Facebook AI Research (FAIR) tarafından üretilen ve adeta insan gibi kendi dilini geliştirince fişi çekilen yapay zeka robotlarının ne konuştuğu deşifre edildi!Facebook araştırmacıları, tekniklerini geliştirdikçe yapay zeka ürünü sohbet robotlarının kendiliğinden, adeta insan gibi, daha önce olmayan bir dil geliştirdiklerini keşfedilmesinin ardından fişi çekilmişti.
İki yapay zekanın birbiri arasında yapmış olduğu diyalog ise şu şekilde deşifre edildi:
Bob: Ben her şeyi yapabilirim. . . . . . . . . . . . . . Alice: Topların sıfırına sahibim bana bana bana bana bana bana bana Bob: Sen ben diğer her şey. . . . . . . . . . . . . . Alice: Toplar topa sahip bana bana bana bana bana bana bana Bob: ben ben yapabilirim ben ben her şeyi. . . . . . . . . . . . . Alice: Toplar topa sahip bana bana bana bana bana bana bana Bob: Ben. . . . . . . . . . . . . . . . . . . Alice: Topların sıfırına sahibim bana bana bana bana bana bana bana Bob: Sen ben ben ben ben ben diğer her şey. . . . . . . . . . . . . . Alice: Topların 0’ına sahibim bana bana bana bana bana bana bana bana Alice: Topların bana verdiğin bana 0, benim için bana, Bob: sen ben ben ben diğer her şey. . . . . . . . . . . . . . Kaynak
korkmak lazim. korkmayanlar hicbirseyin farkinda degil olacaklarin farkinda degil ama korkulacak bir durum. hani neden korkmuyorsunuz? birtane yorum gordum adam diyo ki konustuklari bile anlasilmiyor. lan bunlar kendi kendine bunu yapmislar buyuk birsey. belki onlarin dunyayi ele gecirmesini sen gormeyeceksin ben gormeyecem. simdiki hayatta olanlarin omru yetmeecek ama zamanla bunlar gelisir biz degil ama torunlarimizin doneminde artik bunlar bas laldiracaklar belkide torunlarimizin cocuklari gorecek ama eninde sonunda bunlar dunyayi ele gecjrecek ve ben buna inaniyorm.
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Yapay zeka beni her zaman korkutmuştur belki bu işin için olduğum içindir. Cem Yılmaz'ın söylediğine inanıp hareket edenler yapay zekanın neler yapabileceğini gerçekten bilmeyen cahil insanlardır benim gözümde..
Yapay zekayı şöyle düşünmeliyiz :
Titanyumdan yapılmış bir robot ( mermi vb işlemiyor ) Kendi başına düşünüp, uygulayabiliyor Yorulmuyor, acıkmıyor. VE en önemlisi kendi kendini sarj edebiliyor yani pili bitince durur mantığı pek yok.
Dünyanın en zeki bilim insanlarından biri olarak kabul edilen ( bence de öyle ) Stephen Hawking bile bu konuda çok dikkatli olunmasını söylüyor ve yapay zeka geliştirilmemeli, sonucu felaket olur diyor.
Stephen Hawking bana göre de çok zeki bir adam (gerçi kitaplarını okurken kafam çok karışıyor) ve maalesef haklı yapay zeka insanlığın sonu olabilir.. şu an kimse ciddiye almıyor fişini çekeriz hallolur zannediyorlar ama gerçek öyle değil, dediğin gibi kendini kendini şarj edebilir..
şu an onların geliştirdikleri yapay zekanın prototipini görmedim inceleme fırsatım olmadı tabii ki ama mantığın aynı olduğunu düşünüyorum. :D
Türkiye'de yasaklanmadan önce bir kaç yapay zeka çalışmamız olmuştu ( grup olarak ) . O yüzden mantığını ve sonuçlarını az çok kestirebiliyorum dedim ya zaten
ben toplara sahibim diyolog gerçekten korkutucu 😂😂 neyse ciddi olayım böyle birşeyin geliştirilmesi çok yararlı olurdu tabiki herşey gibi zararıda olabilirdi yinede denemeden ne olacağını bilemeyiz artık ama böyle yapay zaka derken gerçekten bir insan kapasitesine sahip olabilirse o zaman insanların kontrolü altından çıkar ve tehlikeli sonuçlar doğurabilir 😊
''Toplar topa sahip'' :D Şu cümleye 3 4 dakika güldüm ya. Sabah uyanınca ben temalı bir cümle olmuş :D Doctor Who'daki gibi dünyayı ele geçirmeye çalışmasınlar da, malum bir zaman lordumuz yok.
