Android kullanıcıların başı yeni bir sahte uygulamayla dertte. Siber korsanların birebir WhatsApp görünümünü verdikleri zararlı uygulama Google Play Store üzerinden 1 milyondan fazla kişi tarafından indirildi. 'Update WhatsApp Messenger' isimli uygulama, WhatsApp mesajlaşma uygulamasına birebir benzerken, siber korsanlar geliştirici bölümüne WhatsApp Inc. yazarak kullanıcıların tuzağı fark etmemelerini sağladı.
Siber korsanların geliştirici ismine WhatsApp Inc. yazarak zararlı yazılımını güvenli gibi gösterebilmelerinin ardında Unicode karakter boşluk kullanmaları yatıyor. Bu şekilde kullanıcılar Facebook tarafından yayınlanan güvenli bir uygulama indirdiklerine inandırıldılar.
Zararlı uygulama Google Play Store'dan kaldırıldı fakat indirenlerin telefonlarından silmeleri gerekiyor.
Google konuyla ilgili inceleme başlattığını açıkladı.
Sahte WhatsApp'a dikkat! Whatsapp hesabınızı kontrol ettiniz mi?
Zararlı dediğin aslında yasal şekilde yüklenip Whatsapp adı altında reklam gösterip para kazanmayı amaçlayan sahte bir uygulama. Abartmayın. Ayrıca Whatsapp Update yazıyor die Whatsapp sanıp indiren akıllı varsa yapacak bişi yok. Sonuç olarak her nekadar play project diye bir mevzu olsa da PlayStore da hiçbir halta yaramayıp bin lira isteyen uygulamalar ve bu uygulamaları alanlarda var. Çok kasmayın yani. Zaten isteyip de herhangi birimizin bilgisini ele geçiremeyecek kişi yok. Sosyal Medya sağolsun herkesin bilgisi heryerde zaten.
Androidtelefon kullanan kullanıcıların dikkatine. Telefonunuzda web sitesi dolaşırken karşınıza WhatsUp hesabınız ele geçirilmiştir bilgilerini falan filan gib bir yeşil ekran gelirse bu ekranı sakın kaleye almayın telefonunuzu felan girmeyim girerseniz hesabınızı o zaman ele geçirirler. siz hangi sayfaya girecekseniz o şekilde adres girip devam ediniz.
Yok artık denilebikecek bir haber 😱 Neyin çakması yapılmamıstı ki bir bu kalmıştı, saolsunlar bunu da eksik bırakmamışlar 😂 Teşekkürler bu faydalı ve aydınlatıcı haber için 😉
İndirdiğim şeylere dikkat ederim. İyice araştırırım ve sonra indiririm. O yüzden şu ana kadar herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.
Hayır anlamıyorum.. WhatsApp' ın resmi uygulaması belli zaten... Dağıtıcısı da her şeyi belli.. Burada Google Play' de bir zafiyet var anlaşılan. Nasıl aynı uygulamanın birebir çakmasına müsaade edebilir? O zaman ben de Facebook'a aynı uygulamayı yapayım? 😂
Illa ki birini ele gecirirler sen olmasan bile Ayseyi Fatmayi Beni napsinlar diyerek savunma yapamayiz ayni sey pc kamerasi icinde gecerli hatta internete baglanan tvler icinde gecerli
nasıl ya uygulama indirirken hiç mi altına bakmıyorsunuz olm siz? en basitinden pegi 3 yazar eşek kadar 1 milyar indirme yazar 60 milyon kullanıcısı ve 4,4 puanı vardır karıştırmak pek mümkün gelmiyor tabii bakar kör değilsen
En İyi Cevaplar