine dikkat et derim almadan bir bak :)
@bLackStar4141 bizim huyumuzda bu işte ya bozulursa nolcak 😃 hepsib. den alınca sorun olmaz diye düşünüyorum ama yurtdışından alırım gibi fiyatı bı belli olsun bakalım ve özellikleri tabi iPhone x yerine onu alırım üzerine biraz daha para koyar motor alırım hem sururum hem konuşurum 👍
kardeş valla telden biraz zor oluo yazarken pek alışkın değilim ama xiaomi mi7 özellikleri gerçekten güzel olcak gibi fp bir ürün olursa alınır bence fiyatı 450 dolar olcakmış herhalde
@bLackStar4141 o fiyat olmaz sanırım dolar p piyasaya çıkana kadar 4tl olmasa fiyatı 1800tl den biraz daha pahalı olur ki ülkeden ülkeye değişiyor zaten bir çıksın bakalım belki xiaomi alacağıma motor alırım derim 😂
@bLackStar4141 bende öyle düşünüyorum ama bı belli olsun fiyatı uygunsa beni sasirtirsa onu alırım sasirtmazsa daha uyguna bakicam o kadar sağlam telefonda iyi değil 3 5senede bir zaten degisitiriyoruz
@bLackStar4141 aynen hepsinin parçaları Çin'de taiwanda Tayland a üretiliyor zaten ama firma ismini duyan alıyor Samsung iPhone gihi gerçi temin dediğim gibi gelir durumun iyise piyasa için isim yapanı alicaksin ama özellik dersen performansına bakicaksin
İnternet & Teknoloji konusunda 837 cevap paylaştı.
fiyatlar çok azmış
1
0 Yorumla
Devamını Gör(13)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > İnternet & Teknoloji > Sorular > İPhone X için Türk Telekom hariç diğer operatörler fiyat tarifelerini açıkladı. Siz fiyatları nasıl buldunuz?
En İyi Cevaplar