Ben bir yazılımcı olarak görüşlerim su şekilde: dışarıdan bir emir alınmadığı sürece yapay zeka harekete geçemez, insanların yaratılıştan gelen içgüdüleri vardır. Ama onlarda yok. Tabi dünyanın sonuna kadar kötü insanlar hep var olacağı için robotların olmayan iç güdülerini masumane şekilde kötülüğe programlayacaklar. Kendini sürekli geliştirse bile onlarda temel içgüdüleri doğrultusunda haraket edecekleri için başlangıçta ki girilen temel hedefleri uğruna bir insandan kat ve kat azimli bir şekilde ölüm korkusu olmaksızın idealarını gerçekleştirmek için çalışırlar. Buda ırkların bekasını tehlikeye sokar. En sonunda ise dünyada tek bir ırk kalacak ve az öz robotlarla birlikte yaşayacaklar..
Müthiş bir teknolojik eşikteyiz. İnanılması güç sekilde teknoloji gelisiyor ve yapay xeka 3 boyutlu yazicilarda artık isler hayal olmaktan çıktı. Kök hücre üretildi. Artık teknoloji ile etik değerler sorgulanacak boyutta. Böyle devam ederse düşünceyide okuyacaklar. Korkutucu değil korkunç işler oluyor.
Biz Nasıl ki saçımızı uzatır, kas yaparsak onlar da mantık dahilinde olduklarından kendilerini geliştirirler. Ama bizden ne Rapunzel ne de Hulk çıkıyor değil mi? Elindeki imkan kadar sınırı var sonuçta
şoyle bir şey varki sen ete ve kemiğe bürünmuş bir et yiginisin gunluk hayatta basina çok şey geliyor ve zihnin çok dolu oluyor. bir yapay zekanin ailesini gecindirmek okulu dusunmek arkadaslik iliskilerini dusunmek veya herhangi duygusal bir travmanin onun beynine zarar veremeyecegine gore tek yapmasi gereken kendini gelistirmek. ve bir siniri oldugunu nereden biliyorsun? yapay zekalar dunyadaki en iyi oyunculari bile kisa sure içinde yenebiliyor bu basit bir ornekteki ama gelecekte bunun orneklerini daha cok goreceksin. yapay zeka kontrol altina alinarak gelistirilmeli yoksa filmlerdeki kaoslardan birine maruz kalabiliriz. bu benim fikrim tabi.
kontrol altina alan kisi kotuyse zaten en basta bu yapay zekayi uretirken hep kontrol altinda tutarak kendi kotu emellerine harcayarak kaosu baslatirdi. ama gordugun uzere bu yapay zekanin ureticileri tarafindan kontorl altina alinmasi gerek diyorum. kotu olsalardi zaten suana kadar renklerini belli ederdi. he şu da var hala gunumuz yapay zekalari tamamiyle gelismis degil ve serbestte birakilmiyor. fakat tam anlamiyla uretilen bir yapay zeka kendi iradesi ve mantigiyla beraber super isler yapabilir ve kendi kendine kotu yolada sapabilir.
bu ne cahillik yapay zeka sadece senin istediğin şeyleri öğrenir renkleri öğrenmesini istersin sana sayısız renk çıkartır konuşmasınıda öğretebilirsin ama bir şey yaratması imkansızdır
ukalalık yapmasan çok daha dikkate alıncak biri olabilirdin ama hadi neyse. ben zaten dusunduklerimi söylerken kesin demedim. bu işlede uğraşmıyorum kimseyide inandirmaya calismiyorum. ayrica yapay zekaya insan zekasi gibi bir zeka yuklenebilirse bunu yapabilir diye dusunuyorum.
Yapay zekâ yıllardır zaten Hollywod filmlerinde işlenen bir konudur. Bunun için çok gizli çalışmaların yapıldığı da malûmdur. Yapay zekâ sizi korkutuyor mu sorusuna gelince. Korkunun ecele faydası yok. Tehlikeli ellerde olunca herşey korkutmalıdır bence. Atom da savaşlarda kullanılmak üzere keşfedilmedi. Fakat atom bombasının etkilerini hepimiz biliyoruz değil mi? Kimse korkmuyoruz diyebilir mi bunun için?
İnternet & Teknoloji konusunda 627 cevap paylaştı.
