Kulaklığım sn-r5, alalı en fazla 2-3 hafta olmuştur fakat fotoğraftaki gibi kulaklık dolanması başladı. Kullanmadığım kısmı sardım bu sefer diğer kısımlar dolanmaya başladı, çözümü var mı. (Dolanmanın 2 kısımda fazla olduğu kısım sardığım kısmın açılmış hali) Kulaklık kablosu dolanıyorsa ne yapılabilir?
Teknoloji hayatımıza girdiğinden beri, kulaklıklar da bizim bir parçamız haline geldi. Gerek bilgisayar gerekse cep telefonları olsun, kulaklık kullanımını artıran unsurlardan biri. Özellikle çevre gürültüsünü önlemek amacıyla üretilmiş olan kulaklıkları kullanarak, bize kişisel alan yaratma konusunda da yardımcı oluyor.
Kulaklık kullanımına başladığımız zamandan bu yana, kulaklık kablosu dolanması sorunu ile çokça karşılaşıyoruz. Bilgisayar veya cep telefonu kulaklıklarını biz kablolu olarak tercih ettiğimizden, kablonun dolaşması bir yana, bir de o dolanan kabloların açılmaması, açılsa dahi kulaklık kablosunda hasar oluşturması, teknolojinin bizi üzen hadiseleri arasında yer alıyor. Bunu çözmek adına kablosuz kulaklıklar üretilse ve kullanımı yaygınlaşsa da, hali hazırda kablolu kulaklık kulana biri olarak, kulaklık kablosunun dolanması sorununa bulduğum çözümleri paylaşmak istiyorum. Hadi o zaman, başlayalım!
Kulaklık kablosu dolanıyorsa neler yapabiliriz?
kulaklık modelleri
Kulaklık kablosu dolanıyorsa, kulaklık kablosunu dolanıp da açılmıyor veya kulaklığın bozulmasına neden oluyorsa, birazdan bahsedeceğim yöntem ve malzemelerden faydalanarak kulaklığınızın ömrünü uzatabilir, çok sevdiğiniz kulaklığın bozulmasını ve dolanmasını engelleyebilirsiniz.
1- Kulaklığın kablosunu zig-zag şeklinde katlayarak toka ile tutturabilirsiniz.
saç lastiği
Telefon kulaklığı veya gaming kulaklığı gibi uzun kablosu bulunan kulaklıklar için en basit, hatta ücretsiz yöntemlerden birisi kesinlikle saç tokasıdır. Özellikle çok sıkı olmayan, ince saç tokalarını zig-zag şeklinde katlayacağınız kabloları bir arada tutabilmek için kullanabilirsiniz. Kullanacağınız tokanın fazla büyük olmamasına dikkat ederseniz, kablo tellerine olan baskıyı azami ölçüde tutar ve kulaklığa zarar gelmesini de engellersiniz.
2- Kulaklık kablosunu otomatik olarak saran ürünleri tercih edebilirsiniz.
kulaklık kablosu sarmak
Kulakların çeşitleri arttıkça, kulaklık kablosu sarmak için gelişen ürünlerin çeşitliliği de arttı. Özellikle yurt dışında çok satılan ve ülkemize de gelen otomatik mekanizmalı kulaklık sarıcı ürünler, kulaklıkları elle sarma zahmetinden kurtarıyor. Aynı zamanda kulaklığa zarar gelmemesi için oldukça geniş bir sarım gerçekleştirerek kablo tellerinin sıkışmasını önlüyor. Hemen her telefon aksesuarı satan dükkanlarda bu tarz kablo sarıcı ürünler bulabilmeniz mümkün.
3- Karışmayı önlemek için kulaklık kablosunu ip veya kumaşla kaplayabilirsiniz.
kulaklık örgüsü
Kulaklık kablosunun karışmaması için biraz zahmetli ama uzun süre idare edebileceğiniz bir yöntemden bahsetmek istiyorum: kulaklık kablosunu kaplamak… Kumaşla veya en sık uygulanan yöntem olan iple kaplamak, kabloların birbirine karışmasını önlüyor, kullanacağınız renklerle de hoş bir görünüm katıyor. Fakat bunu uygulamanız için öncelikle kablo nasıl kaplanır onu bilmek lazım. Size yardımcı olmak için bir video paylaşıyorum:
Gaming kulaklıklar son yılların en çok kullanılan bilgisayar aksesuarları arasında yer alıyor. Özellikle Steelseries, Asus veya Logitech gibi markaların gaming kulaklık modelleri öne çıkmakta. Bu kulaklık marka ve modelleri arasında kablosuz kulaklıklar olsa da hala kablolu gaming kulaklıklar popüler ve kablo sorunu onlarda da yaşanıyor. Sürekli gaming kulaklık kablosu dolanıyorsa, sizin için kendi yöntemimden bahsedeyim. Ben bunun için çözümü şöyle buldum; kulaklığı kullanmadığım zaman, kabloyu kulaklığın kendisine genişçe, çok sıkmadan sarıyorum ve gayet derli toplu duruyor. Kabloyu kulaklığa sarmak istemezseniz, kulaklık standlarından alabilir veya yukarıda bahsettiğim diğer kulaklık toplama yöntemlerini uygulayabilirsiniz. Hatta çoğu gaming kulaklık modelinde, kabloyu toparlamak için cırtcırtlar dahili geliyor, onları da kabloyu toparlamak için kullanabilirsiniz.
Evet anca o zaman düzelir. Bir yerde ucunu tutturacaksın 2 gün beklet. Zaten o duruma alıştığı için öyle duracaktır. En ufak şekilde sararsan yine aynısı yaşanır.
benimde öyleydi az önce bi yolunu buldum koli bandı ile kablosunu sarmak çok daha düzeliyor uzun bi süre öyle kaldıktan sonra açarsın bandı düzelir en düzgünü böyle oluyor
Marka ile alakası yok bendede razer var alali 1 sene oldu dedim yeter artık. Yani marka ile değil kablo ile alakalı kablomda gayet kaliteli ama sorunu ayni
En İyi Cevaplar