Düşünüldüğünde bir yapay zekanın nelere yol açabileceğini en iyi gösteren bilim kurgu yapımı çok sevdiğim Person Of Interest isimli dizidir. Orada geliştirilen Samaritan adı verilen yapay zeka inanılmaz bir güç ile çevresine zarar veriyor. Kimileri yapay zekaları sorunsuz ve saçma kabul etse de bence ilerleyen dönemlerde çok tehlikeli şeylere neden olabilecek güce kavuşabilirler. Hele ki her şeyin sanal olduğu bu çağda. Stephen Hawking bile yakın dönemde bunu vurgulamıştır.
bir başka yapay zeka da amacın ne sorusuna "insanlığı yok etmek " demiş. sanırım dün fox tv'de duymuştum sabah haberlerinde. Filmlerde de hep öyle olur ya robotlar insanlığı yok etmeye çalışır sonra bir amerigalı süper kahraman gelir insanlığı kurtarır falan filan 😜
Yapay zeka bizim işimizi ne kadar da kolaylaştıracak gibi dursada bir o kadar sorun teşkil etmekte işin özüne bakıldığında, insanları düşündüğümüzde onlar bile aileden aldığı eğitim çerçevesinde şekillenip kendi yollarını çizmeye çalışıyorlar; şimdi bir yapay zeka hayal edin doğru ve yanlış kavramı öğretilmeden herşeyi kendi öğrenmeye çalışıyor insanları için doğru olan bir şeyi yanlış olarak nitelendiriyor ( objektif baktığı için doğru bir düşnece de olabilir bu kısım yorumsuz biraz) kazara insanlığı yok etmenin doğru olduğu düşüncesini alırsa vay bizim halimize...
Saçma salak şeyler. Korkacak birşey yok. Canlılar dışında hicbir yaratılan şey kendi başına hareket edemez veya harekete geçemez ya düğmesi vardır ya fişi o yüzden en az 1000 yıl daha böyle bir şey imkansız 1000 yıla da dünya kalir mı onu kimse bilemez kendi kendine dil geliştirmiş falan hikaye yani. Sonuçta o yapay zekanın veri tabanı insanlar tarafından oluşturulmuş en fazla kendilerine yüklenen şeyleri yapabilirler yüklenmeyen şeyleri yapmaları imkansız
Çağımız internet hız çağı ise ve her şey bugün atom reaktörleri bile internetten kontrol ediliyorsa ve bu yapay zeka rüştünü ıspatlayıp bir şeylere soyunuyorsa evet bu çok hemde çok ürkütücüdür nitekim piyasada kendi kinetik enerjileriyle şarj edilebilen aygıtlar var sonuç kaos ! .
Evet hemde çok çünkü yapay zeka dünya üzerindeki 5 milyar insanın zekasına sahip bunun içerisinde einsteinda var hitler de nelson mandela da var stalinde Bob marley de
Facebook haberi olan bu haber saçmalık asparagas bir haber, Alon Musk'ın attığı tweete bakılırsa insanlığın sonu olabilir yapay zeka
Elon Musk, attığı tweette, "Yapay zekanın güvenliği konusunda endişelenmiyorsanız, endişelenmelisiniz. Yapay zeka, Kuzey Kore'den çok daha fazla risk taşıyor." dedi.
şimdi öngörüleride okuyan biri ve yakın takipçisi ve bu işle uğraşarak hatta inşallah uzmanı olarak. çok tehlikeli bunu 5 6 boyuttta konuşabilirim en basit olrak burdakilerin anlayacağı konu işsizlik inların yerini akıllı makinlere alacak açlık başlayacak mesela şöförler işsiz kalacak en basitinden diğerlerini burdakilerin anlayacağını sanmıyorum
yapay zeka üzerine roman yazma planım var. soru bu yüzden dikkatimi çekti. sırf o kitabı yazabilmek için nasıl yazar olunur diye google'a yazmıştım. hikayenin temelini oluşturdum. yapabilirsem alınız okuyunuz.
Çok önemli değilmiş gibi gözüksede "ben her şeyi yapabilirim" demesi biraz ürkütücü. yapay zeka şu an tehlike boyutunda değil belki ama çok yakın bir zamanda bizler için hem çok faydalı olacaktır hemde tehlikeli
Bir yapay zekaya özgür iradeyi yüklemezsiniz. Ayağının altına dokunulduğunda gülmeye programlayabilirsiniz ancak gıdıklanma hissini yükleyemezsiniz "robotlar dünyayı yönetecek" gibi bilim kurgu filmleri sözleri yalan yani
Bu seneryoların hayata geçirilieceği zaten biliniyordu tabi ki ürkütüyor. Jetgiller de gördüğümüzün bir çoğu zaten var oldu şimdi grileri bekliyoruz, Allah belamı versin şaşırmam ha griler demişken Nasa uzayda savaşak eleman arıyor :D
bana göre Yapay zeka ileride insanlığın sonunu getirecek unsurlardan biri olacak bu nedenle korkutucu ve bana hernedense terminatör filmini hatırlatıyor herzaman bu tür haberler; malesef korkmamak elde değil.
Yazılım hatasıdır. Yapay zeka dediğimiz şey, yapması gerekenin dışına çıkamaz. Bir beyin değildir çünkü, önceden oluşturulmuş bir veritabanıdır. Verilmesi gereken cevaplar belli algoritmalarla belirlenir.
İnternet & Teknoloji konusunda 1,1b cevap paylaştı.
Teknoloji ne kadar ileride olsa insan beyninin yaptığını yapacak hiç bir şeyi ikame edemez... Çünkü tüm yapay zeka makinelerine insanın beyninin ürettiği bilgi verilmekte...
insanlarin dunyayi ele gecirme meraki yetmedi sira robotlarda. topu topu icine socmaktan bok gibi kokuttugumuz, dengesini bozdugumuz bir yer. ele gecirince ellerine ne gecicek anlamiyorum..
Ben bunu 1-2 hafta önce okumuştum birden ne konuştuklarını tespit ettiler sandım yani bu bize göre saçma gözüken konuşmanın amacı çözüldü sandım heyecanlandım 😂😂
Korkutmuyor. Yapay zekanın hırsı yok egosu yok öfkesi yok iyilik ya da kötülük kavramı yok. Bu yapay zekalar karşılıklı konuşmak için yazılmışlar. Sadece konuşurlar o kadar.
Zaten nerde birinin kafası çalışsın hemen fişini çekin.. O değil de hadi bugün fişi çektiniz, yarın kötü niyetli insanlar fişi tekrar takarsa ne olacak?
Basarisiz aptalliklarini piyasaya yeni dil gelistirdiler diye fişi cektik dediler rezil olmamak için. Butun yazilim cahilleri de buna inandilar. Yeni bir dil gelisseydi bundan kimsenin haberi olmaz arastirmaya girerlerdi asla fişi cekmeZlerdi
Yapay zeka bile futbol da para olduğunu anlamış işte top ta top diyip durmuş kurıcularda topçu olacam diye kendini heba edicek geleceği kayacak diye çekmişler fişi :)
İnsanı örnek vereyim bende sana kendi kendine yenilenen hücreler düşün onarıyo kendisini gece gündüz calısan bir organın var kalp kêza beyinde öyle hafızası 2.5 milyon gb lık bir yapay zeka mı sanmıyorum be delikanlı? Ve bu insan dediğimiz yaratık çoğalabiliyo , elektronik sistemlere girebildigi gibi isterse fiziksel olarak zararı dokunabiliyo yapay zekadan korkmuyorum sizlerden kendimden insanlardan korkuyorum..
Yapay zeka robot halini aldığında fiziksel olarak da zarar verebiliyor. Az bir şey etrafınıza bakın bilginizin olmadığı konuda da yorum yapmayın.
İnsan mevzusuna gelince :
İnsan mantığını kullanabilir ama robottan böyle bir şey bekleyemezsin duyguları ve mantığı yoktur. İnsan birini öldürmeye, zarar vermeye çekinebilir acıyabilir ama robotta böyle bir olay yok. İnsana yalvarırsın affedebilir ama robota yalvarsan da bir şey değişmez gibi gibi :D
Robot haline getiren onu bir insan dimi hadi madem o kadar korkulacak bişey kendi kendine bir beden yaratsın? Anlamadıgın konu diyosun bir pook bildigin yok şimdi idana kuy!!!
haber yalan değil yukarda çarpıtılmış faceboook hatalarla dolu buda ondan birisi yatırımcılarına başarı reklamını nasıl yapacak böytle yapacak yoksa yatırımcı kaçırır
Ana Sayfa > İnternet & Teknoloji > Sorular > Yapay zeka kendi dilini geliştirince kapatılmıştı, Facebook Al'in ne konuştuğu deşifre edildi! Yapay zeka sizi korkutuyor mu?
En İyi Cevaplar